ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Ιουνίου 2022 by manos (seo)-admin

  • Πάνω από 100 εκ. είναι οι ξεριζωμένοι για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, εξαιτίας νέων κυμάτων βίας ή παρατεταμένων συγκρούσεων σε χώρες όπως η Αιθιοπία, η Μπουρκίνα Φάσο, η Μυανμάρ, η Νιγηρία, το Αφγανιστάν και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, εξαιτίας του νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία… σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
  • Πάνω από 275 εκ. άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν σε συνθήκες πείνας σε όλο τον κόσμο εξ αιτίας της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης που πολλαπλασιάστηκε από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Οι φτωχότερες χώρες στην Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή απειλούνται με λιμό. Νέα μαζικά κύματα ξεριζωμού θα εκδηλωθούν το επόμενο διάστημα…

Αυτός είναι ο τραγικός απολογισμός του «κόσμου της ειρήνης και της ασφάλειας», που τάχα θα επικρατούσε μετά από τις ανατροπές του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και τις άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης πριν από τριάντα χρόνια!

            Αυτά είναι τα αμείλικτα δεδομένα, που σημαδεύουν την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων!

Αποδεικνύεται ότι ο ξεριζωμός προκαλείται από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, βρίσκεται στο dna του συστήματος της εκμετάλλευσης. Δεν είναι ούτε μια «φυσιολογική μετακίνηση πληθυσμών στην ιστορία της ανθρωπότητας», όπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου, ούτε ο τυχοδιωκτισμός της παράνομης μετανάστευσης, όπως ισχυρίζονται άλλοι εθνικιστές, απαιτώντας την ένταση της καταστολής.

Η πολιτική της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό είναι απάνθρωπη. Χρησιμοποιούν τους ξεριζωμένους για να γίνονται το πιο φθηνό και άγρια εκμεταλλευόμενο εργατικό δυναμικό των μονοπωλίων ή εργαλείο στα γεωπολιτικά τους παζάρια, όπως επιβεβαιώνεται με το δράμα των Ουκρανών προσφύγων.

Το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο είναι αποκαλυπτικό. Η περιβόητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» είναι ο διαμοιρασμός της καταστολής και της εκμετάλλευσης των ξεριζωμένων, της Eurodac και της Frontex, των επαναπροωθήσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ακόμη η προσωρινή προστασία που δόθηκε στους Ουκρανούς πρόσφυγες, η οποία συνοδεύτηκε από τις ρατσιστικές δηλώσεις για τους «λευκούς, ομόδοξους, πραγματικούς» πρόσφυγες, σε αντίθεση με τους «αλλόθρησκους και μελαμψούς» κυνηγημένους των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή και αλλού, καθώς και από τη συζήτηση για την κάλυψη των κενών σε φθηνά εργατικά χέρια σε κλάδους, όπως π.χ. στον ελληνικό τουρισμό.

Ενώ, το βάρβαρο σχέδιο της Μεγάλης Βρετανίας που θα μεταφέρει τους αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες στη Ρουάντα μετά από συμφωνία των δύο χωρών, έχει ήδη βρει χειροκροτητές σε χώρες της ΕΕ της «δημοκρατίας και των αξιών», όπως η Δανία!

Το ίδιο απάνθρωπη είναι πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που εμπλέκουν ολοένα και πιο ενεργά την χώρα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και υλοποιούν απαρέγκλιτα την πολιτική της ΕΕ στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό για λογαριασμό της εγχώριας αστικής τάξης. Εφαρμόζουν τον απαράδεκτο Κανονισμό του Δουβλίνου που φέρνει τον διπλό εγκλωβισμό των ξεριζωμένων στην χώρα και στην ντροπή της Μόριας ή των νέων υπερδομών – φυλακών. Υλοποιούν τις οδηγίες για το αντιδραστικό κατασκεύασμα της έννοιας της «ασφαλούς τρίτης χώρας», που μετατρέπει σε κουρελόχαρτο τη Συνθήκη της Γενεύης και νομιμοποιεί τις επαναπροωθήσεις, εφαρμόζουν την κατάπτυστη Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας, που αξιοποιεί η τουρκική επιθετικότητα εργαλειοποιώντας τους απελπισμένους πρόσφυγες.

Πάνω σε αυτό το έδαφος ξεδιπλώνεται η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που έφερε νέα άδικα μέτρα, όπως το κλείσιμο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Οι πανηγυρισμοί για την αποσυμφόρηση των νησιών και τη μείωση του προσφυγικού πληθυσμού στη χώρα κρύβουν την αποδεδειγμένη απογείωση της πρακτικής των επαναπροωθήσεων επί των ημερών της, τους χιλιάδες ξεριζωμένους που έχουν μείνει εντελώς απροστάτευτοι, άστεγοι και χωρίς χαρτιά. Άνθρωποι «αόρατοι» που γίνονται τα θύματα της πιο βάρβαρης εκμετάλλευσης.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την αξιοποίηση του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού στην αντιμετώπιση του προβλήματος της δημογραφικής πίεσης και της «έλλειψης εργατικών χεριών» σε τομείς όπως η αγροτική παραγωγή και οι κατασκευές, είναι μνημείο κυνισμού! Το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο των μεταναστών εργατών γης, όπως στη Νέα Μανωλάδα, στο Μαραθώνα, στα θερμοκήπια της Κρήτης κ.α., έφτασε στο σημείο να διαφημίζει ο αρμόδιος Υπουργός Μετανάστευσης και Άσυλου με πρότυπο τη «μεγάλη επιτυχία των χωρών του Κόλπου», δηλαδή την επιτυχία των χιλιάδων νεκρών μεταναστών εργατών που έχει προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή. Αθλιότητα!

Απλώνουμε το ταξικό και διεθνιστικό χέρι της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης σε όλους τους ξεριζωμένους, στους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας, στα εκατομμύρια πρόσφυγες παγκόσμια.            Αντιπαλεύουμε το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό και το φασισμό.

            Καλούμε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες, την εργατική τάξη και το λαό της χώρας μας, τους λαούς σε ολόκληρη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, να θέσουν στο στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο του ξεριζωμού, το καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης και των ληστρικών πολέμων.

            Να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και τους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος και να οργανώσουν τον κοινό τους αγώνα για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, στο δρόμο της ανατροπής του σάπιου καπιταλισμού, που γεννά πολέμους, εκμετάλλευση, φτώχεια και προσφυγιά.

Το ΚΚΕ παλεύει για:

– Απεμπλοκή της χώρας μας απ’ τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας. Να κλείσουν τώρα όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις.

– Να σταματήσει το συστηματικό ξήλωμα της Συνθήκης της Γενεύης για τους πρόσφυγες. Προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο και στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, με εξασφάλιση της ασφαλούς διαβίωσης τους, σε ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα. Όχι στις επαναπροωθήσεις, τις απελάσεις και τις υπερδομές-φυλακές. Να κλείσουν όλα τα hot spots και οι Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές. Να καταργηθούν ο Κανονισμός του Δουβλίνου, η Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας και το κατασκεύασμα της «ασφαλούς τρίτης χώρας».

– Άμεσα μέτρα για την ένταξη των προσφύγων σε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγαση, εργασία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια, με ευθύνη του κράτους και χωρίς την εμπλοκή των ΜΚΟ, με ιδιαίτερη φροντίδα για τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία και διωγμούς και τους ασυνόδευτους ανήλικους που δεν πρέπει να απελαύνονται μετά από την ενηλικίωσή τους.

– Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων στις προσφυγικές δομές και υπηρεσίες, να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα και να απορροφηθούν ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και περιφέρειες.

 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ, ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

ΖΗΤΩ Ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ!

 ΑΘΗΝΑ 20/6/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί, την Τετάρτη 22 Ιούνη και ώρα 11:00, με αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ -ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ).

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών

 

Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών -με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τη μεγάλη αποχή- αναδεικνύει όχι μόνο την εντεινόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση Μακρόν, αλλά και ότι διέξοδο για το γαλλικό λαό δεν μπορούν να αποτελέσουν οι εφεδρείες του κεφαλαίου, είτε μέσω της αποκρουστικής ακροδεξιάς της Λεπέν είτε μέσω της αναπαλαίωσης της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας τύπου Μελανσόν.

Επιβεβαιώνεται ξανά και ξανά ότι η λογική του «μικρότερου κακού», που αποτέλεσε τη «σημαία» διαδοχικών αντιλαϊκών κυβερνήσεων στη Γαλλία, όχι μόνο δεν έφραξε το δρόμο στην ακροδεξιά, αλλά αντίθετα την ενίσχυσε περαιτέρω.

Πραγματική φιλολαϊκή διέξοδος, στη Γαλλία, στην Ελλάδα και σε κάθε χώρα είναι να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στον -κάθε φορά- κυβερνητικό διαχειριστή της. Μόνο έτσι μπορούν να ηττηθούν οι αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις, να μπουν εμπόδια στις αντιλαϊκές επιλογές, να αλλάξουν πραγματικά οι πολιτικοί συσχετισμοί και -με ένα ισχυρό κομμουνιστικό κίνημα- να μπει ένα τέλος σε αυτή την αδιέξοδη πορεία.

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, στον Ant1: Μεγάλη δυσαρέσκεια για Μακρόν, δεν είναι διέξοδος οι εφεδρείες του κεφαλαίου (video)

Επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική Μακρόν αλλά δεν αποτελούν διέξοδο οι εφεδρείες του κεφαλαίου, ούτε ο Μελανσόν της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας ούτε και η αποκρουστική ακροδεξιά της Λεπέν, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης σχολιάζοντας, το πρωί της Δευτέρας, στον Αντένα το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα και στην ακρίβεια τόνισε ότι δεν είναι ουρανοκατέβατη, υπεύθυνες είναι οι πολιτικές που έχουν ασκηθεί επί χρόνια στη χώρα όπως με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Θύμισε ότι το ΚΚΕ είχε καταθέσει προτάσεις νόμου και τροπολογίες στη Βουλή για την ανακούφιση του λαού, μέσω της κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και της έμμεσης φορολογίας, αλλά δεν έχουν γίνει δεκτές.

Συνέντευξη του Νίκου Καραθανασόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και μέλους της ΚΕ, στο ρ/φ Κανάλι 1: Συμπόρευση με το ΚΚΕ για έναν ισχυρό πυρήνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Τη λαϊκή δυσαρέσκεια στη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνηση Μακρόν, που εκδηλώθηκε στον β΄ γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών μέσα από την υψηλή αποχή, επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο «Κανάλι 1» του Πειραιά. Σημείωσε ακόμα την πανσπερμία των ψήφων σε διάφορες εφεδρείες του συστήματος που δεν αμφισβητούν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ασκούμενης πολιτικής.

Υπογράμμισε πως ο πόλεμος είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, η ακρίβεια αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόστηκε από όλες τις κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα το βιοτικό επίπεδο του λαού να γίνεται όλο και χειρότερο, ενώ σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες να καλύπτονται οι ανάγκες του.

Ερωτηθείς για τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, υπογράμμισε πως «οι επιταγές ανακούφισης που δίνει η κυβέρνηση δεν αντισταθμίζουν τις πολύ μεγάλες απώλειες που έχουν τα λαϊκά εισοδήματα, ενώ τελικά πληρώνονται και πάλι από τον ελληνικό λαό μέσω του προϋπολογισμού και της φορολογίας».

Έφερε ως παράδειγμα την ακρίβεια στην Ενέργεια, τονίζοντας πως αυτή θα συνεχιστεί εάν δεν αντιμετωπιστούν οι αιτίες, που είναι η απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας, η «πράσινη ανάπτυξη» καθώς και η αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου με το πανάκριβο αμερικανικό LNG ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Το ΚΚΕ επισήμανε καλεί τον ελληνικό λαό να συμπορευθεί μαζί του, σημειώνοντας ότι σήμερα αυτό που απαιτείται είναι η οργάνωση από καλύτερη θέση αγώνων αμφισβήτησης για να συγκροτηθεί η βασική δύναμη που θα διαμορφώσει προϋποθέσεις της λαϊκής αντεπίθεσης. Χρειάζεται ένας ισχυρός πυρήνας ανυπακοής και απειθαρχίας στην αντιλαϊκή πολιτική, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Καραθανασόπουλος.


Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά “Η Τρίαινα”

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά “Η Τρίαινα”. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Βάλσαμος Συρίγος μέλος της ΚΕ και ο Σωτήρης Πουλικόγιανης στέλεχος του κόμματος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, καλωσορίζοντας τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων Σκαραμαγκά, τόνισε πως: “Το ΚΚΕ είναι πάντα στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζόμενων για τα δίκαιά τους. Θεωρούμε ότι είναι δίκαιες οι διεκδικήσεις σας και σ’ αυτήν την κατεύθυνση προσπαθούμε να παλέψουμε και μέσα στη Βουλή και έξω απ’ αυτήν στους δρόμους του αγώνα.

Αποδεικνύονται πάρα πολύ υποκριτικοί οι πανηγυρισμοί, και της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα τώρα με το τέλος της περιβόητης εποπτείας, όπως ακούσατε κι εσείς. Κι είναι υποκριτικοί γιατί την ίδια στιγμή, φέρνουν αυτό το σχέδιο νόμου, πραγματικό έκτρωμα, το οποίο ουσιαστικά παραχωρεί, ξεπουλάει μια σπουδαία επιχείρηση της χώρας μας, τη ναυπηγική βιομηχανία του Σκαραμαγκά, στο ιδιωτικό μεγάλο κεφάλαιο, με διασυνδέσεις βέβαια και με ξένους.

Την ίδια στιγμή δε λύνει κανένα από τα ζητήματα της εξασφάλισης της δουλειάς των εργαζομένων, οι οποίοι απαιτούν να έχουν -και συμφωνούμε απόλυτα- μόνιμη και σταθερή εργασία. Δεν επιλύονται ακόμα τα ζητήματα των αποζημιώσεων, δεν επιλύονται τα ζητήματα της απόδοσης των δεδουλευμένων -τα οποία τα έχετε δουλέψει, έχετε προσφέρει γι’ αυτά-  και μια σειρά άλλα ζητήματα.

Εκτός απ’ το μεγάλο γεγονός, ότι σ’ αυτή τη φάση που περνάμε και σαν λαός και σαν χώρα, και γενικότερα στην Ευρώπη -με την οικονομική κρίση, με τους πολέμους, με τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις- αυτή η βιομηχανία, τα Ναυπηγεία, θα έπρεπε να αναπτυχθούν παραπέρα. Θα έπρεπε να υπάρχει ενιαίο σχέδιο, ενιαίος κρατικός φορέας της Ναυπηγικής Βιομηχανίας, της Ναυπηγοεπισκευής, όπου εκεί και να κατασκευάζονται και να συντηρούνται και να επισκευάζονται πλοία. Και να αναπτυχθεί και σε άλλους τομείς, όπως είναι για παράδειγμα οι μεταφορές ή οι ηλεκτρονικοί εξοπλισμοί, ή πολύ περισσότερο η Εθνική Άμυνα, τα ζητήματα άμυνας της χώρας και λοιπά. Και υπήρχε αυτή η δυνατότητα με εργαζόμενους που θα δουλεύουν, με μια τεράστια τεχνογνωσία, με ένα έμπειρο εργατικό τεχνικό δυναμικό που διαθέτει τόσα χρόνια. Και θα μπορούσε πραγματικά να κάνει θαύματα και να αποδώσει, και ανταποδοτικά στους εργαζόμενους, στην οικονομία της χώρας, σε όλο το λαό.

Απ’ αυτή τη σκοπιά βλέπουμε εμείς τα ζητήματα. Θεωρούμε ότι αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον πάμε μέχρι τέλους, γιατί αυτή είναι και η πραγματική επίλυση του προβλήματος. Τα άλλα είναι “ασπιρίνες” είναι και “μπαλώματα” εδώ που τα λέμε. Εντάξει, να σας δώσει τις αποζημιώσεις, να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα -που το παλεύουμε κι αυτό. Αλλά εκεί είναι η λύση; Ή να αναπτυχθεί παραπέρα, να εκσυγχρονιστεί η βιομηχανία και να είναι στο κράτος για να αναπτύσσεται η οικονομία για το λαό και να μη λυμαίνονται αυτόν τον πλούτο οι λίγοι, οι οποίοι και θησαυρίζουν και απομυζούν τον ιδρώτα των εργαζομένων και βέβαια δεν ξέρουν τι έχουν, εκτός από τις “λαμογιές” που κάνουν.

Μ’ αυτά τα λόγια θα ήθελα να σας καλωσορίσω και να ξεκινήσουμε τη συζήτηση μας για να μου πείτε και εσείς, πως μπορούμε να πιέσουμε να αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση -εμείς αυτό θα θέλαμε, αυτό προτείνουμε. Βέβαια δεν αφαιρούμαστε κι απ’ το γεγονός ότι πρέπει να επιλύονται και κάποια ζωτικά ζητήματα των εργαζομένων έτσι κι αλλιώς”.

Τέλος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά σε κοινό βηματισμό, διεκδικώντας οι ίδιοι το δίκαιο τους, με τους άλλους βιομηχανικούς κλάδους όπως η ΛΑΡΚΟ, τα Πετρέλαια Καβάλας, τα Λιπάσματα Καβάλας, τα Πετρέλαια Ελευσίνας κτλ που βρίσκονται επίσης στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για ίδια ή παρόμοια ζητήματα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεσμεύθηκε για τη μεταφορά των αιτημάτων με κάθε τρόπο στη Βουλή, όπως έχει κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.