Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο του Νίκου Ξανθόπουλου


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 23 Ιανουαρίου 2023 by energinews (admin)

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο του Νίκου Ξανθόπουλου

Download (DOC, 33KB)

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκδήλωση – σύσκεψη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Download (DOC, 33KB)

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σε σύσκεψη στην Καλαμαριά

Download (DOC, 102KB)

Τοποθετήσεις εκπροσώπων του ΚΚΕ στα ΜΜΕ για θέματα της επικαιρότητας

–Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο ertnews: Ισχυρό ΚΚΕ ως αντίπαλο δέος στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση

https://youtu.be/NaQSiRbY2nA

Απέναντι σε κυβερνητικές επιλογές που τις είδε ο λαός, την επόμενη μέρα της κάλπης χρειάζεται μαχητική δύναμη αντιπολίτευσης, ισχυρό αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική και αυτό μπορεί να το εξασφαλίσει μόνο ένα δυνατό ΚΚΕ, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής, σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ News.

Ο Ν. Σοφιανός κάλεσε τον λαό να απορρίψει τον εκβιασμό «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» και να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Ακόμα, αναφερόμενος στον χαρακτήρα του κράτους σήμερα, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα κράτος εχθρικό, τοξικό, και αδιάφορο για τις ανάγκες του λαού. Χαρακτηριστικά ανέφερε την κρατική αδιαφορία που οδήγησε στην τραγωδία στο Μάτι, τις καταστροφές και τις απώλειες από σεισμούς, πυρκαγιές και πλημμύρες. Επίσης, ο Ν. Σοφιανός, στηλίτευσε την πολιτική απαλλαγής του κράτους από τη φροντίδα κακοποιημένων και ευάλωτων παιδιών και γυναικών, καθώς η όποια φροντίδα τους έχει ανατεθεί σε ΜΚΟ, με τα γνωστά πρόσφατα αποτελέσματα.

Επίσης, χαρακτήρισε πρόκληση και ψέμα, τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη ότι μειώθηκαν οι φόροι, την ώρα που σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, το 2023 θα εισπραχθούν 2,5 δισ. περισσότεροι φόροι από την περσινή χρονιά, οι οποίο θα προέλθουν κατά 95% από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Την ίδια ώρα, επισήμανε, από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησαν και υλοποιούν τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις, αφού πρώτα ψήφισαν μαζί το 3ο μνημόνιο.

Όσον αφορά στα Πανεπιστήμια, υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις εισήγαγαν «μεταρρυθμίσεις» στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που εκπορεύονταν από οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ, που οδήγησαν σε υποβάθμιση των πτυχίων, κατακερματισμό της γνώσης, απόσπαση παιδαγωγικής επάρκειας.

Όπως τόνισε ο Ν. Σοφιανός, οι φοιτητές παλεύουν, οργανώνονται και διεκδικούν για ολοκληρωμένη γνώση στο πτυχίο τους, πτυχίο με αντίκρισμα που να εξασφαλίζει εργασία. Ακόμα, σημείωσε ότι οι φοιτητές κατάφεραν να μην μπει η πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές τους, ενώ στη συζήτηση περί ασφάλειας στα ΑΕΙ, θύμισε παραδείγματα όπως στη Θεσσαλονίκη, όπου φοιτητής έπεσε από το παράθυρο του τρίτου ορόφου, καθώς η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, καθώς και περιστατικά όπου κόβεται το ρεύμα και η θέρμανση σε αμφιθέατρα.

–Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής & μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στην ΕΡΤ1: Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη για να βγει ισχυρός ο λαός την επόμενη μέρα των εκλογών

https://youtu.be/gz5pYcUqKvY

Το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα υπάρξει ισχυρή αντιλαϊκή κυβέρνηση και αδύναμος λαός ή αν θα δυναμώσει το ΚΚΕ για να αντιπαρατεθεί με την οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση, τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ1, το πρωί της Δευτέρας.

Όπως σημείωσε, κανονικότητα για τα άλλα κόμματα είναι τα μνημόνια, η «πράσινη» μετάβαση, το Ταμείο Ανάκαμψης και τα αντιλαϊκά του προαπαιτούμενα, όπως η κατάργηση εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών δικαιωμάτων. Το ΚΚΕ, ξεκαθάρισε, θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να βγει ισχυρός ο λαός την επόμενη μέρα.

Αναφερόμενος στην επικείμενη ρύθμιση της κυβέρνησης για την απαγόρευση συμμετοχής κομμάτων στις εκλογές, με αφορμή την εγκληματική Χρυσή Αυγή και τις παραφυάδες της, ο Χρ. Κατσώτης επισήμανε ότι το ΚΚΕ είναι ενάντια στη γενίκευση που επιχειρείται, που πηγάζει από την ευρωενωσιακή ταύτιση φασισμού – κομμουνισμού και την ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων.

Σχετικά με το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό και την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, υπογράμμισε ότι αιτία των ροών είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι επεμβάσεις, η εκμετάλλευση του λαού τόσων χωρών. Ακόμα, στηλίτευσε την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που καταπατά τα δικαιώματα των προσφύγων και τους κρατά ομήρους στην Ελλάδα.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη Συνέντευξη Τύπου του Κ. Μητσοτάκη

Download (DOC, 22KB)

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.