ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2019


0
(0)

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες,
Σας καλούμε να συμβάλετε στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ το Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2019.
Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, χιλιάδες φίλοι του, συνεργαζόμενοι με το Κόμμα, δώσαμε μαζί αλλεπάλληλες και δύσκολες μάχες, για τα λαϊκά συμφέροντα και το δυνάμωμα του ΚΚΕ παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς και στις περιοχές της Ελλάδας. Ιδιαίτερα οι εκλογικές αναμετρήσεις είχαν σοβαρές απαιτήσεις και σε οικονομικό επίπεδο, γέννησαν μεγάλες οικονομικές ανάγκες στο Κόμμα.
Είναι γνωστό ότι ήταν μεγάλα τα έξοδα που αφορούσαν τα παράβολα των υποψηφίων, το τύπωμα ψηφοδελτίων και άλλων αναγκαίων έντυπων υλικών. Βάλαμε τα δυνατά μας και μαζί, όπως πάντα, αντεπεξήλθαμε, χάρη και στην αποφασιστική συμβολή όλων.
Στηριγμένοι σε σας, που ενισχύετε πάντα το ΚΚΕ, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, συνεχίζουμε την προσπάθεια. Για να επιδράσουμε υπέρ του λαού ακόμα πιο αποφασιστικά στις εξελίξεις. Να αντιμετωπίσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να ανέβει η συσπείρωση πλατύτερων και νέων δυνάμεων για την εργατική – λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.
Απευθυνόμαστε θαρρετά στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα των πόλεων και της υπαίθρου, στους παλιότερους και τους νεότερους αγωνιστές και αγωνίστριες. Στους φίλους του Κόμματος, σε όσους συμπορεύονται μαζί μας στο λαϊκό κίνημα. Σε όλους όσοι εμπιστεύονται και εκτιμούν το ΚΚΕ, προσβλέπουν με ελπίδα σε αυτό. Τους καλούμε να ενισχύσουν και οικονομικά το ΚΚΕ, γιατί μόνο με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος ώστε ο λαός μας και τα παιδιά του να ζήσουν καλύτερες μέρες, όπως πραγματικά τους αξίζει.
Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι συμβολή για να δυναμώσει με εκδόσεις, εκδηλώσεις, συζητήσεις η εκλαΐκευση της πολιτικής πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ. Για να διαδοθεί στη νέα γενιά η ιστορική αλήθεια που έχουν γράψει ο λαός μας και όλοι οι λαοί του κόσμου με το αίμα τους, κόντρα στην παραχάραξη και τον αντικομμουνισμό, στον οποίο σήμερα πρωτοστατεί και η ΕΕ.
Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι μεγάλη συμβολή για να υπάρχει δυνατότητα συναντήσεων, διοργάνωσης συζητήσεων και εκδηλώσεων σε διεθνές επίπεδο, για να ανέβουν η κοινή δράση των λαών, η αλληλεγγύη, η φιλία, ο αγώνας ενάντια στους πολέμους, στη φτώχεια και την προσφυγιά, ο προλεταριακός διεθνισμός.
Η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της μοναδικής πολιτικής δύναμης που αποδεδειγμένα οργανώνει τον αγώνα για τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και όσους υπηρετούν τον καπιταλιστικό «μονόδρομο».
Με ισχυρό ΚΚΕ και δυνατό το λαό μπορούμε να αντιπαλέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν, με το τσάκισμα των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει όρθια, τους πλειστηριασμούς, τους φόρους, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των όρων ζωής της λαϊκής οικογένειας.
Με ισχυρό ΚΚΕ και δυνατό το λαό θα δυναμώνει η πάλη για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, που έχουν κάνει όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά τη Συμφωνία για τις βάσεις, ένα μεγάλο στρατόπεδο, ορμητήριο πολέμου, μαγνήτη νέων κινδύνων για το λαό μας, τους γύρω λαούς.
Για όλους τους παραπάνω λόγους οι αντίπαλοί μας επιστρατεύουν όλα τα μέσα ενάντια στο ΚΚΕ και τα οικονομικά του. Οι αντιδραστικοί παράγοντες, οι ναζί – εγκληματίες φασίστες χρησιμοποιούν το ψέμα και τη συκοφαντία ώστε να χτυπήσουν τους δεσμούς του Κόμματος με το λαό. Η αστική τάξη, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, έχει θεσπίσει ένα αντιδραστικό πλέγμα νόμων για τα οικονομικά των κομμάτων, επιδιώκοντας να βάλει εμπόδια, να αποτρέψει ιδιαίτερα την ενίσχυση του ΚΚΕ από τα λαϊκά στρώματα. Ζητάει ακόμη και για ενίσχυση των δύο ευρώ να δίνονται όλα τα προσωπικά στοιχεία του ενισχυτή στις κρατικές αρχές!!!
Είμαστε πεισμένοι ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δεχθεί τα σχέδιά τους. Θα δώσει την απάντησή του. Θα ενισχύει το ΚΚΕ όπως έκανε πάντοτε στην 100χρονη Ιστορία του.
Ακόμα πιο αποφασιστικά οργανώνουμε την Οικονομική Εξόρμηση. Κάνουμε πιο γερούς και μόνιμους τους δεσμούς μας με τους χιλιάδες φίλους και φίλες του Κόμματος.
Καλούμε φίλους, οπαδούς, συνεργαζόμενους να συνδιοργανώσουμε τη μάχη, να προμηθευτούμε όλοι κουπόνια, να βάλουμε στόχους, να απευθυνθούμε σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης και να ζητήσουμε την ενίσχυση του ΚΚΕ.
Με αισιοδοξία, δύναμη και άμιλλα μεταξύ μας καλύπτουμε τους στόχους της Οικονομικής Εξόρμησης.
Για να δυναμώσει η εκλαΐκευση των ιδανικών, των αξιών, των στόχων και του Προγράμματος του ΚΚΕ.
Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης να γίνει λαϊκή υπόθεση, γιατί πολλαπλασιάζει τη δύναμη του λαού και της νεολαίας.

Η ΚΕ του ΚΚΕ

Οκτώβρης 2019

 

Άρθρο του Γιάννη Γκιόκα, Βουλευτή & Υπεύθυνου του Γρ. Τύπου του ΚΚΕ, στην εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο, σχετικά με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού με υπεύθυνο τρόπο, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και με στόχο την εξεύρεση λύσης.
Παίρνουμε υπόψη μας τα εξής κρίσιμα δεδομένα που αφορούν το ελληνικό δίκαιο: Πρώτον, την κυριαρχία του αναχρονιστικού «δικαίου του αίματος» για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας και δεύτερον, το γεγονός ότι η κτήση της ιθαγένειας συνεπάγεται αυτόματα την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους.
Σε γενικές γραμμές, δηλαδή, όσοι έχουν ελληνική καταγωγή (αρκεί από τον ένα πρόγονο) μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια και άρα και το δικαίωμα ψήφου, που δυνητικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία υπέρμετρη αύξηση του εκλογικού σώματος, με ψηφοφόρους που δεν έχουν δεσμούς με την Ελλάδα.
Γι’ αυτό και η πρόταση του ΚΚΕ έχει τρεις βασικούς άξονες: Την ύπαρξη δεσμών (π.χ. φορολογικών υποχρεώσεων) με την Ελλάδα. Έναν ανώτατο χρόνο απουσίας από τη χώρα π.χ. 30 έτη. Την αυτοπρόσωπη παρουσία σε εκλογικά τμήματα (πρεσβείες, προξενεία κλπ) του εξωτερικού. Μόνο με αυτούς τους όρους θα μπορούσε να υπάρξει προσμέτρηση των ψήφων στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Παρόμοιους, ουσιαστικούς ή τυπικούς, περιορισμούς για το δικαίωμα ψήφου των εκτός Επικρατείας θέτει η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών που αναγνωρίζουν τέτοιο δικαίωμα. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, για τους απόδημους Γερμανούς προβλέπεται δικαίωμα ψήφου εφόσον μετά το 14ο έτος της ηλικίας τους κατείχαν κατοικία για ένα τρίμηνο τουλάχιστον πριν από τις εκλογές ή διέμεναν τακτικά στη Γερμανία και δεν έχουν παρέλθει 25 χρόνια από εκείνη την περίοδο.
Άλλωστε στο πυρήνα, ακόμα και της αστικής αντίληψης για την τυπική ισότητα του δικαιώματος της ψήφου, βρίσκεται η συσχέτιση του δικαιώματος του εκλέγειν στις βουλευτικές εκλογές και του να υφίσταται κανείς άμεσα τις συνέπειες από τις πράξεις των εκλεγμένων πολιτικών οργάνων.
Προτείναμε επίσης και συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο Σύνταγμα, προκειμένου αυτή η πρόταση να θωρακιστεί και συνταγματικά, με δεδομένο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης.
Η πρόταση του ΚΚΕ βρίσκεται στον αντίποδα τόσο του σχεδίου της ΝΔ που οδηγεί σε αλλοίωση του εκλογικού σώματος όσο και του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αποκλείει το δικαίωμα ψήφου με βάση το απεριόριστο «δίκαιο του αίματος» -έστω για έναν περιορισμένο αριθμό βουλευτών και χωρίς προσμέτρηση στον εκλογικό συσχετισμό- ανοίγοντας όμως μια επικίνδυνη «κερκόπορτα».
Το ζήτημα της ισοτιμίας της ψήφου που επικαλείται η κυβέρνηση είναι προσχηματικό. Ούτε σήμερα υπάρχει τυπική ισοτιμία της ψήφου αφού υπάρχουν τα διάφορα πλαφόν και μπόνους στον εκλογικό νόμο, τα οποία υποστηρίζουν οι άλλες δυνάμεις, με τη δικαιολογία της κυβερνησιμότητας.
Εν κατακλείδι η πρόταση του ΚΚΕ είναι μια ολοκληρωμένη, συνεκτική και λογική πρόταση, η οποία αφενός διευκολύνει τους Έλληνες που εργάζονται ή σπουδάζουν στο εξωτερικό να ασκούν το εκλογικό δικαίωμα από τον τόπο διαμονής τους, αφετέρου αποτρέπει την αλλοίωση του εκλογικού σώματος με ψηφοφόρους που -κατά κανόνα- δεν έχουν γνώση των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα και κυρίως δεν υφίστανται τις συνέπειες από τις όποιες πολιτικές τους επιλογές.

Γιάννης Γκιόκας
Βουλευτής & Υπεύθυνος του Γρ. Τύπου του ΚΚΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΕ – ΟΤΑ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί, τη Δευτέρα 21 Οκτώβρη και ώρα 18.00, με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ).
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.