ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Οκτωβρίου 2021 by energinews (admin)

Η σημερινή θρασύδειλη και δολοφονική επίθεση φασιστών εγκληματιών κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την ώρα που πραγματοποιούσαν πολιτική εξόρμηση με το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, έρχεται ως συνέχεια των φασιστικών επιθέσεων στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές,  τις τελευταίες ημέρες κι αποτελεί επίθεση συνολικά κατά του λαού και της νεολαίας που δε θα μείνει αναπάντητη από το εργατικό λαϊκό κίνημα. Η μαζική λαϊκή δράση είναι αυτή που θα απομονώσει και θα τσακίσει τα φασιστικά εγκληματικά στοιχεία.

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής Χ.Α, αποδεικνύεται ότι ο φασισμός είναι και παραμένει χρήσιμο όπλο και πολυεργαλείο του συστήματος, που δε διστάζει να το αξιοποιήσει σε βάρος του κινήματος, σε βάρος των κομμουνιστών που πρωτοστατούν για την οργάνωση κι ενίσχυση της λαϊκής πάλης.

Για αυτά τα γεγονότα δεν είναι αθώοι όσοι κυβερνητικοί, πολιτικοί, δημοσιογραφικοί κι άλλοι παράγοντες του κατεστημένου, όλες αυτές τις μέρες, εξισώνουν την εγκληματική ναζιστική βία με την πάλη του λαού και τη δράση του ΚΚΕ, αναπαράγοντας την θεωρία των “δύο άκρων”. Με αυτό τον τρόπο αθωώνουν και τελικά οπλίζουν τα χέρια των φασιστών. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για την ανοχή προς αυτές τις ομάδες από στελέχη της και κρατικούς μηχανισμούς.

Είναι βαθιά γελασμένοι κι ανιστόρητοι όσοι νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα εμποδίσουν τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την πρωτοπόρα συμβολή τους στην οργάνωση των εργατικών λαϊκών αγώνων. Η αγωνιστική συμπόρευση του λαού και της νεολαίας με το ΚΚΕ δυναμώνει και θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο, βάζοντας στο στόχαστρο το σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους πολέμους, το φασισμό – ναζισμό.

ΑΘΗΝΑ 3/10/2021 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Παρέμβαση του Γιάννη Δελή, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, το πρωί στον ΑΝΤ1: “Δεν θα περάσει η τρομοκράτηση του λαού που επιχειρούν οι εγκληματικές επιθέσεις των φασιστικών συμμοριών”

«Στόχος των εγκληματικών δολοφονικών επιθέσεων των φασιστικών συμμοριών είναι η τρομοκράτηση του λαού, ώστε να σταματήσει να διεκδικεί τα δικαιώματά του, αγώνας στον οποίο πρωτοστατεί το ΚΚΕ καλώντας τον λαό να σηκώσει το ανάστημά του στην αντιλαϊκή πολιτική». Αυτό επισήμανε σε παρέμβασή του σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ αναφερόμενος στη χθεσινή δολοφονική επίθεση φασιστών κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πλατεία Ελευθερίας στην Ανω Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης.

Κατήγγειλε τις αναμφισβήτητες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης όταν «εδώ και μέρες οι φασιστικές ομάδες σουλατσάρουν στη Δυτική Θεσσαλονίκη και προκαλούν στα σχολεία και στις πλατείες». Εχουν πλάτες και μια ανεξήγητη ανοχή από κρατικές υπηρεσίες» επισήμανε χαρακτηριστικά, αναφέροντας: «Δεν μπορεί το σχολείο της Σταυρούπολης που είναι δεκάδες μέτρα από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, να γίνεται ορμητήριο και φωλιά εγκληματικών ναζιστικών συμμοριών και να επιτίθενται στους νέους που κάνουν εξόρμηση έξω από το σχολείο. Οι διευθύνσεις των σχολείων δείχνουν μία ανεξήγητη ανοχή απέναντι σε αυτά. Την ίδια ώρα, η αστυνομία αντί να κοιτάξει πώς θα περιορίσει τα εγκληματικά στοιχεία, πετούσε χημικά στον κόσμο που διαδήλωνε έξω από το σχολείο», υπογράμμισε ο Γ. Δελής.

Οι περιβόητες «ίσες αποστάσεις» ενθαρρύνουν τη δράση των φασιστοειδών

Αναφέρθηκε ακόμα στις περιβόητες «ίσες αποστάσεις» που αναπαρήγαγαν  διάφορα κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες, τονίζοντας πως αυτή η λογική είναι που ενθαρρύνει τη δράση των φασιστοειδών. «Δεν μπορεί να εξομοιώνεται το ματωμένο μαχαίρι του φασίστα με μια προκήρυξη που μοιράζει ένας νέος άνθρωπος σε μια πλατεία». 

Είναι χαρακτηριστικό πως ακριβώς αυτή τη λογική αναπαρήγαγε στο πάνελ της συζήτησης στην πρωινή εκπομπή, ο βουλευτής της ΝΔ, Μπ. Παπαδημητρίου, με μία απαράδεκτη παρέμβαση, λέγοντας χαρακτηριστικά προς τον βουλευτή του ΚΚΕ πως «αν συνεχίσετε έτσι, θα κάνετε πλάτες στα εξτρεμιστικά στοιχεία», για να λάβει την απάντηση από τον Γ. Δελή ότι ακριβώς αυτού του είδους οι τοποθετήσεις δίνουν αέρα στα στα πανιά των φασιστών.

Οσον αφορά την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων», ο Γ. Δελής επισήμανε ότι «ο λαός που αγωνίζεται δεν είναι άκρο κι ο αγώνα του λαού με μπροστάρη τους κομμουνιστές είναι η ελπίδα για το αύριο. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να περιστείλει τη δράση του θα ενταθεί ο αγώνας όσο εντείνεται η αντιλαϊκή πολιτική».

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Α’ πρόγραμμα της ΕΡΑ: “Η θεωρία των “δύο άκρων” που καλλιεργεί η κυβέρνηση, ενισχύει τη δράση των φασιστικών ομάδων”

“Την κλιμάκωση της απροκάλυπτης δράσης φασιστικών ομάδων χθες στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, «ομάδων που δεν είναι άγνωστες, είναι γνωστή η δράση τους και οι πυρήνες που αναπτύσσουν», κατήγγειλε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στο Α’ πρόγραμμα της ΕΡΑ το πρωί της Δευτέρας.

Υπογράμμισε ότι η χθεσινή επίθεση ήταν σχεδιασμένη, ενώ η κλιμάκωση της δράσης των φασιστοειδών ενισχύεται από την ανοχή της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Εφερε συγκεκριμένα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν την ανοχή από την πλευρά της κυβέρνησης και την προσπάθεια της να ξαναφέρει τη συζήτηση στη θεωρία των «δύο άκρων» όπως οι απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργείου Παιδείας και βουλευτών της ΝΔ (Μπογδάνος, κ.α.), η σχετική αρθρογραφία που αναπτύσσεται, η από κοινού γιορτή κυβερνητικών στελεχών και χρυσαυγιτών στον Γράμμο. Αυτή η λογική οπλίζει τα χέρια των φασιστών και πυροδοτεί τη δράση τους, η οποία έχει και την ανοχή των κρατικών μηχανισμών, επισήμανε, στηλιτεύοντας την προσπάθεια να εξισωθεί η δράση του λαϊκού κινήματος με τη δράση αυτών των ομάδων.

Ο φασισμός παραμένει πολυεργαλείο του συστήματος σε βάρος του λαϊκού κινήματος

Αποδεικνύεται ότι ο φασισμός, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής χρυσής αυγής, παραμένει ένα χρήσιμο όπλο και πολυεργαλείο του συστήματος που το χρησιμοποιεί σε βάρος των κομμουνιστών, των αγωνιστών, του λαϊκού εργατικού κινήματος που διεκδικεί τα δικαιώματά του, που αντιστέκεται σε μια πολιτική που αφαιρεί βίαια, εισόδημα, εργατικά δικαιώματα, προοπτική και μέλλον, όπως είπε.

Η μαζική λαϊκή δράση θα απομονώσει και θα τσακίσει τα φασιστικά στοιχεία, σημείωσε, και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα καταστολής αυτού του χώρου, τον οποίο και γνωρίζουν και ανέχονται. Ειδικά για το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, υπογράμμισε πως υπήρξε ανοχή από τη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη δράση ενός θύλακα ναζιστικών οργανώσεων.

Η δράση τους ενθαρρύνεται όταν την ώρα που γίνεται συζήτηση για τα προβλήματα στα σχολεία, η κυβέρνηση προχωρά στην ποινικοποίηση του αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σχολείο της λιγότερης μάθησης και κατηγοριοποίησης, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς να σχολιάσει τη δράση των φασιστικών πυρήνων ειδικά στη Θεσσαλονίκη, το τελευταίο διάστημα, ο Ν. Σοφιανός τόνισε πως είναι γνωστά τα συγκοινωνούντα δοχεία κράτους και παρακράτους αλλά δεν είναι τυχαία και η πολύ μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, όπου καταγράφηκε ρεκόρ συμμετοχής των τελευταίων 30 χρόνων. Επισήμανε ακόμα ότι η δράση των φασιστοειδών έχει στρατευμένη στόχευση να επενδύσουν στα ΕΠΑΛ, σε μια προσπάθεια το σύστημα να εγκλωβίσει σε ανώδυνα για αυτό κανάλια, τμήματα της νεολαίας.

Η απάντηση είναι η οργανωμένη πάλη απέναντι στα ογκώδη προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία, να σπουδάζει σε ΕΠΑΛ χωρίς προοπτική, να πηγαίνει σε σχολεία που μετατρέπονται σε εξεταστικά κέντρα και στη δουλειά χωρίς εργατικά δικαιώματα. Το ΚΚΕ καλεί σε αγώνα και οργανωμένη δράση ενάντια σε αυτή την πολιτική, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που αφαιρεί το μέλλον και την προοπτική από τη ζωή του λαού και της νεολαίας, τόνισε”.

συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε, σήμερα, στον Περισσό,  με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννη Χατζηθεοδοσίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εστίασε στα γενικευμένα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στο ενδεχόμενο μαζικών λουκέτων το επόμενο διάστημα, στην ανεπάρκεια των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης, καθώς και στην αδυναμία χρηματοδότησής τους μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Απ΄ την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα ελλειπή μέτρα προστασίας της υγείας των λαϊκών στρωμάτων στις συνθήκες της πανδημίας, που αφορούν και τους αυτοαπασχολούμενους, όπως επίσης και για τα μέτρα διαχείρισης που οδήγησαν σε εκτεταμένα lockdown, με συνέπειες για τις μικρές επιχειρήσεις. Χαρακτήρισε τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης προς τους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες ως ανεπαρκή και προσωρινού χαρακτήρα και ανέδειξε τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ, όπως η κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου, με μέτρα που μπορούν να ανακουφίσουν ουσιαστικά, όπως η επανένταξή τους στο αφορολόγητο όριο των 12.000 και μείωσης της φορολογίας των χαμηλών εισοδημάτων και η διαγραφή τόκων προστίμων και του 30% του υπόλοιπου χρέους προς την εφορία και τις τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Η σημερινή πρώτη ημέρα δια ζώσης διδασκαλίας σε ορισμένα Πανεπιστήμια είναι μέρα χαράς για χιλιάδες φοιτητές τους, αλλά και αγανάκτησης για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και για την πολιτική της κυβέρνησης που επέλεξε να αγνοήσει τα αιτήματα των φοιτητών και των διδασκόντων.

Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία των φοιτητών ακόμη περιμένει το άνοιγμα των σχολών της, που συνεχώς αναβάλλεται, ενώ για τους υπόλοιπους προβλέπεται το στρίμωγμα σε αμφιθέατρα, με τα πρωτόκολλα-λάστιχο του υπουργείου Παιδείας και τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές, αίθουσες, καθηγητές και προσωπικό καθαριότητας, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το άνοιγμα των πανεπιστημίων πρέπει να συνδυαστεί με όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας! Είναι στο χέρι των φοιτητών, των εργαζόμενων και των διδασκόντων στα πανεπιστήμια, μέσα από τους συλλόγους και τους αγώνες τους, να κρατήσουν τα πανεπιστήμια ανοιχτά και ασφαλή, κέντρα μόρφωσης και κοινωνικής δραστηριότητας. Το χαμόγελο που επέστρεψε στα χείλη των φοιτητών δεν θα αφήσουμε καμία κυβέρνηση να τους το κλέψει.

 

 

 

ΑΘΗΝΑ 04/10/2021                                                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.