ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΧΑΘΗΚΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ


0
(0)

“Κατά την συζήτηση του Ν/Σ του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων με τίτλο: «Θέματα Δημοσίων Συμβάσεων Προμηθειών, Υπηρεσιών και Έργων στους Τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας», ιδιαίτερα όσον αφορά στις προμήθειες για την Εθνική μας Άμυνας, το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε τροπολογία προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα πάγιο αίτημα της κρατικής και ιδιωτικής Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ). Η τροπολογία προέβλεπε, με θεσμοθετημένο τρόπο, την διασύνδεση της δράσης της ΕΑΒΙ με τους εξοπλιστικούς σχεδιασμούς των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), προκειμένου να καθίσταται ευχερής η τακτική αλληλοενημέρωση της βιομηχανίας με τα Γενικά Επιτελεία των Κλάδων των ΕΔ και να διευκολύνονται δράσεις, εντός των προνοιών του άρθρου 346 της Συμφωνίας Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), για την αύξηση της ελληνικής συμμετοχής στα εξοπλιστικά προγράμματα με σκοπό τη στήριξη, την εξυγίανση και την ανάπτυξη της ΕΑΒΙ και εν τέλει προς όφελος της Εθνικής οικονομίας.

Ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής, θεώρησε ευπρόσδεκτη την τροπολογία και ακολούθως … την απέρριψε. Όμως το χειρότερο είναι ότι ο κ. Υπουργός νομίζει πως οι προτεινόμενες διατάξεις με την τροπολογία ήδη προβλέπονται με διατάξεις άλλου νόμου και υπάρχουσας υπουργικής απόφασης.

Η ουσία όμως δεν αλλάζει … η ΕΑΒΙ δεν στηρίζεται. Δυστυχώς για την Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία χάθηκε μία ακόμη ευκαιρία! Από άγνοια του κ. Υπουργού ….;”

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΜΕΛΙΝΑ ΤΩΝ ΟΡΑΜΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ, ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕΛΙΝΑ

Ανάρτηση Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά για τη συμπλήρωση 27 χρόνων από το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη

Η Μελίνα ήταν η Ελληνίδα σταρ που αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο.

Η Μελίνα ήταν η Υπουργός Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ που αγάπησαν οι Έλληνες.

Η Μελίνα ήταν η αγωνίστρια που αντιστάθηκε στη Χούντα, ήταν σοσιαλίστρια με άποψη και έργο στην πολιτική.

Η Μελίνα ήταν η πολιτικός που δεν φοβόταν να βγάλει προς τα έξω τη γυναικεία της ταυτότητα, τη θεωρούσε δύναμη και όχι αδυναμία.

Η Μελίνα των οραμάτων, των μαρμάρων, του πολιτισμού, της πολιτικής είναι η δική μας Μελίνα.

Η Μελίνα της Ελλάδας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR: ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2022

Συνέντευξη Παναγιώτη Βλάχου, Γραμματέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, στο Newsbomb.gr

Παναγιώτης Βλάχος στο Newsbomb.gr: Αν συνεχίσουμε έτσι θα εμβολιαζόμαστε μέχρι το τέλος του 2022

Φαίνεται, δυστυχώς, πως βρισκόμαστε στο τρίτο «κύμα» της πανδημίας. Όλο το προηγούμενο διάστημα ασκήσατε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση. Θεωρείτε επαρκή τα νέα μέτρα που έλαβε;

Θα χαρακτήριζα την κριτική σκληρή, αλλά δίκαιη και εποικοδομητική. Κάθε τρεις και λίγο επανερχόμαστε με δέσμες πολιτικών πρωτοβουλιών και μέτρων. Αν είχαν υλοποιηθεί οι προτάσεις μας έγκαιρα, δεν θα μπαίναμε σε μια παρατεταμένη καραντίνα με την πανδημία να φουντώνει. Άλλωστε, η ζοφερή πραγματικότητα δεν κρύβεται. Η κοινωνία νιώθει ότι δεν γίνονται όλα όσα έπρεπε, από την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων μέχρι την κατάσταση των νοσοκομείων, το παράδειγμα που δίνει ο κ. Μητσοτάκης με τους υπουργούς του, τους κανόνες μετακίνησης, την ασυλία που απολαμβάνουν οι ιδιωτικές κλινικές. Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για 1 εκατομμύριο εμβόλια, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μόλις 355.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί, δηλαδή το 3.3% του πληθυσμού. Αν συνεχίσουμε έτσι θα εμβολιαζόμαστε μέχρι το τέλος του 2022. Τα αποθέματα οικονομικής και ψυχολογικής αντοχής εξαντλούνται και το ζούμε όλοι στον οικογενειακό και κοινωνικό μας περίγυρο.

Τι θα έπρεπε να κάνει; Ρωτάω, με δεδομένο ότι λίγο, πολύ, σε συμβαίνει το ίδιο σε ολόκληρη τη Ευρώπη…

Υπάρχει το επιχείρημα ότι “έτσι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη” ή “φταίνε οι πολίτες που δεν συμμορφώνονται”. Αυτή είναι μια βολική εξήγηση για την Κυβέρνηση. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα ήταν σε καλύτερη μοίρα μετά την πρώτη καραντίνα, αλλά η χαλάρωση και τα λάθη στοίχισαν σε υγεία, ζωές, εισόδημα. Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόστηκαν στρατηγικές καλύτερης ιχνηλάτησης, μαζικών και στοχευμένων τεστ, η πρωτοβάθμια υγεία προσαρμόζεται σε εξατομικευμένη φροντίδα, εφαρμόστηκε το σταδιακό άνοιγμα περιοχών με λίγα ή μηδενικά κρούσματα. Εδώ παίζεται το ίδιο έργο με τα sms και το άνοιξε-κλείσε. Χρειάζεται κατ’ οίκον φροντίδα σε ασθενείς, προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων, μαζικά τεστ σε μεγάλες επιχειρήσεις, βιομηχανίες και βιοτεχνίες, αποσυμφόρηση στις δημόσιες μεταφορές και τάξεις με λιγότερους μαθητές, όταν ανοίξουν τα σχολεία. Είναι ώρα να βάλουμε κάτω τις προτάσεις όλων και να φτιάξουμε ένα εθνικό σχέδιο συνολικής αντιμετώπισης. Όχι μόνο με λοιμωξιολόγους, αλλά και ψυχολόγους, συγκοινωνιολόγους, οικονομολόγους. Αντίπαλός μας είναι ο ιός, ο θάνατος, η φτώχεια, η ψυχική κατάρρευση. Αν δεν το κάνουμε, θα γυρίζουμε γύρω από την ουρά μας και θα προσπαθούμε να χτίσουμε μετά πάλι πάνω σε ερείπια.

Ως Κίνημα Αλλαγής, θέτετε σαν στόχο την ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών. Θεωρείτε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για μία τέτοια ανατροπή, για μια προοδευτική διακυβέρνηση;

Προοδευτική διακυβέρνηση σημαίνει ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών. Και επιστροφή του Κινήματος Αλλαγής σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ώστε να μπορέσει προγραμματικά και κοινωνικά να εκπροσωπήσει τους πολλούς, ακόμη και αυτούς που σήμερα είναι παγιδευμένοι στον άγονο δικομματισμό, σε μικρότερα κόμματα ή μένουν εκτός. Δεν είναι μικρομεγαλισμός αυτό το σενάριο. Οι κρίσεις μετατοπίζουν ραγδαία τις εκλογικές προτιμήσεις. Το είδαμε και πριν μια δεκαετία. Είμαστε στην αρχή μιας εξέλιξης, όπου η Κυβέρνηση χρεώνεται τα λάθη της, η λάμψη του κ. Μητσοτάκη ξεθωριάζει, η προπαγάνδα “μπάζει”, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει χάσει σχεδόν το ⅓ της εκλογικής της δύναμης, αλλά το Κίνημα Αλλαγής συγκρατεί και αυξάνει τα ποσοστά του, παρά την πόλωση. Υπογραμμίζω όμως ότι είμαστε στην αρχή, αλλά οι σπόροι νέων κοινωνικών διεκδικήσεων έχουν φυτευτεί. Θέλουμε ένα νέο δίκαιο κοινωνικό κράτος, ένα νέο αποκεντρωμένο ΕΣΥ, αξιοπρεπή εργασία, σύγχρονη δημόσια παιδεία, προστασία του περιβάλλοντος, πειθώ και διάλογο, όχι αστυνομοκρατία. Είναι ζήτημα χρόνου και συγκυρίας να εκφραστούν όλα αυτά τα αιτήματα πολιτικά και με δυναμισμό. Θα είμαστε εκεί να τα εκφράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Η απεργία πείνας του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις. Εσείς τι λέτε για την υπόθεση;

Είναι κυρίως επίτευγμα της Κυβέρνησης ότι ένα περιθωριακό ζήτημα έλαβε τέτοιες διαστάσεις. Ηρωοποιεί έναν κατάδικο τρομοκράτη στα μάτια χιλιάδων νέων. Θα έπρεπε να εφαρμόσει το νόμο που θέσπισε και να τελειώνει αυτή η ιστορία, χωρίς τραγική κατάληξη για τη ζωή του. Η δημοκρατία σωφρονίζει, αλλά δεν είναι εκδικητική. Ίσως έτσι να αντιλαμβάνεται η Δεξιά τη σχέση της με το κράτος δικαίου, ίσως έτσι να βολεύονται σε άλλον έναν διμέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο προοδευτικός χώρος, η σοσιαλδημοκρατία και η Αριστερά δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με την τρομοκρατία ούτε να της παρέχουν ηθική ή ιδεολογική κάλυψη. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έβαλε τους τρομοκράτες στη φυλακή, όταν άλλοι έφτιαχναν θεωρίες συνωμοσίας ή φαντασιώνονταν νέα αντάρτικα.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει δώσει μεγάλη έμφαση στο κίνημα #metoo. Ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα, ώστε να μπει ένα «στοπ» στα φαινόμενα σεξουαλικής βίας;

Το παγκόσμιο κίνημα #metoo κάνει επιτέλους τη στάση του στην Ελλάδα και έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία. Ή θα το αντιληφθούμε ως ένα αυθεντικό κύμα κοινωνικής απελευθέρωσης και θα ενθαρρύνουμε και άλλα θύματα να μιλήσουν ή θα το ‘κιτρινίσουμε’ και θα το συνθλίψουμε στις μυλόπετρες της μικροπολιτικής, όπως προσπάθησαν οι Μητσοτάκης-Τσίπρας.

Το Κίνημα Αλλαγής λέει “μιλήστε”, “σπάστε τη σιωπή”, “μη φοβάστε”. Η γέννα του νέου δεν θα είναι ανώδυνη ούτε θα γίνει με αβροφροσύνες. Χρέος των φορέων και κυρίως της Πολιτείας είναι να ακούσει, να καταγράψει, να αξιολογήσει, να κινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες, ώστε να μπει το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο. Ζητάμε άμεση εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για τη βία κατά των γυναικών, μέσα στην οποία εντάσσεται και η παρενόχληση, η λεκτική και ψυχολογική βία. Επίσης να επικυρώσει η Βουλή τη Διεθνή Σύμβαση Κατά της Βίας και Παρενόχλησης στην Εργασία, όπου συμβαίνει η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών παρενόχλησης. Κάθε γυναίκα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής να σηκώσει το τηλέφωνο ή να στείλει μήνυμα βοήθειας, για να εισακουστεί και να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες, να μην χλευάζεται από την Αστυνομία ή να αποθαρρύνεται από την δικαστική γραφειοκρατία. Δομές υποστήριξης, όπως συμβουλευτικά κέντρα και ξενώνες φιλοξενίας σε κάθε δήμο για κακοποιημένες γυναίκες ή συνανθρώπους είναι απαραίτητες. Και φυσικά μαθήματα σεξουαλικής αγωγής και έμφυλης ισότητας στα σχολεία, ώστε τα στερεότυπα να χτυπηθούν στη ρίζα τους.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *