Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις εξελίξεις στο Κόσοβο


Τελευταία ενημέρωση 4 μήνες by energinews (admin)

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις εξελίξεις στο Κόσοβο

Download (DOC, 23KB)

Περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη

Download (DOC, 28KB)

Από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Πρέσβη της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ

Download (DOC, 28KB)

Παρεμβάσεις εκπροσώπων του ΚΚΕ στα ΜΜΕ για θέματα της επικαιρότητας

Γιάννης Γκιόκας στο Mega: Για να καταργηθούν οι άδικοι φόροι, πρέπει να χάσουν οι όμιλοι που έχουν 300% κέρδη! – Αντιλαϊκά τα προγράμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητα από την κοστολόγησή τους

https://youtu.be/ruT43pQOU1Y

Για να καταργηθούν οι άδικοι φόροι, πρέπει κάποιος να χάσει, πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που έχουν 300% αυξημένα κέρδη, που είχαν μεγάλη κερδοφορία πριν στην κρίση και τώρα σε εποχή ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας, τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στην Ανατολική Αττική, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο «MEGA». Χαρακτήρισε αντιλαϊκά τα προγράμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητα από την κοστολόγησή τους.

Ειδικά για τη φορολεηλασία του λαού, υπογράμμισε πως ξαφνικά έχουν ξεχάσει τα κόμματα που κυβέρνησαν τους φόρους που επέβαλαν και αύξησαν σε βάρος του λαού. Θύμισε τον ΕΝΦΙΑ, που επιβλήθηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και μονιμοποιήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αύξησε τους έμμεσους φόρους που πλήττουν τους φτωχούς και για τους εφοπλιστές νομοθέτησε …εθελοντική φορολόγηση! Υπενθύμισε μάλιστα πως στην πρόσφατη Συνταγματική Αναθεώρηση δεν έγινε δεκτή πρόταση του ΚΚΕ να καταργηθεί το σχετικό άρθρο του Συντάγματος για τη φοροασυλία στους εφοπλιστές.

Μπροστά στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, επιλέγουμε τις ζωές μας, τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας και πρόσθεσε ότι στο πρόγραμμα του ΚΚΕ υπάρχει η κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγεται έχοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου. Σημείωσε ότι το σημερινό μοντέλο ανάπτυξης, όπου υποτίθεται πως όλοι θα είναι κερδισμένοι, είναι αυτό που μας έφερε εδώ, στη φτώχεια, στην ακρίβεια, στα δυστυχήματα στους χώρους δουλειάς  και στα εγκλήματα όπως στα Τέμπη.

Κάλεσε σε ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις νέες εκλογές, τονίζοντας ότι χρειάζεται μια μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση που θα εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική των ματωμένων πλεονασμάτων και της δημοσιονομικής πειθαρχίας με την οποία τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνούν.

Λιάνα Κανέλλη στο ΣΚΑΪ: Την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ δεν την στήριξαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

https://youtu.be/nivO_-fuNQk

Να καταργηθεί πλήρως ο ΦΠΑ και να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο εκεί που πονάει, τόνισε η Λιάνα Κανέλλη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στον «ΣΚΑΪ».

Θύμισε ότι τις προτάσεις νόμου και τις τροπολογίες του ΚΚΕ για την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και των Ειδικών Φόρων σε καύσιμα και Ενέργεια δεν τις στήριξαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ που -όπως είπε- παίζουν προεκλογικά με τον ΦΠΑ.

Για τους πλειστηριασμούς υπογράμμισε ότι αυτή την ώρα το ΚΚΕ είναι έξω από εταιρείες για να τους σταματήσει και σημείωσε τι να μας πουν τα άλλα κόμματα που έκαναν τους πλειστηριασμούς ηλεκτρονικούς και τις κινητοποιήσεις εναντίον τους Ιδιώνυμο.

Γιώργος Στεφανάκης στην ΕΡΤ: Εθελοντική… η φορολογία στους εφοπλιστές από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – Η πολιτική του κόστους – οφέλους και στην Υγεία, υπεύθυνη για τα δεινά του λαού

https://youtu.be/T9vNwUndi2k

Ενώ ο πληθυσμός στους τουριστικούς προορισμούς και τα νησιά τριπλασιάζεται το καλοκαίρι, η κατάσταση στις δομές της Δημόσιας Υγείας είναι σε άθλια κατάσταση, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις και αντιμετωπίζουν τη ζωή και την υγεία του κόσμου με τον κανόνα του κόστους – οφέλους.

Αυτό κατήγγειλε ο Γιώργος Στεφανάκης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 το πρωί της Τρίτης 6 Ιούνη και κληθείς να σχολιάσει το τραγικό περιστατικό του θανάτου γυναίκας στην Κω σε καρότσα αγροτικού, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.

Σημείωσε πως εξαιτίας αυτής της πολιτικής, οι κάτοικοι των νησιών, αλλά και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό στα νησιά αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, ενώ εργάζονται 12ωρα, σε άθλιες συνθήκες εργασίας, παρότι οι τουριστικοί όμιλοι κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με τη συζήτηση των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για τους φόρους, σημείωσε πως είναι παραπλανητική γιατί κρύβει την ουσία, που είναι η συμφωνία αυτών των κομμάτων στις φοροαπαλλαγές των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την ψήφιση από αυτά τα κόμματα της εθελοντικής φορολογίας των εφοπλιστών αλλά και την αναβαλλόμενη καταβολή φόρου για τις τράπεζες.

Το αποτέλεσμα της πολιτικής αυτών των κομμάτων που κυβέρνησαν είναι να πληρώνει ο λαός και οι εργαζόμενοι το 95% των φόρων και μόλις το 5% των φόρων να πληρώνει το μεγάλο κεφάλαιο παρότι έχει δισεκατομμύρια κέρδη.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει αλλεπάλληλες προτάσεις για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε Ενέργεια και καύσιμα, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς κατανάλωσης για να ανακουφιστεί ο λαός και να φορολογηθούν οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και άλλα τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου.

Ενόψει των εκλογών της 25ης Ιούνη, κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ για να υπάρχει 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση που θα αγωνίζεται για τα δικαιώματα του λαού.

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σε εκδήλωση με θέμα: “Πόσο πράσινη είναι η πράσινη ανάπτυξη; Αγώνας για την πραγματική προστασία του περιβάλλοντος”

Download (DOC, 75KB)

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη

Download (DOC, 34KB)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.