ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 76 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΨΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΒΟΜΒΩΝ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ


0
(0)

            Συμπληρώνονται φέτος 76 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών, το 1945, στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ένα από τα πιο βάρβαρα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, με θύματα εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και χιλιάδες άλλους τα επόμενα χρόνια από τις συνέπειες της ραδιενέργειας. Στόχος αυτού του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος των ΗΠΑ ήταν ο εκφοβισμός των λαών, της Σοβιετικής Ένωσης, του ανερχόμενου τότε σοσιαλιστικού συστήματος και του κομμουνιστικού κινήματος, αφού η έκβαση του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου είχε ήδη κριθεί.

Σήμερα, 76 χρόνια μετά, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται σε όλο τον κόσμο, με την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων, του Καυκάσου να είναι στο επίκεντρο αυτής της αντιπαράθεσης. 76 χρόνια μετά, δυναμώνουν οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων.

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, τον Ιούνη του 2021, όπου υιοθετήθηκε η στρατηγική “ΝΑΤΟ 2030”, επικύρωσε όλες τις προηγούμενες επικίνδυνες αποφάσεις, αυτού του επιθετικού ιμπεριαλιστικού μηχανισμού, με σημαντικότερη αυτή για το “πρώτο πυρηνικό πλήγμα”, που εξετάζεται ήδη από τη Σύνοδο Κορυφής της Βαρσοβίας το 2016.

Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σε αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, με στόχο τη γεωπολιτική αναβάθμιση της αστικής τάξης Ελλάδας, δηλαδή τη συμμετοχή της στο «πλιάτσικο» που διεξάγεται σε βάρος των λαών, στον έλεγχο των αγορών, των ενεργειακών πηγών και δρόμων.

Αυτή την πολιτική ακολουθεί κι αναβαθμίζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας τα βήματα της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, στοιχείο που επιβεβαιώνει τη στρατηγική τους σύμπλευση.

Η ενίσχυση της στρατηγικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, η μετατροπή της Ελλάδας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, η εκτόξευση των εξοπλισμών για το ΝΑΤΟ και η συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αυτά τα σχέδια είναι βασικά στοιχεία αυτής της πολιτικής. Στα παραπάνω συμπεριλαμβάνεται η ετοιμότητα της χώρας για την εγκατάσταση και πυρηνικών στο έδαφος της.

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα φιγουράρει στην πρώτη θέση του ΝΑΤΟ, στις πολεμικές δαπάνες, πάνω ακόμη κι από τις ΗΠΑ, την ίδια ώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις μειώνουν τη χρηματοδότηση για μία σειρά τομείς, που σχετίζονται με τις λαϊκές ανάγκες, όπως είναι αυτή της αντιπυρικής προστασίας, με τις γνωστές τραγικές συνέπειες.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι το ΝΑΤΟ και η συμμετοχή της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ δεν μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα ειρήνης και ασφάλειας των λαών, ούτε να θωρακίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας έναντι της τουρκικής επιθετικότητας. Οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με την προώθηση σχεδίων συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και στο Κυπριακό, με την αναθέρμανση διχοτομικών σχεδίων, έχουν τη σφραγίδα αυτών των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, με στόχο τη διασφάλιση της ευρωατλαντικής συνοχής έναντι της Ρωσίας και της Κίνας.

Η αποδέσμευση από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, η πάλη για την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, η απεμπλοκή  από ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, είναι αναπόσπαστα δεμένα με την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, με τους λαούς κυρίαρχους και με τη δική τους εξουσία, προϋπόθεση για τη διασφάλιση της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης των λαών.

 

 

ΑΘΗΝΑ 06/08/2021                                              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε σήμερα τις πυρόπληκτες περιοχές της Βορειοκεντρικής Εύβοιας. Στο κλιμάκιο του ΚΚΕ, επίσης, συμμετείχαν ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ και μέλος του ΠΓ, ο Κώστας Παρασκευάς μέλος του ΠΓ και ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από τις Ροβιές, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κοινότητας Ροβιών Θοδωρή Κέρη και εθελοντές πυροσβέστες, ενώ επισκέφθηκε και τις καμμένες εκτάσεις. Στη συνέχεια στη Λίμνη Ευβοίας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας Γιώργο Τσαπρουνιώτη, όπου του μεταφέρθηκαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την τεράστια καταστροφή.

           

            Στην περιοχή της Στροφιλιάς ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την εξής δήλωση:

“Η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός, απ’ ότι φαίνεται, παίρνουν “μηδέν” και στην πρόληψη, για το ότι δεν προετοίμασαν όλη αυτή την κατάσταση και ήταν ανέτοιμοι, χωρίς μέσα διάσωσης, χωρίς προσωπικό, χωρίς σχέδιο αλλά και στην αντιμετώπιση. Αποδείχθηκαν πάλι όλη η ανικανότητα, το αίσχος του κρατικού μηχανισμού και των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Ο κόσμος αφήνεται στην τύχη του. Ουσιαστικά εθελοντές παλεύουν με τις φωτιές. Το λίγο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος, που δίνει τη μάχη οπωσδήποτε παλικαρίσια, δεν φτάνει. Τα επίγεια μέσα δεν φτάνουν. Τα εναέρια μέσα δεν φτάνουν. Αυτό που αυτή τη στιγμή επείγει είναι να διατεθεί η κάθε δυνατότητα, είτε σε εναέρια μέσα είτε σε επίγεια μέσα, να έρθουν εδώ, να έρθουν εκεί που βρίσκονται οι πυρκαγιές και ο κόσμος χάνει την περιουσία του, χάνονται ζωές, κινδυνεύει έτσι κι αλλιώς το περιβάλλον. Άρα λοιπόν αυτό είναι το κύριο ζήτημα αυτή τη στιγμή. Και μετά θα λογαριαστούμε.

Η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση, που ευθύνεται για αυτή την κατάσταση μέχρι σήμερα, δεν μπορεί πλέον να λησμονηθεί από τον ελληνικό λαό, για αυτό που βιώνει αυτή τη στιγμή σήμερα, και σε όλη την βορειοκεντρική Εύβοια, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, στην Αττική, στην Πελοπόννησο, σε όλες τις εστίες.

Άρα λοιπόν το ΚΚΕ που είχε προειδοποιήσει και είχε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, αυτή τη στιγμή έχει μία δέσμη μέτρων και άμεσων μέτρων. Για παράδειγμα υπάρχουν πάρα πολλοί άστεγοι σε αυτές τις περιοχές, για τους οποίους πρέπει να βρεθούν οικίες, πρέπει να βρεθούν τροχόσπιτα, πρέπει να βρεθούν ξενοδοχεία οπωσδήποτε, πρέπει να εξασφαλιστεί η σίτιση, να εξασφαλιστεί το νερό, η διαβίωσή τους και βεβαίως οι αποζημιώσεις στο 100% όλων αυτών των καταστροφών.

Ιδιαίτερα εδώ στην Εύβοια, οι ρετσινάδες βρίσκονται σε απόγνωση. Έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Δεν πρόκειται για τώρα, δεν πρόκειται να ορθοποδήσουν ούτε αύριο. Άρα με το βλέμμα στο αύριο θα πρέπει να παρθούν μέτρα, όχι μόνο αποζημίωσης αλλά και εξασφάλισης δουλειάς. Ιδιαίτερα, ο πρόεδρος των ρετσινάδων μας έβαλε το ζήτημα για αυτούς που είναι από 55 χρονών και πάνω και δεν πρόκειται πουθενά να βρουν δουλειές, να εξασφαλιστεί με τροπολογία στη βουλή, εμείς θα καταθέσουμε αντίστοιχη, να περάσει, να μπορούν να βγουν στη σύνταξη νωρίτερα. Αυτό είναι κρίσιμο ζήτημα. Οι αποζημιώσεις πρέπει να δοθούν αμέσως, και όχι όπως σε άλλες πυρκαγιές, σε άλλες καταστροφές, όπου περνάει μία πενταετία και τα ποσά μειώνονται αντί να δίνονται ολόκληρα.

Αυτά είναι ορισμένα από αυτά που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή. Το ζήτημα είναι ότι δεν έχει τελειώσει και προέχει αυτό, γιατί υπάρχει εξέλιξη συνέχεια, ανοίγονται καινούργια μέτωπα. Κι εδώ που βρισκόμαστε τα βλέπετε κι εσείς κάθε μέρα, γίνονται αναζωπυρώσεις και νέες εστίες και σε άλλες περιοχές. Τώρα ενημερωθήκαμε ότι καίγεται η περιοχή της νότιας Φθιώτιδας, στο Θεολόγο, Μαλεσίνα εκκενώνονται σπίτια, καίγονται σπίτια.”

 

ΑΘΗΝΑ 6/8/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για τον απροσδόκητο θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου, προέδρου του ΕΒΕΑ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΑΘΗΝΑ 6/8/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *