ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Η απόφαση του Τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας με την οποία ανοίγει ο δρόμος για να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε Ισλαμικό τέμενος (ακυρώνοντας σχετικό διάταγμα του 1934) θα πρέπει εδώ και τώρα να κινητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα. Η Αγία Σοφία θα πρέπει να παραμείνει Μουσείο. Εάν μετατραπεί σε τζαμί, η Τουρκία, θα έχει προβεί σε μια προκλητική και ανιστόρητη ενέργεια. Η μετατροπή της  Αγίας Σοφίας σε Ισλαμικό τέμενος θα αποτελέσει προσβολή για όλο τον πολιτισμένο κόσμο και όχι μόνο για την Ελλάδα. Όχι μόνο για τους Χριστιανούς κάθε δόγματος. Περιφρονεί την πολιτιστική κληρονομιά όλης της ανθρωπότητας. Η Αγία Σοφία είναι επίσημα «μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς» της Ουνέσκο για το οποίο η Τουρκία έχει νομικές και άλλες δεσμεύσεις για την προστασία της ταυτότητας και ιστορικότητάς του.

Άμεσα η παγκόσμια κοινότητα θα πρέπει να αντι δράσει αποφασιστικά, ώστε η Αγία Σοφία να μη μετατραπεί σε τζαμί.

Ο ΟΗΕ και η Ουνέσκο, το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να καταδικάσουν απερίφραστα την ενέργεια της Τουρκίας και να επιβάλουν τις απαραίτητες κυρώσεις, μέχρι την αναθεώρησή της.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ;

Ανακοίνωση Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής

Πληθαίνουν οι πληροφορίες και οι ειδήσεις που αφορούν προβλήματα κακοδιοίκησης στον χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Κάποια απ’ αυτά, όπως είναι τα ρουσφέτια, ο διορισμός ημετέρων σε θέσεις-κλειδιά ή η αυθαιρεσία στις μετακινήσεις και τις κρίσεις πυροσβεστών είναι γνωστά και πάγια στην διοικητική και κυβερνητική αντίληψη της ΝΔ.

Τον τελευταίο, όμως, καιρό με την βίαιη αλλαγή καθηκόντων στους πυροσβέστες και την μετατροπή τους σε υπαλλήλους της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας με αρμοδιότητα να προβαίνουν σε έλεγχο ασθενών με Covid-19, έχουν αναδειχτεί νέα σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες δεν έχουν ούτε την οργάνωση που απαιτείται ούτε τα μέτρα και μέσα ατομικής προστασίας. Οι συνθήκες υγιεινής σε αεροδρόμια με συγκέντρωση μεγάλου αριθμού τουριστών δεν είναι καλές. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη καθαριότητα, καθόλου απολυμάνσεις, ανεπαρκής αερισμός και έλλειψη προστατευτικών plexiglas.

Κατά την αποβίβαση των επιβατών από τα αεροπλάνα υπάρχει συνωστισμός στα λεωφορεία εξυπηρέτησης (που δεν απολυμαίνονται μετά από κάθε μεταφορά) και στους χώρους αναμονής. Η διαλογή των δειγμάτων γίνεται χωρίς την τήρηση των αποστάσεων από πυροσβέστες και αστυνομικούς με υποτυπώδη μέτρα προστασίας. Απο καταγγελία μεταφέρουμε επι λέξει:

«Με μία ρόμπα πάνω από την στολή της υπηρεσίας, που αφήνει μέρη του σώματος ακάλυπτα (και όχι φόρμα που θα έπρεπε), κάτι νάιλον καλύμματα για τις μπότες, ένα σκουφάκι και μία μάσκα (σαν να δουλεύουμε σε εταιρεία παρασκευής φαγητού) ερχόμαστε σε επαφή με χιλιάδες ανθρώπους, κάποιοι εκ των οποίων είναι μολυσμένοι. Το αποκορύφωμα είναι ότι μας λένε να μην πετάμε αυτά τα πρόχειρα καλύμματα που μας έχουν δώσει για προστασία αλλά να τα χρησιμοποιούμε ξανά».

Ο πυροσβέστης θα πρέπει να γράψει στην ετικέτα του δειγματοληπτικού σωλήνα τα στοιχεία και τον αριθμό του barcode του δείγματος, χωρίς προστατευτικό plexi glass μεταξύ αυτού και του τουρίστα. Θα πρέπει να καταλάβει τι όνομα του λέει ο επισκέπτης στην εκάστοτε γλώσσα, πίσω από την μάσκα και να πιάσει ή να έρθει πολύ κοντά στο κινητό ή στο χαρτί που έχει το barcode.

Όλα αυτά, ενώ έπρεπε να γίνονται ηλεκτρονικά, γίνονται με φυσική επαφή. Το δείγμα πλησιάζει τον απαράσκευο πυροσβέστη στα εκατοστά για να συλλαβίσει το όνομα του που λογικό είναι να μην ακούει με τόση φασαρία που γίνεται στον χώρο από τους κουρασμένους και γεμάτους αγωνία για το τί θα γίνει επιβάτες.

Καταγγέλουμε, επίσης, ότι αντίστοιχα φαινόμενα μικρότερης έκτασης παρατηρούνται και σε άλλα σημεία της χώρας. Εναντίον των πυροσβεστών που ανθίστανται στην πλημμελή φροντίδα της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας και την αδιαφορία γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους ασκούνται, με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας, πειθαρχικές διώξεις (Θεσσαλονίκη, Εύβοια, κλπ).

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μαθαίνουμε ότι ο εμπλεκόμενος πυροσβέστης για διακίνηση ναρκωτικών, είναι εκλεγμένος πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας και μέλος του τομέα πολιτικής προστασίας της ΝΔ. Συμμετείχε στις εκλογές του 2020 στο ψηφοδέλτιο «Ενωμένοι Πυροσβέστες» στην Περιφέρεια Ηπείρου η οποία πρόσκειται στη ΝΔ.

Καλούμε τον κ. Χαρδαλιά και την κυβέρνηση της ΝΔ να εργαστούν επιτέλους σοβαρά, θυσιάζοντας τις επικοινωνιακές τους επιδόσεις υπέρ της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Έχουν ευθύνη γι αυτό.

Όσο για τις επιλογές τους για τα συνδικαλστικά όργανα της Πυροσβεστικής, ας εξηγήσει η ηγεσία της ΝΔ στους οπαδούς της πως όλα αυτά συμβαδίζουν με την αριστεία και την ακεραιότητα τις οποίες αφειδώς τους έταζαν έναν χρόνο πριν.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.