ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Μαρτίου 2021 by manos (seo)-admin

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τουρκική κυβέρνηση του ΑΚΡ για την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος της Τουρκίας και τη “βιομηχανία” διώξεων, με προσχηματικές και φτιαχτές κατηγορίες, σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων.

Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πολιτικής διώξεων ήταν η δικαστική απόφαση, που επιβάλλει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον βουλευτή του κόμματος HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών), Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου, με κατασκευασμένες κατηγορίες περί “τρομοκρατίας”.

Το ΚΚΕ απαιτεί να σταματήσει άμεσα η απαράδεκτη πολιτική δίωξη σε βάρος του Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου, άλλων βουλευτών του HDP, εκπροσώπων άλλων πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας, που παλεύει για τα κοινωνικά και πολιτικά του δικαιώματα, για την ειρήνη στην περιοχή, κόντρα στα συμφέροντα των αστικών τάξεων και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ “Άμεση επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών”

Το επείγον, αυτή την κρίσιμη στιγμή, είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές κι αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί με την άμεση επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών. Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να νοικιάζει με το αζημίωτο από τις ιδιωτικές κλινικές υποδομές και να τους δίνει και γιατρούς από τα δημόσια νοσοκομεία, να προχωρήσει στην επίταξή τους για να βρεθούν απλές κλίνες, κλίνες ΜΕΘ και το αναγκαίο προσωπικό. Όσο για τα τελεσίγραφα του υπουργού Υγείας, αυτά δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων, την ίδια ώρα που οι ιδιωτικοί όμιλοι υγείας κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ: 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821- ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ξεκινά στο επίσημο κανάλι του Κόμματος στο YouTube  (youtube.com/kkemedia) την προβολή οπτικοακουστικής παραγωγής σε 6 επεισόδια.

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ώρα 20.00, με το 1ο επεισόδιο: «Η Επανάσταση, ατμομηχανή της Ιστορίας».

Τα επόμενα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Πέμπτη και ώρα 20.00.

Το 2ο επεισόδιο: «Στην αυγή της νέας εποχής» θα προβληθεί την 1/4.

Το 3ο επεισόδιο: «Η πρωτοπορία του αγώνα» στις 8/4.

Το 4ο επεισόδιο «Και ποιοι θέλετε να αρματωθούν, αν όχι εμείς;» στις 15/4.

Το 5ο επεισόδιο: «“Εμφύλιοι” πόλεμοι. Η επανάσταση μέσα στην επανάσταση» στις 22/4.

Το 6ο και τελευταίο επεισόδιο: «Η επανάσταση διδάσκει» στις 29/4.

Η σειρά των 6 επεισοδίων δίνει στο θεατή την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εξέλιξη των γεγονότων που προηγήθηκαν, που οδήγησαν στην επανάσταση και τελικά στη συγκρότηση του ελληνικού αστικού κράτους.

Μπορεί επίσης να παρακολουθήσει τις ηρωικές μάχες των πρωταγωνιστών, τις “εμφύλιες” συγκρούσεις, αλλά και να δει μέσα σε ποιες τοπικές και διεθνείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, αυτές οι ιστορικές στιγμές εκδηλώθηκαν.

Μέσα από τη σειρά επιχειρείται η αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας -σε αντιδιαστολή με το σύνολο των εκδοχών της αστικής ιστοριογραφίας- αλλά και η προσπάθεια εξαγωγής χρήσιμων ιστορικών συμπερασμάτων από την Επανάσταση του 1821.

 

Παραγωγή: Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ.

Την παρουσιάζουν οι ηθοποιοί: Θέμης Πάνου και Αφροδίτη Βραχοπούλου.

Δίνουν συνεντεύξεις: Μέλη και συνεργάτες του Τμήματος Ιστορίας και της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής:Εύα Φάμπα, σολίστ κλασικής κιθάρας.

Σκηνοθεσία: Κώστας Σταματόπουλος.

Διεύθυνση φωτογραφίας – μοντάζ: Σέργιος Κολίσικας.

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές που βοήθησαν στην υλοποίηση της παραγωγής, ηθοποιούς, μουσικούς, τεχνικούς, τα Μουσεία και τους Πολιτιστικούς χώρους για το οπτικοακουστικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε, τους συνθέτες Γιάννη Μαρκόπουλο και Χρήστο Λεοντή  για την άδεια της χρήσης των έργων “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι” και “Ο Θούριος του Ρήγα”.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος και τον Αντώνη Αντανασιώτη, υπεύθυνο του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ, συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της ΚΕ, με αντιπροσωπεία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ), αποτελούμενη από τους Βασίλη Μπισμπίκη (Γενικό Γραμματέα) και Θανάση Μαραγκούλα (Ταμία).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της ΟΣΥΕ έθεσαν στην αντιπροσωπεία του Κόμματος τα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, καθώς και τα αντίστοιχα αιτήματά τους, όπως η επείγουσα ανάγκη κάλυψης των μεγάλων κενών σε προσωπικό, με την υλοποίηση προσλήψεων μέσα από τον τελευταίο διαγωνισμό, τη λήψη των αναγκαίων άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στις φυλακές,  προκειμένου να προστατευτούν κρατούμενοι και υπάλληλοι (μαζικοί εμβολιασμοί, rapid tests κ.ά.), καθώς και το σεβασμό των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους (καταβολή οφειλομένων από ρεπό, άδειες κ.ά.), ενώ ενημέρωσαν και για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, από την πλευρά τους, εξέφρασαν τη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματά τους και δεσμεύτηκαν για την έμπρακτη προώθησή τους, εκθέτοντας παράλληλα συνοπτικά τις θέσεις του Κόμματος για μια συνολική αντεγκληματική πολιτική, που θα περιλαμβάνει την πρόληψη, τον πραγματικό σωφρονισμό και την επανένταξη των κρατουμένων.

 

ΑΘΗΝΑ 18/3/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.