ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


0
(0)

Η 14η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε το 1998 με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων ύστερα από πρόταση τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ως “Ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος “ αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στους νεκρούς και στους πρόσφυγες Έλληνες της Μικράς Ασίας.

Γενοκτονία, η οποία κορυφώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1922 με την πυρπόληση της Σμύρνης από τα Κεμαλικά στρατεύματα, τη δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές τους εστίες. Μιας συστηματικής προσπάθειας εξαφάνισης του Ελληνικού στοιχείου από τη Μικρά Ασία. Μιας απάνθρωπης εθνοκάθαρσης σε έναν πόλεμο εθνικισμού και μισαλλοδοξίας.

1.500.000 περίπου πρόσφυγες έφτασαν στην πληγωμένη μητέρα Ελλάδα μέσα από κακουχίες, αρρώστιες, πείνα, θανάτους και κατόρθωσαν με την εργατικότητα τους και το προοδευτικό τους πνεύμα να διακριθούν και να συμβάλλουν καθοριστικά στην πρόοδο της κοινωνίας σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό επίπεδο. Ο αγώνας τους παράδειγμα για όλες τις γενιές.

Αυτήν την ιστορική μνήμη έχουμε χρέος να τη διαφυλάξουμε και να την αναδεικνύουμε διαρκώς ως τη μόνη ιστορική αλήθεια, διεκδικώντας από τη Διεθνή Κοινότητα την αναγνώριση της Γενοκτονίας και την παραδοχή της εκ μέρους της γείτονoς χώρας. Η άρνηση της συμφιλίωσης με την ιστορική αλήθεια αποτελεί άρνηση και για τη συμφιλίωση με τις βασικές έννοιες της ειρήνης, της συνεργασίας των λαών, του αλληλοσεβασμού και της δημοκρατίας.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατέθεσε πρόταση στη Βουλή για την ανάληψη πρωτοβουλιών διεθνοποίησης της Γενοκτονίας και των εγκλημάτων των Τούρκων εις βάρος των λαών της Ημετέρας Ανατολής

Οι κλιμακούμενες προκλήσεις εκ μέρους της Τουρκίας καθιστούν αναγκαία τη διαμόρφωση ενός ενιαίου και συμπαγούς εσωτερικού μετώπου και τη χάραξη μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

Τι φοβάστε, ότι θα ανοίξουν σχολεία και θα ξανακλείσουν;

Είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα η ασφάλεια των εκπαιδευτικών, των παιδιών και των οικογενειών τους. Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη με πέρσι. Ο συνωστισμός εξακολουθεί να υπάρχει στα τμήματα. Τμήματα 25 και 30 παιδιών. Τίποτα δεν έκαναν για να λύσουν το πρόβλημα και εμείς το φωνάζουμε εδώ και ενάμιση χρόνο.

Οι εμβολιασμοί καθυστερούν. Το απαράδεκτο είναι ότι πήραν απόφαση να κλείνουν τμήματα μόνο αν νοσήσει το 50% των μαθητών που σημαίνει ότι θα έχουν μεταφέρει τον ιό στις οικογένειές τους, στους εκπαιδευτικούς, σε όσους είναι ανεμβολίαστοι. Καταλαβαίνετε πως το ένα παιδί θα κολλά το άλλο και τι θα συμβαίνει. Διαβάζω ότι είναι χιλιάδες τα κρούσματα στα παιδιά. Έχουμε μεγάλη ανησυχία πως θα εξελιχθεί αυτό. Πέρυσι υπήρχαν σοβαρά μαθησιακά κενά στα παιδιά και αυτό δεν πρέπει να γίνει μαθησιακό έλλειμμα για μία ολόκληρη γενιά. Δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δεν έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα και οι ανισότητες που εντοπίστηκαν στην προηγούμενη χρονιά. Δεν αγωνιούμε απλά και παρακολουθούμε. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εμβολιαστούν. Δεν έχουμε άλλο όπλο στα χέρια μας.

Έχω μακρινή εμπειρία όταν πολλά χρόνια πριν υπήρχε το μεγάλο ζήτημα του AIDS, υπήρχαν οργανωμένα σεμινάρια με επιστήμονες και εκπαιδευτικούς, που πήγαιναν στα σχολεία και ενημέρωναν τους μαθητές. Απαντούσαν στις ερωτήσεις τους. Σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Σήμερα η ευθύνη πέφτει μόνο στο γονιό, που είναι υπεύθυνος να ενημερώσει το παιδί του για το τι είναι το εμβόλιο, ότι δεν είναι σε πειραματικό στάδιο, πως μπορεί να το προστατεύσει, για το ότι δεν έχει κινδύνους και δεν υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες. Όλη η ευθύνη είναι στην πλάτη των γονιών, από την ενημέρωση των παιδιών μέχρι την ατομική ευθύνη αν δεν έχουν εμβολιαστεί, να κάνουν το selftest και να το δηλώσουν. Δεν είναι μόνο θέμα ατομικής ευθύνης η δημόσια υγεία. Έχει σοβαρή ευθύνη η κυβέρνηση και θα έπρεπε επιτέλους ο ΕΟΔΥ, που το ζητάμε εδώ και ενάμιση χρόνο, με κινητά συνεργεία και να ενημερώνει τον κόσμο και να κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους για τα ελέγχει τα selftest που δηλώνονται, καθώς βλέπετε τι γίνεται με τα πιστοποιητικά. Από την άλλη πλευρά έπρεπε με κινητά συνεργεία να επιταχύνει τους εμβολιασμούς. Δυστυχώς τίποτα απ’ όλα αυτά δεν βλέπουμε να γίνεται.

Θεωρείτε ότι μετά από τόσο καιρό δεν υπάρχει ενημέρωση;

Δεν υπάρχει οργανωμένη ενημέρωση των γονιών και των μαθητών. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κινητές μονάδες ενημέρωσης; Δεν θα έπρεπε οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας να βγουν μπροστά; Δεν θα έπρεπε να έχει κινητοποιηθεί η αυτοδιοίκηση; Η ενημέρωση εξαντλείται από επιστήμονες που βγαίνουν και μιλάνε στις τηλεοράσεις. Αυτό είναι η ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, της οικογένειας, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των φοιτητών; Θα έπρεπε με ευθύνη της κυβέρνησης να υπάρχουν οργανωμένα κλιμάκια που θα ενημερώνουν επί τόπου εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και αυτοδιοίκηση. Και αυτό δεν έχει γίνει. Το προηγούμενο διάστημα μας διαβεβαίωνε η Κυβέρνηση ότι ο εμβολιασμός προχωρά μια χαρά και όταν τους λέγαμε ότι είναι πολύ σωστά οργανωμένος, αλλά γι’ αυτούς που θέλουν να εμβολιαστούν και δεν γίνεται τίποτα γι’ αυτούς που είναι προβληματισμένοι και για αυτούς που είναι αρκετά μακριά ή είναι κατάκοιτοι, που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεν μπορούν να πλησιάσουν στα εμβολιαστικά κέντρα, δεν έκαναν τίποτα και δεν πήραμε καμία απάντηση. Και όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι τους έβαλαν όλους μαζί σε ένα τσουβάλι, συνωμοσιολόγους, προβληματισμένους, ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας, για να μπορούν να εκφράζει υποτίθεται απέναντι η κυβέρνηση την πλευρά της λογικής. Με αυτό τον τρόπο έχουν δημιουργήσει ένα κύμα αντίστασης προς την κυβέρνηση που εκφράζεται μέσα από τον αντιεμβολιασμό και αυτό πρέπει να το σπάσουμε γιατί έχει να κάνει με τη ζωή και την υγεία των πολιτών. Εμείς έχουμε βγει πολύ δυναμικά μπροστά, έχουμε κάνει τις δικές μας καμπάνιες και προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά που έχει αφήσει η κυβέρνηση σε αυτό τον τομέα. Αλλά είμαστε κόμμα της αντιπολίτευσης, δεν είναι δική μας η ευθύνη, δεν μπορούμε να το πάρουμε πάνω μας, κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας.

Σε τι διαφωνείτε με τα μέτρα που ανακοίνωση κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη ;

Να ξεκινήσω με τη ΔΕΗ γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε κανένας Έλληνας δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι πρόκειται να γίνει. Τρεις υπουργοί της Κυβέρνησης έχουν πει τρία διαφορετικά πράγματα από αυτά που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός. Είναι η πρώτη φορά που τόσες μέρες μετά δεν μπορεί να εξειδικευτεί μία κυβερνητική εξαγγελία. Έχω παρά πολλές επιφυλάξεις ότι η μέση ελληνική οικογένεια θα στηριχθεί πραγματικά και όχι μόνο η μέση ελληνική οικογένεια αλλά και η ανταγωνιστικότητά της μικρομεσαίας επιχείρησης που χτυπήθηκε από τη δεκαετή κρίση και τα μνημόνια. Χτυπήθηκε από τη δίδυμη κρίση, την υγειονομική και την οικονομική, των δύο προηγούμενων ετών, με ανεπαρκή μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν και τους πλειστηριασμούς και το νέο πτωχευτικό που οι τράπεζες θα αποφασίζουν ποιος θα βάζει λουκέτο. Τα μέτρα ενίσχυσης που εξήγγειλαν στη Θεσσαλονίκη μιλούν για συγχωνεύσεις και εξαγορές μικρομεσαίων επιχειρήσεων από μεγαλύτερους. Δεν στηρίζουν τη δικτύωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τις συνέργειες και τα clusters που λέγαμε τα προηγούμενα χρόνια ότι θα έπρεπε να είναι λύση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτή η κυβέρνηση στη σκιά της πανδημίας φτιάχνει μία Ελλάδα για λίγους. Αυτή είναι η βασική μας αντίρρηση στα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Δίνει λίγα στους πολλούς και πολλά στους μεγάλους και ισχυρούς.

Τα νέα μέτρα, όμως, έχουν μία στόχευση, τη νεολαία για παράδειγμα…

Να μιλήσουμε για τη νεολαία; Να μιλήσουμε για την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού ότι δήθεν θα έχουν 600 ευρώ για να κολλήσουν τα πρώτα τους ένσημα; Πάρα πολύ γρήγορα, μόλις έφυγε ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, αποδείχτηκε ότι μιλάμε για 100 ευρώ το μήνα και όχι 600 ευρώ. Δηλαδή, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που είναι κατώτερο και από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, που δίνουν 500 ευρώ. Μου λέτε τώρα ότι στηρίζεται η νεολαία από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό. Κοροϊδία είναι αυτό.

Με βάση αυτά που ανακοινώθηκαν, βλέπετε και προετοιμάζεστε για το ενδεχόμενο εκλογών;

Το ύφος κι ο τρόπος που ανακοινώθηκαν γιατί η ουσία όπως σας απέδειξα δεν είναι πραγματική στήριξη ούτε για τη νεολαία, ούτε για τους μικρομεσαίους, αλλά είναι κοροϊδία, ο τρόπος, λοιπόν, που παρουσιάστηκαν είναι καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα. Οι πολιτικές επιλογές του κ. Μητσοτάκη φέρνουν τις εκλογές πιο κοντά. Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής θέλουμε να είμαστε έτοιμοι και να μην αιφνιδιαστούμε. Γι’ αυτό έχω δώσει σαφείς οδηγίες να επισπεύσουμε τις εσωτερικές μας διαδικασίες, διότι δεν είναι δυνατό να βλέπεις μία κυβέρνηση να περνά κάτω από τον πήχη, στις πυρκαγιές, στην ακρίβεια, στην στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και της μέσης ελληνικής οικογένειας. Στα ζητήματα της πανδημίας. Να βλέπεις ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να επιτελέσει τον θεσμικό της ρόλο- είναι εντελώς ανεπαρκής γι’ αυτό το ρόλο- και δεν έχει να προτείνει έναν άλλο εναλλακτικό δρόμο. Και μετά από όλα αυτά δεν μπορείς να μην σκέφτεσαι ότι πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα, να πρωταγωνιστήσεις στις εξελίξεις δείχνοντας έναν εναλλακτικό, προοδευτικό δρόμο που δίνει απαντήσεις και λύσεις γιατί μετά την πανδημία το μέλλον πρέπει και μπορεί να είναι βιώσιμο. Αυτή την πρόταση θα αναλύσουμε στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη το απόγευμα και μετά θα έχουμε τη δυνατότητα να τα συζητήσουμε.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο θα κάνουν καλό στο κόμμα σας αυτές οι εσωτερικές διαδικασίες. Δεν θα έπρεπε να γίνουν όταν κάπως ηρεμήσει το κλίμα;

Γι’ αυτό ακριβώς ζήτησα να γίνουν οι διαδικασίες γρήγορα γιατί σε καμία περίπτωση ως Πρόεδρος του κόμματος δεν μπορώ να επιτρέψω σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία το κόμμα μας να λιμνάζει στα νερά της εσωστρέφειας. Γι’ αυτό ακριβώς είχα ζητήσει μέχρι τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα πάρει τις αποφάσεις για το πρόγραμμα και τις διαδικασίες να μην προτάσσουμε τα εσωκομματικά μας, αλλά να είμαστε δίπλα στον κόσμο. Τουλάχιστον σε ότι με αφορά αυτό έκανα. Είμαι η μοναδική αρχηγός που επισκέφτηκα όλες τις πυρόπληκτες περιοχές. Και όχι απλά τις επισκέφτηκα, αλλά έκανα λαϊκές συνελεύσεις δίνοντας το λόγο όχι μόνο στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους επαγγελματίες, αλλά και στους απλούς ανθρώπους που είχαν κάτι να πουν ή απλά ήθελαν να καταθέσουν την αγωνία τους, την οργή τους, το παράπονό τους και ήμουν εκεί να τους ακούσω. Κανείς άλλος δεν βρέθηκε δίπλα τους σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές.

Ο Πρωθυπουργός έκλεισε την πόρτα της συναίνεσης, εσείς την κρατάτε ανοικτή;

Εμείς έχουμε πει ξεκάθαρα ότι έχουμε χαράξει μία αυτόνομη πορεία. Το δικό μου τρίπτυχο είναι αυτόνομη πορεία, πολιτική ενότητα και προοδευτική ταυτότητα. Με αυτό το τρίπτυχο διεκδικούμε να γίνουμε πρωταγωνιστές. Ενισχυμένο Κίνημα Αλλαγής για προοδευτική κυβέρνηση που χρειάζεται ο τόπος. Μία νέα αλλαγή. Ο ελληνικός λαός έζησε στο παρελθόν την αλλαγή με το ΠΑΣΟΚ. Οι παλαιότεροι θυμούνται ότι έζησαν καλύτερα με το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ αδικήθηκε, φορτώθηκε μεγάλες ευθύνες, πολύ μεγαλύτερες από αυτές που του αναλογούσαν για να βγει λάδι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία οδήγησε στον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας. Σήμερα έχουν δοκιμαστεί όλοι. Δοκιμάστηκε και απέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνησή του και αποδοκιμάστηκε. Δοκιμάζεται και περνά κάτω από τον πήχη η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα, να αντιμετωπίσει τις ανισότητες και να στηρίξει την ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία τα βλέπει όλα αυτά, μπορεί να κρίνει και ήδη εμείς βλέπουμε ότι γυρνά την πλάτη στον κ. Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του και αναζητά τη νέα αλλαγή. Γι’ αυτό είμαστε εδώ με τη δική μας πρόταση.

Η πρότασή σας είναι πιο κοντά στον κ. Μητσοτάκη ή στον κ. Τσίπρα και το ερώτημα τίθεται γιατί αργότερα μπορεί να κληθείτε για μία συναίνεση.

Δεν με αφορά αν είναι πιο κοντά στον έναν ή στον άλλο. Με αφορά να εμπνέει τους προοδευτικούς πολίτες. Απευθύνομαι στην ελληνική κοινωνία σε όλους αυτούς που υποφέρουν, που προσπάθησαν να κρατηθούν όρθιοι και από την οικονομική κρίση και την υγειονομική κρίση, αλλά και από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Που μεγαλώνουν τις ανισότητές και τραβούν το χαλί κάτω από αυτούς που προσπάθησαν να κρατηθούν όρθιοι και σήμερα κινδυνεύουν να πέσουν από τον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα πράγματα και όχι από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Όποιος θέλει ας πάρει το υποδεκάμετρο να μετρήσει. Εμάς αυτά δεν μας αφορούν. Εμείς έχουμε χαράξει την δική μας πορεία, έχουμε τη δική μα πρόταση. Δεν ετεροκαθοριζόμαστε και αυτό έχει γίνει κατανοητό στους πολίτες και γι’ αυτό μας ακούν όλο και περισσότερο.

Θα υπάρξει άλλος υποψήφιος ή έχει κλείσει ο κατάλογος;

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επισήμως κανένας υποψήφιος. Οι επίσημες υποψηφιότητες κατατίθενται μαζί με τις υπογραφές όταν θα έρθει η ώρα. Τώρα έχουμε ανακοίνωση πρόθεσης υποψηφιότητας. Το γεγονός ότι εμφανίζονται νέοι υποψήφιοι δείχνει τη δυναμική που έχει αναπτύξει το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ όλο αυτό το διάστημα της προεδρίας μου.

 

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΛΑΧΑΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ

Για πολλούς μήνες ο κ. Μητσοτάκης καλλιεργούσε την τεχνοκρατική, επιτελική εικόνα του. Ήρθαν, όμως, οι φωτιές και η διαχείριση τους, ο ανασχηματισμός και το φιάσκο στην επιλογή προσώπων και έριξαν το προσωπείο.

Στη ΔΕΘ επιχείρησε να ανορθώσει την βαθιά τραυματισμένη εικόνα του ίδιου και της Κυβέρνησης του. Τι επέλεξε; παροχές που έχουν ημερομηνία λήξης, με το μάτι σε πιθανές εκλογές.

Έχοντας βολευτεί κάτω από τον μανδύα της κρίσης και των ειδικών καταστάσεων που βιώνουμε δεν εκφράζει κανένα δημιουργικό όραμα για το μέλλον και τις νέες γενιές.

Η φρεσκάδα έφυγε και το λαχάνιασμα είναι εμφανές. Ο πολυθρύλητος ανασχηματισμός εγκλώβισε ακόμα περισσότερο τη ΝΔ στη συντηρητική διαχειριστική λογική.

Και αντί να αναζητήσει τις αιτίες της οργής των νέων ανθρώπων, οι οποίοι βιώνουν τα αποτελέσματα της οικονομικής, εκπαιδευτικής και κυρίως εργασιακής πολιτικής, προσπαθεί να σκεπάσει το πρόβλημα, με φθηνές επικοινωνιακές παροχές. Ακόμα και σε επίπεδο συμβολισμού, επέλεξε να σταθεί παντελώς μόνος του απέναντι στους δημοσιογράφους, αποκομμένος από συνεργάτες και θεσμικά πρόσωπα, επιδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο την συγκεντρωτική του αντίληψη στην διαχείριση της εξουσίας. Επιμένει στην ουτοπία της εκρηκτικής ανάπτυξης, την ώρα που οι πολίτες οδηγούνται σε φτωχοποίηση και οι δυνατότητες τους συμπιέζονται.

Για την οικονομία, την ακρίβεια, τις αλλαγές και τις αυξήσεις στην ενέργεια, την κλιματική κρίση, ομολόγησε ο κ. Μητσοτάκης, ότι η κυβέρνηση είναι απλώς παρατηρητής. Προκαταβολές, επιδοτήσεις, φορολογικές απαλλαγές και πολλές αναθέσεις σε ‘ημετέρους’.

Η «μεγάλη μεταρρύθμιση» της πανεπιστημιακής αστυνομίας που ευαγγελιζόταν, μπήκε στις καλένδες.

Και αντί να στηρίξει Το δικαίωμα στην πανεπιστημιακή παιδεία, την εργασία και τις ευκαιρίες για τους νέους, επιχειρεί να δώσει ανταλλάγματα με gigabytes και δωροεπιταγές. Δεν είναι αυτό πολιτική, αλλά επικοινωνία.

Η νέα γενιά ψάχνει ευκαιρίες, πρόσβαση στην παιδεία και το σύστημα υγείας, λύσεις για την βελτίωση της ζωής του, όχι τον αποκλεισμό τους από την ανώτατη παιδεία, το γαλάζιο κράτος του ρουσφετιού, την καταστολή κάθε διαμαρτυρίας τους.

Αντί να προχωρήσει σε μείωση του ΕΦΚ καυσίμων ή μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για να πέσουν οι τιμές και των ιδιωτών παρόχων και αύξηση του κατώτατου μισθού όπως κάνουν άλλες χώρες στην ΕΕ, ανακοινώνει πως με 150 εκατ. ευρώ οι πολίτες θα μπορέσουν να πληρώσουν αυξήσεις ως και 50% στο ηλεκτρικό ρεύμα και σε είδη πρώτης ανάγκης.

Σήμερα -περισσότερο ίσως από ποτέ- είναι απαραίτητη μια πολιτική διεξόδου από τα κακώς κείμενα και ένα πρόγραμμα μετασχηματισμού της πατρίδας μας σε τόπο ευκαιριών για όλους, τόπο όπου ο κάθε ένας θα έχει ίσες ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον και δυνατότητες να κερδίσει ανθρώπινες συνθήκες ζωής. Ένα πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, ώστε να υπάρξει πραγματική απόδοση των χρημάτων στους πολλούς, στους μικρομεσαίους, στους νέους, που είναι τα μεγαλύτερα θύματα αυτή της της κρίσης.

Το Κίνημα στη Θεσσαλονίκη θα μιλήσει για τα καρτέλ παράλογων χρεώσεων στην κινητή τηλεφωνία και τις τράπεζες, που κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών.

Θα μιλήσουμε για το δικαίωμα των πολιτών και της κοινωνίας στα οφέλη από τις τεχνολογίες, τις νέες υπεραξίες κ κέρδη, για το μερίδιο από τα υπερκέρδη ιδιωτικών εταιρειών ενέργειας, απέναντι σε κάθε σενάριο νέας ενεργειακής φτώχειας. Την αντιμετώπιση των ολιγοπωλιακών πρακτικών στην αγορά, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Την ενεργειακή δημοκρατία στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, αντί της σημερινής εύνοιας της Κυβέρνησης στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει ταχύτητες, αλλά η ΝΔ έχει κολλήσει στη σύγκρισής της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δημιουργούμε μια ισχυρή και πλειοψηφική κομματική έκφραση για την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος. Το Κίνημά μας θα πρωταγωνιστήσει καθοριστικά σε αυτή την πρόκληση.

ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Ερώτηση σχετικά με την ανάγκη αναθεώρησης της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα μας κατέθεσε στη Βουλή ο Ανδρέας Πουλάς προς τον Υπουργό Υγείας.

Στο κείμενο της ερώτησης ο κ. Πουλάς θέτει ερωτήματα σχετικά με το πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να επανεκκινήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα που αυτήν την στιγμή έχει βαλτώσει, καθώς και αν είναι στις προθέσεις της η επανεξέταση της επικοινωνιακής τακτικής για την προώθηση των ωφελημάτων του εμβολιασμού, προκειμένου να μεταπειστούν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας.

Τέλος, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ζητά στοχευμένα μέτρα από την κυβέρνηση προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων τις κλειστές δομές, στα ΚΥΤ, στους πληθυσμούς Ρομά, στους φυλακισμένους, στους άστεγους, στα άτομα με αναπηρία και στους παράνομους μετανάστες.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *