ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ20


0
(0)

Συγχαρητήρια στην Ελίνα Τζένγκο, στον Ορέστη Ντουσάκη και την Έλλη Δεληγιάννη, που ήταν οι τρεις που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Κ20, που διεξήχθη στο Ναϊρόμπι.

Συγχαρητήρια, επίσης, σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, καθώς και στους προπονητές και τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ για την προετοιμασία των αθλητών, μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Είναι σημαντικό ότι από τα 21 αγόρια και κορίτσια που ταξίδεψαν στην Κένυα, οι 11 θα είναι και το 2022 στην ίδια κατηγορία και θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο του Κάλι, στην Κολομβία.

Η κατάργηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους», που κοινοποιείται αυτό το διάστημα, με επιστολή του Υφυπουργού Αθλητισμού, σ’ όλους τους Δήμους, καταγγέλλεται ως απαράδεκτη από τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, τους φορείς τους και τις Σχολές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) της χώρας.

Το πρόγραμμα αυτό δέχθηκε μεγάλες περικοπές διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, με την υποβάθμιση και την υποχρηματοδότηση, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει περάσει ολοκληρωτικά στη λογική της ανταποδοτικότητας και της επιβάρυνσης των νοικοκυριών και με ελάχιστα ψίχουλα χρηματοδότησης από την μεριά της ΓΓΑ .Την ίδια στιγμή που η Φυσική Αγωγή εξαγγελλόταν υποκριτικά απ’ όλες τις κυβερνήσεις και του εκλεκτούς τους στην Τοπική Διοίκηση, ως πρόγραμμα πρόληψης για την προστασία της υγείας.

Παρ’ όλα αυτά, ικανοποιούσε μια ανάγκη σε οικογένειες και σε κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς ομάδες, που δεν είχαν την δυνατότητα να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα. Οι δραστηριότητες αυτές απασχολούσαν χιλιάδες άνεργους γυμναστές, με τις σχέσεις εργασίας χρόνο με το χρόνο να επιδεινώνονται, με αποκορύφωμα την επαίσχυντη “πληρωμή με το αντίτιμο”, “με το κεφάλι” δηλαδή των συμμετεχόντων, που καθιερώθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με ό,τι σήμαινε αυτό για τον μισθό των εργαζομένων.

Η συμμετοχή στα προγράμματα αυτά, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπήρχαν, λειτουργούσε ευεργετικά για την ψυχοκινητική ισορροπία του ατόμου και προστάτευε από χρόνιες σωματικές, νοητικές και ψυχικές ασθένειες.

Η ολική αποχώρηση της ΓΓΑ από το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» έρχεται σε μια στιγμή που η οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι τραγική, ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης και δύο χρόνια πανδημίας. Σηματοδοτεί όχι μόνο τον μηδενισμό της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους, άλλα και τη συνολική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στον χώρο των γυμναστών, σε συνδυασμό με την πιστοποίηση των απόφοιτων των ΙΕΚ και των κολεγίων, που ήδη πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ .

Τα παραπάνω αποτελούν τρανή επιβεβαίωση ότι η σωματική άσκηση, η ενασχόληση μ’ ένα άθλημα, αποτελούν πολυτέλεια για την πλειοψηφία του λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας. Οδηγός και εδώ για την κυβέρνηση είναι η εμπορευματοποίηση της ανάγκης του λαού για άσκηση.

Οι αντιδράσεις του αθλητικού κόσμου, των γυμναστών και των φορέων τους, που ζητούν την άμεση επαναφορά και αναβάθμιση του προγράμματος, είναι δικαιολογημένες. Το ΚΚΕ απαιτεί να παρθεί πίσω αυτή η κατάπτυστη απόφαση και καλεί τους εργαζόμενους, τους γονείς και τη νεολαία να την αντιπαλέψουν.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΗΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ

Οι Βουλευτές Μαρίνος Γιώργος και Μανωλάκου Διαμάντω

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το ψήφισμα της συγκέντρωσης των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας στον κόμβο της Στροφυλιάς και ζητούν την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.  

Αθήνα 23/8/2021

 Οι καταθέτοντες βουλευτές

Όλοι εμείς, χιλιάδες κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας και εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων, φορέων που συγκεντρωθήκαμε απόψε στον κόμβο της Στροφυλιάς μετά το κάλεσμα του σωματείου Ρετσινάδων, του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και των επιτροπών πυρόπληκτων εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την για την εγκατάλειψη του λαού της Βόρειας Εύβοιας με αποτέλεσμα να καούμε απ’ άκρη σ’ άκρη.

Οι ευθύνες είναι μεγάλες!

Για χρόνια ολόκληρα κυβερνήσεις, περιφέρεια και δήμοι δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιπυρικής προστασίας και προστασίας του δάσους με αντιπυρικές ζώνες, με καθαρισμούς δασικών δρόμων, με καθαρισμούς των σπασμένων δέντρων από τα χιόνια του χειμώνα. Για δεκαετίες υποχρηματοδοτούν πυροσβεστική και δασαρχεία με αποτέλεσμα να έχουν μείνει υποστελεχωμένα και με απαρχαιωμένο εξοπλισμό.

Τώρα, μετά τη φωτιά, πιστεύουν ότι θα μας βρουν εύκολη λεία για αυτό έπεσαν σα τα κοράκια για να κάνουν επενδύσεις. Θέλουν να μας διασπάσουν για να κάνουν μετά ανενόχλητοι τις «πράσινες» και άλλες μπίζνες τους.

Σήμερα, με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο μας δίνουμε μια πρώτη απάντηση σε όλους αυτούς πως δε θα μας χωρίσουν!

Δε θα μας ξεγελάσουν τα ψίχουλα της κυβέρνησης και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!

Θα συνεχίσουμε και θα παλέψουμε μέχρι να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας που αφορούν όλο το λαό της Βόρειας Εύβοιας γιατί όλοι είμαστε πυρόπληκτοι!

Διεκδικούμε:

 • Αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκύψει στα χωριά μας. Να εξασφαλιστεί η διαμονή και η διατροφή όλων των ανθρώπων που κάηκαν τα σπίτια τους.
 • ΑΜΕΣΑ μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για όλα τα χωριά γιατί στις πρώτες βροχές θα πνιγούμε. Απασχόληση όλων των ρετσινάδων στα αντιπλημμυρικά έργα με την επιστημονική επίβλεψη των δασαρχείων, οι ρετσινάδες έχουν γνώση του δάσους και τα αναγκαία εργαλεία.
 • Άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των πληγέντων χωρίς κανένα όρο και προϋπόθεση, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης.
 • Αποζημίωση για τις καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, για τα καμένα αγροτικά μηχανήματα και όλο τον εξοπλισμό στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Με ευθύνη του κράτους να χορηγηθούν όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες σε όλους τους κτηνοτρόφους για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης.Να εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των μελισσοσμηνών.
 • Αποζημίωση για την φετινή μας παραγωγή που κάηκε, ενώ την είχαμε δουλέψει, στο συνολικό ύψος παραγωγής και τιμής (τιμή επιδότησης + τιμή πώλησης + ασφάλιση).
 • Άμεσα εκπόνηση διαχειριστικής μελέτης από τα αρμόδια δασαρχεία και υπηρεσίες για να επανέλθει το πευκοδάσος και να μην γίνει ζούγκλα. Απασχόληση όλων των ρετσινάδων με σταθερή σχέση εργασίας, για την φροντίδα και ανάπτυξη του καμένου δάσους, για να μπορέσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας να το ξαναδούν.
 • Δυνατότητα συνταξιοδότησης για όποιον ρετσινά – δασεργάτη επιθυμεί και έχει θεμελιώσει δικαίωμα (πάνω από 4500 βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα) στα 55 για τους άνδρες και στα 50 για τις γυναίκες.
 • Να απαγορευτεί η υλοτόμηση στο δάσος από εργολάβους και εμπόρους ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω διάβρωση του εδάφους. Να επιτραπεί στους κατοίκους της περιοχής να κόψουν ξύλα για τις προσωπικές τους ανάγκες σε περιοχές που δεν επηρεάζουν τα αντιπλημμυρικά έργα.
 • Στελέχωση των δασαρχείων Λίμνης και Ιστιαίας με δασολόγους και δασοπόνους για να μπορούν να επιβλέψουν τα αντιπλημμυρικά έργα και την αναδάσωση.
 • Για όσους συναδέλφους έχουν παιδιά που σπουδάζουν να προβλεφθεί είτε στεγαστικό επίδομα, είτε εξασφάλιση δωματίου στις φοιτητικές εστίες.
 • Πάγωμα και διαγραφή χρεών σε εφορία, ΔΕΗ, τράπεζες. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ για όλους τους κατοίκους των δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας.

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!

 

Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021

Κόμβος Στροφυλίας

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΒΙΛΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βρέθηκαν νωρίτερα στη φωτιά στα Βίλια Αττικής.

Ο Χρήστος Κατσώτης, αφού ενημερώθηκε για την εξέλιξη της πυρκαγιάς από τον αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής Ελ. Κοσμόπουλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Και εδώ στα Βίλια φανερώνονται οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων, για την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, με επίκεντρο την πρόληψη, που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη αντιπυρικών ζωνών, αλλά και την υποστελέχωση των δασαρχείων και της Πυροσβεστικής. Η κυβέρνηση να διαθέσει όλα τα μέσα για να τελειώσει επιτέλους ο πύρινος εφιάλτης!”

 

ΑΘΗΝΑ  23/08/2021                                        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, επισκέφτηκε σήμερα το μέτωπο της φωτιάς και τις πληγείσες περιοχές στο Μαρμάρι, όπου έκανε και την παρακάτω δήλωση:

“Η εγκληματική πολιτική που έχει τραγικές συνέπειες για το λαό της χώρας μας, για το λαό της Βόρειας και Κεντρικής Εύβοιας, που πρόσφατα κατέκαψε η πυρκαγιά τεράστιες εκτάσεις, συνεχίζεται με οδυνηρές συνέπειες και σε άλλες περιοχές, όπως αυτή που ζούμε σήμερα στη Νότια Εύβοια, στο Μαρμάρι. Η εγκληματική πολιτική που αντιμετωπίζει τη γη ως εμπόρευμα, που παραχωρεί τη γη σε μεγάλα συμφέροντα, στην «πράσινη ανάπτυξη» φέρνει τραγικές συνέπειες και στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας. Αυτό ζούμε σήμερα.

Διαπιστώθηκε, για άλλη μία φορά, η έλλειψη συντονισμού και κυρίως η έλλειψη μέτρων προστασίας της περιοχής, η έλλειψη μέτρων πρόληψης, αντιπυρικών ζωνών και αγροτικών δρόμων. Και αυτή τη φορά είναι εμφανέστατες οι ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα κυρίως επίγεια, σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Στην περιοχή του Μαρμαρίου, και γενικότερα, υπάρχει ένα πολύ σημαντικό θέμα. Όταν η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός ανακοινώνουν ότι η Εύβοια είναι στο “κόκκινο” και υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για πυρκαγιά πρέπει οι ίδιοι να απαντήσουν: Τι μέτρα πήραν για την προφύλαξη των κατοίκων της περιοχής; Τι μέτρα πήραν για να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι αυτοί; Γιατί όταν χαρακτηρίζεται μία περιοχή ως “κόκκινη” οφείλεις να αυξήσεις τις περιπολίες, παίρνεις πρόσθετα μέτρα. Επομένως, η αναφορά στον χαρακτηρισμό ως “κόκκινης περιοχής”, λόγω κυρίως του ανέμου που πνέει, και στην περίπτωση της Νότιας Εύβοιας είναι υποκριτική. Δε συνοδεύτηκε από τα αναγκαία μέτρα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας έδωσε το “παρών”, επέμεινε από την αρχή για τη λήψη μέτρων πρόληψης και βεβαίως την άμεση παρέμβαση των μέσων πυρόσβεσης. Επιμένουμε συνεχώς να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπιστεί κάθε περίπτωση αναζωπύρωσης. Ο λαός να είναι σε επαγρύπνηση γιατί, όπως έχουμε σημειώσει, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

 

ΑΘΗΝΑ 23/08/2021                                        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr