ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ 17Ν ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στη διακριτική κι αυθαίρετη μεταχείριση σε βάρος οποιουδήποτε κρατουμένου, η οποία παραβιάζει ακόμη και τη σημερινή ψευδεπίγραφη “σωφρονιστική” νομοθεσία. Επίσης, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, προστασίας της υγείας, άδειες, δυνατότητα εργασίας, εκπαίδευσης κλπ.

Απ’ αυτή τη σκοπιά το ΚΚΕ αντιτάχθηκε και στην τελευταία τροποποίηση της σωφρονιστικής νομοθεσίας, με τον 4760/2020, που αυστηροποίησε τις προϋποθέσεις για μεταγωγή σε Αγροτικές Φυλακές, ενώ εξαίρεσε από τη μεταγωγή τους σε αυτές τους καταδικασθέντες για τρομοκρατία, διαχωρίζοντας δηλαδή, με επιλεκτικό τρόπο και με μη αποδεκτά επιστημονικά κριτήρια, μια κατηγορία κρατουμένων αποκλειστικά με βάση το αδίκημα για το οποίο έχουν καταδικαστεί.

Αυτή η διαχρονική στάση του ΚΚΕ σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί ενέργειες ατομικής τρομοκρατίας, όπως αυτές του Κουφοντίνα, που αξιοποιήθηκαν και αξιοποιούνται από το κράτος και τις κυβερνήσεις, για να συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, την επαναστατική ιδεολογία και δράση, αλλά και για να θεσπίζουν -στο όνομα της πάταξής τους- “τρομονόμους”, που τελικά στρέφονται κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και της εργατικής – λαϊκής πάλης.

Γι’ αυτό και σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στους αντιδραστικούς νόμους, ειδικότερα ενάντια στο πλαίσιο των “τρομονόμων” που νομοθέτησαν, διατήρησαν και διαρκώς εμπλουτίζουν όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

 

ΑΘΗΝΑ 18/2/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για την ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

Ακραία καιρικά φαινόμενα”, “φταίνε οι προηγούμενοι”, “ατομική ευθύνη”, αυτό είναι το μοτίβο και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ για να κρυφτούν οι τραγικές ελλείψεις στις δομές, το προσωπικό και τον κρατικό σχεδιασμό για την προστασία του λαού, η οποία αντιμετωπίζεται ως “κόστος”, διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις. Το “πινγκ πονγκ ευθυνών” ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες, που παρακολουθούμε πάντα μετά από παρόμοιες καταστάσεις, αποτελεί “σύμπτωμα” της βαριάς “νόσου” ενός κράτους που είναι βαθιά εχθρικό σε όλα τα επίπεδα απέναντι στις λαϊκές ανάγκες.

Ιδιαίτερα τα εκρηκτικά προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής απελευθέρωσης της ενέργειας, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις, καθώς η υποστελέχωση του ΔΕΔΔΗΕ, το καθεστώς των εργολαβιών ως κεντρικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των βλαβών, οι περικοπές στη συντήρηση, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, στην αναβάθμιση και τη συντήρηση του δικτύου.

Απέναντι στη δίκαιη οργή και αγανάκτηση των χιλιάδων οικογενειών, πολλών με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, οι οποίες εδώ και μέρες παραμένουν χωρίς ρεύμα, νερό, αβοήθητοι στο κρύο, ο πρωθυπουργός προκαλεί και εμπαίζει, μιλώντας για εκπτώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ!

Χωρίς άλλη καθυστέρηση η κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς να πάρουν μέτρα για την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους.

  • Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση. Να παρθούν μέτρα ώστε να μη δημιουργηθούν νέες διακοπές ρεύματος και νερού.
  • Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση προς τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και η ασφαλής διακομιδή ασθενών. Να εξασφαλιστεί με κρατική ευθύνη η μετακίνηση στα εμβολιαστικά κέντρα.
  • Να καθαριστεί όλο το οδικό δίκτυο, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας κάτοικος. Και για όσους κατοίκους παραμένουν αποκλεισμένοι να εξασφαλιστεί η τροφοδοσία τους και όπου είναι ανάγκη η μετακίνησή τους σε ξενοδοχεία.
  • Να μεταφερθούν άμεσα οι πρόσφυγες, που μένουν σε σκηνές ή σε κοντέινερ χωρίς θέρμανση σε ξενοδοχεία ή σε άλλους κατάλληλους χώρους, που εξασφαλίζουν την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον COVID. Να εξασφαλιστούν η θέρμανση και η τροφοδοσία σε όλους τους υπάρχοντες οικίσκους των δομών.

ΑΘΗΝΑ 18/2/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ

 

Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής Γιάννη Γκιόκα και τους εκλεγμένους με την Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικούς συμβούλους Τ. Παντελόγλου και Π. Πανάγου, επισκέφτηκαν περιοχές του Αγίου Στεφάνου όπου -για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα- κάτοικοι παραμένουν χωρίς ρεύμα, θέρμανση, νερό, τροφοδοσία, ενώ υπάρχουν ακόμη και αποκλεισμένοι. Ανάμεσά τους βρίσκονται και ηλικιωμένοι ή ευπαθείς ομάδες, που χρειάζονται ειδική φροντίδα.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ διαπίστωσε τις εκτεταμένες καταστροφές, ιδιαίτερα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την πτώση δέντρων, και οι οποίες δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί. Συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής που εκφράζουν τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση, αφού κυριολεκτικά έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος του χιονιά και των καταστροφών. Τους μετέφερε τις προτάσεις του ΚΚΕ για την αποκατάσταση των ζημιών και τη στήριξη των πληγέντων.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι και μάλιστα σε μια περιοχή που κάθε χρόνο έρχεται αντιμέτωπη με χιονοπτώσεις. Είναι ολοφάνερες οι τραγικές ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, σε μέσα, υποδομές, πρόληψη, ακόμη και σε στοιχειώδη σχεδιασμό (π.χ. κοπή δέντρων), για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Είναι ολοφάνερα τα αποτελέσματα της απελευθέρωσης της Ενέργειας, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις, με την υποστελέχωση του ΔΕΔΔΗΕ, το καθεστώς των εργολαβιών, τις περικοπές στη συντήρηση κλπ, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, στην αναβάθμιση και τη συντήρηση του δικτύου. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την αντιμετώπιση των καταστροφών μετακινήθηκε προσωπικό από άλλες περιοχές της χώρας.

Στη συνέχεια ο Γ. Γκιόκας έφτασε στο Δημαρχείο Διονύσου και συνομίλησε με τον Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης δρόμων και δικτύων, αλλά και για τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη.

 

 

ΑΘΗΝΑ 18/2/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.