ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


Τελευταία ενημέρωση 5 Νοεμβρίου 2021 by manos (ceo)-admin

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για μέρος των αγροτών,που θα ισχύσει για το 2022 και θα το λάβουν το 2023 ..
Το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει, ότι οι αγρότες το 2012 είχαν επιστροφή 280 εκ.

Σήμερα η πρότασή μας για το πώς θα γίνει η επιστροφή, δηλαδή με κάρτα χωρίς γραφειοκρατία και σε ύψος ανάλογα με το κόστος για την κάθε καλλιέργεια και εκτροφή, είναι στο τραπέζι από το 2015, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεν το έκαναν πράξη.

Μετά δε την διευκρίνηση του Πρωθυπουργού ότι το θέμα θα το εξετάσει ο υπουργός οικονομικών κρατάμε όπως και οι αγρότες μικρό καλάθι.

MIXAΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ, ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

Ομιλία Μιχάλη Κατρίνη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής στην εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για το Μέλλον της Ευρώπης

Στην εκδήλωση ανοιχτού δημόσιου διαλόγου , που διοργάνωσε η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή για το Μέλλον της Ευρώπης, συμμετείχε ως ομιλητής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Επισήμανε ότι η επόμενη μέρα για την Ευρώπη πρέπει να κινείται μακριά από ακραίες και τιμωρητικές πολιτικές λιτότητας αλλά και παραλυτικές ισορροπίες, τις οποίες επιβάλλουν και κατευθύνουν τα στενά προσωπικά συμφέροντα κάθε χώρας.

Τόνισε ότι ‘’ η Ευρώπη δεν μπορεί να αποτελεί μόνο μια οικονομική και νομισματική ένωση.

Σε ένα πολυπολικό πλέον κόσμο, με διευρυμένες και πολλαπλασιαζόμενες εστίες αστάθειας η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στην πολιτική ολοκλήρωση.

Να ασκεί ενιαία εξωτερική και αμυντική πολιτική.

Η συμφωνία ΗΠΑ-Μ.Βρετανίας-Αυστραλίας δείχνει ότι καμία υπερεθνική οντότητα δεν μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο αν δεν έχει τη δυνατότητα άσκησης αυτόνομης και κυρίως αξιόπιστης αμυντικής πολιτικής. Η συγκεκριμένη προοπτική ενδιαφέρει άμεσα τη χώρα μας, που είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε που απειλείται από τρίτη χώρα, την Τουρκία.’’

Παράλληλα ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής των όρων και των κανόνων του δημοσιονομικού συμφώνου τονίζοντας:

‘’ Η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει στην επόμενη μέρα χωρίς πολιτικές κοινωνικής συνοχής αλλά κυρίως χωρίς την εφαρμογή ρεαλιστικών όρων και κανόνων.

Αναφέρομαι σαφέστατα στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο Σταθερότητας και στην ανάγκη αναθεώρησης των κανόνων που το διέπουν ως σήμερα.

Η πανδημία άφησε ένα ισχυρό και μεγάλο αποτύπωμα στις οικονομίες των χωρών της Ε.Ε, ιδιαίτερα στις πιο ευάλωτες. Είναι σαφές ότι οι κανόνες του δημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας που η εφαρμογή τους οδηγεί σε ακραία λιτότητα και σε λήψη δημοσιονομικών μέτρων, πρέπει να αλλάξουν.

Και στο διάλογο που έχει ανοίξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο , οφείλουμε ως χώρα να έχουμε λόγο, θέσεις , προτάσεις.

Για παράδειγμα, θεωρώ εύλογο ότι θα πρέπει να εξαιρεθούν από τον υπολογισμό του ελλείμματος δαπάνες:

-για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας.

-για τη συνεισφορά των χωρών στον κοινοτικό προϋπολογισμό και στα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε.

Θα πρέπει επίσης να καθιερωθεί η εθνική ρήτρα διαφυγής, δηλαδή να λαμβάνονται υπόψη έκτακτες συνθήκες αλλά και δαπάνες σε εθνικό επίπεδο.’’

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν σήμερα πυροσβέστες μόνιμοι, εποχιακοί και πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίο επέδωσαν το κείμενο διαμαρτυρίας τους στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη λεωφόρο Κηφισίας, διεκδικώντας τα πάγια αιτήματά τους, με αποτέλεσμα να δεχθούν την επίθεση των δυνάμεων καταστολής.

Είναι αδιανόητο σε μια δημοκρατική χώρα να καταστέλλεται το δικαίωμα συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας αυτών, που πριν λίγο καιρό, η κυβέρνηση χαρακτήριζε ως ήρωες στις τραγικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Δεν πρόκειται πια για μια περιστασιακή αντιδημοκρατική συμπεριφορά που εφαρμόζει η κυβέρνηση μέσω των οργάνων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για μια μόνιμη δομημένη κατάσταση καταπίεσης κάθε φωνής στη χώρα που διεκδικεί αξιοπρέπεια και σεβασμό από το κράτος.

Και που η κυβέρνηση, ταπεινώνει, και καταδιώκει, με τον μόνο τρόπο που η δεξιά παράταξη της χώρας ξέρει. Να κτυπά, συλλαμβάνει και καταδικάζει ανθρώπους που διεκδικούν και αγωνίζονται για τα θέματα που τους απασχολούν.

Κάντε πίσω τώρα οι ιθύνοντες της κυβέρνησης και αφήστε το λαό να αναπνεύσει, ακούστε τα αιτήματά του και υποστείλετε την φρικτή αλαζονεία σας. Και μην ντροπιάζετε άλλο τη χώρα.

Η Ελλάδα ανήκει σε όλους μας.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.