ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Μαρτίου 2021 by manos (seo)-admin

Η επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικούς στην Πάτρα, έρχεται να προστεθεί σε σειρά επιθέσεων σε αστυνομικά τμήματα και ιδιοκτησίες πολιτών, δημιουργώντας ανασφάλεια στην κοινωνία και παράγοντας σοβαρούς κινδύνους ακόμη και για ανθρώπινες ζωές.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις, συμπαραστεκόμαστε στα θύματα των επιθέσεων και καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εκπονήσει ένα συνολικό αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση τέτοιων βάναυσων φαινομένων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Με απόφαση της Πρόεδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και πρώην Βουλευτής Τόνια Αντωνίου, αναλαμβάνει τον πανελλαδικό συντονισμό της αξιοποίησης στελεχών του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Νομαρχιακές Επιτροπές, στο πλαίσιο της πρόσφατης απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟ 2021 ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ

Ανακοίνωση Τομέα Οικονομικών Κινήματος Αλλαγής

«Πανηγυρίζει» ο κ. Σταϊκούρας υποστηρίζοντας ότι πήγε καλά η Ελληνική Οικονομία την ώρα που το 2020 είχε απώλεια 15 δις. ευρώ στο ΑΕΠ της και ενώ ήδη από τον πρώτο μήνα του 2021 έχουμε σοβαρές αποκλίσεις του Προϋπολογισμού . Το έλλειμμα διαμορφώθηκε περίπου μισό δισεκατομμύριο πάνω από το στόχο, με τις απώλειες φορολογικών εσόδων στα 326 εκ. ευρώ.

Είχαμε επισημάνει από την έναρξη της πανδημίας ότι η πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας» έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στην οικονομία. Αν είχαν υιοθετήσει τις προτάσεις μας για γενναία και στοχευμένα μέτρα ,είναι σίγουρο ότι η κατάσταση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις θα ήταν πολύ καλύτερη.

Ας μας εξηγήσει ο κ.Σταϊκούρας το παράδοξο ότι όπως ισχυρίζεται η Ελλάδα το 2020 πήρε μέτρα που είναι μεγαλύτερα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο ,αλλά παρόλα αυτά αντιμετωπίζει από τις μεγαλύτερες υφέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιτέλους πρέπει να καταλάβει η Κυβέρνηση ότι η αλλαγή πορείας το 2021 είναι επιτακτική.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την έξοδο από την κρίση μέσα και από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και απαιτεί να συζητηθεί στη Βουλή. Η Κυβέρνηση κωφεύει και δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα.

Οι κλειστές επιχειρήσεις, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι σε αναστολή με μειωμένα εισοδήματα και η κοινωνία που δοκιμάζεται δεν μπορούν να περιμένουν.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 5.3.2021

Οικονομία: Πληρώνουμε την πολιτική «βλέποντας και κάνοντας» από την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση και ο κ. Σταϊκούρας πανηγυρίζουν και υποστηρίζουν ότι η οικονομία πήγε καλά το 2020, παρά τις απώλειες 15 δις ευρώ από το ΑΕΠ της χώρας και ενώ ήδη έχουμε από τους πρώτους μήνες του 2021 σοβαρές αποκλίσεις του προϋπολογισμού.  Δυστυχώς, δικαιώνεται η θέση μας πως η πολιτική «βλέποντας και κάνοντας» που ακολουθεί η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στην οικονομία. Αν είχαν υιοθετήσει τις προτάσεις μας για γενναία και στοχευμένα μέτρα, είναι σίγουρο ότι η κατάσταση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις θα ήταν πολύ καλύτερη. Όμως, ο κ. Σταϊκούρας πρέπει να μας εξηγήσει το παράδοξο ότι, όπως ισχυρίζεται, η Ελλάδα πήρε μέτρα που είναι μεγαλύτερα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, αλλά παρόλα αυτά αντιμετωπίζει από τις μεγαλύτερες υφέσεις στην ΕΕ. Ας καταλάβει η κυβέρνηση ότι η αλλαγή πορείας το 2021 είναι επιτακτική ανάγκη και ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την έξοδο από την κρίση, μέσα και από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, απαιτώντας να συζητηθεί άμεσα στη Βουλή. Οι κλειστές επιχειρήσεις, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι σε αναστολή με μειωμένα εισοδήματα και η κοινωνία που δοκιμάζεται δεν μπορούν να περιμένουν.

Περισσότερα ΕΔΩ

Υπουργείο Υγείας: ενημέρωση για τις κατά παρέκκλιση δαπάνες λόγω πανδημίας

Πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις κατά παρέκκλιση δαπάνες που έγιναν λόγω πανδημίας από το υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς του για την αντιμετώπισή της ζητούν με ερώτησή τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Όπως τονίζουν, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου από διαγωνισμούς εκατομμυρίων ευρώ και με διαδικασίες fast track, που περιλαμβάνουν αμφίβολης αξιοπιστίας προσδιορισμό των τεχνικών χαρακτηριστικών των υπό προμήθεια προϊόντων. Επίσης, για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας έχουν προσληφθεί 4.324 άτομα από το Υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς του, την ώρα που το τακτικό προσωπικό του ΕΣΥ και της ΠΦΥ έχει μειωθεί ήδη κατά 1.600 άτομα τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2019 και οι επικουρικοί κατά 4.400 άτομα.

Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης Φτώχειας: Επιτακτική ανάγκη η διασφάλιση της συνέχειας και της ομαλής λειτουργίας τους

Όπως είναι γνωστό, οι Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας (Κέντρα Κοινότητας, Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, Δομές Αστεγίας) αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των συμμετεχόντων Δήμων, ώστε να είναι σε θέση να σταθούν αρωγοί σε κοινωνικές ομάδες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση. Με ερώτησή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ζητούν ενημέρωση σχετικά με το αν υπάρχει πρόβλεψη για τη συνέχιση της λειτουργίας αυτών των δομών με το υφιστάμενο προσωπικό, δεδομένης της συνεισφοράς τους στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και με ποιο χρονοδιάγραμμα. Επίσης, εάν υπάρχει πρόθεση επέκτασης της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας σε κάθε δήμο για να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες ανάγκες που αποδεδειγμένα υπάρχουν, αλλά και με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

Ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα: Να εφαρμοστεί η συνταγματική επιταγή για κανόνες και ποιοτικό προϊόν

Σοβαρές αποφάσεις για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και τις αξίες του, βασιζόμενες στις συνταγματικές επιταγές και με συναίνεση και συνεννόηση του πολιτικού συστήματος, ζητούν με ερώτησή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.  Στόχος είναι να υποχρεώνονται με βάση τις πρωτοβουλίες που θα ληφθούν να διαμορφώνουν τα προγράμματά τους τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα εντός ενός πλαισίου κανόνων που είναι συμβατοί με τη συνταγματική τάξη.

Το γραφιστικο της ημέρας

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.