ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΧΩΡΙΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Σεπτεμβρίου 2021 by energinews (admin)

Το κουδούνι χτύπησε σε όλα τα σχολεία και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας χαρούμενες φωνές ακούστηκαν στον αέρα. Τα παιδιά, το μέλλον της Ελλάδας, επέστρεψαν στα θρανία.

Όλα τα παιδιά ήταν χαρούμενα εκτός από εκείνα τα παιδιά των στρατιωτικών που δυστυχώς ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουν σε ποιο σχολείο θα συνεχίσουν το σχολικό έτος που ξεκίνησε. Αυτό συμβαίνει διότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν στρατιωτικοί οι οποίοι δεν έχουν λάβει απάντηση στην ενδικοφανή προσφυγή που έχουν υποβάλει.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.3883/2010, ορίζονται οι παράμετροι για την Συγκρότηση Συμβουλίων Μεταθέσεων, καθώς και για την διαδικασία άσκησης του δικαιώματος ενδικοφανούς προσφυγής, προς το διοικητικό όργανο που την εξέδωσε, το οποίο υποχρεούται να απαντήσει αιτιολογημένα εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ημερομηνία υποβολής της.

Αυτές όμως οι 15 μέρες έγιναν μήνες. Τα σχολεία ξεκίνησαν και τα συμβούλια δεν έχουν ακόμη εκδώσει την απόφαση τους όσον αφορά στην ενδικοφανή προσφυγή. Μπορούν όμως να εκδίδουν πάνω από 1000 έκτακτες μεταθέσεις οι οποίες δεν υπόκεινται σε αντικειμενικά κριτήρια – μοριοδότηση.

Αναρωτιόμαστε, υπάρχει ανικανότητα με έλλειψη σχεδίου ή μήπως τιμωρητική διάθεση ώστε κανείς να μην τολμήσει να πει ότι νιώθει αδικημένος;

Κατανοήσαμε κύριε Υπουργέ ότι δεν σκέφτεστε τους στρατιωτικούς και τους θεωρείτε αναλώσιμους. Δεν σκέφτεστε όμως ούτε τις αθώες ψυχές των παιδιών;

Τα παιδιά των στρατιωτικών ήδη είναι ταλαιπωρημένα με τις συνεχείς αλλαγές σχολικού περιβάλλοντος λόγω των μεταθέσεων των γονιών τους. Εσείς όμως είστε υπεύθυνος για την επιδείνωση αυτής της ψυχολογικής πίεσης διότι μεγάλος αριθμός παιδιών σε άλλο σχολείο θα ξεκινήσουν και σε άλλο θα τελειώσουν. Ο προγραμματισμός αυτός πρέπει να γίνεται και να υλοποιείτε σεβόμενος τους στρατιωτικούς και τις οικογένειες τους τουλάχιστον πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει υποστηρίξει την διαφάνεια στην έκδοση μεταθέσεων με γνώμονα την ορθή επάνδρωση για την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, έχοντας, μεταξύ άλλων, υποβάλει έγκαιρα σχετική ερώτηση (https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=226e7167-0f6d-44b1-a160-ad9000e80e39), στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, στην οποία ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση.

Όλα τα ανωτέρω δείχνουν ότι αποτελεί μονόδρομο η σύσταση ξεχωριστού διακλαδικού οργάνου εξέτασης των ενδικοφανών προσφυγών παρά την θέση της κυβέρνησης που συνεχίζει να υποστηρίζει ότι εξέταση αυτών από τους ίδιους που τις εκδίδουν αποτελεί ορθό μέτρο ελέγχου της υπηρεσίας.

Το «Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει» πρέπει να τελειώσει.”

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ: « Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΒΑΛΕ ΠΕΝΤΕ ΛΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ, ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ …ΤΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΓΙΑ ΔΕΙΠΝΟ!»

Ε. Λιακούλη στο νομοσχέδιο για τα ζώα: « Η Κυβέρνηση έβαλε πέντε λύκους και ένα πρόβατο, να αποφασίσουν …τί θα φάνε για δείπνο!» 

«To πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για ζώα, μοιραία βρέθηκε να συζητείται στη Βουλή την Διεθνή Ημέρα της Δημοκρατίας, την ώρα που  σας καταγγέλλει για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, όλη η κοινωνία, οι πολίτες, οι θεσμικοί φορείς και τα κόμματα», τόνισε εισαγωγικά, στην τοποθέτησή της, η βουλευτής και Τομεάρχης  Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, εισηγήτρια  στην Ολομέλεια, για το νομοσχέδιο που αφορά στα ζώα και έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών φορέων και οργανώσεων.

«Αποτελεί μείζον πολιτικό θέμα, ότι το νομοσχέδιό σας έχει απέναντι όλη την κοινωνία, εκτός ίσως μιας εκλεκτής μερίδας ημετέρων σας, με την οποία επιλέξατε να συνδιαλέγεστε και για πρώτη φορά στα χρονικά, η ακρόαση φορέων αποτέλεσε για μας μια συγκλονιστική εμπειρία.Φορείς που μίλησαν για «θεσμική απρέπεια», που τους κλείσατε την πόρτα κατάμουτρα, που αμφισβητήσατε την επιστημοσύνη τους και μάλιστα φτάσατε μέχρι του σημείου να μιλάτε για «συντεχνιακές επιδιώξεις» και «προσωπικούς ανταγωνισμούς. Δυστυχώς,  εσείς επιλέξατε αυτούς που σας εξυπηρετούν και αντί να βελτιώσετε τον νόμο Σκανδαλίδη του 2012, μαζί με όλους τους αρμόδιους, για ένα ζήτημα που αφορά όλη την κοινωνία, εσείς φέρατε ένα νόμο που παραπέμπει σε σκοτεινές διαδρομές και χωρίς πρόθυμους κοινωνικούς εταίρους να το στηρίξουν», τόνισε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ.Λιακούλη στον κεντρικό άξονα της εισήγησής της στην Ολομέλεια, έθεσε τα 5 κύρια ζητήματα του Κινήματος Αλλαγής, για τα οποία το Υπουργείο αρνήθηκε να τοποθετηθεί, ρωτώντας: «1.Γιατί «σπάτε» αρμοδιότητες, γιατί τις  παίρνετε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τις πάτε στο Υπουργείο Εσωτερικών, για το ζήτημα της υγείας των ζώων, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση, αφαιρώντας αρμοδιότητες από το φυσικό τους χώρο, ενάντια σε κάθε λογική; 2. Γιατί μεταφέρετε αρμοδιότητες στους Δήμους χωρίς να θεσπίζετε συγκεκριμένους πόρους μέσα στο νομοσχέδιο; 3.Ποιός θα εκτελέσει το «επιχειρησιακό σχέδιο» για τα αδέσποτα ζώα στους Δήμους; Το περιβόητο σχέδιο, μήπως προορίζεται να καλυφθεί από κάποιες εταιρίες, από ΜΚΟ που συστάθηκαν ακριβώς για το λόγο αυτό; 4. Σε ποια επιστημονική μελέτη βασιστήκατε για την οριζόντια στείρωση όλων των ζώων; Η εναλλακτική σας-  στην οριζόντια στείρωση-   πρόταση,  για το γενετικό υλικό, πού  ακριβώς στηρίζεται, όταν τα Πανεπιστήμια σας λένε ότι μπερδέψατε το DNA των ανθρώπων με το  DNA των ζώων κι αυτό που κάνετε δεν είναι βασισμένο στην επιστήμη; και 5 . Πώς είναι δυνατόν να εισάγετε άκριτα τον θεσμό του αναδόχου, καμία προϋπόθεση για τα καταφύγια ή να δίδετε τεράστια δύναμη σε φιλοζωικές ,για κομβικά ζητήματα,  δίχως δημόσιο έλεγχο, χωρίς θεσμική εποπτεία; Προφανώς είχατε σχεδιάσει και κλείσει το θέμα, πριν καν αυτό δημόσια ανοίξει. Με ειλημμένες αποφάσεις. Οι επιλογές σας είναι σαφείς : βάλατε πέντε λύκους και ένα πρόβατο να αποφασίσουν τι… θα φάνε για δείπνο !»» κατέληξε εμφαντικά η κ Λιακούλη.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, συναντήθηκε σήμερα με Δημάρχους της Θεσσαλονίκης, στο Δημαρχείο Ευόσμου. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου. Νωρίτερα η Φώφη Γεννηματά είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τους δημάρχους η Φώφη Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Νέα Αλλαγή μπορεί να γίνει πράξη και στη Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό καταθέσαμε πριν από δύο μήνες, ολοκληρωμένη πρόταση για μία πράσινη ανάπλαση στο πολύπαθο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και ένα αναπτυξιακό άλμα, ιδιαίτερα στις δυτικές υποβαθμισμένες περιοχές. Αυτό μπορούμε σίγουρα να το πετύχουμε αξιοποιώντας την Έκθεση της Θεσσαλονίκης, που μπορεί ο ψηφιακός της εγκέφαλος και το πολιτικό και οικονομικό forum να μείνουν στο κέντρο, αλλά το σώμα της να μεταφερθεί δυτικά, δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης και σε αυτές τις περιοχές, που το έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουν οι αστικές αναπλάσεις στην περιοχή, αλλά χρειαζόμαστε και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το παιδιατρικό νοσοκομείο, ώστε όχι μόνο να ολοκληρωθεί το συντομότερο, κυρίως να είναι εύκολα προσβάσιμο από τους δύο δήμους και άρα πρέπει να τρέξουν γρήγορα όλα τα έργα που χρειάζονται για να μπορεί να επιτευχθεί αυτό. Εμείς δεν χωρίζουμε τους κατοίκους σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία όπως δυστυχώς κάνει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, που στη σκιά της πανδημίας φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους.

Ερώτηση: Κυρία πρόεδρε, οι σημερινές σας επαφές με τον Μητροπολίτη και εδώ με τους δημάρχους τι σκοπό έχουνε;

Το θέμα μας είναι ακριβώς η αναβάθμιση της δυτικής πλευράς, των υποβαθμισμένων δήμων. Είναι πολυπληθέστατοι, έχουν χιλιάδες ανθρώπους, έχουν πάρα πολλά παιδιά και πρέπει να δούμε πώς θα αναβαθμιστεί η ζωή τους. Δεν μπορεί να ζούνε σε αυτές τις συνθήκες, στη μιζέρια, στη φτώχεια, μόνο με επιδοματικές πολιτικές που τους κρατούν σε αυτή την κατάσταση και δεν τους δίνουν τη δυνατότητα να έχουν ίσες ευκαιρίες να αλλάξουν την ποιότητα της ζωής τους.

Ερώτηση: Έγινε κάποια κουβέντα για τους εμβολιασμούς, για τη συμβολή της Εκκλησίας στο να ενισχυθεί η προσπάθεια και να αυξηθεί ο κόσμος που πηγαίνει στα εμβολιαστικά;

Δεν συζητήσαμε για τους εμβολιασμούς. Η θέση, όμως, του Κινήματος Αλλαγής είναι ξεκάθαρη. Εμείς δεν ψαρεύουμε σε θολά νερά. Έχουμε κάνει καμπάνια του κόμματος μας για τους εμβολιασμούς. Δυστυχώς, η κυβέρνηση απέτυχε. Έχουμε από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων στην Ευρώπη και αυτό θα μας δημιουργήσει σίγουρα προβλήματα τώρα με το άνοιγμα των σχολείων

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΡΩΓΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Χρήστου Μέγα, Γραμματέα Τομέα Εργασίας και Γιώργου Μουλκιώτη, Υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για σχολικές καθαρίστριες

Ήταν καλές να καθαρίζουν τα σχολεία σαν συμβασιούχες, αλλά για μια πιο σταθερή σχέση εργασίας είναι… ξένες. Με το ρατσιστικό αυτό «επιχείρημα» περισσότερες από 40 καθαρίστριες σχολείων απολύονται.

Πέραν του γεγονότος ότι η εκπαίδευση κι η δημόσια υγεία απαιτούν πρόσθετες θέσεις στην καθαριότητα και αυξημένη φροντίδα στα σχολεία, δεν μπορεί η ελληνική κοινωνία να ανεχθεί τέτοιες ακραίες και ρατσιστικές συμπεριφορές. Δεν μπορεί το οργανωμένο ελληνικό κράτος να στέλνει ξαφνικά στην ανεργία γυναίκες μεγάλης ηλικίας που πρόσφεραν στην κοινωνία και την οικονομά χωρίς καμιά προοπτική να ζήσουν τις οικογένειές τους και μάλιστα με το ακραίο, ξενοφοβικό και επικίνδυνο «επιχείρημα» ότι δεν διαθέτουν την ελληνική ιθαγένεια.

Ζητούμε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων θα πρέπει να έχουν τα ΙΔΙΑ δικαιώματα με τους συναδέλφους στους.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ Δ. ΜΠΙΑΓΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Π. ΒΛΑΧΟΣ: H «ΓΑΛΑΖΙΑ» ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του «Κανάλι Ένα 90,4» και τη δημοσιογράφο Λία Λάππα, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Βλάχος το πρωί της Πέμπτης 16/09. Μεταξύ άλλων τόνισε:

  • Η Ελλάδα μαστίζεται ακόμη από την πανδημία, με μεσαίες επιδόσεις στην εμβολιαστική κάλυψη. Το «Σχέδιο Ελευθερία» δεν πέτυχε. Πιάσαμε “ταβάνι” και χρειάζεται πλέον νέα προσέγγιση και στην οργάνωση και στην επικοινωνία. Αυτό έκαναν οι κυβερνήσεις στην Πορτογαλία και την Ισπανία που έχουν την υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στον πληθυσμό.
  • Η Ακροδεξιά, το κόμμα του κ. Βελόπουλου και άλλοι τυχοδιώκτες προσπαθούν να κερδίσουν πολιτικά και εκλογικά οφέλη. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν διφορούμενη για αρκετά μεγάλο διάστημα.
  • Η Πρόεδρος εξήγησε στην ομιλία της ότι το αφήγημα της «γαλάζιας» κανονικότητας, αυτό με το οποίο ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στην εξουσία, έχει πλέον αποδείξει ότι δεν μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά. Πανδημία, περιβάλλον, οικονομία είναι πεδία όπου η Κυβέρνηση αποτυγχάνει και αφήνει τους πολίτες ανασφαλείς και απροστάτευτους. Καθηλώνει την ελληνική κοινωνία σε μια διαρκή υστέρηση.
  •  Ο πρόσφατος ανασχηματισμός ήταν προσωπικό φιάσκο του πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να δώσει έμφαση περισσότερο στην επικοινωνία, παρά στην ουσία, στη δημιουργία αποτελεσματικών δομών και την υλοποίηση του νόμου για την πολιτική προστασία που ψήφισαν πριν δύο χρόνια. Πέρασαν κάτω από τον πήχη που έθεσαν οι ίδιοι.
  • Η Ελλάδα μπορεί πραγματικά να απογειωθεί με μια νέα προσέγγιση, φιλοπεριβαλλοντική, παραγωγική, πράσινη, ποιοτική, για να μην γίνεις κανόνας το μοντέλο της φθηνής εργασίας που επιβάλλει η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης. Να προσπαθήσουμε να ξανασηκώσουμε ψηλά τον εργαζόμενο, να εγγυηθούμε αξιοπρέπεια στον συνταξιούχο. Ή θα προχωρήσουμε «αρπάζοντας» το μέλλον και κάνοντας την Ελλάδα πρότυπο αειφορίας και πόλο έλξης των καλύτερων μυαλών στον πλανήτη ή θα γίνουμε μία χώρα φθηνής κι απαξιωμένης εργασίας, η οποία θα περιμένει κάθε καλοκαίρι να ζήσει από τον τουρισμό.
  • Η παράταξή μας έχει αποδείξει και σε πιο δύσκολες μέρες ότι όταν πηγαίνουμε σε εσωκομματικές διαδικασίες, αυτές μας δυναμώνουν, προχωράμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έτσι θα γίνει και τώρα. Θα είναι κέρδος για την παράταξη και για τη χώρα να μην αναλωθούμε σε μία «πασαρέλα» εντυπώσεων, αλλά να κάτσουμε να συζητήσουμε ιδεολογικά για την ταυτότητα της παράταξης που θα πρωταγωνιστήσει. Καλούμε τις κοινωνικές εκείνες δυνάμεις που θέλουν να τραβήξουν μπροστά και νιώθουν εγκλωβισμένες, να έρθουν μαζί μας και να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς.
  • Όσοι μας συνδέουν με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ, προσπαθούν να μετατρέψουν το Κίνημα Αλλαγής σε προσάρτημα. Εμείς όμως δεν είμαστε ούτε μικρός ΣΥΡΙΖΑ, ούτε μικρή ΝΔ. Είμαστε η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ. Φυσικός και ιδεολογικός μας αντίπαλος είναι η Δεξιά, ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν αξίες, θέσεις και αντίληψη για την διακυβέρνηση. Έχουν αλλάξει οι συνθήκες, οι σχέσεις με την κοινωνία γίνονται ξανά ειλικρινείς και στενές, το ΠΑΣΟΚ αποκαθίσταται στη συνείδηση του πολίτη.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.