ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


0
(0)

Ο Ν 4322/2015 και γνωστός ως Νόμος Παρασκευόπουλου, πρ. Υπουργού Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, και οι ευεργετικές του διατάξεις για πολλούς/ες κρατουμένους /ες έδωσε τη δυνατότητα σε ένα αδίστακτο εγκληματία, να συνεχίσει τους βιασμούς του κατά γυναικών.

Η σημερινή Κυβέρνηση και δη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, δεν είδαμε να δίνει νομοθετική λύση για να μη βγαίνουν πρόωρα από τις φυλακές τέτοιοι εγκληματίες ειδεχθών εγκλημάτων.

Ντροπή για τη Σύστημα Δίκαιου της Χώρας μας

Μέχρι πότε θα περιμένουμε κ. Υπουργέ της ΝΔ;

Οι επιθέσεις κατά των γυναικών δεν μπορεί να μένουν ατιμώρητες.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΑΒ

Τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) επισκέφθηκε κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΚΟ, Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Βουλευτή Γιώργο Μουλκιώτη, τον Γραμματέα του Τομέα Άμυνας, Θωμά Χατζηαθανασίου και τους Αναπληρωτές Γραμματείς, Τάκη Μοσχολιό και Γιώργο Τσιτσιλιάνο.

Το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, ενημερώθηκε τόσο από την Διοίκηση της ΕΑΒ, τον Πρόεδρο, Ιωάννη Κούτρα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γρηγόριο Φρέσκο, Στελέχη της εταιρίας και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στη διοίκηση επί των ζητημάτων που απασχολούν την εταιρεία, όσο και από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου των Εργαζομένων της ΕΑΒ επί των εργασιακών προβλημάτων τους και ιδιαίτερα αυτών που έχουν προκύψει τελευταία.

Η επίσκεψη ήταν εποικοδομητική και οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε πολύ θετικό κλίμα, ιδιαίτερα όσον αφορά την προοπτική της ΕΑΒ και της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας γενικότερα. Συζητήθηκαν τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα της εταιρίας, καθώς και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε συνδυασμό και, με τις πρόσφατες περικοπές των επιδομάτων που αποφάσισε αιφνιδιαστικά το Υπουργείο Οικονομικών και οδήγησε τους εργαζόμενους σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου εμφατικά τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει το έργο της ΕΑΒ, που αποτελεί βασικό πυλώνα της Εθνικής Ισχύος της χώρας, παράλληλα με την εν δυνάμει καθοριστική συνεισφορά της στην εν γένει ανάπτυξη της Αμυντικής μας Βιομηχανίας, ως κύριο παράγοντα συνεισφοράς της τόσο στην οικονομία όσο και στο απαιτητικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσον αφορά στα πτητικά τους μέσα.

Το Κίνημα Αλλαγής τάσσεται υπέρ μιας ευέλικτης και λειτουργικής ΕΑΒ με πολιτικές που θα διευρύνουν τις δραστηριότητες της, εποπτευόμενη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ παράλληλα στέκεται αρωγός με ανάληψη κοινοβουλευτικών προτάσεων προς στην κυβέρνηση ώστε να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα των εργαζομένων το ταχύτερο δυνατόν, γιατί χωρίς εργασιακή ειρήνη – όπως τόνισε – δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν επιτυχώς εντός των τεθέντων συμβατικών χρόνων τα προγράμματα των ΕΔ.

Ειδικότερα για το θέμα των πρόσφατων περικοπών, αναμένοντας και τις τελικές αποφάσεις των εργαζομένων, τάχθηκε υπέρ της συνύπαρξης και συν-λειτουργίας του Ενιαίου Μισθολογίου και των Συλλογικών Συμβάσεων προκειμένου οι εργαζόμενοι να αμείβονται σύμφωνα με τα προσόντα και την εργασία που προσφέρουν και η ΕΑΒ να ενισχύσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα και να αναπτύξει τις δραστηριότητες της, σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες που έχει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΖΑΠΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Σήμερα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου

Ο υπουργός Εξωτερικών οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις του για εθνικά θέματα και να μην κάνει δηλώσει για «λίγα μέτρα».

Είναι προφανές ότι η Τουρκία είναι αυτή που παραβιάζει και το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμβάσεις και αυτό το έχουμε δει να εξελίσσεται και στο Αιγαίο και στον Έβρο και πρόσφατα και παλαιότερα. Και σε αυτό ομονοεί, θεωρώ, όλο το πολιτικό σύστημα. Τουλάχιστον, όσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής είναι κάτι το οποίο είναι αδιαπραγμάτευτο, αυτή είναι η στάση την οποία έχει ακολουθήσει η Φώφη Γεννηματά και στα ευρωπαϊκά φόρα με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες και με το μεταναστευτικό-προσφυγικό. Από εκεί και πέρα, το θέμα δεν υπήρχε μέχρι να κάνει τις δηλώσεις ο κ. Δένδιας στην ΕΡΑ. Από εκείνο το σημείο και μετά, για τα «λίγα μέτρα», εμείς είπαμε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις είναι απαράδεκτες. Είναι ένα ζήτημα αυτό και ένας υπουργός εξωτερικών οφείλει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή ο Α. Λοβέρδος ζήτησε ενημέρωση από τον κ. Δένδια, περιμένουμε την ενημέρωση αυτή, αλλά στο κάτω κάτω της γραφής, η συγκεκριμένη δήλωση, γιατί εκεί στεκόμαστε, είναι κάτι το οποίο στηλίτευσε και η μισή ΝΔ με δηλώσεις οι οποίες έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Είναι προφανές το γεγονός ότι ανησυχούμε, διότι αφενός η Τουρκία συνηθίζει να κάνει μια εξωτερίκευση των εσωτερικών της ζητημάτων, αφετέρου υπάρχουν και υπουργοί, όπως ο κ. Κουμουτσάκος που ανέφερε ότι «τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα». Χρειάζεται σοβαρότητα από όλους και οφείλει να κοιτάξει και η ΝΔ πώς θα πορεύεται και να αποφεύγει τις άστοχες δηλώσεις όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί αυτά να αποτελούν αντιλήψεις που έχει ένα πολιτικό κόμμα. Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας και αυτό αφορά κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Πρέπει να διεθνοποιήσουμε τα ζητήματα τα οποία αφορούν την Τουρκία και να δούμε πώς υπερασπιζόμαστε τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα.

Η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο Ζάππειο ξυπνά μνήμες από τα «Ζάππεια» και τις «Θεσσαλονίκες» που ελληνικός λαός πλήρωσε πολύ ακριβά

Ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολύ ακριβά τα Ζάππεια και τις Θεσσαλονίκες. Στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ο κύριος Τσίπρας έταξε 11 δις ευρώ, αλλά τελικά πήρε μέτρα 11 δις από το 2015 και μετά. Τώρα έταξε 13 δις. Οι συνειρμοί είναι εύκολοι.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 25.05.2020

Θέματα: ΄Β φάση πανδημίας, εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, Βασίλης Δημάκης, μισθολόγιο Δημοσίου, τραπεζικές χρεώσεις

Φώφη Γεννηματά: Αντίπαλος μας οι συντηρητικές πολιτικές του Μαξίμου
Δεν παραβλέπουμε την εικόνα της κοινής γνώμης για την κυβέρνηση, η δική μας ευθύνη όμως είναι να αναδεικνύουμε τα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση και να καταθέτουμε προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση τους. Γι’ αυτό θα επιμείνουμε αταλάντευτα στο δρόμο της ουσιαστικής, τεκμηριωμένης, προγραμματικής αλλά και μαχητικής αντιπολίτευσης. Χωρίς λαϊκισμούς και μεγαλοστομίες. Χωρίς παλιά και νέα Ζάππεια και προγράμματα Θεσσαλονίκης. Αντίπαλος μας είναι οι συντηρητικές πολιτικές που εκπορεύονται και καθοδηγούνται από το μοναδικό κέντρο της εξουσίας. Το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην οικονομία η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα διστακτικά και ανεπαρκή. Χωρίς σχέδιο σύρεται πίσω από τις πιέσεις και τις ανάγκες. Βάζει προτεραιότητα την στήριξη κυρίως των μεγάλων και ισχυρών, σε βάρος της μεσαίας τάξης ,των εργαζομένων και των ασθενέστερων. Τα μέτρα ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων είναι ανεπαρκή. Απορρυθμίζονται συστηματικά και με σχέδιο οι εργασιακές σχέσεις. Οι μικρομεσαίοι αφήνονται έρμαιο στις Τράπεζες. Η μεσαία τάξη έχει εγκαταλειφθεί. Οι αγρότες είναι στο περιθώριο. Η πρόσβαση στις Ανανεώσιμες Πηγές ενέργειας, εξασφαλίζεται μόνο για τους μεγάλους παίχτες.
Οι θεσμικές αλλαγές και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αναβάλλονται επ’ αόριστον και οικοδομείται μεθοδικά ένα πελατειακό κράτος. Οι ανεύθυνες διαρροές των αρμοδίων υπουργών και στη συνέχεια οι διαψεύσεις τους δίνουν και παίρνουν. Την μια ημέρα δημοσιεύεται η διαρροή για χρήση των κοινοτικών κονδυλίων για ρουσφετολογικές προσλήψεις στο δημόσιο και την επομένη διαψεύδεται, αλλά η επιτροπή που το επεξεργάζεται έχει συσταθεί.Την άλλη προχωρά δήθεν η αποκέντρωση του κράτους, που διαψεύδεται άρον – άρον.
Είναι σχεδόν απόλυτη η απουσία από τις Ευρωπαϊκές εξελίξεις που θα κρίνουν το μέλλον μας. Και την ίδια στιγμή οι ατυχείς χειρισμοί και οι παλινωδίες στα κρίσιμα Εθνικά θέματα αποδεικνύουν την έλλειψη εθνικής στρατηγικής αλλά και ένα επικίνδυνο κυβερνητικό αλαλούμ όπως αποδεικνύει η απροκάλυπτη επίθεση ημί – επίσημου οργάνου προπαγάνδας της ΝΔ στον Υπουργό Εξωτερικών.

Περισσότερα εδώ

Παιδεία: Καταψηφίζουμε τα μπαλώματα της κυβέρνησης στους καταστροφικούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ
Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας περιορίζεται σε μπαλώματα, στους προηγούμενους καταστροφικούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους στην ουσία διατηρεί. Το σχέδιο νόμου που παρουσίασε εγκλωβίζεται στην απαράδεκτη λογική του «ράβε-ξήλωνε», εις βάρος της εκπαίδευσης και των παιδιών μας. Δεν αξιοποιεί ούτε στο ελάχιστο την ολοκληρωμένη δουλειά των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για το Ψηφιακό Σχολείο και τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση. Γι’ αυτό και επί της αρχής θα το καταψηφίσουμε.

Είπαμε ναι στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, όχι στην τάξη studio. Έχουμε αναλυτικά παρουσιάσει τις εναλλακτικές θέσεις μας για την σύγχρονη και ασύγχρονη εξ’ αποστάσεως διδασκαλία. Στηρίζοντας και τις σχετικές πρωτοβουλίες -με αυτοοργάνωση – των ίδιων των εκπαιδευτικών όλο το προηγούμενο διάστημα. Επισημάναμε την ανάγκη της έγκαιρης πρόσληψης μόνιμων εκπαιδευτικών ενόψει της νέας χρονιάς. Ζητάμε την ουσιαστική οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών από την Κυβέρνηση, ώστε να ανταποκριθούν αυτές στις αυξημένες ανάγκες εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Επαναφέρουμε την πρόταση μας για ρύθμιση του καθεστώτος εργασίας των σχολικών καθαριστριών, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην απαράδεκτη εκμετάλλευσή τους.

Διαβάστε περισσότερα από την τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά

Μισθολόγιο Δημοσίου: Άλλα μας λεν τα λόγια του Υπουργού και άλλα οι αποφάσεις του υπουργείου
Ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος επέμενε ότι «δεν πρόκειται να μειωθούν οι μισθοί στο Δημόσιο», την ίδια στιγμή, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών υπέγραφε απόφαση για τη συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα επεξεργαστεί προτάσεις για θέματα μισθολογίου στο Δημόσιο.

Είναι προφανές ότι η “αλλεργία” της ΝΔ προς τον δημόσιο τομέα δεν κάμφθηκε ούτε μετά την αυτοθυσία των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας, χάρη στην οποία ξεπεράσαμε αξιοπρεπώς την εαρινή φάση της πανδημίας. Σήμερα απεργάζονται περικοπές μισθών στο Δημόσιο, με πρόσχημα την οικονομική κατάσταση λόγω κορωνοϊού. Αν, όμως υπήρχε όντως τέτοιο πρόβλημα ρευστότητας, τότε δεν θα υπήρχαν χρήματα για να προσλαμβάνει συμβασιούχους κατά χιλιάδες, όπως κάνει με ζέση τους τελευταίους μήνες με τις πιο αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς κανένα κριτήριο και αξιολόγηση, παρά μόνο τη σειρά προτεραιότητας κατάθεσης της αίτησης.

Το κράτος, όπως και κάθε οργάνωση που θέλει να λειτουργεί σωστά, χρειάζεται στελέχη τα οποία θα αναπτύσσονται, εξελίσσονται και προοδεύουν μέσα στο εργασιακό τους περιβάλλον. Οι συνθήκες εργασίας των πολλών κακοπληρωμένων συμβασιούχων που εξαρτώνται από την εύνοια των κομματικά τοποθετημένων διοικητών, ή των μετακλητών γενικών διευθυντών (να σημειωθεί ότι πρώτη φορά στη μακρά πελατειακή ελληνική ιστορία τοποθετήθηκαν μετακλητοί γενικοί διευθυντές από τη ΝΔ), δεν διασφαλίζουν την οργανωσιακή υγεία του κράτους. Πολλώ δε μάλλον, δεν διασφαλίζουν τις δημοκρατικές αρχές τις ίσης πρόσβασης και της εξέλιξης με μόνο κριτήριο «την αξιότητα εκάστου» που έλεγε και ο πρώτος συνταγματικός νομοθέτης.

Περισσότερα εδώ

Βασίλης Δημάκης: να σταματήσει η απάνθρωπη μεταχείρισή του
Η επανειλημμένα τιμωρητική μεταχείριση του Βασίλη Δημάκη, με αφορμή το ότι εκπροσώπησε συγκρατουμένους του διεκδικώντας τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στις φυλακές, καταδεικνύει μια «σωφρονιστική» πολιτική που κυριαρχείται από κόμπλεξ, ρεβανσισμό και ακροδεξιά ιδεοληψία. Η στέρηση του δικαιώματός του στην εκπαίδευση, η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση του, παραβιάζουν το άρθρο 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Σύνταγμα και τους νόμους μας. Η κ. Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν υπηρετεί ως υπεύθυνη Boot Camp, δηλαδή ενός στρατοπέδου σκληρής πειθαρχικής λειτουργίας, αλλά ως πολιτικό προσωπικό στην ψηλότερη θέση του σωφρονιστικού συστήματος, από την καλή ή κακή λειτουργία του οποίου κρίνεται ο πολιτισμός μας. Ας δώσει λοιπόν σήμερα λύση αλλιώς ας παραιτηθεί.

Τραπεζικές χρεώσεις: η Κυβέρνηση σε ρόλο τροχονόμου, ενώ οι πολίτες πληρώνουν
Η κυβέρνηση συνεχίζει να εκτίθεται στο ζήτημα των υπερβολικών χρεώσεων που έχουν επιβάλλει οι τράπεζες στις ψηφιακές συναλλαγές. Αλήθεια ποιος θυμάται το επικοινωνιακό ‘’πυροτέχνημα’’ της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου με τις διοικήσεις των τραπεζών, από τις οποίες ζήτησε τη μείωση των χρεώσεων στις τραπεζικές ψηφιακές συναλλαγές στις 24.10.2019; Μόλις όμως σβήσουν τα φώτα από τις κάμερες, οι χρεώσεις παραμένουν. Και οι πολίτες πληρώνουν.

Έχουμε το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης να μεταθέτουν το ένα στο άλλο τις ευθύνες για τις τραπεζικές χρεώσεις στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αποδεικνύοντας ότι σε αυτή την κυβέρνηση περισσεύει η υποκρισία και υπάρχει έλλειμμα ευθύνης. Έχουμε και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών να προκαλεί τη νοημοσύνη και το κοινό αίσθημα με την επωδό ότι οι χρεώσεις των ελληνικών τραπεζών είναι από τις φθηνότερες στην Ευρώπη, συγκρίνοντας ανόμοια μεγέθη και καταστάσεις. Μέσα σε όλα αυτά αγνοείται και το πόρισμα της έρευνας που πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις Τράπεζες τον περασμένο Νοέμβριο και η οποία προκλήθηκε με πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει το ρόλο του ‘’τροχονόμου , αντί να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για να αλλάξει το πλαίσιο χρεώσεων για τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές. Το κόστος από την επιλογή αυτή της κυβέρνησης το πληρώνουν οι πολίτες. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.