ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 13 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Εθνική αυτοπεποίθηση κ. Μητσοτάκη δεν επιτυγχάνεται:

-χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο ανάκαμψης για τη χώρα
-χωρίς ισχυρή κοινωνική προστασία
-και χωρίς τη συγκρότηση του αναγκαίου εθνικού μετώπου

Στη σκιά της πανδημίας προωθείτε τις ιδεοληπτικές σας εμμονές με σκληρές συντηρητικές πολιτικές, με πρώτο θύμα τους εργαζομένους με το δόγμα μισή δουλειά-μίσος μισθός.

Οι δήθεν μεταρρυθμίσεις σας κρύβουν ουσιαστικά εξυπηρετήσεις για τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών.

Κρύβουν την πρόθεσή σας για παράδοση του ασφαλιστικού συστήματος και του ΕΣΥ στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Όσο για τις «άμεσες δράσεις» ευτυχώς έστω και πολύ καθυστερημένα υιοθετήσατε προτάσεις από το Ενδιάμεσο Πρόγραμμά μας. Γιατί άρχισαν να σας φοβίζουν τα ερείπια που αφήσατε να δημιουργηθούν. Όπως σας είπε η Φώφη Γεννηματά στη Βουλή.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

στο MEGA, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο»
με τους δημοσιογράφους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα

Για τα Ελληνοτουρκικά:

  • Είναι θετικό ότι το Oruc Reis αγκυροβόλησε στην Αττάλεια. Αυτό όμως δεν υποδηλώνει και αλλαγή στρατηγικής. Η Τουρκία με τη συνεχή προκλητικότητα της, ειδικά τους τελευταίους μήνες, ανοίγει όλο το εύρος των διεκδικήσεων της σε βάρος της χώρας μας, με την προοπτική να μας σύρει σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων με τους δικούς της όρους.
  • Υπάρχει όμως και το εσωτερικό πεδίο. Προκύπτει από αρθρογραφία του ίδιου του Πρωθυπουργού, ότι υπήρξε συμφωνία με την Τουρκία, και η οποία μάλιστα, μόλις λίγες μετά αθετήθηκε. Δεν είναι δυνατόν οι πολιτικές δυνάμεις, σε τόσο μεγάλες εξελίξεις, να μην έχουν καμία ενημέρωση επί αυτού. Δεν έχουμε δώσει λευκή επιταγή σε κανέναν για τη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων. Και φυσικά, εκτός από το να ενημερωθούν οι πολιτικές δυνάμεις, πρέπει να κάτσουν και σε ένα τραπέζι προκειμένου να επαναδιατυπωθεί η εθνική μας στρατηγική. Επιμένουμε στη σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.
  • Ας δούμε όμως και την ευρωπαϊκή διάσταση. Δεν φτάνει ένα χτύπημα στην πλάτη και το «κουράγιο» από τους Ευρωπαίους. Πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις. Έμπρακτες κυρώσεις και στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι μόνο απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, άλλα και σε άλλα μείζονα θέματα όπως είναι το μεταναστευτικό, αναλαμβάνοντας και το βάρος της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα.

Για το προσφυγικό-μεταναστευτικό:

  • Η Μόρια είναι ντροπή για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ντροπή, που ξεκίνησε από το ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίστηκε με ευθύνες της ΝΔ. Η απάντηση για την αύξηση του αριθμού προσφύγων και μεταναστών είναι πολύ απλή. Η αποσυμφόρηση των νησιών δεσμεύεται από την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, που ξεκίνησε από τον κ. Τσίπρα και υιοθετήθηκε απόλυτα από τη ΝΔ, στην οποία περιγράφεται πως δεν μπορούν να φύγουν από το πρώτο σημείο εισόδου, καθώς έτσι παύει το δικαίωμα της επαναπροώθησης.
  • Η χώρα δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της το βάρος της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Να γίνει αναλογική κατανομή, αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου και φυσικά ακύρωση της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, βάζοντας αν χρειαστεί και βέτο σε ευρωπαϊκές αποφάσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Ο κ. Μητσοτάκης είπε σήμερα για ακόμη μια φορά ψέματα, σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα.

Καμία ενημέρωση δεν μας έγινε για την υπογραφή συμφωνίας με την Τουρκία.

Επιμένουμε να δοθεί το κείμενο στα πολιτικά κόμματα. Για να γνωρίζουμε το πραγματικό περιεχόμενό της. Γιατί άραγε το κρύβει;

Όσο για το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, είναι αναγκαίο για να διαμορφώσει την εθνική στρατηγική και το αρραγές εθνικό μέτωπο. Όχι για να επικυρώσει τα τετελεσμένα του κ. Μητσοτάκη. Δεν έχει και δεν μπορεί να έχει λευκή επιταγή.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ακόμη μια μεγάλη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

Στο 8ωρο και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Θα μας βρει δυναμικά απέναντι.

Με αυτές τις πολιτικές η εθνική αυτοπεποίθηση δεν δημιουργείται, υπονομεύεται.

Όσο για την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης το 2021, πρέπει να ισχύσει για όλους. Γιατί οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουν ήδη υποστεί πολύ μεγάλες περικοπές στα χρόνια της κρίσης.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.