ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 31 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Χθες το απόγευμα συνεδρίασε η Επιτροπή Ψηφοδελτίων με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος και ενημερώθηκε για το αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής που εκδηλώνεται.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων τα κάτωθι:

-Η πλατφόρμα υποψηφιοτήτων θα είναι ανοικτή ως τις 8 Μαΐου και με βάση αυτές θα διαμορφωθεί το Μητρώο υποψηφιοτήτων και θα ακολουθήσει η συζήτηση στις νομαρχιακές επιτροπές, που θα εκλεγούν.

-Συντάχθηκε ο εσωτερικός κανονισμός και το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της Επιτροπής.

– Η Επιτροπή θα είναι σε συνεχή συνεδρίαση και υιοθετήθηκαν οι κανόνες και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων όπως αυτά ορίστηκαν στη συνεδρίαση της ΚΠΕ.

Η Επιτροπή Ψηφοδελτίων στοχεύει να έχει έτοιμη την εισήγηση της προς τον Πρόεδρο και την ΚΠΕ εντός του Ιουνίου.

Η Επιτροπή επίσης επισημαίνει ότι ως τότε δεν υπάρχει καμία έγκριση υποψηφιότητας ή απόδοση χρίσματος σε κανέναν. Σκοπός είναι η διαμόρφωση ισχυρών ψηφοδελτίων ανά την επικράτεια με γνώμονα το ήθος, την πολιτική επάρκεια και την κοινωνική αποδοχή, χαρακτηριστικά γνωρίσματα που περιέγραψε επακριβώς ο κ. Ανδρουλάκης κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

Ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργος Μουλκιώτης και ο Διευθυντής της Κ.Ο., Θανάσης Γλαβίνας, συναντήθηκαν στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Υπλλήλων ΟΑΕΔ, με αφορμή το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την μετατροπή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν ότι απορρίπτουν πλήρως το νομοσχέδιο, που αφενός υποβαθμίζει τον ΟΑΕΔ μετατρέποντάς τον σε μια υπηρεσία αδύναμη να παρέμβει σοβαρά στην αντιμετώπιση της ανεργίας, αφετέρου στοχεύει στην -τεχνητή- μείωση του αριθμού των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων που έχουν ξεπεράσει το 1,1 εκ. (εκ των οποίων μόνο οι 200.000 λαμβάνουν επίδομα ανεργίας), μέσω της «κατάρτισης» τους από ιδιωτικά ΚΕΚ, την ίδια ώρα που οι σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο. Παράλληλα, επεσήμαναν ότι η κατάργηση της αυτοτέλειας των υπαρχόντων κλάδων και λογαριασμών εντός του ΟΑΕΔ και η μεταφορά των αποθεματικών τους στην ΔΥΠΑ θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία άσκησης σοβαρών κοινωνικών πολιτικών (π.χ. προαιρετική ασφάλιση ανέργων μεγάλης ηλικίας προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν).

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής επεσήμαναν ότι το νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει το ουσιαστικό πρόβλημα της δημιουργίας ποιοτικών θέσεων εργασίας. Δεσμεύτηκαν για την συνέχιση των πολιτικών παρεμβάσεων, ώστε οι πολιτικές απασχόλησης να μην περιορίζονται αποκλειστικά στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η χώρα χρειάζεται έναν πραγματικά ισχυρό ΟΑΕΔ, ουσιαστικό βραχίονα ενός συνεκτικού σχεδίου αντιμετώπισης της ανεργίας και δημιουργίας νέων και ποιοτικών θέσεων απασχόλησης σε τομείς με αναπτυξιακές δυνατότητες αλλά και σε τομείς όπου η οικονομία μας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ 751 ΕΥΡΩ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ 751 ΕΥΡΩ

Συνάντηση με τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ είχε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η αύξηση του κατώτατου μισθούς στα 751 ευρώ είναι ένα μη δημοσιονομικό αλλά κοινωνικά αναπτυξιακό μέτρο, το οποίο θεωρούμε προτεραιότητα ιδίως αυτή την εποχή των αυξημένων κοινωνικών ανισοτήτων» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης ανοίγοντας την συζήτηση με τη διοίκηση της ΓΣΕΕ.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απέδωσε ατολμία στην Κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση μέτρων, που έχουν διαμορφώσει ένα πλέγμα ασφάλειας για τους πολίτες στις ευρωπαϊκές χώρες που ήδη τα υιοθέτησαν.

«Πρόκειται για το πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, ώστε να μην έχουμε αυτή τη ραγδαία αύξηση του κόστους ενέργειας και βέβαια την υπερφορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε όλη την Ευρώπη, εάν δεν γίνει κάτι να αλλάξει η σημερινή κατάσταση της κερδοσκοπίας που υπάρχει, θα έχουν 200 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω έσοδα από αυτή την ενεργειακή κρίση, την οποία επί της ουσίας πληρώνει ο καταναλωτής» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης δίνοντας έμφαση στη δίκαιη κατανομή του βάρους και στον παραγωγό ενέργειας και στον πολίτη και στο κράτος.

Ακολουθεί αναλυτικά η τοποθέτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής:

Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τη ΓΣΕΕ, που μας κάνει την τιμή να είναι σήμερα εδώ σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τους εργαζομένους.

Μετά από 10 χρόνια δημοσιονομικής περιπέτειας, η πανδημία και η ενεργειακή κρίση έχουν επιβαρύνει πάρα πολύ τον εργαζόμενο, τα νοικοκυριά και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους.

Για αυτό, εμείς έχουμε σταθεί στο πλευρό σας, ιδιαίτερα στο πολύ κρίσιμο μη δημοσιονομικό αλλά κοινωνικά αναπτυξιακό μέτρο της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Το θεωρούμε προτεραιότητα ιδιαίτερα αυτή την εποχή που καλπάζει η αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Παράλληλα, έχουμε βάλει ένα πλαίσιο για την ενεργειακή κρίση με μέτρα, τα οποία σε άλλες χώρες έχουν υλοποιηθεί και έχουν δημιουργήσει ένα πλέγμα ασφάλειας, αλλά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αδυνατεί και δείχνει ατολμία στην υλοποίησή τους. Πρόκειται για το πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, ώστε να μην έχουμε αυτή τη ραγδαία αύξηση του κόστους ενέργειας και βέβαια την υπερφορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε όλη την Ευρώπη, εάν δεν γίνει κάτι να αλλάξει η σημερινή κατάσταση της κερδοσκοπίας που υπάρχει, θα έχουν 200 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω έσοδα από αυτή την ενεργειακή κρίση, την οποία επί της ουσίας πληρώνει ο καταναλωτής.

Εμείς λοιπόν τι επιδιώκουμε; Να υπάρχει δίκαιη κατανομή του βάρους και στον παραγωγό ενέργειας και στον πολίτη και στο κράτος. Όχι να τα σηκώσει όλα ο πολίτης στις πλάτες του.

Και πάλι θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και θα είναι χαρά μου Πρόεδρε να μας πείτε την άποψή σας και για το νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΔ, διότι θα συζητηθεί και θέλουμε να έχουμε μια συνεργασία στον τρόπο που θα τοποθετηθούμε.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΩΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ο κ. Πρωθυπουργός πρέπει επιτέλους να αποφασίσει πως θα αντιμετωπίσει την αλλαγή των δεδομένων και των πάγιων ισορροπιών του μικρού δικομματισμού που έφερε τη θεαματική άνοδος του Κινήματος Αλλαγής μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην αρχή αντιμετώπισε το γεγονός με μια αμηχανία. Στη συνέχεια προχώρησε σε επίθεση εναντίον του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να τον μειώσει. Ακόμη πιο μετά άλλαξε στάση και ξαναγύρισε στην απόπειρα επικοινωνιακού αποκλεισμού ένα είδος σιωπητηρίου.

Εντωμεταξύ ο ίδιος και η Κυβέρνηση άνοιξαν καθοδηγημένα την εκλογολογία και την αλλαγή του εκλογικού νόμου στην ίδια κοινοβουλευτική περίοδο, γεγονός αδιανόητο στα κοινοβουλευτικά χρονικά πριν αναγκαστούν από τα πράγματα να κάνουν πίσω.

Και τώρα που νιώθει ότι η άνοδος του Κινήματος δεν είναι συγκυριακή και ότι το σενάριο της αυτοδυναμίας στη 2η εκλογή απομακρύνεται φέρνει ύστερες σκέψεις για.. μετεκλογικές συνεργασίες.

Δεν είναι δυνατό με κομματικές καντρίλιες εν μέσω της πολύπλευρης κρίσης που μαστίζει τη χώρα και αποκαρδιώνει τους πολίτες και των κινδύνων που εγκυμονεί ο πόλεμος που μαίνεται σε ευρωπαϊκό έδαφος να ορθοποδήσει ο τόπος.

Αναζητείται υπευθυνότητα και σταθερή πλεύση. Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός αδυνατούν να την διασφαλίσουν.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ

Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από τρία χρόνια στο τιμόνι της χώρας, πανηγυρίζουν, για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος, ενός τόσο σημαντικού έργου και για την ευρύτερη περιοχή.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες τόσο της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της σημερινής της Νέας Δημοκρατίας, για ένα έργο που θα παραδοθεί, εφόσον εξελιχθούν όλα ομαλά, με δέκα χρόνια καθυστέρηση στους πολίτες, και ενώ δυστυχώς θρηνούμε συνέχεια απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Η σημαντική εξοικονόμηση πόρων που αναφέρθηκε, από την Κυβέρνηση, σημαίνει απλά τη μεταφορά του κόστους στους πολίτες, με τα ακριβά διόδια που θα πληρώνουν, αφού το έργο δεν εκτελείται ως Δημόσιο.

Όσον αφορά στις δηλώσεις που έγιναν σήμερα, για το Τμήμα Πύργος-Ολυμπία, δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του και κάθε άλλο παρά ξεκάθαρο είναι ότι θα συνεχισθεί ως αυτοκινητόδρομος.

Τέλος δεν υπάρχει καμία αναφορά και προφανώς κανένας προγραμματισμός για το Τμήμα μέχρι την Τσακώνα, και τη διασύνδεση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της Πελοποννήσου, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί και προβλεπόταν.

ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

Η κυβέρνηση έγινε σχολιαστής της καθημερινότητας αφήνοντας τον πρωτογενή τομέα απροστάτευτο και δημιουργώντας κινδύνους για την επισιτιστική ασφάλειας της χώρας.

Να σταματήσει να κοροϊδεύει αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς από το καλοκαίρι του 2021 που ξέσπασε η ενεργειακή κρίση, κανένα μέτρο από αυτά -που σημειωτέον εξαγγέλθηκαν τρείς φορές- δεν έχει φθάσει στους γεωργούς, κτηνοτρόφους, πτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς ενώ η μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής καθώς και η δραματική αύξηση των τιμών των καυσίμων, της ηλεκτρικής ενέργειας, των λιπασμάτων και των ζωοτροφών, έχουν οδηγήσει τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες σε αδιέξοδο.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προτείνει την άμεση εφαρμογή των παρακάτω μέτρων ΤΩΡΑ για:

✓ να κρατήσουμε παραγωγικό τον πρωτογενή τομέα

✓ και να αποφύγουμε την μείωση της παραγωγής τροφίμων και την επισιτιστική κρίση.

1. Μείωση του κόστους παραγωγής :

Κόστος ενέργειας:

• Καύσιμα : Κατάργηση και επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης και του φυσικού αερίου για όλους τους παραγωγούς με βάση το ΟΣΔΕ ύψους τουλάχιστον 167 εκ ευρώ μέχρι το τέλος Απριλίου 2022. (Τα 50 εκ. που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση με καταβολή το 2023 δεν αντιμετωπίζουν το ζήτημα)

• Ηλεκτρικό ρεύμα: Κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αγροτικής χρήσης για την περίοδο Μαΐου- Δεκεμβρίου 2021, επιβολή οροφής στην ρήτρα αναπροσαρμογής και κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής για όλο το 2022, ύψους τουλάχιστον 140 εκ ευρώ. Καταβολή του 50% μέχρι τέλος Απριλίου 2022 και το υπόλοιπο 50% τον Σεπτέμβριο του 2022. (Τα 60 εκατ. ευρώ που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση με καταβολή το 2023 δεν αντιμετωπίζουν το ζήτημα)

Κόστος εφοδίων :

• Λιπάσματα: Επιδότηση του κόστους των λιπασμάτων κατά το τμήμα που οφείλεται στην αύξηση του κόστους ενέργειας και των πρώτων υλών, ύψους 70 εκ ευρώ με καταβολή μέχρι τέλος Μαΐου 2022.(Η μείωση του ΦΠΑ από 13% σε 6% που έχει ανακοινωθεί δεν καλύπτει ούτε ελάχιστα την τεράστια αύξηση.)

• Ζωοτροφές: Επιδότηση του κόστους των ζωοτροφών για το 2021 και για το 2022 που οφείλεται στην υπερβολική αύξηση τη τιμής των πρώτων υλών, ύψους 80 εκ ευρώ με βάση τον αριθμό των ζωών καταβολή μέχρι 15 Απριλίου. (Η μείωση του ΦΠΑ από 13 σε 6% που έχει εξαγγελθεί και η ενίσχυση με 2% επί τον πωλήσεων του 2021 δεν καλύπτει τους κτηνοτρόφους)

Κόστος μεταφοράς στα νησιά:

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Για τη μεταφορά ζωοτροφών στη Κρήτη για το έτος 2022 και την αύξηση του προγράμματος των μικρών νησιών του Αιγαίου ύψους 15 εκ ευρώ με καταβολή μέχρι 15 Απριλίου

2. Χρηματοδοτική ρευστότητα

✓ Χορήγηση καλλιεργητικών δανείων και ρύθμιση των οφειλών των αγροτών λόγω της πανδημίας και των εκτεταμένων ζημιών από καιρικά φαινόμενα.

✓ Καταβολή ενισχύσεων που καθυστερούν από ΟΠΕΚΕΠΕ

✓ Καταβολή αποζημιώσεων που καθυστερούν από τον ΕΛΓΑ για να μπορέσουν να προμηθευθούν τώρα εφόδια οι αγρότες για να καλλιεργήσουν

3. Τροποποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου 2021-27

✓ Στήριξη με συνδεμένες ενισχύσεις την παράγωγή σιτηρών και ζωοτροφών τώρα.

✓ Κατεύθυνση των ενισχύσεων σε παραγωγικές καλλιέργειες και επενδύσεις

4. Αύξηση της χρηματοδότησης από το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας των έργων ΑΠΕ σε γεωργούς και οργανώσεις για μόνιμη λύση.

✓ Ενίσχυση του δικτύου για την άμεση διασύνδεση των υφιστάμενων έργων ΑΠΕ των αγροτών και των οργανώσεων τους

✓ Χρηματοδότηση εγκατάστασης ΑΠΕ στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

✓ Χρηματοδότηση της σύστασης των ενεργειακών κοινοτήτων των αγροτών και των επενδύσεων σε ΑΠΕ (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, Συνεταιρισμοί, Ομάδες παραγωγών) και ενεργοποίηση του net metering

✓ Χρηματοδότηση εγκατάστασης ΑΠΕ στις μονάδες επεξεργασίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟ-OΡΓΑΝΩΣΗΣ

Στο πλαίσιο της αυτο-οργανωσης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προγραμματίζεται για αύριο 1η Απριλίου 2022 η παρακάτω κομματική δράση:

ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

19.00 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ : Αντωνίου Τόνια Βουλευτής Νότιου Τομέα, Οικονόμου Δημήτρης μέλος ΚΠΕ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΜΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Θα αγωνιστώ να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ το σύμβολο της αναγέννησης των σοσιαλδημοκρατικών ιδεών μας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΙΟΝΙΑΝ στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του σε Αίγιο και Πάτρα.

Ανοίγοντας την τηλεοπτική συζήτηση ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε συγκλονισμένος, όπως και όλη η Ελλάδα, για την τροπή της υπόθεσης θανάτου των τριών παιδιών. Η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, ανέφερε συμπληρώνοντας ότι πρέπει να πέσει άπλετο φως σε αυτή την σοκαριστική υπόθεση.

«Θα πάω σε όλη την Ελλάδα, γιατί θέλω μέσω της αυτό-οργάνωσης να ξαναδεθεί το ΠΑΣΟΚ με την κοινωνική του βάση. H δύναμη του ΠΑΣΟΚ ήταν η κοινωνία. Εμείς δεν είμαστε ένα κόμμα κλειστών τειχών, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το κόμμα, που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, μπορεί να αναγεννηθεί. Και εκεί που πριν κάποια χρόνια συμβόλιζε την πτώση της σοσιαλδημοκρατίας, το «pasokofication» που έλεγαν κάποιοι, θα αγωνιστώ να γίνουμε το μήνυμα της αναγέννησης των ιδεών μας» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης δίνοντας το στίγμα της αυτό-οργάνωσης του Κινήματος, που έχει ξεκινήσει εδώ και δυο εβδομάδες.

Σχετικά με την έκρηξη των τιμών στην ενέργεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ειδική αναφορά στην δέσμη μέτρων του Κινήματος για την άμβλυνση των προβλημάτων που συσσώρευσε η ενεργειακή κρίση στους αγρότες. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε την κατάργηση του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο για το 2022 και την επιδότηση της αγοράς λιπασμάτων. «Ο κ.Μητσοτάκης είχε δυνατότητες να ασκήσει άλλες πολιτικές, αλλά επιλέγει πολιτικές για τους λίγους» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, επισήμανε ότι ο Πρωθυπουργός κατεβάζει τον πήχη της αυτοδυναμίας, που ο ίδιος είχε προσδιορίσει, υπό το βάρος της αποδοκιμασίας της πολιτικής του από τον ελληνικό λαό. Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε ισχυρή εντολή από τους πολίτες την πρώτη Κυριακή ώστε να επιβάλει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το πρόγραμμα του και τα στελέχη του.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης εννοεί συνεργασίες αλλά όχι την πρώτη Κυριακή, αυτό σημαίνει ότι κάνει στυγνούς τακτικισμούς. Αυτό πιστεύω. Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει τις δημοσκοπήσεις, δεν του βγαίνουν τα κουκιά και κάνει μια στροφή νομίζοντας ότι θα μας πιέσει. Ακούστε, δεν πιεζόμαστε γιατί το βράδυ των εκλογών θα είναι αυτοί που θα πανηγυρίζουν και αυτοί που θα έχουν κατεβάσει πλερέζες. Νικητές θα είναι αυτοί που θα έχουν πολλαπλασιάσει το ποσοστό τους» τόνισε.

 

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.