ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΖ. ΠΑΙΑΤ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 10 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Ανεπιθύμητος ο πρέσβης των ΗΠΑ, που ήρθε στη Λάρισα να καμαρώσει την επίδειξη των αμερικανικών drones του πολέμου

Να κλείσει η αμερικανική βάση κατασκοπευτικών drones, στην 110 Π.Μ. της Λάρισας

Πρόκληση για τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού της Θεσσαλίας και της χώρας μας, αποτελεί η σημερινή επίσκεψη του πολεμοκάπηλου πρέσβη των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, προκειμένου να παραστεί στην επίδειξη των αμερικανικών κατασκοπευτικών drones του πολέμου, από κοινού με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Άμυνας.

Θυμίζουμε ότι στην 110 Π.Μ, με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της Ν.Δ, στο πλαίσιο της λεγόμενης «Αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ», εγκαταστάθηκε αμερικάνικη στρατιωτική βάση κατασκοπευτικών drones, που επιχειρούν από την Βόρεια Αφρική, το Αιγαίο έως την Κριμαία, συμμετέχοντας ενεργότατα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Η Ε.Π Θεσσαλίας του ΚΚΕ, καταγγέλλει στο λαό της περιοχής, την επίσκεψη – πρόκληση του αμερικανού πρέσβη και την κυβέρνηση της Ν.Δ, που κλιμακώνει την εμπλοκή της χώρας μας στους άκρως επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, τόσο με την παροχή στρατιωτικών βάσεων στις ΗΠΑ στη χώρα μας, όσο και με την συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με το αντίστοιχο πολεμικό υλικό, σε επεμβάσεις σε άλλες χώρες.

Η αύξηση των αμερικανικών βάσεων στο έδαφος της χώρας μας και της εμπλοκής της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, αλλά πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για το λαό μας και άλλους λαούς, αφού Ελλάδα μετατρέπεται σε μαγνήτη κινδύνων σε μια πιθανή ανάφλεξη στην περιοχή, που σήμερα είναι πολύ πιο ορατή.

Η Ε.Π Θεσσαλίας του ΚΚΕ, καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, ιδιαίτερα τη νεολαία, να πάρουν μέρος μαζικά στον αγώνα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, αξιώνοντας την μη κύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ από την Βουλή, να κλείσουν όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας, να επιστρέψουν άμεσα όλες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές αποστολές έξω από τα σύνορά μας, να αποδεσμευτεί η χώρα μας από ΝΑΤΟ, Ε.Ε, με το λαό αφέντη στον τόπο του. Καμία διευκόλυνση, καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.

 

ΑΘΗΝΑ 10/12/2019                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Στο πλαίσιο του σημερινού θανάσιμου εναγκαλισμού με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, που βάζουν σε κίνδυνο τους λαούς και τροφοδοτούν την τουρκική επιθετικότητα, ούτε ποτέ υπήρξε ούτε μπορεί να υπάρξει πραγματική λύση υπέρ του ελληνικού λαού και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, στο οποίο ως γνωστόν δεν συμμετέχει το ΚΚΕ, δυστυχώς είναι ένα ακόμα εργαλείο διαχείρισης αυτής της αδιέξοδης και επικίνδυνης πολιτικής, η οποία αποτελεί κοινό παρονομαστή των κομμάτων του ευρωατλαντικού μπλοκ.

 

10/12/2019                                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.