ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Σεπτεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Το πρώτο κουδούνι χτυπάει και φέτος για τους εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά σε Νηπιαγωγεία, Δηµοτικά, Γυµνάσια και Λύκεια…
Πρώτο κουδούνι σηµαίνει για τους µαθητές την έναρξη ακόµα µιας σχολικής χρονιάς, µε καλή διάθεση από την περίοδο ξεκούρασης των διακοπών, µε τη χαρά της αντάµωσης των συµµαθητών, µε νέα µαθήµατα κι εκπαιδευτικούς, µε ψηλότερους στόχους για πολλούς…
Αλλά και… µε τα γνωστά κι επαναλαµβανόµενα βάρη για τις λαϊκές οικογένειες, που καµαρώνουν αλλά και µοχθούν για τα παιδιά τους, για να τους προσφέρουν όλα όσα δικαιούνται, που το σηµερινό σχολείο δεν τα προσφέρει, τους τα στερεί.
Γιατί στην εποχή µας, που θα µπορούσε και θα έπρεπε το σχολείο να καλύπτει πλήρως όλες τις µορφωτικές ανάγκες των παιδιών, τη σχέση τους
µε τον Αθλητισµό και την Τέχνη, τα λαϊκά νοικοκυριά κάθε χρόνο τέτοιο καιρό συζητούν για τις εξωσχολικές δραστηριότητες που θα καταφέρουν ή δε θα µπορέσουν τελικά να προσφέρουν στα παιδιά τους, για τις ξένες γλώσσες ή για την οικονοµική αφαίµαξη των φροντιστηρίων την ώρα που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί, κάθε χρόνο τέτοιο καιρό στα γραφεία των εκπαιδευτικών συζητάνε το πότε θα έρθουν όλοι οι αναγκαίοι αναπληρωτές συνάδελφοί τους, παλεύουν να φτιάξουν πρόγραµµα, αναγκάζονται να διδάσκουν διαφορετικά αντικείµενα από αυτά που έχουν σπουδάσει.
Και παρόλο που φέτος οι µαθητές µπαίνουν σε µια νέα τάξη θα παραλάβουν τα ίδια παλιά βιβλία, τα γεµάτα ανακρίβειες, ελλείψεις, λάθη, που οι εκπαιδευτικοί πασχίζουν να τα συµπληρώσουν ως διδακτικά εργαλεία µε φωτοτυπίες και σηµειώσεις κι οι γονείς µοχθούν πολλές φορές να τα καταλάβουν για να βοηθήσουν στο διάβασµα των παιδιών.
Την ώρα που θα έπρεπε τα σχολεία να λειτουργούν σε σύγχρονα κτίρια µε όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους, αντικρίζουµε ελλείψεις σε υποδοµές, ανυπαρξία εργαστηρίων και βιβλιοθηκών, γραφεία εκπαιδευτικών µετατρέπονται σε αίθουσες διδασκαλίας, µια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων γίνεται από γυµναστήριο µέχρι και εστιατόριο για τα παιδιά του ολοήµερου… ενώ παρά τους σεισµούς που ταρακούνησαν και φέτος το καλοκαίρι την Αττική, τα Δωδεκάνησα κ.λπ., περισσότερα από τα µισά σχολεία της χώρας δεν έχουν περάσει αντισεισµικό έλεγχο!
Και σ’ αυτά έρχεται να προστεθεί και η συνέχιση της κοροϊδίας µε τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. Γιατί η ΝΔ συνεχίζει στην πεπατηµένη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στην εφαρµογή της χωρίς την αναγκαία επιπλέον χρηµατοδότηση για προσωπικό και νέα κτίρια. Ετσι νήπια και προνήπια στοιβάζονται σε 25άρια τµήµατα, κοντέινερ στήνονται σε αυλές για να χωρέσουν τα παιδιά κι άλλα στέλνονται σε νηπιαγωγεία µακρυά από το σπίτι τους γιατί εκεί υπάρχουν θέσεις.
Στην Ειδική Αγωγή η παράλληλη στήριξη καθυστερεί να αρχίσει και µοιράζεται ένας εκπαιδευτικός σε δυο και τρεις µαθητές, οι δροµολογηµένοι διορισµοί αναµένονται κατά τον Δεκέµβρη, ενώ η ανυπαρξία των αναγκαίων δοµών Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης στέλνει χιλιάδες παιδιά µε ειδικές ανάγκες σε ιδιώτες ή στο σπίτι τους, εντελώς εκτός οποιασδήποτε εκπαιδευτικής δοµής.
Την ώρα που όλα τα παιδιά µπορούν να µορφώνονται ολόπλευρα στο σχολείο µέχρι τα 18 τους χρόνια, οι µαθητές από τη Γ’ Λυκείου αποχαιρετούν πια τη γενική µόρφωση και µπαίνουν σε µια «αρένα» για τις πανελλαδικές εξετάσεις πολύ πιο αγχωτική και ανταγωνιστική, που η κυβέρνηση της ΝΔ δηλώνει ότι θα την κάνει ακόµα χειρότερη και για την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση θα µετρούν οι βαθµοί όλων των τάξεων του Λυκείου.
Κι ενώ µπορούµε να σχεδιάζουµε και να ξέρουµε πόσους επιστήµονες χρειαζόµαστε, τα παιδιά µας µένουν άνεργα.
Οι γονείς κοιτάµε τα παιδιά µας στα µάτια, προσπαθώντας να τους προσφέρουµε ό,τι καλύτερο µπορούµε, να χτίσουµε για ‘κείνα ένα καλύτερο µέλλον, όµως πέφτουµε διαρκώς πάνω σε τοίχους, πάνω σε αυτά που δικαιούµαστε και µας στερούν, πάνω σε ελλείψεις που ζητούν και από εµάς να συµπληρώνουµε βάζοντας διαρκώς το χέρι στην τσέπη για πράγµατα που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν.
Το ΚΚΕ έχει πρόταση που απαντάει οριστικά σ’ αυτά τα προβλήµατα, λύνει την αντίθεση ανάµεσα στις σύγχρονες δυνατότητες τις εποχής µας και τη µιζέρια που εισπράττουµε στην εκπαίδευση, γιατί ξεµπερδεύει µε την κοινωνία της εκµετάλλευσης και τη µόρφωση που γίνεται εµπόρευµα και κοιτάει τους γονείς στην τσέπη!
Ο δρόµος για το «σήµερα» και το «αύριο» των παιδιών µας, για να σταθούµε πραγµατικά δίπλα τους, είναι ο δρόµος του συλλογικού αγώνα για να κατακτήσουµε όσα µας ανήκουν. Για να έχουµε το σύγχρονο δηµόσιο και δωρεάν σχολείο που αξίζει στα παιδιά µας τον 21ο αιώνα. Με το παράδειγµά µας να διδάξουµε τα παιδιά µας να µη συµβιβάζονται µε τα ψίχουλα, να παλεύουν και να κατακτούν όσα δικαιούνται.
Να ζωντανέψουµε και να µαζικοποιήσουµε τους Συλλόγους και τα άλλα όργανα των γονέων. Να τους κάνουµε εστίες συλλογικής διεκδίκησης µε γνώµονα το συµφέρον των παιδιών µας, τις σύγχρονες µορφωτικές ανάγκες τους, το δικαίωµά τους στο παιχνίδι, στον αθλητισµό, στην ψυχαγωγία.
Να απαιτήσουµε σήµερα:
– Παιδεία, σύγχρονη, δηµόσια και δωρεάν, ουσιαστική και όχι στα λόγια.
– Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις τέχνες και στον αθλητισµό.
– Να µην βάζει το χέρι στην τσέπη κανένας γονιός γι’ αυτά που έχει ευθύνη η κυβέρνηση και οι Δήµοι.
-Να ανεγερθούν νέα, ασφαλή και σύγχρονα σχολεία και ιδιαίτερα νηπιαγωγεία. Να γίνει προσεισµικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία.
-Ουσιαστική στήριξη των σχολείων, για να αντιµετωπίζονται έγκαιρα τα προβλήµατα υλικοτεχνικής υποδοµής.
-Αµεση κάλυψη των κενών, καµία διδακτική ώρα χαµένη. Αµεση έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
– Κανένα παιδί εκτός ολοήµερου σχολείου.
Να λειτουργήσουν όλα τα τµήµατα Ενταξης για τους µαθητές που το έχουν ανάγκη.
– Να λειτουργήσουν όλες οι δοµές Ειδικής Αγωγής για τους µαθητές που το έχουν ανάγκη.
– Δωρεάν µετακίνηση όλων των µαθητών.
– Δωρεάν ιατροφαρµακευτική περίθαλψη για τους µαθητές, άµεση υποδοµή για δωρεάν δελτία υγείας.
– Διαγραφή των χρεών των σχολείων προς τις ΔΕΚΟ.

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Όλη αυτή η συζήτηση περί φοροελαφρύνσεων και Εξεταστικών Επιτροπών επιδιώκει να συγκαλυφθεί η κοινή γραμμή της σημερινής κυβέρνησης με την προηγούμενη κυβέρνηση και οι συνέπειές της, που είναι για το λαό καταστροφικές, τόνισε -μεταξύ άλλων- ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης σε εκπομπή στην ΕΡΤ1.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι δεν μπορεί ο λαός να βολευτεί με τα κάποια ψίχουλα -που δεν τα υποτιμούμε- αλλά πρέπει να υπάρχει ανάκτηση των απωλειών και να ζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του, γι’ αυτό πρέπει να αντισταθεί στον καταστροφικό μονόδρομο.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, από την Πέμπτη 12/9 έως και το Σάββατο 14/9.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης:

Πέμπτη 12/9
• Στις 18:30 θα μιλήσει σε εκδήλωση της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με θέμα : «Πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ», στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» στον χώρο της ΔΕΘ.

Παρασκευή 13/9
• Στις 10:00 θα επισκεφθεί το κεντρικό κτίριο Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς (Τσιμισκή 132 & Εθνικής Αμύνης) στη Θεσσαλονίκη και θα μιλήσει με εργαζόμενους.
• Στις 12:00 θα συναντηθεί με τη Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, στην αίθουσα του ΔΣ της ΔΕΘ.
• Στις 18:00 θα συναντηθεί με το ΔΣ του Συλλόγου Επιστημονικού – Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΣΕΥΠ-ΠΦΥ) Βορείου Ελλάδος.
• Στις 22:00 θα μιλήσει στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Σάββατο 14/9
• Στις 09:30 θα συναντηθεί με το νέο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.