ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


Reading time: 10 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 10 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Ανακοίνωση Τομέα Ναυτιλίας του Κινήματος Αλλαγής

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί συνάντηση του Γραμματέα του Τομέα Ναυτιλίας, Δημήτρη Διαμαντίδη, καθώς και των αναπληρωτών Δημήτρη Βρόντου και Νίκου Σπανάκου με την αντιπροσωπεία της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας ( ΕΚΦΝ ).

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΦΝ, κ. Κόντες, τα προβλήματα στον κλάδο της κρουαζιέρας είναι τεράστια. Στην εποχή του Covid19, η κρουαζιέρα, είναι ίσως ο τομέας την Ναυτιλίας που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί από τον τομέα Ναυτιλίας του Κινήματος Αλλαγής, δηλώνουμε ξεκάθαρα την στήριξή μας, σε ένα κλάδο που έχει τεράστια συνεισφορά στη χώρα εδώ και πολλά χρόνια.

 

 

 

 

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΗ ΣΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΞΙΑΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης,

Προχωράτε στο μέλλον κάνοντας βήματα στο παρελθόν.

Πρόκειται για μια πρόταση φτωχή σε παιδαγωγικό και αξιακό περιεχόμενο

Για μία ακόμη φορά δεν μιλάμε για το σχολείο που θέλουμε:

Ένα σχολείο που θα καλλιεργεί την ανθρωπιστική παιδεία και θα προβάλλει αρχές αξίες και πρότυπα.

Που θα διαμορφώνει πολίτες που θα αναπνέουν ελεύθερα. Που δεν θα επιτρέπει το γόνατο της βίας και του ρατσισμού στο λαιμό των ανθρώπων.

Ένα σχολείο που θα ανοίγει το δρόμο για τον επόμενο Διαφωτισμό, που θα είναι Ψηφιακός.

Οφείλουμε να ανοίξουμε επιτέλους διάλογο για τα στρατηγικά ζητήματα: ποια θα είναι η εκπαίδευσή μας μέσα σε ένα νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που καλούνται τα παιδιά μας να αντιμετωπίσουνε ; Τι σχολείο και τι πανεπιστήμιο θέλουμε; Μπορούμε να συμφωνήσουμε στους στόχους και τη στρατηγική; Είναι μείζον εθνικό ζήτημα. Ή θα συνεχίσουμε το ράβε ξήλωνε στην πλάτη της νέας γενιάς;

Εμείς απαντάμε:

Θα έπρεπε να συζητάμε, το σχέδιο αντιμετώπισης της μαθησιακής κρίσης που επηρεάζει την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα.

Έπρεπε να μας απασχολεί κατά προτεραιότητα η διαπίστωση ότι το 2018, οι επιδόσεις των μαθητών της χώρας μας υπολείπονταν κατά πολύ των επιδόσεων όμορων χωρών. Και μάλιστα με πτωτική τάση σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2014 (Pisa 2018).

Θα έπρεπε να υπάρχει σχέδιο να βοηθηθούν οι μαθητές παντού, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια.

Θα έπρεπε να ενσωματώνονται βέλτιστες πρακτικές των πειραματικών και προτύπων ως καινοτομίες στα δημόσια σχολεία.

Οι άριστοι μειώνονται και οι «Αδύναμοι» πληθαίνουν.

Άρα το πρώτο που χρειαζόμαστε είναι μια ουσιαστική μεταρρύθμιση, μια μεγάλη Αλλαγή στο Εκπαιδευτικό μας Σύστημα.

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε στρατηγική και ΟΡΑΜΑ:

Ποιοτική Εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και μείωση του μαθησιακού χάσματος με μετρήσιμους στόχους.

Μέσα από την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Αυτός ο στόχος αποτελεί την βάση για νομοθετικές παρεμβάσεις.

Η ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης από τα δημόσια σχολεία της χώρας μας αποτελεί την πιο δίκαιη παρέμβαση προς όφελος των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και υποστηρίζει αποτελεσματικά την οικονομική ανάκαμψη και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ένα σύστημα που εξασφαλίζει βασικές γνώσεις και δεξιότητες του 21ου αιώνα για όλους.

Αυτόν τον στόχο εξυπηρετούσε η μεγάλη εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2011 και ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Με μια σειρά μεγάλων αλλαγών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που δεν προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ , πολιτική που δυστυχώς συνεχίζετε κι εσείς. Διατηρείτε πέρα από τα άλλα, τα νομοθετήματα του ΣΥΡΙΖΑ και ως προ το εκπαιδευτικό πλαίσιο και ως προς τη διοίκηση της εκπαίδευσης και κάνετε μπαλώματα πάνω σε αυτά.

Με το νομοσχέδιο η Κυβέρνηση:

Αντί να επαναφέρει το Ολοήμερο Δημοτικό με το αναμορφωμένο Πρόγραμμα, διατηρεί το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που το υποβάθμισε.

Με προσχηματικές μικροαλλαγές.

– Αντί να καταργήσει τον απαράδεκτο Νόμο ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών-τον οποίο η ΝΔ καταψήφισε-τον διατηρεί και τον εφαρμόζει πλήρως.

Και μάλιστα για 3η φορά και χρόνο ανανεώνει την θητεία των αντισυνταγματικά εκλεγμένων Διευθυντών Εκπαίδευσης. Συνεχίζει να κρατά «τιμωρημένα» 900 στελέχη εκπαίδευσης (Σχολικούς συμβούλους, Διευθυντές εκπαίδευσης)που έχουν αξιολογηθεί και επιμορφωθεί.

– Αντί να ολοκληρώσει την πιστοποίηση της Πληροφορικής και της Αγγλικής Γλώσσας στην Γ’ Γυμνασίου, την εγκαταλείπει.

– Αντί να ενισχύσει την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και να την συνδέσει με τις παραγωγικές ανάγκες της χώρας, αδιαφορεί πλήρως. Αντί να λύσει τα προβλήματα της ειδικής εκπαίδευσης, αδιαφορεί.

– Αντί να δώσει πραγματικό περιεχόμενο στο Εθνικό Απολυτήριο -συνδέοντας το με την εισαγωγή στα ΑΕΙ επιμένει στις δέσμες και το σύστημα εισαγωγής «ΣΥΡΙΖΑ».

– Αντί να προβλέψει την πρόσληψη κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων, δημιουργεί προβλήματα με τον ορισμό «εκπαιδευτικών εμπιστοσύνης» που τώρα μετονομάζει σε ¨Σύμβουλο σχολικής ζωής».

– Όσο για το θέμα της επαναφοράς της διαγωγής στους τίτλους σπουδών, τι να πει κανείς. Εντελώς αναχρονιστικό και αντιπαιδαγωγικό μέτρο.Επιλέγει με όρους τιμωρητικούς , να επαναφέρει το καθεστώς της αναγραφής της διαγωγής στο απολυτήριο, μια παρέμβαση βαθιά συντηρητική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επιστημονική επιτροπή της Βουλής επισημαίνει ότι: «η αναγραφόμενη στο απολυτήριο διαγωγή́ κατά́ τον χρόνο κτήσης του τίτλου θα αποκαλύπτει στο διηνεκές στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν σε δυσμενή́ αξιολόγηση, στιγματισμό́ ή ακόμη και δυσμενή́ διακριτική́ μεταχείριση, ιδίως σε διαδικασίες πρόσληψης”.

Με λίγα λόγια στιγματίζει τον μαθητή για όλη τη ζωή του. Αυτό δεν είναι πρόοδος.

– Άφησα ως τελευταία, αλλά πολύ σημαντική παρατήρηση το μείζον θέμα της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Για μας δίλημμα δεν υπάρχει. Είμαστε ΥΠΕΡ. Καθαρές κουβέντες.

Είναι αναγκαία η αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης.

Όμως σε καμία περίπτωση η αξιολόγηση δεν πρέπει να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα και να προβάλλεται ως μέσο επιβολής, ή ως πανάκεια για την διόρθωση χρόνιων αδυναμιών και ελλείψεων.

Η αξιολόγηση θα πρέπει να συνδέεται με :

 • μέριμνα για σχολεία υποβαθμισμένων ή αγροτικών ή παραμεθορίων περιοχών,
 • λήψη μέτρων για την μείωση των μορφωτικών ανισοτήτων
 • δικαιότερη κατανομή́ των πόρων ανάμεσα στις σχολικές μονάδες
 • εφαρμογή πολιτικών ενίσχυσης της αυτονομίας των σχολικών μονάδων
 • αξιολόγηση δομών και στελεχών.
 • αναμόρφωση προγραμμάτων σπουδών, διδακτικών μεθόδων και πρακτικών
 • συστηματική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Μέσω της αξιολόγησης να ενθαρρύνουμε έναν εκπαιδευτικό ελευθερίας και ευθύνης, δημιουργίας και πρωτοβουλίας.

Θα ήθελα να κάνω μια ξεχωριστή αναφορά στις κάμερες και στην απ’ ευθείας μετάδοση του μαθήματος μέσα από τις σχολικές αίθουσες.

Αυτή η συντηρητική στροφή είναι απόλυτα συμβατή με την αντίληψη που βλέπει τον υπολογιστή ως δάσκαλο.

Που χρησιμοποιεί τα ψηφιακά εργαλεία, όχι για την ανανέωση της διδακτικής πράξης αλλά για την αναβίωση και ενίσχυση του δασκαλοκεντρικού, μετωπικού μοντέλου διδασκαλίας.

Που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες στο σχολείο ως εργαλεία εποπτείας και ελέγχου.

Υπήρχαν επιλογές για την υποστήριξη των μαθητών που δεν προσέρχονταν στο σχολείο, με τις σύγχρονες και ασύγχρονες μεθόδους , όπως προτείναμε στο Κίνημα Αλλαγής. Δεν κάνατε αυτή την επιλογή όμως.

Επιλέξατε την απευθείας αναμετάδοση, δηλαδή τη ζωντανή εκτέλεση της διδακτικής πράξης, που καταδικάστηκε από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και έγινε κόλαφος για την πολιτική σας αντίληψη.

Επαναλαμβάνω τη δική μας άποψη: ναι στην εξ αποστάσεως όχι στη τάξη στούντιο.

Γνώση για όλους, Τεχνολογία παντού!

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Δεν τίθεται για μας ζήτημα αν καταψηφίζουμε ή όχι αυτό το Νομοσχέδιο.

Είναι αυτονόητη πράξη ευθύνης, συνέπειας και ιδεολογικής ταυτότητας η καταψήφιση του.

Απέναντι στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, την Ελληνική Κοινωνία.

Οι ανισότητες θεριεύουν και εσείς αντί να ρίξετε το βάρος στο ξερίζωμα της ανισότητας, που είναι η δυνατότητα κάθε παιδιού να φτάσει εκεί που ονειρεύεται, θέλετε άλλη μια γενιά πολιτών δέσμιων της οικονομικής δυνατότητας των γονιών τους.

Ο κόσμος αλλάζει, εσείς όμως όχι.

Οι εκπαιδευτικές πολιτικές πρέπει να έχουν προτεραιότητα την αναστροφή της αρνητικής μαθησιακής τάσης, την ραγδαία βελτίωση των επιδόσεων όλων των μαθητών και την αριστεία ταυτόχρονα με την μείωση των ανισοτήτων.

Για να βγούμε από την κρίση χρειάζεται να επενδύσουμε στη γνώση και στη νέα γενιά . Τίποτα από αυτά δεν κάνετε.

Αντίθετα με την πολιτική σας παγιώνονται και διευρύνονται οι ανισότητες. Σπαταλάτε μια ευκαιρία σε βάρος τη νέας γενιάς. Έτσι όχι απλά δεν ανοίγετε δρόμους επιστροφής των νέων που έφυγαν στο εξωτερικό, αλλά καταδικάζετε και τη γενιά που έρχεται και τη χώρα σε διαρκές braindrain.

Για εμάς, την παράταξη της Αλλαγής και της Ελπίδας, η εκπαίδευση είναι το βασικό μέσο κοινωνικής απελευθέρωσης, ανάπτυξης και συλλογικής ευημερίας.

Είναι ο δρόμος προς την κοινωνική και πολιτική ισότητα, χωρίς στερεότυπα, αποκλεισμούς και περιθώρια.

Είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο του νέου κοινωνικού συμβολαίου που έχει ανάγκη η πατρίδα μας στη νέα εποχή των μεγάλων κινδύνων αλλά και των μεγάλων ευκαιριών. Κύριε Πρωθυπουργέ μόλις σπαταλήσατε μία.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: 76 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΖΩΝΤΑΝΗ

Σήμερα, 76 χρόνια μετά τη θηριωδία του Διστόμου, πρέπει να κρατάμε τη μνήμη ζωντανή, για να μην ξαναζήσουμε. Για να μην ξεθωριάσει ούτε στιγμή η θυσία, ο πόνος, η Αντίσταση και το πάθος των Ελλήνων για την ελευθερία. Ζωντανές πρέπει, όμως, να μείνουν και οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για τις Γερμανικές οφειλές.

Το Κίνημα Αλλαγής ζητά συστηματικά και επιδιώκει με κάθε νομικό και πολιτικό μέσο:

• πολεμικές αποζημιώσεις και πολεμικές επανορθώσεις

• αποπληρωμή του Κατοχικού δανείου

• επιστροφή κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών και εκκλησιαστικών κειμηλίων.

Επιμένουμε στις διεκδικήσεις αυτές από τη Γερμανία όχι ως εκδίκηση. Όχι ως συμψηφισμό. Αλλά ως ένα μήνυμα αναγνώρισης του Δικαίου.

ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σήμερα, Τετάρτη 10.06.2020, στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση ενόψει της ιδεολογικής και πολιτικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος Αλλαγής με θέμα: “Για ένα αποτελεσματικό δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο ρόλος του στις υγειονομικές κρίσεις”.

Την εκδήλωση θα ανοίξει με ομιλία της η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Συμμετέχουν:

 • Ηλίας Μόσιαλος, Brian Abel-Smith Professor of Health Policy, Head of the Department of Health Policy, LSE
 • Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής & Α’ Βάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Επισκέπτης Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Linkoping, Σουηδία
 • Τάσος Φιλαλήθης, Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής – Προγραμματισμού Υγείας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
 • Κυριάκος Σουλιώτης, Αν. Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
 • Ανδρέας Πουλάς, Βουλευτής Αργολίδας, Υπεύθυνος Υγείας Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής

Συντονιστής: Κώστας Μπαργιώτας, Γιατρός, πρ.βουλευτής, Γραμματέας Τομέα Υγείας Κινήματος Αλλαγής

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του Κινήματος Αλλαγής στο Facebook (https://www.facebook.com/kinimallagis/) καθώς και στην ιστοσελίδα του Κινήματος www.kinimaallagis.gr.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΜΑΣ ΣΤΟ «2021»

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο της στην Βουλή με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κα Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη. Μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσαν:

Φώφη Γεννηματά: Συναντήθηκα σήμερα με την κυρία Αγγελοπούλου, την πρόεδρο της Επιτροπής 2021. Με ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών της Επιτροπής και με μεγάλη χαρά της πρότεινα να συμβάλλουμε, το Κίνημα Αλλαγής, σε όλη αυτή την προσπάθεια για τον εορτασμό, με μια εκδήλωση – συνέδριο που θα αφιερωθεί στο διχασμό. Στο πώς ο Εθνικός Διχασμός που ζήσαμε πολλές φορές στο παρελθόν, λειτούργησε ως ανάχωμα στην πορεία της χώρας και κυρίως πώς μπορούμε σήμερα να αποφύγουμε αντίστοιχους διχασμούς και να προχωρήσουμε οι Έλληνες ενωμένοι, να φύγουμε μπροστά, τιμώντας τους αγώνες των προγόνων μας.

Γιάννα Αγγελοπούλου: Τα είπε εξαιρετικά η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Ακριβώς, τα 200 χρόνια είναι η αφορμή, όχι μόνο να συγκινήσουμε την καρδιά και την ψυχή κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, αλλά να τιμήσουμε την ιστορία μας, να προβάλουμε τη χώρα μας και να δημιουργήσουμε μία αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας. Και είναι μια πρωτιά ότι το Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει πρόταση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Επιτροπής με το θέμα που η κα. Πρόεδρος ανέφερε, που ακριβώς κοιτάζει πίσω στην Ιστορία, βλέπει με ένα αντικειμενικό μάτι όλα αυτά που έγιναν και δίνει διδάγματα στον κόσμο για το πώς πρέπει να συνεχίσουμε τη ζωή μας στα επόμενα χρόνια. Την ευχαριστώ ιδιαίτερα.

Φώφη Γεννηματά: Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, αυτό είναι το δικό μας μήνυμα.

Γιάννα Αγγελοπούλου: Και θα πάει η Ελλάδα μπροστά. Γι’ αυτό εργαζόμαστε. Είμαστε η Εθνική Επιτροπή σημαίνει ότι εκπροσωπούμε τη δουλειά και τα αισθήματα όλων των Ελλήνων.

Φώφη Γεννηματά: Αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, λοιπόν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η κυβέρνηση με εγκληματική καθυστέρηση, όπως με όλα τα ζητήματα που προέκυψαν από την πανδημία, ανακοίνωσε ένα «νέο» πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού επαναλαμβάνοντας, ουσιαστικά, το ίδιο αποτυχημένο πρόγραμμα της περιόδου 2019-20.

Αποτυχημένο γιατί μετά από 10 μήνες εφαρμογής του απορροφήθηκε μόλις το 12% των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού (17.000 από ένα σύνολο 140.000 κουπονιών).

Το «νέο» πρόγραμμα είναι τριπλά αποτυχημένο, πριν καν τεθεί σε ισχύ, καθώς:

1. Επαναλαμβάνει το ίδιο πρόγραμμα του 2019-20 και απλώς ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εξαγγέλλει… διπλάσιο αριθμό των Δελτίων, ενώ δεν… απορροφώνται τα προηγούμενα…

2. Περιορίζει το προς διάθεση ποσό μόλις στα 30 εκ. ευρώ. Πρόκειται για “σταγόνα στον ωκεανό” στο άνυδρο τοπίου του τουρισμού.

3. Το πρόγραμμα ξεκινά πολύ αργά, μόλις τον Αύγουστο, όταν θα έχει παρέλθει ο μισός χρόνος λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων.

Το Κίνημα Αλλαγής επαναλαμβάνει ότι απαιτείται ένα πραγματικό ΝΕΟ και μαζικό Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού χρηματοδοτούμενο από τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ. Ώστε να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι για μια καλοκαιρινή «ανάσα» διακοπών εν μέσω πανδημίας και προκειμένου να ενισχυθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις και να στηριχθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση.

Π. ΒΛΑΧΟΣ: H ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΝΕΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Σε σημερινή του συνέντευξη στην εκπομπή «Αναμενόμενα και μη» του Πρώτου Προγράμματος με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη και τον Γιώργο Πίκουλα, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, δήλωσε τα παρακάτω:

Για την επανεμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού:

Από τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία, ο Πρωθυπουργός, υπουργοί, ο δήμαρχος της Αθήνας συμπεριφέρθηκαν με χαλαρότητα, ήταν αναμενόμενο να περάσει και στους πολίτες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να τινάξουμε στον αέρα μια τρίμηνη προσπάθεια. Χρειάζεται εγρήγορση, παρεμβάσεις, ενημέρωση, καλό παράδειγμα από ψηλά.

Για την οικονομία:

Από τη μία δεν αντέχουμε ένα νέο lockdown, από την άλλη δεν μπορεί να αφεθεί η οικονομία στον αυτόματο πιλότο και η Κυβέρνηση να αρκείται σε ρόλο παρατηρητή. Χρειάζονται γενναίες και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις. Δεν είναι η ώρα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων τώρα. Αυτές θα γίνουν όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο από την πανδημία. Αυτό που προέχει είναι να κρατηθεί όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία. Αυτό θα γίνει παρέχοντας φθηνό χρήμα στις επιχειρήσεις, κρατώντας τους εργαζόμενους στις θέσεις τους, χωρίς φορολογική επιβάρυνση των τουριστικών επιχειρήσεων. Ο υψηλός ΦΠΑ σε διαμονή και εστίαση, η υψηλή προκαταβολή φόρου, η ανεξέλεγκτη συμπεριφορά και οι απαιτήσεις των τραπεζών, κλείνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην επαρχία και στα αστικά κέντρα.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις:

Αν η γεωπολιτική κατάσταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο είναι μια παρτίδα σκάκι, χθες η ελληνική κυβέρνηση έκανε μια σωστή κίνηση. Εξάλλου αυτή είναι μια εθνική στρατηγική που ξεκίνησε με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2010. Για να έχει ουσία η ελληνική στρατηγική χρειάζεται να προχωρήσουμε σε αντίστοιχες συμφωνίες με την Αλβανία, αλλά κυρίως με την Αίγυπτο, που είναι κλειδί για την διασφάλιση και άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Μέσα από το διεθνές δίκαιο, ως δύναμη ειρήνης και ασφάλειας, η Ελλάδα πρέπει να κυκλώνει την Τουρκία και όχι να ενδίδουμε στον παιχνίδι του νταή και του τσαμπουκά που παίζει ο Ερντογάν.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.