Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου σχετικά με τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων – “Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία με δόσεις, χωρίς ουσιαστικά μέτρα και σαν να μην έγινε τίποτα εδώ και δύο μήνες”

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Ιανουαρίου 2021 by manos (seo)-admin

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν συνιστούν και κάποιο κατόρθωμα. Το υπουργείο Παιδείας πρέπει να σταματήσει απλά να ανακοινώνει ημερομηνίες, χωρίς να παίρνει ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Το γεγονός μάλιστα ότι τα σχολεία ανοίγουν με δόσεις, χωρίς να εντάσσονται στον σχεδιασμό τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αποτελεί ομολογία από την κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει ολοκληρωμένα και ουσιαστικά μέτρα.

Τα σχολεία δεν είναι κτίρια. Είναι μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί. Άνθρωποι που έχουν υποστεί τις κοινωνικές, ταξικές συνέπειες της πανδημίας. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα, σαν να μην έγινε τίποτα εδώ και δυο μήνες.

Το ζήτημα είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία έκπτωση στο να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους.

Χρειάζεται να ληφθούν υπόψη όλοι οι κοινωνικοί, μορφωτικοί, ψυχολογικοί και παιδαγωγικοί παράγοντες που συντελούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και τελικά επιδρούν στις παιδικές και νεανικές προσωπικότητες.

Να ληφθεί υπόψη ότι η νεολαία ζει σε μια ασφυκτική κατάσταση από κάθε άποψη, ότι σε κρίσιμες ηλικίες χάνεται η συγκροτημένη επαφή με τη σχολική γνώση, παρουσιάζονται φαινόμενα ψυχολογικής κόπωσης.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα με την ικανοποίηση των αιτημάτων, που διεκδικούν εδώ και μήνες εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές:

  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε σε συνδυασμό με αξιοποίηση χώρων και αιθουσών να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.
  • Άμεσα και δωρεάν τεστ covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.
  • Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

Όπως έχουν τα πράγματα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, δεν αρκεί η ανακοίνωση μειωμένης εξεταστέας ύλης. Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να προχωρήσει άμεσα στην απόσυρση των αιφνιδιαστικών αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ που σχεδιάζει και έχουν γεμίσει με παραπέρα άγχος τα παιδιά.

4/1/2021 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τοποθετήσεις του Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ, στην ΕΡΤ1: Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν ανοχή και να δώσουν χρόνο στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να δείξουν ανοχή και να δώσουν χρόνο στο νέο κυβερνητικό σχήμα γιατί οι αλλαγές προσώπων δεν σημαίνουν αλλαγή της αντιλαϊκής πολιτικής, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ1.

Επισήμανε ότι οι αλλαγές προσώπων σε συγκεκριμένα υπουργεία, όπως στο υπουργείο Εργασίας, σηματοδοτεί την επιτάχυνση και το βάθεμα της αντεργατικής επίθεσης και κάλεσε σε ετοιμότητα τους εργαζόμενους.

Σχολιάζοντας τα περί «δεξιάς στροφής» της κυβέρνησης με την τοποθέτηση του Μ. Βορίδη στο υπουργείο Εσωτερικών, υπενθύμισε ότι το ΚΙΝΑΛ βρέθηκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με τον νέο υπουργό Εσωτερικών, στην οποία συμμετείχε και ο Γ. Ραγκούσης, σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. «Μια χαρά συνυπήρξαν», σχολίασε.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, υπογράμμισε ότι πρέπει να ανοίξουν συνολικά και όχι με δόσεις και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προταχθούν στους εμβολιασμούς. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επισήμανε ακόμη ότι αιφνιδιάζει τους μαθητές φέρνοντας εν μέσω πανδημίας μέτρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις που θα ισχύσουν από τη φετινή χρονιά.

Τέλος, σημείωσε ότι η τήρηση των υγειονομικών μέτρων αφορά και την εκκλησία.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η ομολογία Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις λοιμωξιολόγων για επιβολή καραντίνας πριν τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύει τόσο τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, όσο και το γεγονός ότι τα κριτήρια των κυβερνητικών αποφάσεων και παλινωδιών δεν είναι επιστημονικά, αλλά πολιτικά.

Γι’ αυτό άλλωστε και η κυβέρνηση, λίγες μέρες μετά, φρόντισε να δείξει όλη της την πυγμή, απαγορεύοντας τις συμβολικές κινητοποιήσεις για το Πολυτεχνείο, που τηρούσαν όλα τα υγειονομικά μέτρα και παρά το γεγονός ότι ως προς αυτό δεν υπήρξε καμία σχετική εισήγηση της επιτροπής ειδικών.

Τέτοιες παραδοχές και πρακτικές αποτελούν τον καλύτερο χορηγό των ανορθολογικών απόψεων και συμπεριφορών.

5/1/2021 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.