ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ


0
(0)

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο του Άκη Τσοχατζόπουλου

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχε σε κορυφαίες κυβερνητικές και κομματικές θέσεις.

Είναι γνωστό όμως, ότι εδώ και πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ είχε διαχωρίσει -με βάση τις αρχές και τις αξίες του- πλήρως και ριζικά τη θέση του απέναντί του.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Π. ΒΛΑΧΟΣ: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΕΙΘΩ, ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρωινή Ενημέρωση» και τους δημοσιογράφους Νίκο Ανδρίτσο και Νίκο Υποφάντη μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος. Μεταξύ άλλων σχολίασε:

  • Τον Ιούλιο το Κίνημα Αλλαγής υπερψήφισε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, όπως και ενθαρρύναμε δράσεις ευαισθητοποίησης, τις οποίες θα έπρεπε να κάνει η Κυβέρνηση. Νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον υγειονομικό. Είναι κοινωνικό ζήτημα. Είναι ζήτημα κοινωνικής αλληλεγγύης.
  • Η υποχρεωτικότητα είναι το ένα σκέλος αλλά η δημοκρατική πειθώ είναι το άλλο σκέλος της προσπάθειας. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε χαμηλά στην εμβολιαστική κάλυψη και δημιουργούνται και αναταράξεις και μέσα στην κοινότητα των υγειονομικών, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν εξάντλησε όλα τα περιθώρια της δημοκρατικής πειθούς.
  • Εάν κρίνουμε την εμβολιαστική κάλυψη ως βασικό κριτήριο, τα αποτελέσματα δεν είναι καλά. Δεν βοηθάνε μέτρα όπως η αναστολή των αδειών των υγειονομικών, όταν τους λένε «ελάτε πίσω να καλύψετε θέσεις», όταν για δύο χρόνια έχουν υπερβεί τον εαυτό τους, έχουν δώσει τη ζωή τους και τη ψυχή τους και μάλιστα χωρίς να έχουν ανταμειφθεί γι’ αυτό. Θυμίζω ότι δύο χρόνια ζητάμε να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Αντιλαμβάνομαι ότι η υποχωρητικότητα έχει και συνέπειες αλλά θα έπρεπε να εξαντλήσουμε τα δημοκρατικά μέσα και να ανταμείψουμε τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή.
  • Όσον αφορά για τις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο, δεν χωρά αμφιβολία ότι όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και διαχειρίζονται ευαίσθητες υπηρεσίες, όπως είναι η Άμυνα, οι Μεταφορές, η Αστυνόμευση πρέπει να ενταχθούν σε αυτό που λέμε «υποχρεωτικός εμβολιασμός». Αλλά για να διευρυνθεί η βάση της υποχρεωτικότητας, πρέπει να μας πείσει η κυβέρνηση ότι μπορεί πραγματικά να την εφαρμόσει.
  • Το ζήτημα με τα σχολεία μας έχει απασχολήσει από πέρυσι. Είχαμε πει ότι χρειαζόταν πολύ καλύτερη προετοιμασία και «χτυπάμε» και το «καμπανάκι» και για φέτος.
  • Η κυβέρνηση κρίνεται από τον έλεγχο και την τήρηση των μέτρων. Αυτό το καλοκαίρι, όπως διαπίστωσαν όσοι ταξίδεψαν με καράβια, τρένα πλοία κι αεροπλάνα, οι έλεγχοι είναι πλημμελείς και πάρα πολύ χαλαροί. Άρα λοιπόν, δεν αρκεί μόνο να «κουνάμε το δάχτυλο» στους πολίτες και να τους λέμε «εμβολιαστείτε». Χρειάζεται και η Πολιτεία από την πλευρά της να κάνει ελέγχους.
  • Όποιος δεν εμβολιάζεται είναι ένας εν δυνάμει «καμικάζι». Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ο εμβολιασμός είναι προτεραιότητα, αλλά η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να πάει πρώτη να βρει τον κόσμο. Έχουμε μιλήσει για κινητά συνεργεία εμβολιασμού σε απομακρυσμένες περιοχές και σε ειδικές ομάδες.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά Fm 90.1 και στον δημοσιογράφο Χρήστο Μυτιληνιό.

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Η καταστροφή από τις πυρκαγιές είναι πρωτοφανής. Αποδείχθηκε η ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους. Το Κυβερνητικό σύστημα πολιτικής προστασίας δοκιμάστηκε και απέτυχε.

Υπάρχει δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση στον κόσμο γιατί είδαν να καταστρέφεται η προοπτική τους, τόσο η επαγγελματική όσο και η προσωπική με τις καταστροφικές πυρκαγιές. H κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων, αλλά δυστυχώς τη βλέπουμε να αναλώνεται στην γνωστή κοκορομαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος έβλαψε περισσότερο τη χώρα.

Εμείς ως το τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα καταθέσαμε πριν από λίγο καιρό, μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον κλιματικό νόμο, με προτάσεις αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Τι έκανε η ΝΔ; τίποτα. Αντίθετα, ακόμα και το νόμο για τη διάρθρωση της πολιτικής προστασίας, τον ανέστειλε.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Ομολογία πλήρους αποτυχίας είναι οι κυβερνητικές εξαγγελίες σχετικά με τα νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Η συνεχής πολυγλωσσία της Κυβέρνησης της ΝΔ και η παταγώδης αποτυχία της να συγκροτήσει μία στοχευμένη εμβολιαστική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης είχαν ως συνέπεια να μη δημιουργηθεί το αναγκαίο «τείχος ανοσίας». Οι εξαγγελίες της θα κριθούν στην πράξη, από την ύπαρξη και λειτουργία ενός αποτελεσματικού προγράμματος ελέγχων από τους αρμόδιους μηχανισμούς του κράτους, που ωστόσο μέχρι τώρα -και ιδιαίτερα στους θερινούς μήνες- δεν υπήρξε! Το Κίνημα Αλλαγής, που βγήκε μπροστά για την προστασία της Δημόσιας Υγείας με δική του καμπάνια, επισημαίνει ξανά την ανάγκη εμβολιασμού, ως μια πράξη ατομικής και συλλογικής ευθύνης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Η παράταξή μας και η Φώφη Γεννηματά ήταν αυτή η οποία είχε βγει από το Μάρτιο και είπε ΝΑΙ στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και για τους υγειονομικούς και για τους μαχητές της πρώτης γραμμής στον τουρισμό και στον επισιτισμό. Τότε ο κ. Μητσοτάκης έλεγε να τα δούμε όλα αυτά από Σεπτέμβριο, αναγκάστηκε από τις εξελίξεις να τα δει πολύ νωρίτερα.

Η ενίσχυση και θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι άμεσης προτεραιότητας και η κυβέρνηση πρέπει να δράσει τώρα, πριν επιβαρυνθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν θα έχουμε επιλογές.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Είναι οξύμωρο και πραγματικά ειρωνικό ότι πιο γρήγορα καταλαμβάνουν πόλεις οι Ταλιμπάν, παρά η Ευρώπη αποφασίζει να αντιδράσει απέναντι στην επέλαση τους και να καταλήξει σε συμπεράσματα χωρίς τις μακρές και ατέρμονες συνεδριάσεις της.

Η Ε.Ε και η διεθνής κοινότητα λειτουργούν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση συνολικά και ειδικά η αργοπορία σε επίπεδο αποφάσεων της Ε.Ε μας κόστισε πολύ σοβαρά και εμάς στην Ελλάδα το 2015. Αυτό που χρειάζεται είναι γενναίες αποφάσεις και καθαρά λόγια επιτέλους από όλους τους εταίρους.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων έφυγαν από το Αφγανιστάν είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι απέναντι στο καθεστώς των Ταλιμπάν και αυτό σημαίνει ότι έχουν συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης, συγκεκριμένη αντίληψη γύρω από τη Δύση συνολικά και πρέπει να μη μείνουν αβοήθητοι στο έλεος των ταλιμπάν. Άρα και η Ελλάδα και φυσικά η Ε.Ε πρέπει να κάνει τον αντίστοιχο στρατηγικό σχεδιασμό για την επόμενη περίοδο και να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις για τη διάσωση των ανθρώπων της στο Αφγανιστάν.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Οι πολίτες που μας ακούν έχουν κουραστεί από τα πολλά λόγια που λέγονται γύρω από αυτά τα ζητήματα. Όλοι εμείς που ζούμε στο κέντρο της Αθήνας αντιλαμβανόμαστε για ποιο πρόβλημα μιλάμε χρόνια τώρα γύρω από το μεταναστευτικό – προσφυγικό και το πως έχει δημιουργήσει τεράστια ζητήματα σε περιοχές όπως είναι το Μεταξουργείο, ο Άγιος Παύλος η Ομόνοια.

Χρειάζεται σχεδιασμός έτσι ώστε σε μια ήδη επιβαρυμένη χώρα όπως είναι η Ελλάδα, να μην έχουμε νέα προβλήματα είτε αυτά αφορούν τα νησιά και τα σύνορά μας, είτε αυτό αφορά την Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις. Δεν μπορεί η Ε.Ε να βλέπει την Ελλάδα ως αποθήκη ψυχών και απελπισμένων ανθρώπων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να πιέσει την Ε.Ε. για την διαχείριση του κύματος των προσφύγων, που θα υπάρξει. Να κατανεμηθεί δίκαια σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό είναι και το νόημα και τις παρεμβάσεις που έκανε η Φώφη Γεννηματά χθες και η προτροπή την οποία έκανε προς την κυβέρνηση για την ευρωπαϊκή ένωση για έναν δίκαιο και αναλογικό καταμερισμό των προσφυγικών ροών. Έτσι, λοιπόν, η Ελλάδα πρέπει πολύ ενεργητικά και μεθοδικά να δει πως ακριβώς θα χαράξει μια στρατηγική που καλύπτει και δικά της συμφέροντα.

Τα σημάδια όμως δεν είναι ευοίωνα και υπάρχει κίνδυνος να ζήσουμε πάλι μια παταγώδη αποτυχία διαχείρισης του προσφυγικού όπως αυτή που μας ταλανίζει 20 και πλέον χρόνια και η οποία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Η δε, κυβέρνηση ρίχνει στάχτη στα μάτια των πολιτών γύρω από τις δομές.

Στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή δημιουργεί «Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές».

Με απλά λόγια η κυβέρνηση εξαπάτησε τους Εβρίτες μεταφέροντας το μοντέλο των νησιών και στον Έβρο. Με δεδομένο πως αποφασίστηκε πρόσφατα πως η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα για τους προερχόμενους από Συρία, Αφγανιστάν, Σομαλία, Πακιστάν και Μπανγκλαντές, όλοι οι εισερχόμενοι από αυτές τις χώρες, λίγοι ή πολλοί, θα εγκλωβίζονται για πολλούς μήνες ίσως και χρόνια στα σύνορα. Αυτή είναι η υποκρισία της Κυβέρνησης.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΑΡΑΚΗ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Σε πρωτοφανές θεσμικό ατόπημα, που υποδηλώνει είτε πλήρη άγνοια των κοινοβουλευτικών ηθών είτε απλώς φόβο, προέβη σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής νομοσχεδίου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τις διαδικασίες απέλασης και επιστροφών.

Αντιδρώντας, με τρόπο απολύτως αθέμιτο, στην πρόταση του ειδικού εισηγητή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη να προσέλθουν στην ακρόαση φορέων ομάδες πολιτών από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, όπως η Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και κατοίκων Χίου, ο κ. Μηταράκης θεώρησε σκόπιμο να “υποδείξει” στην Εθνική Αντιπροσωπεία ποιοί φορείς πρέπει να ακουστούν και ποιοί όχι, με βάση την προσωπική του άποψη για την αντιπροσωπευτικότητά τους. Πρόκειται για πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Αλίμονο αν οι Υπουργοί υποκαθιστούσαν τη Βουλή ως προς τους φορείς που καλούνται κάθε φορά να σχολιάσουν τα νομοσχέδια αποκλείοντας από τη διαδικασία όσους διαφωνούν με το έργο τους.

Παρά τις συνεχείς αντιδράσεις του κ. Μηταράκη, ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής αναγκάστηκε να πάρει άλλες τρεις φορές τον λόγο για να επιμείνει για το αυτονόητο: να ακουστεί στη Βουλή η άποψη των κατοίκων των νησιών.

Ο Γιώργος Καμίνης, μετά το πέρας της συνεδρίασης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Θεώρησα αυτονόητο πως σε ένα νομοσχέδιο που αφορά τη ζωή των κατοίκων των νησιών μας αλλά και του Έβρου, οφείλει η εθνική αντιπροσωπεία να ακούσει αυτή, τη συχνά ξεχασμένη, φωνή της πραγματικής κοινωνίας. Η σπουδή του κ. Μηταράκη να αποκλείσει αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους από την κοινοβουλευτική διαβούλευση μας εξέπληξε με την κυνικότητά της. Υποδηλώνει τον φόβο του μπροστά σε αυτά που γνωρίζει ότι θα του καταλογίσουν όσοι ξέρουν από πρώτο χέρι την κατάσταση και δεν μένουν στα παραπλανητικά στατιστικά που επιμελώς δημοσιεύει το Υπουργείο και επαναλαμβάνει ο Υπουργός σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του”.

Η ακρόαση φορέων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη, 31 Αυγούστου, στις 10.00 π.μ.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΑΣ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2021

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021, η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η σημερινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Γ’ βάθμια εκπαίδευση επαληθεύει την προχειρότητα του κυβερνητικού σχεδιασμού και τη βιασύνη εφαρμογής ενός νέου συστήματος πρόσβασης στα ΑΕΙ. Το νέο σύστημα εισαγωγής και ο εξορθολογισμός που θέλησε να φέρει, πνίγηκαν στο κυνήγι των εντυπώσεων. Ολόκληρα πανεπιστημιακά τμήματα εγκαταλείπονται χωρίς πρωτοετείς φοιτητές, υποψήφιοι με υψηλή βαθμολογία μένουν εκτός πανεπιστημίων (πχ. Αρχιτεκτονικές Σχολές) και η ελληνική οικογένεια μουδιασμένη πληρώνει τελικά το τίμημα.

Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από τις ευθύνες του: Το Υπουργείο Παιδείας για την ασυλλόγιστη νομοθέτηση, τα πανεπιστημιακά τμήματα για την προχειρότητα στον καθορισμό της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Επειδή τα παιδιά που βιώνουν την αγωνία των εξετάσεων, δεν είναι πρόσφορο υλικό πειραματισμών, επιβάλλεται μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και σοβαρότητα από όλους.

Πρωτίστως από την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που περιμένουμε να διορθώσει από φέτος τις αστοχίες και να βρει τρόπους αποκατάστασης των αδικιών».

Ρυθμός Επικαιρότητας | 27.8.2021

Πανδημία: Υποχρεωτικότητα αλλά με πειθώ, ελέγχους & κινητές μονάδες εμβολιασμού

Η κυβέρνηση προχώρησε στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών – κάτι που είχαμε και εμείς στηρίξει στη Βουλή – χωρίς να έχει εξαντλήσει πρώτα όλα τα περιθώρια της δημοκρατικής πειθούς, δημιουργώντας διχάζοντας κοινότητα των υγειονομικών αλλά και στην κοινωνία. Την ίδια ώρα, η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη αποδεικνύει ότι απέτυχε να υλοποιήσει μια στοχευμένη εμβολιαστική εκστρατεία. Παράλληλα, η αναστολή των αδειών των υγειονομικών, όταν για δύο χρόνια έχουν υπερβεί τον εαυτό τους και μάλιστα χωρίς να έχουν ανταμειφθεί γι’ αυτό, αποδεικνύει ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ και των ανθρώπων του δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, που επιμένει να αγνοεί τα αιτήματα του Κινήματος Αλλαγής για ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά. Το Κίνημα Αλλαγής μένει πιστό στη θέση του για προστασία της δημόσιας υγείας, ενίσχυση του ΕΣΥ, κινητές μονάδες εμβολιασμού σε απομακρυσμένες περιοχές και στοχευμένη εκστρατεία ευαισθητοποίησης. Περισσότερα ΕΔΩΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Η κυβέρνηση δεν μονιμοποιεί τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης

Την αποκατάσταση μιας ακόμη κατάφωρης αδικίας που έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Πυροσβεστικό Σώμα, ζητούν με ερώτησή τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, καθώς σε λίγες μέρες λήγει η προθεσμία για την μονιμοποίηση ή ανανέωση των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Ενώ με βάση νόμο του ΠΑΣΟΚ ένας αριθμός πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης που ολοκληρώνει τη δεύτερη θητεία του -και στο μεσοδιάστημα έχει αποκτήσει το απολυτήριο Λυκείου-, έχει δικαίωμα μονιμοποίησης, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής αυτή τη δυνατότητα, όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν. Οι πρόσφατες και δραματικές εμπειρίες των καταστροφικών πυρκαγιών αποδεικνύουν ότι είναι ζωτικής σημασίας το Πυροσβεστικό Σώμα να αποκτήσει καθεστώς πλήρους ετοιμότητας, αξιοποιώντας την εμπειρία των πυροσβεστών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες και έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία. Περισσότερα ΕΔΩ.

Πυρκαγιές: Οι δηλώσεις «γαλάζιων» Περιφερειαρχών μαρτυρούν πρόβλημα συντονισμού

Μετά τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανό που κατήγγειλε ότι υπήρχε εντολή «μη κατάσβεσης» για την πυρκαγιά της Β. Εύβοιας, ένας ακόμη «γαλάζιος» Περιφερειάρχης, ο κ. Πατούλης κατήγγειλε έλλειψη ενημέρωσης κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών. Παρά τις προσπάθειες αμφότερων να ανασκευάσουν -πιθανότατα κατόπιν κυβερνητικής επίπληξης-, είναι σαφές ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον κεντρικό συντονισμό. Στη συζήτηση στη Βουλή που επιδίωξε το Κίνημα Αλλαγής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή των τελευταίων ετών, με 4,5 φορές παραπάνω καμένες εκτάσεις από τον μέσο όρο της τελευταίας 12ετίας, δήλωσε επί της ουσίας ότι τα βλέπει όλα καλώς καμωμένα. Έφτασε μάλιστα στο σημείο με αλαζονικό ύφος, και απευθυνόμενος στους πολίτες που χάσανε σπίτια, καλλιέργειες και περιουσίες να αναφέρει πως όλοι θέλανε ένα ελικόπτερο πάνω από το χωριό τους και να μιλάει ειρωνικά και υποτιμητικά, στα όρια του σεξισμού, απέναντι στην Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Περισσότερα ΕΔΩ.

Προσφυγικό: Ο κ. Μηταράκης αποκλείει τους κατοίκους των νησιών από τη Βουλή

Την πάγια τακτική της να αποκλείει την κοινωνία και τους πολίτες από τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων, επιβεβαίωσε και σήμερα η κυβέρνηση διά του υπουργού της, κ. Μηταράκη, ο οποίος επιχείρησε να παρέμβει πρωτοφανώς στο έργο της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Ο Υπουργός Μετανάστευσης αντιδρώντας, με τρόπο απολύτως αθέμιτο, στην πρόταση του ειδικού εισηγητή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη να προσέλθουν στην ακρόαση φορέων ομάδες πολιτών από τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, θεώρησε σκόπιμο να “υποδείξει” στην Εθνική Αντιπροσωπεία ποιοί φορείς πρέπει να ακουστούν και ποιοί όχι, με βάση την προσωπική του άποψη για την αντιπροσωπευτικότητά τους! Σε ένα νομοσχέδιο που αφορά τη ζωή των κατοίκων των νησιών αλλά και του Έβρου, η εθνική αντιπροσωπεία οφείλει να ακούσει αυτή, τη συχνά ξεχασμένη, φωνή της πραγματικής κοινωνίας. Η σπουδή του κ. Μηταράκη να αποκλείσει αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους από την κοινοβουλευτική διαβούλευση υποδηλώνει τον φόβο του μπροστά σε αυτά που γνωρίζει ότι θα του καταλογίσουν όσοι ξέρουν από πρώτο χέρι την κατάσταση και δεν μένουν στα παραπλανητικά στατιστικά που επιμελώς δημοσιεύει το Υπουργείο, σχολίασε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος βουλευτής για το θέμα, Γ. Καμίνης. Περισσότερα ΕΔΩ.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr