ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ – “Όχι στη Λευκή Βίβλο της καταστολής”

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Μαρτίου 2021 by manos (seo)-admin

Η «Λευκή Βίβλος για την ασφάλεια», που παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είναι ένα αντιλαϊκό – αντιδραστικό κείμενο, που προδιαγράφει την κατεύθυνση της καταστολής τον 21ο αιώνα. Με ιδιαίτερο κυνισμό παρουσιάζεται η νέα φιλοσοφία για τους μηχανισμούς καταστολής στην υπηρεσία της διασφάλισης της κυριαρχίας της άρχουσας τάξης. Δυναμώνει την κατασταλτική λειτουργία της αστυνομίας που αναλαμβάνει πρωταρχικό ρόλο στην υποταγή της εργατικής τάξης, του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας. Ο λαός αντιμετωπίζεται ως «εσωτερικός εχθρός» στο βαθμό που δεν ενσωματώνεται στην κυρίαρχη πολιτική και ιδεολογία. Στην κατεύθυνση αυτή,  καθίσταται θεμελιακή αξία για την κοινωνία, η διατήρηση, προστασία και εμβάθυνση της αποδοχής των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής.

Μέσα από τις γραμμές της λεγόμενης «Λευκής Βίβλου» γίνεται φανερή η αγωνιώδης προσπάθεια του σάπιου συστήματος να επιβιώσει. Οι εμπνευστές της αντιλαμβάνονται ότι ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας των μεγάλων αλλαγών που θα κλονίσουν συθέμελα το σημερινό άδικο και σαθρό κοινωνικό οικοδόμημα και θα οδηγήσουν σε ανατροπές. Γι’ αυτό γίνεται προσπάθεια ξεπλύματος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας αλλά και ενοχοποίησης του σοσιαλισμού. Γι’ αυτό ιδιαίτερα αποκαλυπτικά αναφέρεται στη «Λευκή Βίβλο», ότι οι μηχανισμοί καταστολής  θα δράσουν σε εποχές αύξησης των κοινωνικών εντάσεων που χαρακτηρίζονται «από την πόλωση των κοινωνιών, από την αντιπαράθεση των ταυτοτήτων και την ανάπτυξη πολυπληθών κινημάτων διαμαρτυρίας και διεκδίκησης δικαιωμάτων».

            Με βάση τη «Λευκή Βίβλο» αντιμετωπίζονται ως εχθρός οι εργαζόμενοι και οι νέοι που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τα οποία στραγγαλίζονται για τη στήριξη του κεφαλαίου. Η καταστολή αποσκοπεί στην ισοπέδωση των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων, χαρακτηρίζεται προαπαιτούμενο για την οικονομική ανάπτυξη του καπιταλισμού, την προσέλκυση επενδύσεων και την ανταγωνιστικότητα του.

Την προτεραιότητα αυτή υπηρετεί το νέο επιχειρησιακό πλαίσιο δράσης της αστυνομίας. Από τη μια πλευρά επιχειρεί να φτιασιδώσει την καταστολή με τις μορφές της λεγόμενης «Κοινοτικής Αστυνόμευσης», δηλαδή με την αξιοποίηση της τοπικής διοίκησης και το σύγχρονο χαφιεδισμό και από την άλλη πλευρά, λειτουργεί ο «μεγάλος αδελφός» με τη διεθνή συνεργασία όλων των κατασταλτικών μηχανισμών των ιμπεριαλιστικών κρατών και οργανισμών, των στρατηγικών συνεργασιών σε βάρος των εργατικών τάξεων όλων των χωρών.

            Η αστυνομία είναι κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους, δεν αλλάζει ούτε μετασχηματίζεται. Απευθυνόμαστε όμως και στους ίδιους τους αστυνομικούς. Δεν ταυτίζουμε όλους τους απλούς αστυνομικούς, που προέρχονται από φτωχά αγροτικά και λαϊκά στρώματα, με το βάρβαρο κατασταλτικό μηχανισμό που υπηρετούν. Η πάλη για την κατάργηση των αντιδραστικών νόμων που περιορίζουν τα λαϊκά δικαιώματα αφορούν και τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

            Κανένας αστυνομικός να μη σηκώσει το γκλομπ και να μην ρίξει χημικά ενάντια στο λαό που αγωνίζεται για το δίκιο του.

            Να καταργηθούν τα ΜΑΤ, η ΟΔΟΣ, η ΔΡΑΣΗ, οι ΟΠΚΕ, τα ΕΚΑΜ, η ΔΙΑΣ, η πανεπιστημιακή αστυνομία, και όλες οι ειδικές κατασταλτικές μονάδες. 

Ο λαός μας επίσης χρειάζεται να παλέψει για να καταργηθούν τα τεχνικά μέσα που σακατεύουν όσους αγωνίζονται για το δίκιο τους.

            Να αποσυρθούν και να καταστραφούν  οι “ΑΙΑΝΤΕΣ” και κάθε άλλο μέσο κατασταλτικού ρόλου.

            Να σταματήσει η αστυνόμευση των διαδηλώσεων, των πορειών και όλων των διαμαρτυριών του λαού. Σε κάθε περίπτωση να απαγορευτεί η χρήση πυροβόλων όπλων όλων των τύπων εναντίον τους.

            Να απαγορευτεί επίσης στις διαδηλώσεις – πορείες και διαμαρτυρίες του λαού, η ρίψη δακρυγόνων, καπνογόνων, χημικών, οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Είναι ανάγκη. Δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής από τον λαό και τη νεολαία. Αγώνας μαζικός. Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και η καταστολή.

 

 24/3/2021                                                            Επιτροπή για τις Ένοπλες Δυνάμεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τεχνικών Κλάδων Εργαζομένων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ), την Παρασκευή 26 Μαρτίου, στις 12 μ.μ., στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

 

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

 

Είναι αδιανόητο κι εγκληματικό, τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει, που ασθενείς χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ και που τα ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων “σπάνε” το ένα μετά το άλλο, η κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά την επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών.

Είναι αδιανόητο κι εγκληματικό οι επιχειρηματίες της υγείας να συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη ζωή και τον πόνο χιλιάδων ανθρώπων.

Κι αυτό το έγκλημα στο βωμό του κέρδους ούτε ξεχνιέται ούτε παραγράφεται.

 

 ΑΘΗΝΑ 24/3/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ

 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, με την Πρέσβη της Κούβας στην Αθήνα Σέλμις Μαρία Ντομίνγκεζ Κορτίνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες Πρόξενος της Πρεσβείας της Κούβας, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Άρης Ευαγγελίδης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε συντροφική δημιουργική συζήτηση και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις, την κατάσταση στην Ελλάδα και την Κούβα. Η πρέσβης της Κούβας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για την πάλη του κουβανικού λαού στις συνθήκες που δυναμώνει ο αποκλεισμός της Κούβας από τις ΗΠΑ, τα επιτεύγματα της χώρας στον τομέα της υγείας, και το αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, την πρόοδο στον τομέα των εμβολίων και των φαρμάκων.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημέρωσε την κουβανική αντιπροσωπεία για την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή, την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τις βαριές συνέπειες σε βάρος των εργαζομένων, την πάλη του ΚΚΕ στις συνθήκες της πανδημίας, για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού, ενάντια στην πολιτική της εμπορευματοποίησης του συστήματος υγείας που έχει οδηγήσει στην κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ χαιρέτισε το 8ο Συνέδριο του ΚΚ Κούβας που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλη και αναφέρθηκε στην πολύμορφη διεθνιστική δράση του ΚΚΕ στο πλευρό του Κουβανικού λαού, για να τερματιστεί ο εγκληματικός πολύχρονος αποκλεισμός των ΗΠΑ και σε πρωτοβουλίες του κόμματος την επόμενη περίοδο.

ΑΘΗΝΑ 24/3/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Να σταματήσουν οι πιέσεις στα αθλητικά σωματεία μπροστά στις εκλογές

Αυτό το διάστημα γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες καταγγελιών από ανθρώπους των αθλητικών σωματείων για πιέσεις και εκβιασμούς, που δέχονται από κυβερνητικούς παράγοντες, προκειμένου να υποστηρίξουν τους εκλεκτούς της κυβέρνησης στις αρχαιρεσίες που διεξάγονται στις Αθλητικές Ομοσπονδίες. Αυτό καταγράφηκε ήδη στις Ομοσπονδίες που έχουν ολοκληρώσει τις εκλογές και απ’ o, τι φαίνεται θα κορυφωθεί, όσο τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά για την κυβέρνηση και τον υφυπουργό Αθλητισμού. Ιδιαίτερα η ηλεκτρονική ψηφοφορία ευνοεί τέτοιου είδους παρεμβάσεις, αφού από την αρχή έχει καταγγελθεί ότι ως διαδικασία δεν είναι αδιάβλητη.

Καλούμε την κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να  σταματήσουν εδώ και τώρα τις πιέσεις και τις παρεμβάσεις στους εκλέκτορες των σωματείων, ώστε να εκφράσουν ανεμπόδιστα τη θέληση των σωματείων τους, στις εκλογές που  έχουν προγραμματιστεί.

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.