ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 21 Οκτωβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Έφυγε χθες ο σύντροφος Διονύσης Γεωργόπουλος, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ και της Τομεακής Επιτροπής Εκπαιδευτικών της ΚΟΑ, μετά από παλικαρίσια μάχη που έδωσε με την ασθένεια του.

Ο σύντροφος Διονύσης γεννήθηκε το 1967 στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς, παιδί πολύτεκνης εργατικής οικογένειας. Εντάχθηκε στην ΚΝΕ το 1984 και στο Κόμμα το 1985 και ανέλαβε μια σειρά χρεώσεις στις οργανώσεις των ΤΕΙ Αθήνας-Πειραιά.

Ο σύντροφος Διονύσης αποτέλεσε για πολλά χρόνια βασικό στήριγμα στην παρέμβαση του Κόμματος και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, στους εκπαιδευτικούς, συνολικότερα στους χώρους της εκπαίδευσης, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς-Ιθάκης από το 2001 μέχρι το 2016. Το 2015 εκλέχτηκε στην Επιτροπή Περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

Ο σύντροφος Διονύσης αφήνει πίσω του μια σπουδαία σπορά. Γιατί ήταν υπόδειγμα συνδυασμού μαζικής και μελετητικής δουλειάς, αγαπητός από τον κόσμο, αποφασιστικός εκεί που πρέπει, με σοβαρή διάθεση αυταπάρνησης η οποία φάνηκε ακόμα πιο έντονα τα τελευταία χρόνια που έδινε τη μάχη για την υγεία του χωρίς να κάνει βήμα πίσω από τις χρεώσεις του στις οποίες ανταπεξήλθε πάντα με χαμόγελο.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στη γυναίκα του Νικολέτα και τον γιο του Στάθη.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Οκτώβρη, στις 3.00 μμ στα Μουσάτα Κεφαλλονιάς

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου: Καμία προσδοκία από ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Οι λαοί να απορρίψουν τα σχέδια των αστικών τάξεων

Τα αδιέξοδα για το λαό της διαχρονικής εμπλοκής των  ελληνικών κυβερνήσεων στα σχέδια των ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ανέδειξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης. Στην παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τα «συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» ανέφερε τα παρακάτω:

 «Οι επικίνδυνες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά επιβεβαιώνουν και στα ανακοινωθέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τα αδιέξοδα της πολιτικής εμπλοκής διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων της Ελλάδας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς. Από το άλλοτε δήθεν απάνεμο λιμάνι, η ΕΕ έχει γίνει σήμερα για τους απολογητές της ένα «αργοκίνητο καράβι». Ξεπλένουν έτσι τα ισχυρά οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα που συνδέουν ΕΕ, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία κα με την Τουρκία.

ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν μπορούν να αναχαιτίσουν την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας, αλλά την αποθρασύνουν κιόλας, απόδειξη του ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη. Γι’ αυτό και οι τουρκικές προκλήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, οι NAVTEX, οι χάρτες για τη δικαιοδοσία διάσωσης, οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, το άνοιγμα της παραλίας στα Βαρώσια. Για τους ίδιους λόγους οι επεμβάσεις τους σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ κα.

Τα εμπάργκο όπλων, οι αναθεωρήσεις εμπορικών συμφωνιών, οι κυρώσεις και η φιλολογία τους είναι όλα μέσα στο παιχνίδι των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων, που το λογαριασμό διαπιστωμένα πληρώνουν οι λαοί.

Καμία λοιπόν προσδοκία από ΕΕ – ΝΑΤΟ – ΗΠΑ που αποτελούν αυτοί και οι ανταγωνισμοί τους πηγή του προβλήματος και όχι της λύσης.  Με τον αγώνα τους  οι λαοί όμως μπορούν να απορρίψουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για επικίνδυνες διευθετήσεις στις πλάτες τους.»

 

21/10/2020                          Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Παρέμβαση της Μαρίας Κομνημάκα βουλευτή του ΚΚΕ στο ρ/φ Κανάλι 1

Ο νέος πτωχευτικός κώδικας δεν παίρνει περιθώριο βελτιώσεων τόνισε η Μαρία Κομνηνάκα βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Τετάρτης 21 Οκτώβρη στο «Κανάλι 1».

Τόνισε ότι «επιβεβαιώνεται η οριστική παύση της προστασίας της πρώτης κατοικίας» και για αυτό το νομοσχέδιο «πρέπει να αποσυρθεί». Η Μ. Κομνηνάκα υπογράμμισε ότι πρέπει να προστατευθούν τα λαϊκά στρώματα και το δικαίωμά τους στη λαϊκή στέγη και να απαγορευθούν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για τις λαϊκές οικογένειες.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά σημείωσε ότι το ΚΚΕ έχει επισημάνει τις επικίνδυνες εξελίξεις με την προκλητικότητα της Τουρκίας υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να την βλέπουμε ως μια μεμονωμένη κίνηση, αλλά να δούμε και το ρόλο που έχουν παίξει οι υποτιθέμενοι σύμμαχοι της Ελλάδας, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνες γιατί έχει δημιουργήσει επανάπαυση και χαρακτήρισε «απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση λέει πως η κόκκινη γραμμή είναι τα 6 ν.μ. γιατί αφήνει περιθώρια και δίνει άλλοθι στις επικίνδυνες κινήσεις που κάνει αυτές τις μέρες το “Ορούτς Ρέις”».

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ & ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η εκτόξευση των κρουσμάτων και τα καθημερινά αρνητικά “ρεκόρ” είναι η αναμενόμενη εξέλιξη, από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να θυσιάσει τα μέτρα προστασίας στο βωμό των λεγόμενων “αντοχών της οικονομίας”, που δεν είναι άλλο από τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Γι’ αυτό  άλλωστε και μια σειρά χώροι, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία και οι αντοχές του λαού, που εξαντλούνται καθημερινά, γι’ αυτό και η κυβέρνηση πρέπει τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα και ουσιαστικά μέτρα για τη θωράκιση -με προσωπικό και υποδομές- του δημόσιου συστήματος υγείας, την αναγκαία προστασία στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς και σε άλλες πιθανές εστίες υπερμετάδοσης.

21/10/2020 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.