ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ


0
(0)

Η κυβέρνηση, με τη ρύθμιση για το σύνολο των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών που δημιουργήθηκαν το διάστημα της πανδημίας, την οποία ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας, καλεί εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες να πληρώσουν τα χρέη που η ίδια τους φόρτωσε με την επικίνδυνη και αναποτελεσματική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας που εφάρμοσε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Γολγοθάς των χρεών οφείλεται ακριβώς στην πολιτική που αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, που ευθύνεται για την καθυστέρηση των εμβολιασμών εξαιτίας και των κυβερνητικών παλινωδιών, που διόγκωσε τα αδιέξοδα με τα αλλεπάλληλα τυφλά οριζόντια lockdown και τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης του εισοδήματος.

Οι προτάσεις του ΚΚΕ, για άμεση και γενναία διαγραφή των χρεών -νεότερων και παλιότερων- προς την εφορία και η πλήρης απαλλαγή από τα χρέη ατομικής ασφάλισης με πλήρη επιδότηση αυτών από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι ο μόνος αναγκαίος δρόμος, για να ανακουφιστούν οι αυτοαπασχολούμενοι και να μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά εν μέσω πανδημίας, κρίσης και οξυμμένου ανταγωνισμού. Ο δρόμος της αντεπίθεσης, της λαϊκής πάλης μαζί με τους μισθωτούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και τους βιοπαλαιστές αγρότες για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, είναι η μόνη προοπτική που οι ίδιοι οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να ακολουθήσουν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ σ. ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΛΟΥΔΗ

Το ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη και περηφάνια αποχαιρετά τη συντρόφισσα Αθηνά Καλούδη αγωνίστρια της Αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ, που έφυγε χτες από τη ζωή, πλήρης ημερών σε ηλικία 93 ετών.

Η σ. Αθηνά Καλούδη γεννήθηκε στις 28 Απρίλη του 1928 στο χωριό Θρυλλόριο Κομοτηνής, από γονείς αγρότες, πρόσφυγες από τον Καύκασο.

Η κήρυξη του πολέμου τη βρήκε μαθήτρια στην 2η του οκταταξίου σχολείου, οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ, μαζί με όλους σχεδόν τους συμμαθητές της και αναδείχτηκε Γραμματέας της τάξης της. Το 1944 οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Όπως έλεγε “στην ΕΠΟΝ έμαθα πολλά και σύντομα μπήκα στο ΚΚΕ, που ήταν το δεύτερο σχολείο για μένα”.

Με τη δημιουργία των αντάρτικων ομάδων στην περιοχή ανέλαβε να κρατάει την επαφή των ανταρτών με την πόλη και στη συνέχεια, το 1947 εντάχθηκε στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, μέσα σε συνθήκες τρομοκρατίας για τους αγωνιστές με τις διώξεις, τα κυνηγητά και τις συλλήψεις. Ανέλαβε πολλές και υπεύθυνες αποστολές, όπως τη διαβίβαση απόρρητων επιστολών, αλλά και να φτάσει στην πόλη το πρώτο φύλλο της “Δράσης”, της εφημερίδας του Αρχηγείου Κομοτηνής.

Το Σεπτέμβρη του 1947 “βγήκε στο βουνό”, πήρε μέρος στη μάχη της Κομοτηνής με το λόχο της Δημοκρατικής Νεολαίας και σε άλλες μάχες. Συνέχισε στην 7η Μεραρχία του ΔΣΕ, δούλεψε στη Διοίκησή της και διατέλεσε μέλος του Β’ Γραφείου της Μεραρχίας στην κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση τηλεγραφημάτων. Όπως γράφει η ίδια: “εκεί συγκροτούνταν οι ομάδες, οι διμοιρίες, οι λόχοι, τα τάγματα και αναχωρούσαν για Γράμμο – Βίτσι. Στη δουλειά αυτή έπαιρνα μέρος κι εγώ. Έπρεπε οι μαχητές όλοι να έχουν φύλλο πορείας κι ο ταγματάρχης ή ο λοχαγός κατάσταση των μαχητών που περιλαμβάνει. Εδώ πρέπει να τονίσω ότι ο Έβρος ήταν πηγή μαχητών. Δεν υπήρχε βδομάδα που να μην συγκροτούνταν διμοιρία ή λόχος για το Γράμμο. Μεγάλη συγκίνηση ένοιωσα όταν βρήκα, τότε με τις πλημμύρες στον Περισσό, με το γραφικό μου χαρακτήρα, φύλλα πορείας μαχητών του ΔΣΕ”.

Μετά την ήττα του ΔΣΕ πέρασε στη Βουλγαρία, όπου κι απέκτησε τα πρώτα της παιδιά, τη Βαγγελίτσα και την Ειρήνη, με τον αγωνιστή Χρήστο Καράνταη, που συνελήφθη κατά τη διάρκεια της παράνομης αποστολής του στην Ελλάδα κι εκτελέστηκε το 1955. Στη Βουλγαρία δούλεψε ως δασκάλα για τα ελληνόπουλα, που βρέθηκαν κατά χιλιάδες στη Βουλγαρία και στη συνέχεια έφτασε στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία, όταν αυτή πήρε υπό την προστασία της 1.000 παιδιά. Τον Ιούνη του 1952, αφού είχε συμβάλει τα μέγιστα στη φροντίδα και τη μόρφωση εκατοντάδων παιδιών, μετέβη στη Λειψία, όπου “με εξάμηνη προετοιμασία στη γλώσσα και την ύλη του πανεπιστημίου” γράφτηκε στο πρώτος έτος της Κοινωνιολογίας. Ενώ ακόμα δούλεψε και ως εκφωνήτρια στη “Φωνή της Αλήθειας”. Στη συνέχεια αυτής της πολυτάραχης ζωής του πολιτικού πρόσφυγα βρέθηκε στο Βουκουρέστι για τη “Σχολή Μπελογιάννη” και ξανά στη Βουλγαρία για τη συνέχεια των σπουδών της, όπου συνδέθηκε με τον μετέπειτα σύντροφο στη ζωή και τον αγώνα σ. Νίκο Καλούδη, πρωτοπόρο συνδικαλιστή της ΟΕΝΟ και επί σειρά ετών μέλος της ΚΕ και του ΠΓ του ΚΚΕ, με τον οποίο απέκτησε το γιο τους Μιχάλη.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα συνδέθηκε με τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και μέχρι το τέλος της ζωής της ήταν μέλος της ΚΟΒ Παγκρατίου.

Η συντρόφισσα Αθηνά Καλούδη, για 77 ολόκληρα χρόνια, υπηρέτησε το Κόμμα της, αταλάντευτα, όπου της ζητήθηκε, στο βουνό, την πολιτική προσφυγιά και ξανά πάλι στην Ελλάδα στους αγώνες που ακολούθησαν.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στα παιδιά της, τις αδελφές της, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της κι όλους τους οικείους της.

Η κηδεία της θα είναι πολιτική και θα γίνει τη Δευτέρα 19 Ιούλη, στις 5 μ.μ., στο Νεκροταφείο της Καισαριανής.

 

ΑΘΗΝΑ 16/07/2021

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας και στις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, φορτώνοντας το “φταίξιμο” στους εργαζόμενους και “κάνοντας πλάτες” στην εργοδοσία για απολύσεις, με βάση και τις διατάξεις του πρόσφατου αντεργατικού νόμου.

Η υποκρισία της κυβέρνησης γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι η ίδια, που εδώ και ενάμιση χρόνο αγνοούσε τα αιτήματα των εργαζομένων για μέτρα προστασίας και υποχρεωτικά τεστ στους χώρους δουλειάς, με ευθύνη των επιχειρήσεων.

Τα σωματεία των εργαζομένων και άλλοι μαζικοί φορείς διεκδικούν τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, καθολικό πρόγραμμα δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού, με ουσιαστική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση του εμβολιασμού, ενάντια στην κυβέρνηση που ενισχύει με την πολιτική της το φόβο, τη σύγχυση και τον ανορθολογισμό.

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους λαούς της Γερμανίας και των άλλων χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, που βιώνουν μια ανυπολόγιστη καταστροφή, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες αγνοούμενους και ξεσπιτωμένους.

Το γεγονός ότι οι καταστροφές αυτές συντελούνται σε μία από τις πιο ανεπτυγμένες περιοχές της Ευρώπης, επιβεβαιώνει ότι η έλλειψη σύγχρονων υποδομών και μέτρων προστασίας της ζωής του λαού, η εμπορευματοποίηση της γης και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος είναι το αποτύπωμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που οι λαοί σε όλο τον κόσμο βιώνουν με τραγικό τρόπο.

Επιβεβαιώνει πάνω απ’ όλα ότι οι τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους και δεν αξιοποιούνται για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

 

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *