ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ 2021


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 11 Σεπτεμβρίου 2021 by energinews (admin)

Ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής, για τη συμμετοχή του στη Σχολή Πολιτικής για τους Ρομά 2021

Το Κίνημα Αλλαγής συμμετέχει το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στη Σχολή Πολιτικής για τους Ρομά 2021 (ROMA POLITICAL SCHOOL) που διοργανώνει το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο πλαίσιο του στρατηγικού του σχεδιασμού για τους Ρομά που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Ρομά Δενδροπόταμου.

Σκοπός του RPS είναι να προωθήσει την ενεργό πολιτική συμμετοχή των Ρομά, φέρνοντάς τους πιο κοντά σε τοπικά, εθνικά και ευρωπαϊκά όργανα λήψης αποφάσεων, προωθώντας παράλληλα την ενεργό συμμετοχή τους και την αλληλεπίδρασή τους με τη Δημόσια Διοίκηση, καθώς και την ενεργό παρουσία τους στη δημόσια σφαίρα.

Την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα εκπροσωπήσει ο Γραμματέας του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Πεταλωτής .

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ

Και εφέτος η κυβέρνηση της Ν.Δ. αφήνει τα σχολεία απροστάτευτα. Δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ομαλή λειτουργία τους. Με προχειρότητα κινείται στις ήδη πλήρως αποτυχημένες πολιτικές της. Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε χρόνο με κλειστά σχολεία και με τους μαθητές σε εγκατάλειψη…

Πάλι θα έχουμε συνωστισμό στις τάξεις με 20 – 30 μαθητές. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για αραίωση των μαθητών. Και ενώ μερικούς μήνες πριν αρκούσε ακόμα και ένα κρούσμα για να κλείσει ένα τμήμα, τώρα απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία. Όταν θα έχουν κολλήσει δηλαδή μαζικά οι μαθητές τον κορωνοϊό και θα τον μεταφέρουν στις οικογένειές τους!

Οι εμβολιασμοί των μαθητών δεν έχουν προχωρήσει. Και ενώ οι εκτιμήσεις των επιστημόνων είναι αρκετά απαισιόδοξες, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια, σε μακάρια αυταρέσκεια.

Υπάρχει μείζον εκπαιδευτικό πρόβλημα, που δεν απασχολεί την κ. Κεραμέως. Ένα σοβαρό μαθησιακό κενό, που γίνεται πλέον μορφωτικό έλλειμμα! Είναι Υπουργός που συνδέεται την θεσμική υποεκπαίδευση των μαθητών – και για την οποία δεν έχει πάρει ΚΑΝΕΝΑ σχετικό μέτρο αντιμετώπισής της!

Ως προς τι η σιωπή, για το τι έχει συμβεί στην εκπαίδευση;

Ένας μαθητής της Γ΄ Δημοτικού ή της Γ΄ Γυμνασίου, για παράδειγμα, που τον Μάρτιο του 2020 ήταν στις Α΄ τάξεις τους, ποια εφόδια έχουν σήμερα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, όταν για ενάμιση χρόνο ήταν εκτός ουσιαστικής διδασκαλίας; Έχει γίνει σχεδιασμός για την αποτύπωση των κενών που έχουν δημιουργηθεί σε κάθε τάξη; Έχει γίνει σχεδιασμός για τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθούν τα κενά αυτά;

Επιτέλους, να σταματήσουν οι πειραματισμοί. Να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζόμενων στην παιδεία. Να γίνει μαζικός εμβολιασμός των μαθητών.

Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, έτσι ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα (μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών, έγκυρα τεστ από τον ΕΟΔΥ, σχετικό ιατρικό υλικό στα σχολεία, συμπληρωματική οικονομική ενίσχυση κλπ).

Να διαμορφωθεί ΤΩΡΑ πρόγραμμα αναπλήρωσης του μαθησιακού κενού των μαθητών για τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Σχολεία με ασφαλή προστασία και με ουσιαστική λειτουργία!

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.