ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


0
(0)

Ανακοίνωση Τομέα Απόδημου Ελληνισμού του Κινήματος Αλλαγής

Μόνο αποσπασματικές προτάσεις και κάποιες «διευθετήσεις» για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στο Εξωτερικό καταθέτει η ΝΔ στο Σχέδιο Νόμου για την Παιδεία που δόθηκε τις τελευταίες μέρες για δημόσια διαβούλευση.

Μεγάλοι απόντες το όραμα και η στρατηγική.

Συγκεκριμένα, τα ελάχιστα άρθρα του Νομοσχεδίου, που αφορούν στον Απόδημο Ελληνισμό, περιορίζονται σε αλλαγές κάποιων λειτουργικών θεμάτων, για τις οποίες όμως δεν υπάρχει καν σχέδιο υλοποίησης.

Ακόμα όμως και αυτά τα διαχειριστικού τύπου άρθρα του νόμου δημοσιεύτηκαν χωρίς να μεσολαβήσει διάλογος με τους γονείς, τους καθηγητές, τους μαθητές και τα κόμματα.

Η κυβέρνηση επέλεξε να νομοθετήσει για ένα τόσο κορυφαίο θέμα όπως η Παιδεία χωρίς διάλογο, εν μέσω πανδημίας και εν κρυπτώ.

Ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού ζητά από την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κατανοήσει ότι κεντρικά ζητήματα όπως η Παιδεία δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζονται με προχειρότητα και με σκοπιμότητες.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να ανοίξει εξ αρχής μαζί με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και πρόσωπα έναν κύκλο διαλόγου και συζητήσεων, που θα οδηγήσουν στον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσει η Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση Εξωτερικού για την επόμενη δεκαετία, λαμβάνοντας υπόψη την πολυμορφία των εκπαιδευτικών δομών που λειτουργούν στις διάφορες χώρες.

Είναι καιρός να κατανοήσει η Νέα Δημοκρατία και η Υπουργός Παιδείας ότι η εποχή των αυταρχικών αποφάσεων και η εποχή που η τύχη των πολιτών -εντός και εκτός Ελλάδας- αποφασιζόταν ερήμην τους και πίσω από κλειστές πόρτες έχουν παρέλθει προ πολλού.

Εμείς ως Παράταξη υποστηρίζουμε και ενισχύουμε κάθε μορφή διάλογου -το ΠΑΣΟΚ θέσπισε την δημόσια Διαβούλευση- γιατί πιστεύουμε πως μόνο με αυτό τον τρόπο δίνεται ο λόγος και στον πολίτη για να μπορεί να συμμετέχει ενεργά και να διαμορφώνει μαζί μας τις πολιτικές που τον αφορούν.

Κατερίνα Αυξεντίου,
Γραμματέας Τομέα Απόδημου Ελληνισμού

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *