ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ


Τελευταία ενημέρωση 25 Οκτωβρίου 2021 by energinews (admin)

Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά. Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ – ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΤΡΑΜΠ

Δήλωση Γιώργου Καμίνη, Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Προστασίας του Πολιτή του Κινήματος Αλλαγής

Το περιστατικό του θανάτου του 20χρονου στο Πέραμα από αστυνομικά πυρά έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Είναι αυτονόητο πως πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτή τη θλιβερή κατάληξη, η αιτία των 38 πυροβολισμών καθώς και η πιθανότητα να αγνόησαν οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί την εντολή για διακοπή της καταδίωξης.

Όταν ένας αστυνομικός φτάνει να χρησιμοποιήσει ένοπλη βία, έχουμε χρέος να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η χρήση της έγινε με τρόπο αναλογικό και δικαιολογημένο.

Οι εμπλεκόμενοι στο θλιβερό περιστατικό αστυνομικοί προφανώς δεν είναι εκ προοιμίου ένοχοι. Αυτό θα το κρίνει η πειθαρχική και ποινική διαδικασία, με βάση τις αντίστοιχες εγγυήσεις ανεξαρτησίας που προβλέπει η έννομη τάξη. Το να σπεύδουν, συνεπώς, Υπουργοί της κυβέρνησης – ως επίδοξοι Τραμπ – να αποφαίνονται εκ προοιμίου οι ίδιοι για την αθωότητά τους, αφενός συνιστά αθέμιτη παρέμβαση και στις δύο διαδικασίες, αφετέρου ρίχνει λάδι στη φωτιά μιας ήδη φορτισμένης υπόθεσης που απειλεί να προκαλέσει ευρύτερη κοινωνική ένταση. Η κυβέρνηση οφείλει να συγκρατήσει -αν βεβαίως το επιθυμεί – τα ακραία στοιχεία που περιλαμβάνει στους κόλπους της.

Δελτίο Τύπου για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Η  Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, εκ μέρους των στελεχών, μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου, εκφράζει την οδύνη της για τον πρόωρο και άδικο χαμό της Προέδρου Φώφης Γεννηματά.

Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη μια πολιτικό με ακεραιότητα και ανθρωπιά, μια προσωπικότητα με αγωνιστικό ήθος, μια γυναίκα με γενναιότητα, αλλά και αφοσίωση στην οικογένεια της.

Αποχαιρετούμε την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, που εγγυήθηκε την ενότητα της παράταξης στα δύσκολα, που έβαλε τις βάσεις για το νέο ξεκίνημα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, που πίστεψε στη νέα γενικά, που ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή για τις κοινές μας αξίες και τα ιδανικά μας.

Το λαμπερό της χαμόγελο θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας. Θα την τιμούμε και θα την θυμόμαστε για τα υψηλά ιδανικά που υπηρέτησε με σεμνότητα, ανιδιοτέλεια και απαράμιλλο ήθος, για τους αγώνες της για την Δημοκρατική Παράταξη, για την ανθρωπιά της και για την παρακαταθήκη που μας αφήνει.

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας είναι πολύ φτωχότερος, το Κίνημα μας λιγότερο δυνατό.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους οικείους της.

Καλό ταξίδι Πρόεδρε μας, καλό σου ταξίδι Φώφη μας! Σε ευχαριστούμε.

 

Ο Γραμματέας της ΠΝΕ

 

Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ

Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Πολιτικού Προγραμματισμού

Μανόλης ΠΕΤΡΑΚΗΣ

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.