ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


Reading time: 4 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 23 Μαΐου 2023 by manos (ceo)-admin

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε προ ολίγου με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την παραλαβή της τρίτης διερευνητικής εντολής απόψε στις 18:30.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: «ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ»

Στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ο Δ. Μάντζος έκανε λόγο για αισιοδοξία και δυναμισμό στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι «κοιτάζουμε μπροστά, προς την ανάγκη ο τόπος να αποκτήσει επιτέλους μία ισχυρή, γνήσια, προοδευτική προγραμματική αντιπολίτευση, μία εναλλακτική θετική πρόταση δομημένη πάνω σε ρεαλιστικούς όρους διακυβέρνησης».

Επανέλαβε, παράλληλα, τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για «ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα στηρίζει ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, δημόσιο σύστημα υγείας, υψηλής ποιότητας δημόσια παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, ρύθμιση της αγοράς εργασίας, βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη και ένα ισχυρό κράτος δικαίου με ισχυρούς θεσμούς, με λογοδοσία και διαφάνεια στο κράτος».

«Αυτά όλα προϋποθέτουν αξιοπιστία και συνέπεια. Είναι δύο αρετές, που έλειψαν από την αξιωματική αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια», σημείωσε ο Δ. Μάντζος και συνέχισε:

«Εμείς απευθύνουμε ένα θετικό και αισιόδοξο κάλεσμα σε όλους τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες, να χτίσουμε ξανά μαζί το Κίνημα της Αλήθειας, στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Το δικό μας κάλεσμα δεν είναι προς άλλες πολιτικές δυνάμεις, αλλά προς τους πολίτες. Εκείνοι καλούνται να ορθώσουν το ανάστημά τους, να πάρουν την ευθύνη στα χέρια τους και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την Ελλάδα του μέλλοντος, ενισχύοντας μια γνήσια προοδευτική εναλλακτική για τη διακυβέρνηση του τόπου».

Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε: «Διάβασα πολύ προσωπικά μια ανακοίνωση, η οποία έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι φταίνε οι άλλοι. Θα μπορούσαν, αντί τόσων πολλών λέξεων, να αρκεστούν στις λίγες λέξεις που χρησιμοποίησε ο κ. Γιώργος Τσίπρας σε μια ανάρτησή του, μιλώντας για μία αποδοκιμασία της παιδικής χαράς. Είναι ακριβώς αυτό που λέγαμε και εμείς προεκλογικά: οι ανερμάτιστες πολιτικές, οι ασυναρτησίες, το θόλωμα στη στρατηγική στόχευση, ο τυχοδιωκτισμός ως πυξίδα πολιτικής. Αυτά είναι που χαρακτήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στόχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής παραμένει, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μάντζο, «η αλλαγή πολιτικού παραδείγματος μέσα από ένα πρόγραμμα αισιόδοξο, θετικό, μεταρρυθμιστικό για μια γνήσια προοδευτική εναλλακτική στην πατρίδα μας. Αυτή είναι η δική μας αποστολή: στο δρόμο προς τις επόμενες κάλπες να ανοίξουμε το προσκλητήριο μας ακόμη περισσότερο σε όλους τους δημοκράτες πολίτες για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μια ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη».

Απαντώντας, τέλος, στον Θεόδωρο Δρίτσα που παρίστατο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεοπτική εκπομπή, και είχε κάνει λόγο για έπαρση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο Δ. Μάντζος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ακούσατε έπαρση από εμάς; Κρατήσατε όρθια, ως “χρυσοί” χορηγοί, μια κυβέρνηση που χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια, ευνοιοκρατία και προσβολές στο κράτος δικαίου. Δεν αναλάβατε ούτε την ελάχιστη ευθύνη και τη ρίχνετε στο ΠΑΣΟΚ; Μας είπατε ότι χρεοκοπήσαμε τη χώρα, τώρα μας λέτε ότι τη βάψαμε και μπλε; Τι άλλο θα κάνει αυτό το ΠΑΣΟΚ πια;».

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Η ΛΑΪΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΧΥΡΗ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ»

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης.

Ακολουθεί ο διάλογος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

Κατερίνα ΣακελλαροπούλουΠρόεδρε σας κάλεσα γιατί, όπως ξέρετε, κατά το Σύνταγμα, είστε ο επόμενος, εφόσον ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, δεν θεωρούν ότι υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Επομένως παρέδωσαν την εντολή που προβλέπει το άρθρο 37, τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Είναι πλέον η δική σας σειρά και γι’ αυτό σας κάλεσα.

Νίκος ΑνδρουλάκηςΚυρία Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων, γι’ αυτό επιστρέφω άμεσα ως άγονη τη διερευνητική εντολή.

Όπως σημείωσα και το βράδυ της Κυριακής, ο ελληνικός λαός ανέδειξε μια πολύ μεγάλη ανάγκη, να υπάρχει στον τόπο μας ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη, που να μπορεί να είναι φρουρός του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα μετά από αυτά που περάσαμε στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Να διασφαλίσει το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία, προκειμένου να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες, που έχουν κλιμακωθεί.

Και, βέβαια, να υπηρετήσει ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι μόνο για τους λίγους. Και σε αυτή την ανάγκη θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να ανταποκριθώ, διότι είναι πραγματικά εθνικό καθήκον να υπάρχει αυτή η ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη.

Κατερίνα ΣακελλαροπούλουΩραία, λοιπόν, άρα θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα κι εύχομαι να έχουμε την καλύτερη λύση για τον τόπο, όπως είπα και το πρωί.

Εξερχόμενος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Παρέδωσα την εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και υπογράμμισα ότι η λαϊκή ετυμηγορία ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη στον τόπο, ώστε να θέσουμε στο παρελθόν τη διχόνοια, την τοξικότητα, τον ελιτισμό και τον λαϊκισμό.

Μια ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη που να διασφαλίσει ένα ισχυρό κράτος δικαίου, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Να διασφαλίσει ότι θα υπάρχει ένα στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης, με πολλές καλές θέσεις εργασίας για τα ελληνόπουλα. Μια δίκαιη ανάπτυξη που τα οφέλη θα είναι για τους πολλούς και όχι μόνο για τους λίγους. Μια ισχυρή παράταξη, μια ισχυρή δύναμη η οποία θα είναι φρουρός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θεσμών και του κράτους δικαίου.

Αυτή την ανάγκη που ανέδειξε ο ελληνικός λαός, θα αγωνιστώ να αποκτήσει σάρκα και οστά στις επόμενες εθνικές εκλογές. Είναι εθνική ανάγκη αυτή η δύναμη να αποκτήσει δυναμική, ώστε να υπάρχει δυνατότητα σταθερότητας και προοπτικής για τη χώρα. Προοπτική για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, βάζοντας τις περιπέτειες πίσω και όχι να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές σε νέες περιπέτειες».

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.