ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΕΚΑΠ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 25 Νοεμβρίου 2021 by manos (seo)-admin

Ανακοίνωση Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ)

Στις 5/12 και (αν χρειαστεί) στις 12/12 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου. Στις εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού :

  • Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής.
  • Ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής ορίζονται όσοι συμφωνούν με τις αρχές, τις επιδιώξεις, την οργάνωση και τη λειτουργία του, αποδέχονται το πρόγραμμά του και το παρόν καταστατικό και επιθυμούν να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του, στην προώθηση των θέσεών του και στην προβολή της δράσης του.

Κατά την διαδικασία των εκλογών όποιος/α δεν είναι μέλος του Κινήματος υπογράφει αίτηση και βεβαιώνει ότι δεν είναι μέλος άλλου πολιτικού κόμματος, ότι αποδέχεται και αναλαμβάνει πλήρως τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την αντίστοιχη ιδιότητα με βάση τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού και ακόμα συναινεί και εξουσιοδοτεί το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για την χρήση των στοιχείων του καταλόγου ψηφισάντων με βάση το νομικό πλαίσιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.

Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου καθώς και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων που θα παραμένουν εντός του εκλογικού κέντρου, υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test τελευταίου 48ωρου. Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Για την ΕΔΕΚΑΠ

Ο Πρόεδρος
ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΟΨΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο θα τελεστεί την ερχόμενη Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 στις 12 το μεσημέρι, το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο της προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ και του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά.

Αμέσως μετά, στις 13.30 της ίδιας μέρας, θα παρουσιαστεί στα κεντρικά Γραφεία του κόμματος (Χαριλάου Τρικούπη 50) η αναμορφωμένη πρόσοψη και είσοδος του κτηρίου, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Η ΝΔ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

Παρά τα μεγάλα λόγια του κ. Μητσοτάκη το ΕΣΥ και εν μέσω πανδημίας, εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Οι τραγικές εικόνες των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ το αποδεικνύουν. Στέκεται ακόμη όρθιο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων του, των γιατρών και των νοσηλευτών.

Η νέα κυβερνητική οδηγία για δραστικό περιορισμό των τακτικών χειρουργείων στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, σε ένα συμπέρασμα οδηγεί για την ΝΔ. Πως όποιος ασθενής δεν έχει χρήματα για τον ιδιωτικό τομέα της υγείας, είναι καταδικασμένος.

Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι αρνητής του ΕΣΥ.

Για το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ που το δημιούργησε, η αναγέννηση του είναι ο πρώτος στόχος και δέσμευση μας.

Μ. ΟΘΩΝΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΗ… ΖΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ «ΜΗ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΗ»

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΑΝΩΛΗ ΟΘΩΝΑ
ΜΕΛΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΣΤΗΝ ΕΡΤ1 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ»
ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΧΛΙΜΙΝΤΖΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΙΔΟΥ

 

«Δεν θα επιτραπεί σε κανένα να ψηφίσει στη… ζούλα και μετά “μη τον είδατε τον Παναή”»

– Για το ποιοι θα ψηφίσουν στην εκλογική διαδικασία.

Η διαδικασία στηρίζεται σε δύο βασικές αρχές. Η μία είναι ότι απευθύνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που θεωρούν ότι μπορούν να εκφραστούν ιδεολογικά, πολιτικά και στη συνέχεια και εκλογικά από τον πολιτικό μας φορέα. Ανεξάρτητα μάλιστα και από τις πρόσφατες πολιτικές τους επιλογές και κομματικές προτιμήσεις. Όλοι οι πολίτες δικαιούνται να αναθεωρήσουν την άποψή τους και να θέλουν, αξιολογώντας τα νέα δεδομένα, όπως φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις, να ενταχθούν και να συμμετάσχουν σ’ αυτήν την διαδικασία. Εντασσόμενοι όμως έστω και προσωρινά σε μια οργανική σχέση με την παράταξη. Αυτή είναι η δεύτερη βασική αρχή της διαδικασίας. Δεν μπορεί και δεν θα επιτραπεί σε κανένα να ψηφίσει στη… ζούλα και μετά “μη τον είδατε τον Παναή” που λέει και ο λαός μας. Γι’ αυτό και υπάρχει και με βάση την απόφαση της Κεντρικής μας Επιτροπής όποιος προσέλθει να ψηφίσει θα εγγράφεται στο μητρώο είτε μελών είτε φίλων δηλώνοντας ρητά και ανεπιφύλακτα ότι μαζί με τα δικαιώματα που η ιδιότητα δίνει σ’ ένα μέλος ή σ’ έναν φίλο του κόμματος, αποδέχεται και αναλαμβάνει και τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που στο Καταστατικό μας προβλέπονται.

Υπάρχει μια ακόμα παράμετρος. Πέρα από την εγγραφή στο Μητρώο, θα συναινέσουν υπογράφοντας το σχετικό έντυπο στη διαχείριση των μητρώων από τον πολιτικό φορέα ακόμα και στην δημοσιότητα του καταλόγου ψηφισάντων, σεβόμενοι πάντα το νομικό πλαίσιο που διέπει την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

– Για τη διαδικασία σε σχέση με τους εμβολιασμούς

Θα κάνουμε ό,τι προβλέπεται και είναι αναγκαίο. Προς το τέλος αυτής της εβδομάδας, αρχές της επόμενης θα ξέρουμε το τι θα διέπει τη διαδικασία από υγειονομικής πλευράς. Πρέπει να είναι απολύτως επίκαιρο και όσο πιο κοντά γίνεται στα επιδημιολογικά δεδομένα και στην κατάσταση που θα επικρατεί την 5η Δεκεμβρίου. Επομένως τις επόμενες ημέρες αυτό θα διευκρινιστεί και θα ανακοινωθεί με βάση και τις οδηγίες που το Υπουργείο και η αρμόδια επιτροπή θα δώσει.

– Για τις δημοσκοπήσεις

Λέγαμε και πριν τις τελευταίες εξελίξεις και την απώλεια της Φώφης Γεννηματά ότι οι πολιτικές και οι κοινωνικές προϋποθέσεις για να κάνει η Παράταξη το άλμα πολιτικά και εκλογικά δεν ήταν ούτε το 2015 που υπήρχε η ψευδαίσθηση της ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ ούτε το 2019 που υπήρχε μια αντίστοιχη προσδοκία από την εκλογή του κου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού. Είναι τώρα που και οι δύο αυτές προσδοκίες αποδεικνύονται στην πράξη ως μη εκπληρούμενες, για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Η Φώφη Γεννηματά παρέλαβε αυτήν την Παράταξη, αν μιλήσουμε με δημοσκοπικούς όρους στο 2,8% τον Ιούνιο του 2015 και ο επόμενος Πρόεδρος απ’ αυτήν θα το παραλάβει πάνω από το 10%. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, είναι μια Παράταξη που έχει μια καθαρή πολιτική ταυτότητα σε προοδευτική κατεύθυνση, με σημαντικά ανανεωμένο στελεχιακό δυναμικό με μια ολοκληρωμένη πρόταση, το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, για την επόμενη μέρα της χώρας. Αυτό είναι μια προίκα για την Παράταξη και για τον επόμενο Πρόεδρο που πρέπει να αξιοποιηθεί.

– Για τις αντιπαραθέσεις των υποψηφίων και την ενότητα στον χώρο

Είναι κοινή διαπίστωση ότι η εσωκομματική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, που ξέρουμε όλοι ότι από τη φύση της έχει πειρασμούς και παγίδες εσωστρέφειας, έχει κρατηθεί σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο που προοιωνίζει ότι δε θα υπάρχουν ζητήματα ούτε την επόμενη μέρα, κάτι που είναι μια βασική προϋπόθεση για να υπηρετηθεί αυτή η παρακαταθήκη ενότητας της Φώφης Γεννήματα.

Η όποια αντιπαράθεση είναι μέχρι στιγμής εντός πλαισίου. Αν όλοι οι υποψήφιοι συμφωνούσαν σε όλα δεν θα υπήρχε και λόγος να υπάρχουν διαφορετικές υποψηφιότητες. Είναι λοιπόν, θεμιτό και φυσιολογικό ο κάθε υποψήφιος να προβάλει την δική του ατζέντα, ακόμα και την διαφοροποίησή του συγκριτικά σε επιμέρους ζητήματα ή σε διάφορα θέματα αιχμής σε σχέση με άλλους υποψηφίους. Αυτό είναι κάτι όχι μόνο αναπόφευκτο αλλά και επιθυμητό γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία η κοινωνική βάση της παράταξης θα επιλέξει αυτόν που ο καθένας θεωρεί πως εκφράζει καλύτερα το δικό του πιστεύω και τις ανάγκες της συγκυρίας.

Αίτηση Εγγραφής Μέλους/Φίλου για τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής

https://kinimaallagis.gr/gggg/…

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.