Αναρτήθηκαν ηλεκτρονικά οι δικαιούχοι για την εξισωτική


0
(0)

Δες αν είναι μέσα σ’ αυτούς που θα πάρουν αποζημίωση ή αν έχεις απορριφθεί

Τα ονόματα τόσο των δικαιούχων όσο και των απορριπτόμενων της εξισωτικής, οι οποίοι και καλούνται αν διαφωνούν με την απόρριψή τους, να υποβάλουν ενστάσεις έως τις 10 Δεκεμβρίου, δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν με τους κωδικούς τους στην ειδική εφαρμογή και να ελέγξουν εάν εγκρίνονται ή απορρίπτονται για την επικείμενη πληρωμή της εξισωτικής – υπολογίζεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Στη συνέχεια, σε περίπτωση που διαφωνούν με το αποτέλεσμα, θα πρέπει να υποβάλουν ενδικοφανή προσφυγή (ένσταση) ηλεκτρονικά από χθες Τρίτη 27 Νοεμβρίου μέχρι στις 10 Δεκεμβρίου.

Στην ανακοίνωση δίνεται η εξήγηση για τους απορριφθέντες αιτούντες. Συγκεκριμένα, η πρώτη κατηγορία αφορά στους «συνταξιούχους». Έτσι, όπως χαρακτηρίστηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, είτε πρόκειται για άμεση είτε για έμμεση σύνταξη. Κι ενώ δεν έχει γίνει αυτός ο διαχωρισμός από την ΑΑΔΕ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ καλεί όσους ανήκουν στην έμμεση σύνταξη να υποβάλλουν σχετική ένσταση ότι δεν… ανήκουν στην άμεση και να δικαιωθούν (;)…

Εξάλλου, μια δεύτερη κατηγορία απορριπτέων παραγωγών είναι η κατηγορία των φορολογουμένων των οποίων δεν έχουν εκκαθαριστεί οι φορολογικές τους δηλώσεις. Και έτσι δε γίνεται να υπαχθούν στον έλεγχο ώστε να αποκλειστεί ότι πρόκειται για συνταξιούχους.

Όπως ξεκαθαρίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τη δεύτερη και τελική κατάταξη των αιτήσεων, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών θα δώσει νέο επικαιροποιημένο πίνακα παραγωγών, με τον χαρακτηρισμό του «ενεργού γεωργού». Ο χαρακτηρισμός του «ενεργού γεωργού» χρησιμοποιήθηκε και από το πρόσφατο αρχείο πληρωμών της βασικής ενίσχυσης που έχει στη διάθεσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Τέλος, οι παραγωγοί που απορρίπτονται ως «κάτοικοι εξωτερικού» έχουν τη δυνατότητα ενδικοφανούς προσφυγής, προκειμένου να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *