Ανακοίνωση του του Γραφείου Τύπου Για την αποφυλάκιση Πατέλη


Τελευταία ενημέρωση 19 Οκτωβρίου 2021 by energinews (admin)

Προκαλεί έντονα το λαϊκό αίσθημα και προσβάλλει βάναυσα τα θύματα της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας, για την αποφυλάκιση του διαβόητου πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη.

Ένα χρόνο μόλις μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, η απόφαση αποφυλάκισης του επικεφαλής του Τάγματος Εφόδου, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και ευθύνεται για δεκάδες εγκληματικές επιθέσεις κατά μεταναστών, του γνωστού «ό,τι κινείται σφάζεται», με το προκλητικό σκεπτικό ότι δεν είναι επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων εγκλημάτων, είναι απαράδεκτη και εξοργιστική.

Η σημερινή απόφαση αντικειμενικά συνδυάζεται με το κλίμα προκλητικής ανοχής, που καλλιεργούν οι μηχανισμοί του αστικού κράτους και η κυβέρνηση, απέναντι στη νέα εγκληματική δράση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής και των παραφυάδων της, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, την επίκληση της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, που την αθωώνει.

Αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι το αστικό κράτος και οι θεσμοί του ούτε θέλουν ούτε μπορούν ποτέ να ξεκόψουν οριστικά με το φασισμό, γιατί το εκμεταλλευτικό σύστημα τον έχει ανάγκη. Να τον αξιοποιεί πολύμορφα ενάντια στο λαό, να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» για το χτύπημα του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ ότι κανένας εφησυχασμός απέναντι στη φασιστική δράση δεν επιτρέπεται. Λαϊκή επαγρύπνηση και κινητοποίηση τώρα, για την απόκρουση και απομόνωση των φασιστών παντού, οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή του σάπιου συστήματος, που γεννά και τρέφει τα φασιστικά και ναζιστικά εκτρώματα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΩΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΣΤΗΝ ΕΡΤ1

Αυτό που έλειψε από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πανδημία, ήταν η ανάγκη για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, η ανάγκη για λήψη μέτρων στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία που άνοιξαν χωρίς μέτρα, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επισήμανε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1, το πρωί της Τρίτης 19 Οκτώβρη.

Επισήμανε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ που δεν έλαβε μέτρα θωράκισης της δημόσιας υγείας, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρνηση απαξίωσε, υπονόμευσε το δημόσιο σύστημα υγείας και προώθησε την παραπέρα εμπορευματοποίησή του, προς όφελος των ιδιωτών.

Πρόσθεσε ότι ο ιδιωτικός τομέας θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο μέσω του «νέου ΕΣΥ» που προωθεί η κυβέρνηση, με συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλείσιμο κλινικών και ενίσχυση των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ο λαός πρέπει να σταθεί απέναντι σε αυτή την πολιτική για να υπερασπιστεί την Υγεία.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.