ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Απριλίου 2021 by manos (seo)-admin

Με την ευκαιρία της Ημέρας των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές (17/4), το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του με τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και με τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.

Το Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ και άλλων συμμαχικών του δυνάμεων, συνεχίζει εδώ και δεκαετίες την κατοχή παλαιστινιακών και άλλων εδαφών, εφαρμόζοντας τις πρακτικές μιας κατοχικής δύναμης που περιλαμβάνουν τη δολοφονία άμαχου πληθυσμού (ακόμη και μικρών παιδιών), τη μακρόχρονη κράτηση των Παλαιστινίων χωρίς δικαστική απόφαση και άλλες απάνθρωπες κατοχικές πρακτικές.

Σήμερα, σε συνθήκες πανδημίας εξακολουθούν να βρίσκονται στις Ισραηλινές φυλακές  4400 παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, εκ των οποίων 140 είναι παιδιά, 36 γυναίκες, 11 βουλευτές, 440 κρατούμενοι χωρίς δίκη.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής να συνεχίσουν ακόμα πιο ενεργά την έκφραση της πολύμορφης αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, καταδικάζοντας τα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής σε βάρος των Παλαιστινίων.

Να δυναμώσει η πάλη για:

  • Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές Αποφάσεις του ΟΗΕ.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 Αν η κυβέρνηση έχει φτάσει σε σημείο να αντιμετωπίζει ως “κανονικότητα” τους δεκάδες νεκρούς κι εκατοντάδες διασωληνωμένους καθημερινά, για το λαό αποτελεί επείγουσα ανάγκη να παρθούν μέτρα, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με μοναδικό μέτρο την αυτοδιάγνωση, αλλά με θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μέτρα προστασίας παντού και μαζικούς εμβολιασμούς με πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.

ΑΘΗΝΑ 16/4/2021                                        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.