Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 21 Μαρτίου 2023 by manos (ceo)-admin

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων

Download (DOC, 25KB)

Παρέμβαση της Λιάνας Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ: Έγκλημα ο διαχωρισμός του τρένου από τις ράγες που ακολούθησαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ (VIDEO)

Συζήτηση «μεταξύ σουπιών», όπου ο καθένας πέταξε το «μελάνι των “επιτυχιών” του», χαρακτήρισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, τη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή για το έγκλημα στα Τέμπη.

Όπως είπε, οι τοποθετήσεις των υπουργών Μεταφορών της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων περιορίστηκαν σε προεκλογικά τεχνάσματα, σε νούμερα και ποσοστά σχετικά με μία σύμβαση, την 717. Δεν αναφέρθηκε καθόλου, τόνισε η Λ. Κανέλλη, τι προηγήθηκε και πώς καταλήξαμε στο έγκλημα στα Τέμπη.

Δεν ειπώθηκε τίποτα, σημείωσε, για την ευρωπαϊκή πολιτική που απέκοψε το τρένο από τις ράγες, την πολιτική της απελευθέρωσης και της διάσπασης δηλαδή του σιδηροδρόμου που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις. «Όταν κόψεις, όταν μπουν τα συμφέροντα και είναι αντιτιθέμενα σε ένα μέσο σταθερής τροχιάς μαζικής μεταφοράς, τότε το έγκλημα είναι μαζικό», είπε. Ενώ προειδοποίησε ότι ανάλογος διαχωρισμός θα γίνει με το νερό.

Κλείνοντας, ξεκαθάρισε ότι απέναντι σε εκλογικά σενάρια συνεργασιών, το ΚΚΕ επιμένει στους αγώνες και καλεί τον λαό να πολλαπλασιάσει τη δύναμή του.

Ομιλία του Ν. Καραθανασόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ στη βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την περαιτέρω εμπορευματοποίηση του νερού

Το λαϊκό αίτημα για απόσυρση του κυβερνητικού νομοσχεδίου που εμπορευματοποιεί ακόμη περισσότερο το νερό, μετέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, με την ομιλία του στη Βουλή για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Ανακοίνωσε πως το ΚΚΕ κατέθεσε αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας για άρθρα που αφορούν τη Ρυθμιστική Αρχή και για το άρθρο 162 που απαγορεύει τη μεταφορά της Κοινότητας Ακρινής Κοζάνης.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος ξεσκέπασε επίσης την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ότι το νερό είναι δήθεν σήμερα «δημόσιο και κοινωνικό αγαθό», θυμίζοντας ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν συμβάλει στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του νερού, σε βάρος των λαϊκών αναγκών, κάτι που εντείνει σήμερα η ΝΔ με το νομοσχέδιό της.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερε τα γνωστά μπουκαλάκια εμφιαλωμένου νερού που πωλούνται παντού, ρωτώντας τα άλλα κόμματα «πού βρήκαν τις πηγές νερού οι εταιρείες εμφιάλωσης; Ποιος τις παραχώρησε ενώ οι οικισμοί δίπλα από τις πηγές δεν παίρνουν νερό;».

Για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, σημείωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος, ο λαός εξαναγκάζεται να αγοράζει νερό σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, καθώς το νερό στο οποίο έχει ελεύθερη πρόσβαση είναι ακατάλληλο τόσο για την υγεία του, ακόμα για τις οικιακές συσκευές. Μάλιστα υπογράμμισε ότι υπάρχουν ακόμα δίκτυα με αμίαντο, τα οποία οι κυβερνήσεις δεν αντικατέστησαν ποτέ!

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί συνέχεια της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης και θύμισε ότι η αρχή έγινε το 1980 με νόμο της ΝΔ που έκανε τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης ανώνυμες εταιρείες. Στη συνέχεια, το ΠΑΣΟΚ το 1999 «έσπασε» την ΕΥΔΑΠ σε δύο εταιρείες, με τη μία που έμεινε στο Δημόσιο να επωμίζεται το κόστος και τα χρέη, ενώ το κερδοφόρο κομμάτι πήρε η ΑΕ.

Τα επόμενα χρόνια, το ΠΑΣΟΚ έβαλε την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο χρηματιστήριο για να τζογάρουν και να κερδίζουν οι μέτοχοι, οι οποίο φυσικά πήραν μετοχές για να κερδίζουν. Έπειτα το 2014 και το 2016 αρχικά η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έβαλαν στο ΤΑΙΠΕΔ την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ.

Μάλιστα, ο Ν. Καραθανασόπουλος υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία έδωσε τη δυνατότητα παράδοσης υδάτινου αποθέματος, των πηγών, των φραγμάτων κ.ά. σε ιδιώτες. Χαρακτηριστικά, το φράγμα στη Ρόδο το έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ιδιώτη για να πουλάει νερό στον Δήμο Ρόδου.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει «δημόσιο συμφέρον» στον καπιταλισμό, αλλά μόνο το συμφέρον του κεφαλαίου και το συμφέρον του εργαζόμενου που είναι αντικρουόμενα, καθώς το κέρδος καταπατά τη ζωή των εργαζομένων.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τον θάνατο του Μίμη Φεργάδη

Download (DOC, 21KB)

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την Παγκόσμια Μέρα Δασών

Download (DOC, 34KB)

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.