ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΑΣ: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΡΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ;


0
(0)

Ανακοίνωση Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής

“Κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας,

Μετά τις κρίσεις του τρέχοντος έτους, δηλώσατε ότι βασική προτεραιότητα πλέον είναι η όσο το δυνατόν νωρίτερα κοινοποίηση των μεταθέσεων στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. «Τόσο για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσο και για τα Γενικά Επιτελεία, όλες οι δραστηριότητες που αφορούν στο προσωπικό, πέραν της εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου, προσεγγίζονται υπό το πρίσμα της ανθρωποκεντρικής διάστασης …»

Δυστυχώς όμως, για μια ακόμα φορά, είμαστε θεατές της ανεπάρκειας και της αδιαφορίας τους για το προσωπικό. “Δηλώσεις που έμειναν δηλώσεις”.

Ήδη βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου και λευκό καπνό δεν βλέπουμε. Οι σχετικοί φάκελοι απλά πηγαινοέρχονται από όροφο σε όροφο σαν σκιές και επιστρέφονται με μόνιμη υποσημείωση «… να τα ξαναδείτε και να τα φέρετε καλά.»

Το επιτελικό κράτος δεν μπορεί να συντονιστεί και να ικανοποιήσει τα «κοινωνικά αιτήματα …», και ο κόσμος περιμένει ειδικά τα στελέχη στα ακριτικά νησιά και στον Έβρο. Ποιος οικογενειακός προγραμματισμός, ποια η μέριμνα για τα παιδιά? Αυτή είναι η ανθρωποκεντρική διάσταση της πολιτικής σας κύριε Υπουργέ;

Το Κίνημα Αλλαγής ζητά από την κυβέρνηση να σεβαστεί την αρχή της αξιοκρατίας και να πάψει να παίζει παιχνίδια. Επιτέλους, σεβαστείτε την αγωνία των οικογενειών και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.”

Θωμάς Χατζηαθανασίου

Γραμματέας Τομέα Άμυνας

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΕ «ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ» ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Πιστός στην επικοινωνιακή μόνο διαχείριση της πανδημίας ο Πρωθυπουργός της χώρας εγκαινίασε σήμερα εμβολιαστικό κέντρο στα Γιάννενα. Αυτό που ξέχασε να αναφέρει όμως είναι το γεγονός ότι το εμβολιαστικό αυτό κέντρο στήθηκε με δανεικούς γιατρούς από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, τα Αγροτικά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Αποδυνάμωσε τις ήδη επιβαρυμένες δομές υγείας της περιοχής, για να στήσει την επικοινωνιακή του φιέστα.

Αντί να καλύψει τις πρόσθετες ανάγκες με ειδικές προσλήψεις.

Βαριές είναι και οι ευθύνες του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ που μετακινεί τους εν λόγω γιατρούς με προφορικές εντολές.

Επιτέλους πότε θα σταματήσει η απαράδεκτη πρακτική των μετακινήσεων των γιατρών για να καλυφθούν τα κενά με πρόσχημα την πανδημία;

Πότε θα σταματήσει η πρακτική της εξάντλησης του υγειονομικού προσωπικού το οποίο η κυβέρνηση απλά χειροκροτεί και για το οποίο δήθεν δείχνει να κόπτεται;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Χθες άλλος ένας ” καθώς πρέπει” άντρας ομολόγησε πως αυτός έκλεισε οριστικά την ανάσα της γυναίκας του, γιατί δε μπορεί να θέλει να έχει φωνή για τη ζωή της και τη ζωή του παιδιού τους.

Της έκλεισε το στόμα, για να μη μπορέσει ν’ ανοίξει τα φτερά της, να σπουδάσει και να καταξιωθεί επαγγελματικά και κοινωνικά..

Κι ο ίδιος, είχε τη δύναμη να συνεχίσει τη ζωή του, παίζοντας θέατρο “του καλού πατέρα κι επαγγελματία”.

Για άλλη μια φορά η έμφυλη βία οδηγεί στη γυναικοκτονία μιας νέας γυναίκας.

Πενθούμε και οργιζόμαστε κ. Υπουργέ της Δικαιοσύνης.

Ήρθε η ώρα με τη νέα τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα να προβλέψετε ειδική διάταξη, που να συνιστά τη γυναικοκτονία διακριτό αδίκημα.

Καλείστε επίσης για το αδίκημα του βιασμού γυναικών, να μην αφαιρέσετε τη φράση “χωρίς τη συναίνεση της γυναίκας-θύματος”, γιατί θα οπισθοδρομήσουμε και θα οδηγηθούμε σε αθωώσεις βιαστών..

Ήρθε η ώρα να πούμε όχι άλλες σιωπές από τη πολιτεία..

ΚΑΜΙΝΗΣ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΚΕΛΟΣ, ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Δήλωση κοινοβουλευτικού Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Καμίνη, κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου

Συγχαρητήρια για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά έδωσε στην Ελληνική Αστυνομία από το βήμα της Βουλής ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης, κατά τη διάρκεια του σημερινού κοινοβουλευτικού ελέγχου. Άσκησε όμως κριτική για τον τρόπο που η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίστηκε την πληροφόρηση της κοινής γνώμης σε αυτή την υπόθεση.

«Επικοινωνιακά, φοβάμαι ότι υπάρχει ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Θα πρέπει να κοιτάξετε πώς, στο μέλλον, θα διαχειρίζεστε την πληροφόρηση όταν σημειώνονται εγκλήματα τα οποία συγκλονίζουν την κοινή γνώμη», είπε χαρακτηριστικά. «Καταλαβαίνω την πίεση, αλλά η επικοινωνιακή διαχείριση επιβάλλει στο υπουργείο να αναθεωρήσει την πολιτική που ακολουθεί», συνέχισε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής. Και συνέχισε : “Η εικόνα που είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες, με την πληροφόρηση μέσω διαρροών, ή με συνδικαλιστές της Αστυνομίας να γυροφέρνουν στα κανάλια περιφέροντας τις προσωπικές τους εκτιμήσεις για θέματα που αφορούν την ουσία των εγκληματικών πράξεων και την πορεία της ανάκρισης, είναι μια εικόνα απαράδεκτη. Οφείλει η Ελληνική Αστυνομία σε αυτές τις περιπτώσεις να δημιουργήσει συγκεκριμένα πρωτόκολλα επικοινωνίας, που δεν θα ενισχύουν την σκανδαλοθηρική φημολογία, αλλά θα προασπίζονται την αποτελεσματικότητα της αστυνομικής έρευνας και, πάνω από όλα, την αξιοπρέπεια των θυμάτων” επεσήμανε ο κ. Καμίνης.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΜΠΑΛΑΣΚΑ

Σχόλιο Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα

Οι τηλεοπτικές οδηγίες του κ. Μπαλάσκα για το πως μπορεί να πέσει “στα μαλακά” ένας δολοφόνος είναι κατάπτυστες. Ντροπή. Η Κυβέρνηση και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. οφείλουν να πάρουν θέση άμεσα.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 18.6.2021

Πανδημία: Ξανά κυβερνητική μέριμνα μόνο για επικοινωνία

Μόνο στην επικοινωνία εξαντλείται η κυβερνητική μέριμνα για την διαχείριση της πανδημίας, όπως συνομολογεί άλλωστε και η σημερινή επιλογή του πρωθυπουργού να εγκαινιάσει εμβολιαστικό κέντρο στα Γιάννενα, που στήθηκε με δανεικό υγειονομικό προσωπικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολύ βολικά παρέλειψε έτσι να αναφέρει ότι για να καλυφθούν οι πρόσθετες ανάγκες αυτού του κέντρου, δεν έγιναν προσλήψεις, αλλά αντιθέτως, αυτό στελεχώθηκε με δανεικούς γιατρούς από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, τα Αγροτικά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Η κυβέρνηση λοιπόν προκειμένου να στήσει μία ακόμη επικοινωνιακή φιέστα, δεν συναντά ενδοιασμούς ούτε για την αποδυνάμωση ήδη επιβαρυμένων δομών υγείας αλλά ούτε και για την περαιτέρω εξάντληση του υγειονομικού προσωπικού! Περισσότερα ΕΔΩ.

Γλυκά Νερά: Για άλλη μια φορά η έμφυλη βία οδηγεί στη γυναικοκτονία

Η εξέλιξη της υπόθεσης στα Γλυκά Νερά, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η έμφυλη βία οδηγεί στη γυναικοκτονία. Το Πανελλήνιο παρακολουθεί συγκλονισμένο από χθες έναν ακόμη “καθώς πρέπει” άντρα να ομολογεί πως αυτός έκλεισε οριστικά την ανάσα της γυναίκας του, γιατί δε μπορεί να θέλει να έχει φωνή για τη ζωή της και τη ζωή του παιδιού τους. Κι ο ίδιος, είχε τη δύναμη να συνεχίσει τη ζωή του, παίζοντας θέατρο “του καλού πατέρα κι επαγγελματία”. Όπως φάνηκε από τις διάφορες άστοχες τοποθετήσεις κι εκτιμήσεις αστυνομικών στα ΜΜΕ όλον αυτόν τον καιρό, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιβάλλεται να αναθεωρήσει άμεσα την επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθεί. Παράλληλα, με τη νέα τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα πρέπει να προβλεφθεί ειδική διάταξη, που να συνιστά τη γυναικοκτονία διακριτό αδίκημα. Καλούμε επίσης, την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να μεριμνήσει ώστε για το αδίκημα του βιασμού να μην αφαιρεθεί η φράση “χωρίς τη συναίνεση της γυναίκας-θύματος”, που θα οδηγήσει σε αθωώσεις βιαστών. Η Πολιτεία οφείλει να πάψει να σωπαίνει. Καμία λιγότερη!

Κατάπτυστες οι Δηλώσεις Μπαλάσκα – ΕΛΑΣ & κυβέρνηση να πάρουν θέση

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας σήμερα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με την στυγερή δολοφονία στα Γλυκά Νερά, θέλησε να παρέχει νομικές συμβουλές για το πώς θα μπορούσε να αποφύγει βαριές ποινές ένας δολοφόνος. Όπως σχολιάζει για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης: «Οι τηλεοπτικές οδηγίες του κ. Μπαλασκα για το πως μπορεί να πέσει “στα μαλακα” ενας δολοφόνος είναι κατάπτυστες. Ντροπή. Η Κυβέρνηση και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. οφείλουν να πάρουν θέση άμεσα».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *