ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ σ. ΑΓΓΕΛΟΥ ΡΕΜΠΗ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 28 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

 Το ΚΚΕ με θλίψη αποχαιρετά το βετεράνο αγωνιστή, συνταξιούχο δικαστή, σ. Άγγελο Ρεμπή, που έφυγε πλήρης ημερών, την Πέμπτη 26 Μάρτη, από τη ζωή.

Ο σ. Ρεμπής γεννήθηκε το 1928 στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας, σπούδασε νομικά και το 1966 διορίστηκε δικαστής (πάρεδρος) στο Πρωτοδικείο του Πειραιά κατόπιν διαγωνισμού. Υπηρέτησε ως πρωτοδίκης στα Πρωτοδικεία Κέρκυρας και Πειραιά. Προήχθη στο βαθμό του προέδρου Πρωτοδικών στα Πρωτοδικεία Καρδίτσας και Αθήνας και τελικά στον βαθμό του Εφέτη το 1983. Υπηρέτησε ως εφέτης στα Εφετεία Πάτρας και Αθήνας, ενώ διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Δραστηριοποιήθηκε ενεργά, με σημαντική προσφορά και πλούσια αρθρογραφία, στο λαϊκό κίνημα, στο πλαίσιο  της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, καθώς και στο κίνημα της Ειρήνης, ιδιαίτερα την περίοδο των μεγάλων αγώνων ενάντια στον πόλεμο του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Πρωτοστάτησε ενάντια στις κατευθύνσεις της ΕΕ σε βάρος των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, στον τρομονόμο, το «Ευρωσύνταγμα», τα σχέδια για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Ανέπτυξε ιδιαίτερη δράση ενάντια στις «τρομοκάμερες» και το σύστημα παρακολούθησης «ΖΕΠΕΛΙΝ», που λειτούργησαν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας  και υπήρξε μάρτυρας στη σχετική δίκη, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την απομάκρυνσή του.

Ο σ. Άγγελος Ρεμπής, μέλος της Κομματικής Οργάνωσης Κρητικών Γαλατσίου, ανέλαβε διάφορες υπεύθυνες χρεώσεις στην κομματική του ζωή, διατελώντας συνεργάτης του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την Δικαιοσύνη και τις Λαϊκές Ελευθερίες τη δεκαετία του 2000, ενώ υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στο Νομό Πρέβεζας στις εκλογές του 2000. Τίμησε, με συνέπεια και σεμνότητα, μέχρι το τέλος της ζωής του, την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ.

Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγό του σ/σσα Φωφώ, τις κόρες του και όλη την οικογένειά του.

 

ΑΘΗΝΑ 27/3/2020                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.