ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Ιουλίου 2022 by manos (seo)-admin

Σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ ότι τα τηλέφωνά μας παρακολουθούνται από Έλληνες, Τούρκους, Ρώσους και λοιπούς.

Αναρωτιόμαστε αν η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Πρωθυπουργός συμφωνούν μαζί του ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι.

Από την αγωνία του να υποβαθμίσει το θέμα, ο βουλευτής της ΝΔ παραγνωρίζει ότι ελέγχθηκαν τα κινητά τηλέφωνα περισσότερων από διακοσίων ευρωβουλευτών και δεκάδων συνεργατών. Μόνο η περίπτωση της απόπειρας παγίδευσης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη εντοπίστηκε.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα επιμείνει να υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και τη Διαφάνεια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής θα επισκεφτεί στις 11 το πρωί τον αγροτικό συνεταιρισμό στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης και στις 13:00 θα μεταβεί στο Δημαρχείο του Δ. Φαιστού στις Μοίρες όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδάκη και αγροτικούς φορείς.

Γ. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΣΤΟΧΩΝ, ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε στην Ολομέλεια ως ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το Πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ. Ένα Νομοσχέδιο «ΣΚΟΥΠΑ», που η Κυβέρνηση με διαδικασίες FAST TRACK προσπαθεί να «μπαλώσει» τις αποτυχημένες περιβαλλοντικές και ενεργειακές της πολιτικές.

Ο κ. Αρβανιτίδης ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στις τελευταίες αποκαλύψεις από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την παρακολούθηση του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη. Είναι ένα πολύ σοβαρό πολιτικό αλλά και πολιτειακό ζήτημα και αφορά τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας μας. Πρέπει να μάθουμε ποιοι, πως και με ποιο σκοπό προσπάθησαν να «παγιδεύσουν» το τηλέφωνο του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συνέχισε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στα ιδιαίτερα σημεία του Νομοσχεδίου για τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής, την ενεργειακή ακρίβεια και τις αποφάσεις της Ε.Ε. Μπορεί η Κυβέρνηση να πέτυχε ορισμένες εξαιρέσεις στις ευρωπαϊκές αποφάσεις σχετικά με την μείωση της χρήσης φυσικού αερίου, η ενεργειακή ακρίβεια και εξάρτηση της Ελλάδας από το φυσικό αέριο παραμένουν. Η Κυβέρνηση οφείλει να μας ενημερώσει για το συνολικό της σχέδιο απεξάρτησης από το ακριβότερο εισαγόμενο φυσικό αέριο,ποια συγκεκριμένα μέτρα θα λάβει για να πετύχει τον ευρωπαϊκό στόχο μείωσης του αερίου και από ποιους συγκεκριμένους τομείς θα κάνει οικονομία στην κατανάλωση φυσικού αερίου.“Όσο δεν απαντά σε αυτό το βασικό ερώτημα και δεν βάζει αυτόν τον στόχο, όπως της είχαμε ζητήσει να μπει στον Κλιματικό Νόμο, τόσο δεν βλέπει το δάσος και επιμένει να μας δείχνει το δέντρο.”, όπως χαρακτηριστικά να έφερε στην ομιλία του.

Ακολουθούν βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Αρβανιτίδη:

Η αναντιστοιχία στόχων και αποτελεσμάτων, η ανακολουθία στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης και ο παραγκωνισμός των τοπικών κοινοτήτων που διατρέχουν όλη την ενεργειακή και περιβαλλοντική πολιτική της Κυβέρνησης δικαιολογούν τα ερωτήματα που δημιουργούνται για το πώς αλλιώς να εξηγηθούν :

 • Οι προβληματισμοί ότι θα χρειάζονται 10 χρόνια για την πλήρη υλοποίηση ενός Υπεράκτιου Αιολικού Έργου
 • Η μη δικαιολογημένη μείωση του ανταποδοτικού τέλους για τα Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα, που από 3% γίνεται 2%
 • Το γεγονός ότι 2 χρόνια μετά από τη θεσμοθέτηση του ΟΦΥΠΕΚΑ, ψάχνουν ακόμα πόρους και στελέχη για το πως θα λειτουργήσει αυτός ο υδροκέφαλος οργανισμός, φέρνοντας διαρκώς νέες διατάξεις, ακόμα και στο παρόν Νομοσχέδιο;
 • Το γεγονός ότι βρίσκεται στον «αέρα» η εξαγγελία της δικής σας Κυβέρνησης, πριν από έναν χρόνο πέρσι τον Αύγουστο, για την αναδιοργάνωση των δασικών υπηρεσιών
 • Το γεγονός ότι επανακαθορίζει ρόλους και ελέγχους και να στηρίζει εκ των υστέρων τον ΕΟΑΝ με εξωτερικούς συνεργάτες
 • Το μνημείο κακής νομοθέτησης Άρθρο 111, το οποίο έρχεται με 3 ολόκληρες σελίδες να «Διορθώσει Σφάλματα και Παραλείψεις του Ν.4951/2022» που πέρασε πριν από 20 μόλις μέρες ;
 • Το άρθρο 122 που αναγκάζεται τώρα και νομοθετεί την παροχή εγγύησης του ελληνικού δημοσίου για τα δάνεια του ΔΕΔΔΗΕ που σχετίζονται με έργο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του δικτύου του
 • Την υποκριτική επιλογή της Κυβέρνησης για να μην προσαρμοστεί ευθέως και ξεκάθαρα στις αποφάσεις του ΣτΕ, για την αντισυνταγματικότητα της μεταβίβασης των Ε.Υ.Δ.Α.Π. και Ε.Υ.Α.Θ. στο Υπερταμείο
 • Το γεγονός ότι ενώ μετράμε την μια παραπομπή μετά την άλλη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για τις περιοχές ΝΑΤURA, φέρνει διατάξεις που δεν προσπαθούν να διορθώσουν αυτή την κατάσταση και την κακή εικόνα της χώρας μας
 • Τα ζητήματα των διατάξεων για τα Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα.

Δεν είναι μόνο ζητήματα νομικά, αλλά και πολιτικά για τις επιλογές που κάνει η Κυβέρνηση με τις ρυθμίσεις του παρόντος Νομοσχεδίου.

Ο κ. Αρβαντίδης στο τέλος της ομιλίας του ανέφερε: “Πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίσετε τα νομοθετικά πλήγματα στο περιβάλλον γιατί πιστεύετε, είναι βαθιά μέσα στο πολιτικό DNA σας, ότι το περιβάλλον είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη των λίγων και ισχυρών. Την ανάπτυξη όπως την αντιλαμβάνεστε εσείς! Φορέσατε από την πρώτη μέρα «πράσινο κοστούμι» ως Κυβέρνηση, με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Μόνο που αυτό το πράσινο κοστούμι που φορέσατε έρχεται πολύ στενό με τις πολιτικές σας. Το σχίζετε κάθε μέρα! Αλλά το πράσινο της ελπίδας, της φύσης, του περιβάλλοντος, του ΠΑΣΟΚ, δεν το χαρίζουμε σε κανέναν ό,τι κι αν κάνει!”

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ‘’ΘΑΦΤΕΙ’’

Το ζήτημα της απόπειρας παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, επανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης.

“Όσο και αν κάποιοι επιχειρούν να ‘’θάψουν’’ το θέμα, όσο και αν η κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν την αφορά, το ζήτημα αυτό είναι πολύ χοντρό για να συγκαλυφθεί.Και μάλλον κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι το ζήτημα αυτό ούτε τελείωσε αλλά ούτε και εκτονώθηκε με τη δημοσιοποίηση του.Αντίθετα, τώρα αρχίζει” επισήμανε ο κ.Κατρίνης τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία θα πρέπει να κληθούν ο διοικητής της ΕΥΠ και ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αποδεχθεί τη σύγκληση της Επιτροπής αφού το θέμα προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις. Τόνισε όμως ότι θα έπρεπε να είναι παρών στην ολομέλεια ο Πρωθυπουργός για να απαντήσει, αφού η ΕΥΠ υπάγεται στο Μαξίμου.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο Μιχάλης Κατρίνης ήταν ιδιαίτερα δηκτικός, τονίζοντας:

‘’Πριν από 16 χρόνια αποκαλύφθηκε από υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή η παράνομη εγκατάσταση ειδικού λογισμικού σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με το οποίο παρακολουθούνταν ο τότε Πρωθυπουργός και υπουργοί της τότε κυβέρνησης.

Της δικής σας παράταξης ήταν, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν σας προβληματίζει; Τι έγινε έκτοτε; Αποκαλύφθηκε τίποτα; Βρέθηκαν οι ένοχοι; Υπήρξαν επιπτώσεις; Υπήρξαν μέτρα θωράκισης και προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών, ζήτημα που αφορά τις δημοκρατικές ελευθερίες, ζήτημα που αφορά όλους τους πολίτες αυτής της χώρας; Επιτέλους, τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα; Ποιοι είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να εγκαθιστούν παράνομα λογισμικά παρακολούθησης και να παρακολουθούν τον πρωθυπουργό της χώρας; Ποιοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το ειδικό λογισμικό Predator, που κοστίζει εκατομμύρια ευρώ, και επιχειρούν να παγιδεύσουν και να παρακολουθούν το κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ;Ποιους άλλους παρακολουθούν’’.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι υπάρχει πλήθος ερωτηματικών που ζητούν απαντήσεις και επισήμανε ότι θα πρέπει να έρθει στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις ο ίδιος ο πρωθυπουργός που μία από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης του, ήταν να υπαγάγει την ΕΥΠ απευθείας στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και να καταθέσει τροπολογία σύμφωνα με την οποία ο διοικητής της ΕΥΠ δεν χρειάζεται να έχει πτυχίο Πανεπιστημίου.

‘’ Δεν θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή των κοριών της περιόδου 1989-1993. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να δώσει τη μάχη της δημοκρατίας και της διαφάνειας.’’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ

ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση διοργάνωσε στο λιμάνι της Καλαμάτας η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με ομιλητές τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Σπυρόπουλο και τον Αν. Καθηγητή ΕΜΠ και Τομεάρχη Ενέργειας Χάρη Δούκα. Στο επίκεντρο βρέθηκαν θέματα ακρίβειας και ενέργειας.

Ο Γραμματέας, αναφέρθηκε αρχικά στη μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, σχετικά με την απόπειρα παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου. Στη συνέχεια επισήμανε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα ΔημοκρατίαςκαιΔιαφάνειας γι’ αυτό και ο Πρόεδρος, αλλά και η παράταξή μας – που πιστεύουμε στη Δημοκρατία και την ελευθερία του κάθε ατόμου και της επικοινωνίας – προβήκαμε άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν έτσι ώστε να έρθουν όλα στο φως. Να μην υπάρχει καμία σκιά και να μην υπάρχει δυνατότητα σε κανέναν να παραβιάζει την προσωπική ζωή και τις επικοινωνίες του κάθε πολίτη. Δεν είναι μόνο ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τη Δημοκρατία μας και την ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, μίλησε για το προεκλογικό κλίμα που καλλιεργείται από κυβερνητικά στελέχη, τα οποία αμελούν να εστιάσουν στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών, που σχετίζονται με την ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις.

Από την πλευρά του στην τοποθέτησή του ο Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας, Χάρης Δούκας,τόνισε πως δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για να γίνει η Ελλάδα ενεργειακά αυτόνομη και με έμφαση υπογράμμισε τα οφέλη της πρότασης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Κλείνοντας ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Σπυρόπουλος επισήμανε πως το Κίνημα δίνει έμφαση στον προγραμματικό και στοχευμένο λόγο, στο πολιτικό ήθος και γι’ αυτό πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων. Κάλεσε, δε, σε συστράτευση τους πολίτες της Μεσσηνίας για να πάρει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής ισχυρή εντολή.

ΣΥΣΚΕΨΗ Α. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο Γραμματέας ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είχε χθες σύσκεψη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Ευ. Ξυγκώρου , του Γραμματέα κ. Π. Γκραίκη και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων (Πρόεδροι Εμπορικών Συλλόγων Καλαμάτας – Μεσσήνης, Πρόεδρος ΟΕΒΕΣ, Πρόεδρος Ένωσης Μεσσηνίας, Πρόεδρος και Γραμματέας Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Γραμματέας Συλλόγου Ξενοδόχων Μεσσηνίας).

Παρουσιάστηκαν εκτενώς τα προβλήματα που απασχολούν τους φορείς και το Νομό εστιάζοντας στην ακρίβεια, την πτώση της αγοραστικής δύναμης, τις υποδομές, την έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού και τα θέματα ρευστότητας και κόκκινων δανείων.

Ο Γραμματέας τόνισε ότι οι παρατηρήσεις των παραγωγικών φορέων της Μεσσηνίας θα εξεταστούν και τους κάλεσε να συμμετάσχουν ενεργά στην διαβούλευση του προγράμματος, που ήδη καταρτίζεται.

Ε.ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΤΕΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ‘ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ’, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ‘ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ’

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, τοποθετήθηκε, επισημαίνοντας τα εξής :

«Όλη η χώρα γνωρίζει πλέον, το μείζον πολιτικό θέμα που έχει προκύψει και ρίχνει τη σκιά του στη δημοκρατία μας. Είναι αλήθεια ότι προβληματιστήκαμε για ποιο λόγο η Κυβέρνηση, επί δύο ολόκληρες μέρες, βρισκόταν σε απέραντη αμηχανία, χωρίς να προβαίνει σε καμία διευκρινιστική δήλωση σχετικά με την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

 • Τα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης, προφανώς, βρίσκονται …σε ύπνωση .Σήμερα, τελικώς, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως ζητήσαμε με γραπτό αίτημά μας, προκειμένου να κληθούν οι αρμόδιες ΕΥΠ και ΑΔΑΕ και να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα σημαντικά ερωτήματα που εγείρονται, όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά σε όλο τον ελληνικό λαό. Εμείς θέτουμε αυτά τα ερωτήματα στο ‘προσκήνιο’ και όχι στο ‘παρασκήνιο’. Γιατί, η υπόθεση αυτή μας αφορά όλους και το πολιτικό σύστημα θα έπρεπε να θορυβηθεί που τέτοια φαινόμενα επιτρέπονται στην ‘θωρακισμένη’ Δημοκρατία μας και αποτελούν, μάλιστα, «κοινό μυστικό».
 • Κατά τα λοιπά, το εξαιρετικά σημαντικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που συζητούμε σήμερα, προσπαθεί να στοχοποιήσει το φυσικό μας περιβάλλον, επιδεινώνοντας διαρκώς το ισχύον περιβαλλοντικό πλαίσιο.

Η μεγάλη μας ποιήτρια Κική Δημουλά είχε πει ότι «Είμαι λίγο θυμωμένη…Μ’ εμένα. Διότι θα έπρεπε να έχω ωριμάσει. Να μην απορώ με τίποτα».

Λοιπόν, και εμείς θυμώνουμε, γιατί ακόμα απορούμε που η Κυβέρνησή σας :

-Έρχεται, ακόμα μια φορά, με ένα νομοσχέδιο κουρελού και διατάξεις φτιαγμένες “στο πόδι” να διορθώσει δικές της αποτυχημένες περιβαλλοντικές και ενεργειακές πολιτικές, παραβιάζοντας κάθε αρχή της καλής νομοθέτησης.

-Αποφασίζει να καταργήσει υφιστάμενες δεσμεύσεις των Χρήσεων Γης, σε προστατευόμενες περιοχές του δικτύου Natura 2000, ενώ μαίνεται ακόμα η καταστροφική φωτιά στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς.

-Έχει αποτύχει παταγωδώς, παρά τις επικοινωνιακές κορώνες και τις μεγαλόστομες υποσχέσεις της, να διαχειριστεί τις καταστροφές.

-‘Διώχνει’ από τη διαδικασία προσλήψεων δημοσίων επιχειρήσεων τον ΑΣΕΠ, αποδυναμώνοντας τον ρόλο του και δημιουργώντας ‘κακό προηγούμενο’. Ακόμα μια φορά, ανοίγει η κερκόπορτα της ‘γαλάζιας’ αναξιοκρατίας και αδιαφάνειας.

Με όλα αυτά, ευτυχώς, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ούτε είχε ούτε έχει, ούτε και θα έχει, την παραμικρή σχέση. ».

Ν. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ. ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ

Στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αδειοδότηση και την ανάπτυξη Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, τοποθετήθηκε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η κα. Γιαννακοπούλου κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση αναφέρθηκε σε δύο θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, την συνεδρίαση των Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. και την πολυήμερη πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς. Συγκεκριμένα η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, είπε:

«Η πρόσφατη συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας των χωρών – μελών της Ε.Ε ήταν άλλο ένα δείγμα της καθυστέρησης με την οποία η Ε.Ε αντιμετωπίζει τις εξελίξεις και ειδικά τον κίνδυνο να υπάρχει ένα ενεργειακό – οικονομικό τσουνάμι τον Χειμώνα, με ότι αυτό σημαίνει για την ζωή των πολιτών, για την ακρίβεια, την πίεση του λαϊκού εισοδήματος.

Η Κυβέρνηση αντί να υπολογίζει ως επιτυχία το γεγονός ότι βρίσκεται στις εξαιρέσεις των χθεσινών ευρωπαϊκών αποφάσεων για μείωση της χρήσης φυσικού αερίου, όφειλε να ενημερώσει τους πολίτες για τα συγκεκριμένα μέτρα που θα λάβει για να πετύχει τον ευρωπαϊκό στόχο μείωσης του αερίου, που η ίδια συνυπέγραψε χθες, για αυτό τον χειμώνα:

Οφείλει όμως, να ενημερώσει και για το συνολικό της σχέδιο απεξάρτησης από το πανάκριβο φυσικό αέριο, που με τις πολιτικές τους οι Κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ δέσμευσαν την χώρα.»

Ενώ για την καταστροφή που συντελείται στο δάσος της Δαδιάς, ανέφερε:

«Μιας και το σημερινό νομοσχέδιο σχετίζεται μεταξύ άλλων με το περιβάλλον και τις περιοχές Natura, με λύπη μου θα ήθελα επίσης να σημειώσω πως επί μια συνεχή εβδομάδα έκαιγε η φωτιά στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς. Δυστυχώς μια προστατευόμενη περιοχή Natura δεν έχει γίνει κατορθωτό να προστατευτεί και έχει υποστεί σημαντική ζημιά. Σπάνια είδη πανίδας και χλωρίδας καταστρέφονται. Πρόκειται για εθνική, πανευρωπαϊκή απώλεια.

Καλές οι υπεράνθρωπες, ομολογουμένως, προσπάθειες των στελεχών του πυροσβεστικού σώματος και των εθελοντών όμως το ερώτημα είναι – τόσο για το Πάρκο της Δανδιάς , όσο και όλες τις πυρκαγιές – τι μέτρα πρόληψης, προετοιμασίας και καταστολής ελήφθησαν φέτος για να περιοριστούν οι δασικές πυρκαγιές. Δεν αρκεί η επίκληση της κλιματικής κρίσης που κανείς δεν αρνείται, όπως δεν αρκεί η σύγκριση με χειρότερες στιγμές στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών όπως πέρυσι στην Αττική και την Εύβοια ή στην δραματική εξέλιξη στο Μάτι πριν λίγα χρόνια. Το ζητούμενο πάντα είναι η ανάπτυξη ενός εθνικού σχεδίου που να στοχεύει πριν από όλα στην πρόληψη.»

Αναφερόμενη στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, τόνισε:

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο σκούπα, όπως πολλοί το χαρακτηρίζουν, αποτελούμενο από 178 άρθρα, το οποίο εισήχθη με διαδικασίες fast track κατά την προσφιλή σας πλέον τακτική, παραβλέποντας έτσι για μια ακόμα φορά τις αρχές της καλής νομοθέτησης.

Το παρόν νομοσχέδιο αποδομεί, όπως χαρακτηριστικά λένε οι περιβαλλοντολογικές οργανώσεις, ακόμα περισσότερο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα ο Γενικός Διευθυντής της WWF δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του ότι “αυτή η κυβέρνηση έχει καταφέρει τα χειρότερα νομοθετικά πλήγματα που έχουμε δει τα τελευταία 30 χρόνια σε σχέση με την προστασία των φυσικών πυρήνων ζωής της χώρας μας αποξηλώνοντας πραγματικά καλή νομοθεσία, όπως ο νόμος για τη βιοποικιλότητα του 2011”. Ένας πρωτοποριακός νόμος και μια πραγματική μεταρρύθμιση με την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ, θα ήθελα να σημειώσω.

Η νομοθέτησή σας προβληματίζει. Για ένα θέμα μάλιστα όπως είναι το περιβάλλον, όπου η επιδίωξη σχεδόν όλων μας είναι κατά βάση κοινή. Όμως, πως να μην προβληματίζει όταν η νομοθέτηση σας αυτή είναι αποσπασματική.»

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΑΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ή ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ, ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤHN ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ CRETA

 

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΑΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ή ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ, ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

 

*Embargo ως την λήξη της μετάδοσης

Συνέντευξη στην εκπομπή De Facto της τηλεόρασης CRETA και τους δημοσιογράφους Σωτήρη Μεταξά και Αντιγόνη Ανδρεάκη παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του σημείωσε: «Σοκάρομαι γιατί είμαι ο πρώτος πανευρωπαϊκά ευρωβουλευτής που έχει εντοπιστεί να επιχειρείται να παγιδευτεί από τέτοια βαριά λογισμικά. Γι΄ αυτό και ενώ κάποιοι στην Ελλάδα θέλουν να το χαμηλώσουν, οι New York Times είχαν εκτενές άρθρο όπως και άλλα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα. Αν αυτή την καταγγελία την είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης ή ένας πρώην Πρωθυπουργός, τι θα είχε γίνει σήμερα; Να το σκεφτούν οι τηλεθεατές σας. Αν αυτό που έχει συμβεί σε μένα, είχε συμβεί στον κ. Μητσοτάκης ή στον κ. Τσίπρα. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και τα μέσα να καταλάβουν ότι αυτό δεν αφορά εμένα , αφορά τη Δημοκρατία μας. Οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται. Τα κόμματα κάποτε είναι ισχυρά και άλλοτε ανίσχυρα. Αυτό που μένει είναι η ποιότητα της Δημοκρατίας, η Διαφάνεια, η δυνατότητα κάθε πολίτη να ζει σε ένα περιβάλλον δικαιοσύνης».

Αναφερόμενος στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «αυτό που περιμένω από την ελληνική δικαιοσύνη και από τις αρμόδιες υπηρεσίες, είναι να εντοπίσουν ποιος είναι αυτός που υπονομεύει τη διαφάνεια και την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος. Στείλαμε χθες μία επιστολή ως ΚΟ ζητώντας να συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης απάντησε θετικά και να επιταχυνθεί. Δεν πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας ούτε για να μας παρακολουθούν, ούτε για να μας πουν ότι δεν μας παρακολουθούν. Τις πληρώνουμε για να μας πουν ποιοί προσπαθούν να μας παρακολουθούν. Αυτή είναι η ουσία της αυριανής συζήτησης και της προσπάθειας που θα καταβάλλουμε ως παράταξη το επόμενο διάστημα. Ποιοί είναι αυτοί που είχαν το θράσος και νιώθουν ισχυροί να έχουν τέτοιες πρακτικές στη χώρα μας».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προσδιόρισε έναν διττό στόχο. «Πρώτος στόχος είναι η Δημοκρατία μας να λειτουργεί χωρίς σκιές. Σε τέτοια ζητήματα πρέπει να πέφτε άπλετο φως γιατί αυτός που είχε το θράσος να πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία και να προσπαθήσει να παγιδεύσει το τηλέφωνο ενός υποψήφιου αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, σημαίνει ότι δεν φοβάται ότι θα τιμωρηθεί. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να τιμωρηθεί. Δεν γίνεται μεταξύ 27 χωρών στην ΕΕ και 701 ευρωβουλευτών, να έχουν ελεγχθεί πάνω από το 1/3 και να εντοπίζεται κάτι τέτοιο σε έναν ευρωβουλευτή της Ελλάδας. Δεν είναι προσωπικό. Είναι θέμα Δημοκρατίας και σεβασμού της πατρίδας μου και του λαού μας , να μάθει ο κόσμος την αλήθεια και να μην φοβάται ότι μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο στον οποιονδήποτε. Δεύτερος στόχος: πρέπει η Ευρώπη να πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες. Δεν γίνεται αυτά τα μηχανήματα να πωλούνται σε ολιγάρχες και μυστικές υπηρεσίες ανεξέλεγκτα. Απ’ ότι έμαθα από τους δικηγόρους και τους συνεργάτες μου στις ΗΠΑ υπάρχουν κανόνες. Δεν μπορεί ο καθένας να αγοράσει τέτοια βαριά μηχανήματα παρακολούθησης» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δεν είναι μια απλή συνακρόαση δηλαδή να μας ακούει ένας τρίτος ενώ μιλάμε στο κινητό. Μάλιστα όπως μου είπαν οι ειδικοί, αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να αφήσει ίχνος. Αυτά τα λογισμικά «κατακτούν» το κινητό σου. Το κάνουν εργαλείο. Μπορεί το κινητό μου να είναι κλειστό, όπως τώρα, αλλά να ανοίγουν την κάμερα και να μας τραβούν βίντεο την ώρα που συζητάμε. Ή να μας ακούνε. Να παίρνει όλα τα καταγεγραμμένα στοιχεία στο κινητό όπως οι φωτογραφίες. Άρα, δεν είναι ζήτημα μιας απλής συνακρόασης όπως βλέπω σήμερα να λένε κάποιοι δημοσιολογούντες θέλοντας κατά την ταπεινή μου άποψη με ιδιοτέλεια να χαμηλώσουν το θέμα» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης εξηγώντας πως λειτουργεί το επίμαχο κακόβουλο λογισμικό Predator.

Επικριτικός ήταν για την μη διορατική πολιτική των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που προσέδεσαν την χώρα ενεργειακά στο φυσικό αέριο. «Το θέμα είναι, έχουμε βαθμούς ελευθερίας; Ή υπηρετούμε τα λόμπι του φυσικού αερίου όπως κάνουν κάποιοι σήμερα; Ή έκαναν προχθές και έφεραν τον ελληνικό λαό σε αυτήν την κατάσταση με τεράστια εξάρτηση από το εισαγόμενο φυσικό αέριο. Κάποιοι έχουν υπηρετήσει τα λόμπι του φυσικού αερίου και σήμερα αντί να προτείνουν πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος για να ξέρουμε τί πληρώνει ο ηλεκτροπαραγωγός, τί πληρώνει ο καταναλωτής και τί το κράτος, καταλήγουμε να πληρώνει ο καταναλωτής, Να παίρνουν τεράστιες αποζημιώσεις αυτοί από τους φόρους του καταναλωτή. Όταν λέγαμε «φορολογήστε τα υπερκέρδη», η κυβέρνηση μας έφερε υπερκέρδη της πλάκας».

«Ενοίκιο, υγεία, παιδεία είναι οι ανελαστικές δαπάνες κάθε νοικοκυριού» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης ανοίγοντας το ζήτημα του αυξημένου κόστους διαβίωσης. «Γιατί να μην έχουμε ένα καλό δημόσιο σχολείο; Να μαθαίνουν εκεί τις ξένες γλώσσες τα παιδιά χωρίς να χρειάζονται φροντιστήρια; Γιατί να μην κάνουμε μια πολιτική να πέσουν τα ενοίκια; Έχουν γεμίσει τα αστικά κέντρα με βραχυχρόνια μίσθωση και ο φοιτητής που έρχεται να σπουδάσει, δεν μπορεί να βρει φθηνή στέγη. Θέλουμε τα ελληνόπουλα να κάνουν μηχανογραφικό βάσει μόνο της τσέπης των γονιών τους;» αναρωτήθηκε περιγράφοντας το πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί εξάντλησης της τετραετίας, ανέφερε: «Αν ήσασταν εσείς Πρωθυπουργός και έβγαιναν οι Υπουργοί σας στα κανάλια και έδιναν ημερομηνίες εκλογών, θα φαινόσασταν ένας στιβαρός Πρωθυπουργός ή ένας εκβιαζόμενος Πρωθυπουργός; Κατέβασαν τα μολύβια. Μπορεί η χώρα σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση, με την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, με την ενεργειακή κρίση , με τον πόλεμο στην Ουκρανία να έχει μια κυβέρνηση που αντί να κυβερνά τον τόπο, κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις; Ο κ. Μητσοτάκης θα μετρήσει ένα πράγμα. Την ενεργειακή λύση που θα προτείνει η Ευρώπη. Αν θεωρήσει ότι δεν του δίνει τράτο μέχρι του χρόνου την Άνοιξη ή το καλοκαίρι, θα κάνει εκλογές».

«Ο κ. Τσίπρας εύχεται να τα βρούμε με τη ΝΔ για να λέει: “Ορίστε το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ένα κεντροαριστερό κόμμα”. Ο κ. Μητσοτάκης τί λέει; Αυτά που λέει ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου:“Το ΠΑΣΟΚ θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν είναι ένα κόμμα του κέντρου”. Συμφέρει και τους δυο να φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που θα παίζει ένα ρόλο υποστηρικτικό. Δεν έγινα αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για αυτό το λόγο. Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και πρέπει να το χωνέψουν πολύ καλά. Καταλαβαίνω την αγωνία τους διότι βλέπουν ένα κόμμα που μεγαλώνει δημοσκοπικά, ενώ πέφτουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά. 10 μονάδες ο ένας, οκτώ ο άλλος. Θα δώσω αγώνα με τα στελέχη μας σε όλη την Ελλάδα, με τις νομαρχιακές επιτροπές, με τους βουλευτές μας, για να δείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί καλύτερα.

Αυτή είναι η δική μου αγωνία» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο πολιτικό περιβάλλον των ημερών.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΑΣ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2022

Με αφορμή την ανακοίνωση των φετινών βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας & Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, σε όλους όσοι έδωσαν τον αγώνα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η σημερινή ημέρα, για κάποιους, σηματοδοτεί την αρχή της φοιτητικής ζωής. Η εισαγωγή σας στην Ανώτατη Εκπαίδευση δεν είναι τυχαία, είναι συνυφασμένη με τη θέληση και την προσπάθεια που καταβάλατε.

Για όσους πάλι δεν τα κατάφεραν, μην απογοητευτείτε. Η ζωή προσφέρει διαφορετικούς, εξίσου ενδιαφέροντες, νέους δρόμους και ορίζοντες και πολλές εναλλακτικές δυνατότητες. Τίποτα δεν τελειώνει σήμερα, τώρα αρχίζουν όλα.

Η ζωή επιφυλάσσει ένα ξεχωριστό μέλλον για τον καθένα και την καθεμία από εσάς, γιατί ο καθένας/μία είναι ξεχωριστός/ή και μοναδικός/ή και έχει τη δική του αξία. Συνεχίστε με θάρρος και σίγουρα θα έχετε επιτυχία σε μελλοντικές επιλογές σας.

Ο δρόμος σας δεν θα είναι πάντα εύκολος. Στο χέρι σας είναι να προχωρήσετε δυναμικά και να αγωνιστείτε για να διαμορφώσετε το μέλλον σας έτσι όπως το έχετε ονειρευτεί. Και να θυμάστε ότι σε αυτό το δρόμο δεν είστε μόνοι σας. Οι γονείς σας και η πολιτεία θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας.

Αδράξτε τις ευκαιρίες. Ένα όμορφο ταξίδι μόλις ξεκινά. Να το απολαύσετε και να το αξιοποιήσετε στο έπακρο. Καλές σπουδές!!!

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.