ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Άμεσα μέτρα προστασίας απ’ τον καύσωνα


0
(0)

Ενόψει του νέου και παρατεταμένου κύματος καύσωνα, επιβάλλεται η άμεση λήψη μέτρων προστασίας του λαού, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, καθώς και των εργαζόμενων, ενάντια στις απαιτήσεις της εργοδοσίας για δουλειά μέχρι “τελικής πτώσης”, εκμεταλλευόμενη και την αντεργατική νομοθεσία για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Τα μέτρα αυτά είναι ακόμη πιο επιτακτικά, από τη στιγμή που το κύμα καύσωνα συμπίπτει μ’ ένα νέο επικίνδυνο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας.

Απαιτείται μ’ ευθύνη του ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και της εργοδοσίας να γίνουν πράξη τα αιτήματα των σωματείων, όσον αφορά την προστασία της υγείας των εργαζομένων απ’ τις υψηλές θερμοκρασίες, όπως η διακοπή εργασιών σε εξωτερικούς και θερμικά επιβαρυμένους χώρους, χωρίς απώλεια αποδοχών, διαλείμματα, κατάλληλα κλιματιζόμενοι χώροι ανάπαυσης, παροχή όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας κλπ.

Επίσης, απαιτείται η δημιουργία περισσότερων κλιματιζόμενων χώρων στους δήμους, παίρνοντας υπόψη την ανάγκη τήρησης όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας απέναντι στην πανδημία, όπως και η πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για την αποφυγή των μεγάλων αναμονών και του συνωστισμού,  κάτι που είναι -ούτως ή άλλως- αναγκαίο εξαιτίας και της πανδημίας.

Για ενημέρωση

Σχετικά με το πόθεν έσχες του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα:

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως και όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ, αμείβεται με την αποζημίωση των στελεχών του Κόμματος, ύψους 800 ευρώ το μήνα. Κατά συνέπεια το σύνολο των αποδοχών του -ως βουλευτή- κατατίθεται στο ταμείο της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΚΕ.

Επίσης, το γεγονός ότι το ύψος των βουλευτικών αποδοχών του Δ. Κουτσούμπα εμφανίζεται αυξημένο σε σχέση με άλλων πολιτικών αρχηγών, οφείλεται στο ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δηλώνουν στο “Πόθεν Έσχες” όλες τις αποδοχές που εισπράττουν με την ιδιότητα του βουλευτή (αποζημίωση, επιδόματα) κλπ -φορολογητέες και μη- κάτι το οποίο είναι ο πολιτικά και νομικά ενδεδειγμένος τρόπος δήλωσης “Πόθεν Έσχες”.

Η επανάληψη αυτού του φαινομένου, δηλαδή του διαφορετικού τρόπου δήλωσης των εισοδημάτων των βουλευτών, γεννά εύλογα ερωτηματικά, γι’ αυτό και η αρμόδια επιτροπή της βουλής θα πρέπει να ρυθμίσει το ζήτημα αυτό, έτσι ώστε να αποτυπώνονται ενιαία όλες οι αποδοχές των βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών.

Δήλωση του Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή μετά τη συνάντησή του με τον Ν. Δένδια

Τον επικίνδυνο χαρακτήρα που έχουν οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Κυπριακό ανέδειξε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Υπογράμμισε πως έχουν καταρριφθεί οι μύθοι περί αποκλιμάκωσης της έντασης και πρόσθεσε πως ο λαός εμπλέκεται σε περιπέτειες μέσω των εντάσεων, αλλά και των παζαριών για την αναζήτηση της επικίνδυνης λύσης της συνεκμετάλλευσης. Επίσης, εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ σε κάθε διχοτομική λύση στο Κυπριακό.

Τέλος, κατήγγειλε τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην απαράδεκτη ανακοίνωση κατά της Κούβας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στη ΛΑΡΚΟ, στη μεγάλη συναυλία – συγκέντρωση αλληλεγγύης, για να εκφράσουμε για μία ακόμα φορά την αλληλεγγύη μας, τη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα, τον ηρωικό αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, που για χρόνια μέχρι και σήμερα βρίσκονται στο μετερίζι, στην πρωτοπορία του αγώνα, για να μην κλείσει το εργοστάσιο, για να μην ξεπουληθεί το εργοστάσιο, για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στα εργασιακά, στη δουλειά, στις εργασιακές σχέσεις, για να μπορέσουν να ζήσουν και αυτοί και τα παιδιά τους καλύτερα.

Η εργατική τάξη όλης της χώρας, το ΚΚΕ θα βρίσκεται, όπως πάντα, συνεχώς στο πλευρό τους.

 

ΑΘΗΝΑ 29/7/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουστούμπας στο πλαίσιο της συναυλίας αλληλεγγύης για τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδος.

Από την συνδικαλιστική αντιπροσωπεία τέθηκε το θέμα της απόλυσης του προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας και μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας, ο οποίος είναι εργαζόμενος, με την ειδικότητα του Τεχνικού Ασφαλείας, στην εργολαβική εταιρία “EDILMAC”, η οποία δραστηριοποιείται στο μεταλλείο Ολυμπιάδας Χαλκιδικής της “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ”.

Πρόκειται για τον πρώτο συνδικαλιστή που απολύεται με τον εκτρωματικό αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη. Απολύθηκε επειδή ως όφειλε ανέδειξε τα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και απαίτησε την λήψη μέτρων.

Ο Δ. Κουτσούμπας διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ θα αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αίτημα για την επαναπρόσληψη του συνδικαλιστή μέσα και έξω από τη Βουλή.

 

ΑΘΗΝΑ 29/7/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.