ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τελευταία ενημέρωση 22 Σεπτεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη από την Καρδίτσα αποτελούν πρόκληση, τόσο για τις πενιχρές αποζημιώσεις στους πληγέντες όσο και για τις υπερφίαλες εκτιμήσεις ότι δήθεν το κράτος λειτούργησε ικανοποιητικά. Κι όλα αυτά τη στιγμή που για μέρες ολόκληρα χωριά και η πόλη της Καρδίτσας βυθίστηκαν στο σκοτάδι χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ οι πληγέντες δεν είχαν ούτε ένα πιάτο φαΐ. Η κυβέρνηση της ΝΔ στην πεπατημένη των ανεπαρκέστατων μέτρων, που πήραν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε άλλες παρόμοιες καταστροφές, εξαγγέλλει κουτσουρεμένες αποζημιώσεις για τους μικρούς αγρότες και επαγγελματίες και τους κατοίκους της πόλης που καταστράφηκαν.

Ενδεικτικά:

– Η αναστολή πληρωμών βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών για 6 μήνες σημαίνει ότι μετά από 6 μήνες θα απαιτηθεί από ανθρώπους που καταστράφηκαν να πληρώνουν κανονικά υποχρεώσεις, στις οποίες δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν.

– Η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, που πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, δεν αρκεί καθώς ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει μηχανολογικό εξοπλισμό και εργαλεία που καταστράφηκαν, καθαρισμό των πλημμυρισμένων εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης κ.ά. Αυτό το κόστος μεταφέρεται στις πλάτες των πληγέντων.

– Τα 5.000 ευρώ που εξήγγειλε η κυβέρνηση για επισκευές στις λαϊκές κατοικίες δεν επαρκούν, ενώ είναι γνωστό πως η καταγραφή τέτοιων καταστροφών αποτελεί κυριολεκτικά Γολγοθά για τους πληγέντες.

Ο λαός της περιοχής ακούει βερεσέ τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την γρήγορη εκπόνηση αντιπλημμυρικών έργων. Είναι τεράστια και διαχρονική η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών για την έλλειψη ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας και σύγχρονων τεχνικών έργων και υποδομών για την διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των μαζικών φορέων, των κατοίκων και των πληγέντων της περιοχής στις δίκαιες διεκδικήσεις τους για την πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων.

 

ΑΘΗΝΑ 22/9/2020                                           ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η εκρηκτική κατάσταση, που διαμορφώνεται με τους ασθενείς, που έχουν ανάγκη εισαγωγής στα νοσοκομεία και τις κλίνες ΜΕΘ, αποκαλύπτει αφενός τα ψέμματα της κυβέρνησης για δήθεν θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας αφετέρου την αναγκαιότητα να γίνει επιτέλους πράξη το αίτημα του ΚΚΕ και των νοσοκομειακών γιατρών από την αρχή της πανδημίας: Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας κι ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό, μαζί με μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Αντί γι’ αυτό η κυβέρνηση προβάλλει προκλητικά τη δημιουργία κάποιων ελαχίστων ΜΕΘ, πολλές από τις οποίες είναι ακόμη “στα χαρτιά” και κυρίως συνεχίζει τα μπαλώματα και την ανακύκλωση κρεβατιών και προσωπικού, αποκλείοντας σε πολλές περιπτώσεις τη φροντίδα για άλλα περιστατικά, θεραπείες, χρόνια πάσχοντες.

 

 

ΑΘΗΝΑ 22/9/2020                                                    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΦΙΛΗ ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε σήμερα με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να της θέσει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας, όπου στο υπόγειο της βρίσκονται μέσα στις λάσπες, περίπου 3.000 έργα των Δ. Γιολδάση, Γ. Γούλα, και άλλων Θεσσαλών ζωγράφων. Ο Θανάσης Παφίλης ζήτησε από την υπουργό Πολιτισμού την άμεση κινητοποίηση του απαραίτητου και εξειδικευμένου προσωπικού και τη διάθεση όλων των αναγκαίων μέσων, προκειμένου να διασωθεί και να αποκατασταθεί αυτή η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Καρδίτσας.

 

ΑΘΗΝΑ 22/9/2020                                                    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.