ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Ιουνίου 2021 by manos (seo)-admin

Οι νέες αντικειμενικές αξίες, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κι οδηγούν σε αλματώδεις αυξήσεις σε πολλές λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και της χώρας, είναι ένας ακόμα κρίκος στην κλιμάκωση της φοροαφαίμαξης των εργατικών λαϊκών στρωμάτων, μέσα απ’ τον ΕΝΦΙΑ και τους άλλους φόρους ακινήτων.

Η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, που περιορίζεται μόνο στο εργαλείο των αντικειμενικών αξιών, με τη ΝΔ να αναμασά τον περιβόητο “εξορθολογισμό”, φέρνοντας κραυγαλέα παραδείγματα ως επιχειρήματα, και τον ΣΥΡΙΖΑ να στηλιτεύει “τη χρονική στιγμή” που επίλεξε η κυβέρνηση, συγκαλύπτει τον ίδιο τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της φορολογίας των ακινήτων συνολικά. Συγκαλύπτει το ίδιο το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, που διαμόρφωσαν από κοινού όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας 10ετίας, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η πολιτική φορολογεί δυσβάσταχτα τη λαϊκή κατοικία αφήνοντας αφορολόγητα τα ακίνητα και τα κέρδη του κεφαλαίου κι επιταχύνει τη συγκέντρωση της γης, ειδικά σε τουριστικές περιοχές της χώρας, όπως αυτές που μπήκαν στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών πρόσφατα.

Η αντιλαϊκή φορολογική πολιτική στα ακίνητα και γενικότερα δεν χωράει βελτιώσεις. Το ΚΚΕ καλεί το λαό να οργανώσει την πάλη του, να διεκδικήσει για την άμεση κατάργηση του αντιλαϊκού ΕΝΦΙΑ με τη μεταφορά των φορολογικών βαρών στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ομιλία του Νίκου Καραθανασόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου & μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στη βουλή για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού: Εργαλείο στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων

Το ΚΚΕ καταψηφίζει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής διότι αποτελεί εργαλείο στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, καθώς γίνεται αφορμή να μην τηρούνται τα πρωτόκολλα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, συγκαλύπτει τα κενά που δημιούργησαν όλες οι κυβερνήσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι μπορεί να γίνει ένας τεράστιος μηχανισμός φακελώματος και καταγραφής προσωπικών δεδομένων.

Όπως σημείωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος, το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού αποτελεί, ακόμα, πεδίο εκδήλωσης ευρύτερων γεωστρατηγικών ανταγωνισμών γύρω από τα εμβόλια, ανάλογα με το ποια θα περιλαμβάνει και ποια όχι, όπως για παράδειγμα το κινεζικό εμβόλιο.

Τόνισε, ακόμα, ότι οι εμβολιασμοί θα πρέπει να προχωρούν ταυτόχρονα με τη θωράκιση του συστήματος υγείας.

Όσον αφορά τα περί πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, που υποστηρίζει η κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι αφορούν τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, αφού η τεχνολογία δεν είναι ξεκομμένη από τις υπάρχουσες σχέσεις παραγωγής και συνεπώς στον καπιταλισμό η τεχνολογία αξιοποιείται για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.