ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 77 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΡΙΨΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΒΟΜΒΩΝ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 6 Αυγούστου 2022 by manos (seo)-admin

Ήταν πρωινό της 6ης Αυγούστου του 1945 όταν η πυρηνική βόμβα ουρανίου με την επωνυμία «Little Boy» («Μικρό Αγόρι») σκόρπισε για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία τον πυρηνικό όλεθρο, σκοτώνοντας ακαριαία στη Χιροσίμα 110.000 ανθρώπους. Τρεις μέρες αργότερα, στις 9 Αυγούστου, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός χτύπησε το Ναγκασάκι με μία ατομική βόμβα πλουτωνίου, με το όνομα «Fat Man» («Χοντρός Άντρας»), σκοτώνοντας ακαριαία 70.000 ανθρώπους. Ανυπολόγιστος ο συνολικός αριθμός των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών και από τα δύο χτυπήματα, που ακολούθησαν εξαιτίας της ραδιενέργειας.

Αυτά τα δύο πυρηνικά χτυπήματα δεν υπαγορεύτηκαν από στρατιωτικούς λόγους, μιας και από τις 9 Μάη 1945 η Κόκκινη Σημαία ανέμιζε στο Ράιχσταγκ και η Ιαπωνία είχε ουσιαστικά ηττηθεί στρατιωτικά και βρισκόταν ήδη πολύ κοντά στην παράδοση. Ήταν μια επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ, για να επηρεάσει την προοπτική διαμόρφωσης του μεταπολεμικού κόσμου, με ιδιαίτερο αποδέκτη τη Σοβιετική Ένωση και το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα. Απέδειξε πως κατά τη διάρκεια του Β` Παγκόσμιου Ιμπεριαλιστικού Πολέμου εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν έκαναν μόνον οι φασιστικές καπιταλιστικές δυνάμεις, αλλά και οι λεγόμενες «δημοκρατικές», που συμμετείχαν στην αντιχιτλερική συμμαχία.

Σήμερα, 77 χρόνια μετά, τα «βαλιτσάκια» με τους κωδικούς χρήσης των πυρηνικών όπλων περιφέρονται μπροστά στις οθόνες των τηλεοράσεών μας, υπογραμμίζοντας πως ο πυρηνικός όλεθρος είναι υπαρκτός όσο ποτέ πριν.

Το γεγονός πως οι βασικές πυρηνικές δυνάμεις ΗΠΑ και Ρωσία έχουν αποσυρθεί από τη δέσμευση πως δεν θα χτυπήσουν πρώτες με πυρηνικά όπλα, το γεγονός πως και άλλες ισχυρές δυνάμεις του σύγχρονου καπιταλιστικού κόσμου, όπως η Κίνα, αυξάνουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο, τα στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγονται με την υποθετική χρήση και τέτοιων όπλων, οι εκατέρωθεν υπενθυμίσεις για την πιθανότητα χρήσης «μικρών» πυρηνικών ή γενικότερου ολοκαυτώματος είναι χαρακτηριστικές των κινδύνων για τους λαούς.

Ήδη εξελίσσεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, στον οποίο εμπλέκονται οι πυρηνικές δυνάμεις, από τη μια οι ΗΠΑ και η ΝΑΤΟϊκή «σφηκοφωλιά» στο πλευρό της αντιδραστικής ουκρανικής κυβέρνησης κι από την άλλη η καπιταλιστική Ρωσία, που αποτελεί ισχυρή πυρηνική δύναμη και είναι «προϊόν» της αντεπανάστασης και της ανατροπής του σοσιαλισμού.

Οι πρόσφατες επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, που στοχεύουν τις ανταγωνιστικές πυρηνικές δυνάμεις του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, προσθέτουν νέο «λάδι στη φωτιά» στην κούρσα των κάθε είδους εξοπλισμών, με τα πυρηνικά όπλα να κρατούν τα «σκήπτρα».

Είναι έκθετη η κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεπικουρούμενη από τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την «Ελληνική Λύση», το ΜΕΡΑ25, προτάσσουν την ενσωμάτωση της χώρας στους θανατηφόρους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των αμερικανοΝΑΤΟϊκών, με το πρόσχημα της προάσπισης των εθνικών συμφερόντων.

Η πάλη ενάντια στον πυρηνικό όλεθρο και για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών και όπλων, για να μην γίνει καμία χώρα “πεδίο βολής” πυρηνικών, ώστε να δείξουν οι καπιταλιστές την ισχύ τους, όπως έγινε σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, είναι αναπόσπαστα δεμένη:

– με την πάλη για να κλείσουν οι βάσεις, τόσο αυτές στις οποίες ήδη φυλάσσονται, ή υπάρχει υποδομή για να φυλαχθούν πυρηνικά όπλα, όπως στον Άραξο, αλλά και των άλλων, όπως είναι αυτές στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη κ.α, που αξιοποιούνται ως «προγεφύρωμα» των πολεμικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ,

– με την πάλη για την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, για την αποδέσμευση από τους σχεδιασμούς και τις ενώσεις του κεφαλαίου, όπως είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ,

– με την πάλη για την ειρήνη, τη φιλία και αλληλεγγύη των λαών, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας της ακρίβειας, των οικονομικών κρίσεων και των πολέμων, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας, με την  εξουσία στα χέρια των λαών.

 

 

 

ΑΘΗΝΑ 6/8/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Παρέμβαση του Ν. Παπαναστάση , βουλευτή του ΚΚΕ, στον τ/σ της ΕΡΤ1: “Αναγκαιότητα να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις”

«Οι παραιτήσεις δεν αναιρούν την αναγκαιότητα να ερευνηθούν σε βάθος οι υπάρχουσες καταγγελίες για αυτές τις παρακολουθήσεις», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, σε τοποθέτησή του το πρωί του Σαββάτου, σε συζήτηση σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε επιπλέον ότι οι παραιτήσεις αυτές γεννούν νέα μεγάλα ερωτηματικά, ενώ ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν στέκεται μόνο στην προσωποποίηση των ευθυνών, αλλά επιπλέον στηλιτεύει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, που διευκολύνει τέτοιου είδους πρακτικές, και αναδεικνύει το γεγονός ότι πρόκειται για καθαρά πολιτικό ζήτημα.

Από αυτή την άποψη σημείωσε πως αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, στο οποίο γίνονται οι νόμιμες παρακολουθήσεις, το στήριξαν και το εμπλούτισαν τόσο το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα, ο Ν. Παπαναστάσης υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δεν εναντιώνεται στη σύσταση τέτοιων επιτροπών αλλά υπενθύμισε πως ουδέποτε έφτασαν στο «μεδούλι» της υπόθεσης.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο έγκλημα του Ισραήλ κατά του πολύπαθου παλαιστινιακού λαού

Το ΚΚΕ καταδικάζει την εγκληματική και βάρβαρη επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ, που εκδηλώνεται τις τελευταίες μέρες σε Δυτική όχθη και Γάζα.

Η τελευταία επίθεση που οδήγησε  στο θάνατο δεκάδων Παλαιστίνιων στην Γάζα μεταξύ των άλλων και μικρών παιδιών, καθώς και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων αμάχων, δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπο της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης, που συνεχίζεται με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Είναι έκθετη η κυβέρνηση και οι άλλες δυνάμεις που παρουσιάζουν στο λαό μας ως σύμμαχο και φίλο το Ισραήλ, που εγκληματεί κατά του λαού της Παλαιστίνης.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη μας με τον δίκαιο αγώνα του πολύπαθου Παλαιστινιακού λαού.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

 

ΑΘΗΝΑ 6/8/2022                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.