Ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 26 Μαρτίου 2021 by energinews (admin)

Για την απώλεια του Γιώργου Φουντουλάκη, πρώην προέδρου της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και της Παραολυμπιακής Επιτροπής, το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΜΠΑΪΝΤΕΝ

Για μια ακόμη φορά, αποδείχτηκε ότι η ΕΕ καθορίζει τη στάση της στα παζάρια που εξελίσσονται με βάση τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και την προώθηση της στρατηγικής της σχέσης με την Τουρκία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Καλλιέργησαν κι αυτή τη φορά ψεύτικες προσδοκίες για τον ρόλο της ΕΕ και υπερφίαλες εκτιμήσεις για τις “κυρώσεις”, οι οποίες ουσιαστικά έχουν μετατραπεί σε “μπαλάκι του πινγκ πονγκ” που μετατίθεται από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Η εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ δεν αποτελεί “ασπίδα” για το λαό και τη χώρα, αλλά “πηγή” νέων μεγάλων κινδύνων. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη συνομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Οι αμερικάνικες αναφορές για τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα συνδέονται με την όξυνση των ανταγωνισμών των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Κίνα, αλλά και με την προετοιμασία της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, προς όφελος των αμερικάνικων και ευρωπαϊκών ενεργειακών ομίλων. Σηματοδοτούν την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με σήμα κατατεθέν αυτής της εμπλοκής τον αναβαθμισμένο ρόλο της βάσης της Σούδας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ (ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ)

 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τεχνικών Κλάδων Εργαζομένων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ), αποτελούμενη από τους Λ. Καράμπαρμπα, Θ. Αλατερά και Φ. Δημόπουλο. Στη συνάντηση εκ μέρους του ΚΚΕ συμμετείχαν ακόμη ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος του Τμήματος για την Εργατική Συνδικαλιστική Δουλειά της ΚΕ και η Νίκη Χρονοπούλου, μέλος της ΤΕ Δημοσίου της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Η αντιπροσωπεία της  ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ ενημέρωσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τονίζοντας ιδιαίτερα το ζήτημα της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, λόγω της μη αντικατάστασης των  συνταξιοδοτηθέντων υπαλλήλων, με αποτέλεσμα οι εργασίες να ανατίθενται για να εκτελεστούν σε Ιδιωτικό Φορέα, κάτι που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με σημαντικό κόστος, αλλά δημιουργεί και άλλα προβλήματα, όπως το χαμηλής ποιότητας αποδιδόμενο έργο, σημειώνοντας ότι σε “περιόδους εντάσεων και γενικότερης αστάθειας” είναι καθοριστικής σημασίας η παρουσία του Πολιτικού Προσωπικού στο Υπ. Εθνικής Άμυνας.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μετέφεραν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ το αίτημά τους για ένταξη των Τεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, με συνταξιοδοτικό φορέα τέως Δημοσίου, στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, καθώς ασκούν ανθυγιεινές εργασίες, αλλά δεν έχει προβλεφθεί για αυτούς να ισχύσει ο κανονισμός των ΒΑΕ, όπως συμβαίνει με τους Τακτικούς Δημόσιους Υπαλλήλους, αλλά και με άλλους υπαλλήλους εντός του κλάδου τους. Μετέφεραν, επίσης, τα αιτήματά τους για τη χορήγηση Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, Μέσων Ατομικής Προστασίας για την προστασία από τους εργασιακούς κινδύνους, καθώς και για την Προσαύξηση της Κανονικής Άδειας, με την καθιέρωση οργανωτικού μέτρου κατά τα πρότυπα των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους, ασκώντας πίεση με ερωτήσεις στη Βουλή και την Ευρωβουλή, αλλά κυρίως με την πάλη του για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, με πλήρη και σύγχρονα δικαιώματα.

ΑΘΗΝΑ 26/3/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Για την απώλεια του Άρη Σκιαδόπουλου, δημοσιογράφου με μακρά πορεία στον Τύπο, σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ο οποίος προσβλήθηκε από κορονοϊό, ενώ νοσηλευόταν σε κέντρο αποκατάστασης, το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΑΘΗΝΑ 26/3/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ & ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΤΕΣΤ

Με την ίδια ταχύτητα που προκηρύσσει διαγωνισμό express για την προμήθεια των διαγνωστικών τεστ -διαγωνισμό για τον οποίο προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά- η κυβέρνηση θα μπορούσε να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές, να πάρει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς και στα σχολεία.

Αντί η κυβέρνηση να στελεχώσει Κέντρα Υγείας, περιφερειακά ιατρεία και κινητές μονάδες υγείας για να πραγματοποιούν τα τεστ, να καταγράφουν το αποτέλεσμα, αλλά και να δίνουν οδηγίες ανάλογα μ’ αυτό, πετάει ξανά το μπαλάκι στο λαό και στην “ατομική του ευθύνη”. Η αντιμετώπιση, όμως, της πανδημίας δεν μπορεί να γίνει χωρίς κρατική επιδημιολογική καταγραφή και επίβλεψη.

ΑΘΗΝΑ 26/3/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.