ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΡΙΑΝΟΥ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Δεκεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Το ΚΚΕ αποχαιρετά τον αγωνιστή δικηγόρο Γιώργο Παριανό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 6 Δεκέμβρη. Ο Γιώργος Παριανός ως μέλος της ΚΝΕ στα χρόνια της χούντας δραστηριοποιήθηκε μέσα από τις γραμμές της Αντι-ΕΦΕΕ, υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης της Νομικής και ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στην κατάληψη του Πολυτεχνείου. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε, από το Μάη έως τον Αύγουστο του ’73, στα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, του ΚΕΣΑ και της Ασφάλειας και ξανά στο ΕΑΤ-ΕΣΑ το Δεκέμβρη του ’73 και αντιμετώπισε παλικαρίσια τις διώξεις και τους βασανισμούς.

Μετά τη μεταπολίτευση έδρασε για χρόνια μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και συνέβαλε στην ανασυγκρότηση του κινήματος ειρήνης, μέσα από την Εθνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Ο Γιώργος Παριανός ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση στο χώρο της δικηγορίας, συμμετέχοντας ως υποψήφιος σε πολλές μάχες των δικηγορικών εκλογών. Το 2005 ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης Δικηγόρων».

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΜΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τη Συντονιστική Επιτροπή των Εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, προκειμένου να τον ενημερώσει για το νομοσχέδιο για το χώρο του Τύπου, γνωστό ως “νομοσχέδιο Πέτσα”, και τις θέσεις του κλάδου.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού ευχαρίστησε για την ενημέρωση τους εκπροσώπους των ενώσεων, επεσήμανε τα εξής: “Όπως ξέρετε το ΚΚΕ σκύβει στα προβλήματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Είμαστε γνώστες και αυτού του νέου αντιλαϊκού νομοσχεδίου. Στηρίζουμε τον αγώνα σας, ξέρουμε ότι έρχεστε αντιμέτωποι και με τον κίνδυνο της απόλυσης και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, γιατί ακριβώς τέτοια ζητήματα, μαζί με όλα αυτά που είπατε, προωθεί αυτό το “νομοσχέδιο Πέτσα”, το νομοσχέδιο της σημερινής κυβέρνησης.

Εκτιμάμε ότι επιβεβαιώνεται σε μεγάλο βαθμό, ότι αυτό το τοπίο που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, ούτε τα εργασιακά δικαιώματα ούτε την πραγματική ενημέρωση διασφαλίζει. Δυστυχώς η πανδημία αξιοποιείται από τη σημερινή κυβέρνηση ως ευκαιρία, ως πρόσχημα θα λέγαμε, για να περάσει νέα μέτρα που είναι σε βάρος των εργαζομένων συνολικότερα και ειδικότερα με αφορμή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που αφορά τους εργαζόμενους στον χώρο της ενημέρωσης.

Το κυβερνητικό έργο δυστυχώς δεν αναστέλλεται. Η κυβέρνηση θέλει να αναστέλλονται μόνο οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να τους απαγορεύει ή να τους διώκει, όπως είναι και η δίωξη που δέχεσθε κι εσείς αυτές τις μέρες.

Πιστεύουμε ότι αυτό που λέει σταθερά το ΚΚΕ, αυτό που παλεύει και μέσα στη Βουλή και έξω στους δρόμους του αγώνα, το βλέπετε κι εσείς σήμερα, ακόμη πιο καθαρά και από τη δική σας πείρα.

Συμφωνούμε μαζί σας, ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ανοίγοντας τον δρόμο της γιγάντωσης τηλεοπτικών ομίλων, μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων, συνδέεται και με εντατικοποίηση της εργασίας και με αφαίρεση κατακτημένων δικαιωμάτων, που με σκληρούς αγώνες έχει κάνει ο κλάδος, με αλλαγή συμβάσεων, με μείωση των εργαζομένων σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στηρίζουμε την απεργία σας, στηρίζουμε τον αγώνα σας. Είναι πέρα για πέρα δίκαιος, σε αυτό είμαστε κατηγορηματικοί. Δεν πρέπει να χαθεί καμία θέση εργασίας, να μη γίνει καμία απόλυση. Οι εργαζόμενοι στα κανάλια, στην ΕΡΤ επίσης, στο ΑΠΕ,  να είναι με μόνιμη και σταθερή εργασία. Να καταργηθούν όλες οι μορφές της ευέλικτης δουλειάς που εντείνουν την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Να μην γίνει καμία εργασιακή μεταβολή, καμία αρνητική μεταβολή σε συμβάσεις, σε ωράρια, σε εργασιακές σχέσεις. Και βέβαια κλαδική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις με σταθερή και μόνιμη δουλειά. Κάθε εργαζόμενος θεωρούμε πρέπει να ασκεί τα καθήκοντα της ειδικότητάς του για το μέσο στο οποίο έχει προσληφθεί και όχι να γίνονται, όπως σωστά επισημάνατε “εργαζόμενοι – πολυεργαλεία”.

Για παράδειγμα, το ζήτημα της πλήρους σύνθεσης των εξωτερικών συνεργείων είναι κρίσιμο ζήτημα, να έχει δηλαδή εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, να υπάρχει και ασφαλής δουλειά για όλους και για όλες, να υπάρχουν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς κλπ.

Φυσικά γι’ αυτό το νομοσχέδιο, αν και προβλέπει τυπικά κάθε κανάλι να έχει 400 εργαζόμενους, επισείουμε τον κίνδυνο εργασιακών ανατροπών, επειδή σε αυτό το νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και εργαζόμενοι που δουλεύουν σε άλλες εταιρείες, που συνεργάζονται με τα κανάλια για την παραγωγή διάφορων και ποικίλων υλικών οπτικοακουστικού υλικού από ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ κλπ, και στην Ελλάδα μάλιστα και στο εξωτερικό. Άλλοι είναι εργολαβικοί εργαζόμενοι, θα έχουμε  επινοικιαζόμενους εργαζόμενους, θα έχουμε με συμβάσεις έργου, ουσιαστικά με μπλοκάκι. Δηλαδή επιχειρείται μια συνολική ανατροπή σε εργασιακές σχέσεις, σε δικαιώματα πάγια, κατακτημένα με σκληρούς αγώνες δεκαετιών.

Τέλος ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε: “Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε μαζί σας. Συμφωνούμε απόλυτα ότι πρέπει να αποσυρθεί αμέσως, εδώ και τώρα το νομοσχέδιο και με τις δυνάμεις που διαθέτουμε θα το παλέψουμε αυτό και στη βουλή και στεκόμενοι δίπλα σας, συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα σας.”

 

ΑΘΗΝΑ 9/12/2020                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.