Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την εισβολή ακροδεξιών σε κυβερνητικά κτίρια στη Βραζιλία


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 9 Ιανουαρίου 2023 by manos (ceo)-admin

Η μεθοδευμένη εισβολή ακροδεξιών οπαδών του πρώην Προέδρου της Βραζιλίας Μπολσονάρου σε κυβερνητικά κτίρια και τα καλέσματά τους σε πραξικόπημα, στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του βραζιλιάνικου λαού που είναι ο μόνος υπεύθυνος να καθορίσει τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του.

Η επανάληψη των γεγονότων των ΗΠΑ, με την εκεί εισβολή στο Καπιτώλιο των οπαδών του Τραμπ, αναδεικνύει τη βαθειά σήψη και παρακμή των σύγχρονων καπιταλιστικών κοινωνιών, την όξυνση των παγκόσμιων ανταγωνισμών που οδηγούν και σε περαιτέρω αντιδραστικοποίηση του αστικού κράτους και των διάφορων μηχανισμών του.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό της Βραζιλίας και τονίζει ότι οι εξελίξεις επιβάλλουν την ανάπτυξη της αυτοτελούς εργατικής – λαϊκής πάλης με κριτήριο τα συμφέροντα και τις ανάγκες των λαών απέναντι σε κάθε είδους αντιλαϊκές πολιτικές κι εκμεταλλευτές που τροφοδοτούν τέτοιες αντιδραστικές δυνάμεις.

 

ΑΘΗΝΑ 9/1/2022                       ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ημερίδα του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ για την ψυχική υγεία

Download (DOC, 25KB)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Ανακοίνωση για τις νέες αυξήσεις στις αμοιβές επιτρόπων και ευρωβουλευτών.

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν νέες αυξήσεις των αμοιβών και μάλιστα κατά χιλιάδες ευρώ, της Προέδρου της Κομισιόν, των λοιπών Επιτρόπων και των ευρωβουλευτών, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι το υπέρογκο ύψος των αμοιβών τους είναι απαράδεκτο, συνιστά πρόκληση για τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες που βασανίζονται από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, με τους πενιχρούς μισθούς που τους έχει καταδικάσει η αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων. Ο διαχρονικός ισχυρισμός των αστικών κομμάτων ότι οι παχυλές, προκλητικές, αμοιβές του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου απαιτούνται δήθεν για να μην πέφτει στον «πειρασμό» της δωροδοκίας από συμφέροντα, δεν χρειαζόταν τις αποκαλύψεις για την έκταση της σήψης στα όργανα της ΕΕ και στα κράτη μέλη της για να καταρριφθεί. Πολύ δε περισσότερο σήμερα προκαλεί αγανάκτηση.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει επανειλημμένα ζητήσει τη μείωση των αμοιβών – «μισθών» και κάθε είδους «αποζημιώσεων», «επιδομάτων» και διαφόρων σχετικών προνομίων ευρωβουλευτών και Επιτρόπων, όπως μόλις πρόσφατα έκανε με την υπερψήφιση σχετικών τροπολογιών στην έκθεση για τον προϋπολογισμό της ΕΕ του 2023, στις 19 Οκτώβρη 2022, που απορρίφθηκαν βέβαια σύσσωμα από Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθερους και Πράσινους, όπως και από τους ευρωβουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ενώ αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν λευκό!

Πρόκειται για μία ακόμη επιβεβαίωση των θέσεων του ΚΚΕ, ότι η ένωση αυτή των μονοπωλίων αποτελεί προπύργιο των συμφερόντων του κεφαλαίου, σάπιο οικοδόμημα, βαθιά εχθρικό για τον εργαζόμενο λαό.

 

07/01/2023                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τον θάνατο του Παναγιώτη Τζένου

Download (DOC, 27KB)

Παρέμβαση του Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ, στην ΕΡΤ1

Γιώργος Λαμπρούλης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν στην πολιτική που αντιμετωπίζει το φάρμακο ως εμπόρευμα

 

Στα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, στην παρέμβασή του στην ΕΡΤ1, σημειώνοντας πως «είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών που εφαρμόστηκαν διαχρονικά».

Η πολιτική αυτή περιλαμβάνει υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, απαξίωση των δημόσιων δομών Υγείας και ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, όπως εξήγησε.

Για τις ελλείψεις στα φάρμακα, υπογράμμισε πως είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που αντιμετωπίζει τα φαρμακευτικά σκευάσματα ως εμπόρευμα, με την οποία συμφωνούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Φυλλάδιο του ΚΚΕ για το Φάρμακο: “Να απαγορευτούν οι “παράλληλες εξαγωγές” φαρμάκων. Φάρμακο δωρεάν για τον λαό την ώρα που το χρειάζεται!”

Download (DOCX, 17KB)

Download (PDF, 108KB)

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.