ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ


Reading time: 5 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 11 Μαρτίου 2023 by manos (ceo)-admin

Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Γιάννη Βαρουφάκη.
Η βία -ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει «πολιτικό» περιεχόμενο- προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής -από όπου κι αν προέρχεται- δεν θα περάσει.

https://twitter.com/mantzos/status/1634292897892761601?s=48&t=grNjXpXN6G_D-Vs2njt6Jg

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ»

O Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επισήμανε τις ευθύνες των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ιταλικής εταιρείας για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, σημειώνοντας : «Πέρασαν τέσσερις ημέρες για να δούμε πόσοι ήταν οι επιβάτες στο τρένο. Δεν ξέραμε ποιοι ήταν οι αγνοούμενοι, πόσοι ήταν οι νεκροί, πόσοι είχαν επιβιβαστεί στο τρένο και πόσοι είχαν αποβιβαστεί. Εδώ είναι και οι ευθύνες της ιταλικής εταιρείας».

Ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στον σχεδιασμό την περίοδο 2012-14 να πωληθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τίμημα 300 εκ. ευρώ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά την πούλησε 45 εκατομμύρια με πρόβλεψη να παίρνει η ιταλική εταιρεία 50 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για τις άγονες γραμμές. Στην τελική σύμβαση δεν υπάρχουν οι πίνακες για τις επενδύσεις, δεν τις έχουν καταθέσει στη Βουλή. Η ιταλική εταιρεία είχε δεσμευθεί να κάνει επενδύσεις ακόμα και στο δίκτυο για να υπάρχει η ασφάλεια την οποία διαφήμιζε. Την αφήσαμε ως κράτος. Το ίδιο έκανε και ο Υπουργός στη Βουλή. Ο κ. Καραμανλής, δεν έχει ζητήσει ακόμα συγγνώμη για τις απαράδεκτες δηλώσεις που έκανε απαντώντας στην αντιπολίτευση, η οποία ρωτούσε για όσα είχε δει τα προηγούμενα χρόνια: Ατυχήματα, προβλήματα στην ψηφιοποίηση, ανυπαρξία τηλεδιοίκησης».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος αναφέρθηκε και στη διαγραφή του γιατρού Νικόλαου Χαυτούρα από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία, αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε το πόρισμα της ΕΔΕ για την εμπλοκή του στην αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή του ΟΣΕ στη Λάρισα.

«Δεν έπρεπε να μείνει καμία σκιά. Χωρίς να χαθεί ούτε ένα λεπτό, τέθηκε αμέσως εκτός ψηφοδελτίων. Θέλουμε να έχουμε ένα διαφορετικό υπόδειγμα πολιτικής, όταν συμβαίνει κάτι εσφαλμένο. Κρατάμε μία διαφορετική στάση από αυτή της Νέας Δημοκρατίας, που έχει τον κ. Καραμανλή ακόμα στα ψηφοδέλτια, μία διαφορετική στάση από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει τον κ. Παππά ακόμα στα ψηφοδέλτια», κατέληξε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 162 ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Η κυβέρνηση, με ένα άρθρο κι ένα νόμο, θέτει μόνιμα σε καθεστώς παράτυπου μετανάστη εκατοντάδες πρώην ασυνόδευτα ανήλικα (που έχουν ενηλικιωθεί) και παιδιά μεταναστων, που έχουν γεννηθεί ή/και φοιτήσει στην ελληνική εκπαίδευση.

Αθετεί μια υπόσχεση της για τα ασυνόδευτα και καταργεί, ουσιαστικά, την ειδική άδεια που είχε θεσπιστεί το 2014 για να διασφαλιστεί το καθεστώς νομιμότητας των νέων της «δεύτερης γενιάς».

 

Το άρθρο 162 του προτεινόμενου Κώδικα εισάγει νέο τύπο άδειας διαμονής δεκαετούς διαρκείας που απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε πρώην ασυνόδευτα ανήλικα που πλέον έχουν ενηλικιωθεί και στη «δεύτερη γενιά».

Προϋπόθεση απόκτησης αυτής της νέας άδειας είναι η κατοχή άλλου τύπου άδειας. Αν οι ενδιαφερόμενοι είχαν ήδη άδεια διαμονής, δεν θα χρειαζόταν να ρυθμιστεί το ζήτημα.

Ο πρωθυπουργός, σε πρόσφατη ομιλία του σε εκδήλωση του αρμόδιου υπουργείου στο Ζάππειο είχε πει πως θα λύσει το πρόβλημα. Πολλοί θυμόμαστε τον επικοινωνιακό τρόπο με τον οποίο είχε αντιμετωπίσει την περίπτωση του μαθητή Σαϊντού. Η ανακολουθία είναι προφανής.

Όσον αφορά τη «δεύτερη γενιά», ένα ποσοστό εκπίπτει της νομιμότητας επειδή οι γονείς του δεν μπορούν να ανανεώσουν, για διάφορους λόγους, τις άδειες τους. Το ισχύον σύστημα επιτρέπει το αυτονόητο. Να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη ζωή στη χώρα που γεννήθηκαν ή/και μεγάλωσαν.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει και άλλες, ισχυρές, διαφωνίες για τον προτεινόμενο Κώδικα Μετανάστευσης. Με πολλές από τις διατάξεις του δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός νέου κύματος αλλοδαπών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, που θα ζουν στην αφάνεια, και ειδικά νέων ανθρώπων που η χώρα μας τους έχει σπουδάσει και τους έχει παράσχει τις γνώσεις και τις δεξιότητες, ώστε να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου.

Θέτουμε , κατά προτεραιότητα και πριν το τέλος της διαβούλευσης, ζήτημα απόσυρσης του άρθρου 162 γιατί η νομοθέτηση του θα είναι συνάμα παράλογη και αξιακά απαράδεκτη.

Είναι απαράδεκτο και ντροπιαστικό για τη χώρα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: «ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ»

Στο πλαίσιο ραδιοφωνικής συνέντευξης στα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM” και στη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Καϋμένου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, έκανε λόγο για θρασύδειλη επίθεση εναντίον του Γραμματέα του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. «Κάθε πράξη βίας, ειδικά αυτές που υποκρίνονται ότι έχουν πολιτική χροιά, προσβάλουν βάναυσα τον πυρήνα της Δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας και πολιτικής ζωής απ’ όπου κι αν προέρχεται, δεν πρέπει να περάσει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τις πρώτες δημοσκοπήσεις ο Δ. Μάντζος εκτίμησε ότι «είναι πρώιμο και βιαστικό να εξάγουμε δημοσκοπικά συμπεράσματα, ιδίως για την πρόθεση ψήφου, σε τόσο σύντομο χρόνο από την τραγωδία. Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζουμε πολύ καλά πως η προσπάθεια που κάνουμε στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μέσα σε κλίμα ανανέωσης και ενότητας, προϋποθέτει πολλή δουλειά. Με τις προγραμματικές μας θέσεις και τα νέα πρόσωπα, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε τη μεγάλη ενίσχυση του Κινήματος στις εκλογές, που είναι και η μόνη ασφαλής δημοσκόπηση».

Παρατήρησε δε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι μέσα στις επιλογές του συντριπτικά μεγαλύτερου ποσοστού των αναποφάσιστων ψηφοφόρων. «Αυτές οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες, ειδικά μετά τις πολλαπλές αποτυχίες του “επιτελικού κράτους” της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ήρθε η ώρα όλες και όλοι οι πολίτες να πάρουμε την υπόθεση της χώρας στα χέρια μας και να γίνουμε οι πρεσβευτές της αλλαγής που θέλουμε να φέρουμε στην πατρίδα μας. Να ανατρέψουμε τα αδιέξοδα που αναπαράγουν την καθυστέρηση και στη στασιμότητα στον τόπο μας» σχολίασε ο κ. Μάντζος ερωτηθείς για το πολιτικό διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών.

Σχετικά, τέλος, με την παραμονή του Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ο Δ. Μάντζος σημείωσε πως «είναι απαράδεκτο ο υπουργός, που έχει την υποκειμενική πολιτική ευθύνη για το δυστύχημα, καθώς λίγες μόλις ημέρες πριν την τραγωδία διαβεβαίωνε για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, να παραμένει στα ψηφοδέλτια. Όπως είναι απαράδεκτο ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο πρώην υπουργό Ν. Παππά. Αντιθέτως, εμείς πιστεύουμε σε ένα νέο πολιτικό ήθος, όπως δείξαμε με αφορμή την υπόθεση του γιατρού που έπαψε να είναι υποψήφιός μας για μια ΕΔΕ που δεν συνδέεται με την τραγωδία ούτε εμποδίζει τη διευρεύνησή της. Για να αντιμετωπίσεις τις παθογένειες, πρέπει πρώτα να μην είσαι μέρος τους».

 

6

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.