ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Ανακοίνωση Γιώργου Μουλκιώτη, Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κινήματος Αλλαγής, για τη μη καταβολή Δώρου Πάσχα στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να αποκαλύπτεται. Ξεδιπλώνει σταδιακά το σχέδιό της για την πλήρη απαξίωση της ΛΑΡΚΟ. Αδιαφορεί πλήρως και καλύπτει απόλυτα την προκλητική πρακτική και την απόφαση της εκκαθάρισης, με αποτέλεσμα να μην καταβληθεί το Δώρο Πάσχα και να μην εξοφληθεί ο μισθός του Μαρτίου προς τους εργαζόμενους. Συνεχίζεται ο εμπαιγμός και για τους εργαζόμενους που έχουν συνταξιοδοτηθεί και δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωσή τους.

Έτσι αφήνει σήμερα Μ. Πέμπτη 1200 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, εν μέσω οικονομικής κρίσης και πανδημίας του κορωνοιού, χωρίς τα απαιτούμενα των αγίων ημερών.

Όλα αυτά συμβαίνουν παρά τις καταγγελίες των εργαζομένων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η Κυβέρνηση, οφείλει έστω και τώρα, να δείξει την στοιχειώδη ευαισθησία και να φροντίσει ώστε να κάνουν Πάσχα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής το Γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη, αποτελούμενο από τους βουλευτές Ανδρέα Πουλά (υπεύθυνο ΚΤΕ Υγείας) και Νάντια Γιαννακοπούλου (βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών), καθώς και από τους Αν. Γραμματείς του Τομέα Υγείας Σωτήρη Ζώτο και Γιάννη Βλασερό, επισκέφτηκε σήμερα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», νοσοκομείο αναφοράς για τον Covid-19.

Στη συνάντηση με τη Διοίκηση του νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την πορεία των κρουσμάτων του Covid-19 που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, καθώς και για τα προβλήματα και τις ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις πολύ δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Από την πλευρά των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής διατυπώθηκε η ευγνωμοσύνη της παράταξης στο προσωπικό του νοσοκομείου και η έμπρακτη στήριξη στον πολύ δύσκολο αγώνα που δίνει καθημερινά. Στην κατεύθυνση αυτή, έγινε αναφορά στην ανάγκη θωράκισης και μόνιμης ενίσχυσης του του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που αποτελεί προτεραιότητα για το Κίνημα Αλλαγής, καθώς και στις πρόσφατες πρωτοβουλίες του κόμματος στην κατεύθυνση αυτή, για την πρόσληψη νέου προσωπικού και την προστασία του υφιστάμενου με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, την ένταξη του στα «βαρέα και ανθυγιεινά» επαγγέλματα, την ένταξη της πρωτοβάθμιας υγείας και του ιδιωτικού τομέα στον κεντρικό σχεδιασμό και τα δίκτυα πρώτης γραμμής για τη διενέργεια των τεστ στα σπίτια.

Δήλωση του Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη, από το Αττικό Νοσοκομείο:

«Είμαστε εδώ για να χειροκροτήσουμε από κοντά αυτούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Εμείς είμαστε δίπλα τους, και σήμερα, αλλά και αύριο, όταν η κρίση θα τελειώσει. Γιατί διαχρονικά πιστεύουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στηρίζουμε έμπρακτα τους ανθρώπους του.»

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ : ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ

Δήλωση Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή και κάθε απόπειρα παραβίασης της, θα μας βρίσκει πάντοτε απέναντι.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ

Πασχαλινό μήνυμα Φώφης Γεννηματά, Προέδρου Κινήματος Αλλαγής

«Φίλες και Φίλοι,

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί το Πάσχα, σε πόλεις σιωπηλές, άδειους δρόμους, έρημες πλατείες, κλειστές εκκλησίες. Μακριά από τα χωριά μας, τα νησιά μας, τους δικούς μας ανθρώπους, τις παραδόσεις μας, το μεγάλο πασχαλινό τραπέζι που πλημμυρίζει τις καρδιές μας από χαρές, κέφι, μουσική, Ελλάδα.

Μείναμε όρθιοι, γιατί ο καθένας από εμάς έγινε μια ψηφίδα της μεγάλης εικόνας ευθύνης και συνέπειας.

Χρωστάμε πολλά στους γιατρούς , στους νοσηλευτές του ΕΣΥ και σε όλους τους άλλους πρωταγωνιστές, κάθε μικρής ιστορίας ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και προσφοράς, που δεν έμειναν σπίτι, αλλά δίνουν καθημερινά τον εαυτό τους για να είμαστε εμείς ασφαλείς. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ με την δέσμευση ότι δεν θα τους ξεχάσουμε την επόμενη μέρα.

Στέλνω τη συμπαράστασή μου σε όσες οικογένειες δοκιμάστηκαν από την πανδημία, έχασαν δικούς τους ανθρώπους ή αγωνιούν για αυτούς. Μακάρι το Πάσχα να φέρει τη λύτρωση, την ψυχική ανακούφιση, την ελπίδα σε κάθε οικογένεια.

Ο σπόρος που φυτέψαμε όσο μένουμε σπίτι, θέλει πότισμα για να φυτρώσει. Δεν μείναμε μέσα μόνο για να προστατέψουμε τον εαυτό μας. Αλλά και τους άλλους. Κρατάμε ό,τι μάθαμε. Να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Να νοιαζόμαστε. Να συνειδητοποιούμε ότι είμαστε όλοι μαζί μια μεγάλη αγκαλιά που δεν αφήνει κανέναν μόνο του στις δυσκολίες.

Ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε.

Σύντομα θα βρεθούμε ξανά. Σιγά σιγά θα κερδίσουμε τις ζωές μας πίσω. Η Ελλάδα θα ετοιμαστεί για το μοναδικό της καλοκαίρι. Που θα το χαρούμε σίγουρα, ακολουθώντας τις συμβουλές και τις οδηγίες των ειδικών για να παραμείνουμε ασφαλείς.

Καλή Ανάσταση, Χρόνια πολλά με υγεία.»

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.