Ανακοίνωση της ΤΕ Ικαρίας – Φούρνων για την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Ικαρία και Φούρνους

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Φεβρουαρίου 2021 by manos (seo)-admin

Η ΤΕ Ικαρίας – Φούρνων του ΚΚΕ χαιρετίζει τα σωματεία και τους φορείς, που με αγωνιστικό πνεύμα και τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική που συσσωρεύει προβλήματα για το λαό των νησιών. Αυτή η στάση του λαού ήταν σε πλήρη αντίθεση με την πολυπληθή κουστωδία και τα προκλητικά γεύματα του πρωθυπουργού, σε αυτή την επικοινωνιακού τύπου επίσκεψή του.

Παρά τα μεγάλα λόγια τα κενά στο νοσοκομείο και το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένουν πολλά, με ευθύνη τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ενδεικτικό είναι ότι δεν υπάρχει ούτε καν πνευμονολόγος, ενώ η πλειοψηφία των κλινικών (πχ παθολογική, χειρουργική, παιδιατρική, γυναικολογική, καρδιολογική) δεν έχουν το προσωπικό για να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση. Τα περιφερειακά ιατρεία λειτουργούν με κενά, ενώ υπάρχουν περίοδοι που δεν έχουν κανένα γιατρό. Το δε περιφερειακό ιατρείο Φούρνων στο τέλος του μήνα θα μείνει με ένα γιατρό. Το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να λειτουργήσει πάντα σε 24ωρη βάση, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Συνεπώς οι διεκδικήσεις του λαού των νησιών είναι δίκαιες, ενώ η εικόνα που δίνει η κυβέρνηση για την κάλυψη των κενών είναι κάλπικη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ικαριώτες και οι Φουρνιώτες μεταβαίνουν στην Αθήνα για μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις, ενώ τώρα με την πανδημία, ακόμη κι αυτό περιορίστηκε σημαντικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση της υγείας τους. Σε σχέση με τον εμβολιασμό έχει επιβεβαιωθεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ στερεί τη δυνατότητα μαζικού, έγκαιρου και ασφαλούς εμβολιασμού. Δεν έχει φροντίσει ούτε καν για το προσωπικό που απαιτείται για να γίνουν οι εμβολιασμοί.

Όσον αφορά τα αναπτυξιακά έργα στα νησιά, στην ίδια την τοποθέτηση του πρωθυπουργού αποτυπώνεται ότι κριτήριό τους είναι η δυνατότητα κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Για τη θαλάσσια συγκοινωνία η ικανοποίηση, που εξέφρασε ο πρωθυπουργός, μάλλον έχει να κάνει με τις γεμάτες από χρήμα τσέπες των εφοπλιστών, αφού η σύνδεση της Ικαρίας και των Φούρνων με την ηπειρωτική Ελλάδα είναι σπανιότατη, 2 φορές τη βδομάδα, και με τα εισιτήρια πανάκριβα.

Ο λαός της Ικαρίας και των Φούρνων είναι βέβαιο ότι θα διατηρήσει τις αγωνιστικές του παραδόσεις απέναντι στις επιδιώξεις των εκάστοτε κυβερνήσεων που στηρίζουν το κεφάλαιο. Γι’ αυτό και δε θα σκύψει το κεφάλι, θα φωνάζει και θα διεκδικεί το δίκιο του, θα αντιπαλεύει τις πολιτικές που τον πνίγουν, θα συσπειρώνεται γύρω από τη ριζοσπαστική πρόταση του ΚΚΕ.

 

 ΑΘΗΝΑ 7/2/2020                              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Τα ήδη γνωστά -και κυρίως ανεπαρκή- μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη των πολύ μικρών επιχειρήσεων, δεν αντισταθμίζουν στο ελάχιστο την απώλεια εισοδημάτων και τα αδιέξοδα, που η ίδια έχει δημιουργήσει με τις εγκληματικές επιλογές της κατά τη διαχείριση της πανδημίας.

Αγνοεί επιδεικτικά τα αιτήματα των μαζικών φορέων των επαγγελματιών, στο όνομα των “αντοχών” της οικονομίας, την ίδια στιγμή, που μοιράζει δισεκατομμύρια σε μια χούφτα επιχειρηματικούς ομίλους.

Πραγματική ανακούφιση αποτελεί η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για γενναία διαγραφή χρεών, για ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος των επαγγελματιών μέσω παροχής μηνιαίου επιδόματος ύψους 1.000 ευρώ, για μείωση της φορολογίας μέσω κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και καθιέρωσης αφορολόγητου ορίου ύψους 12.000 ευρώ.

Είναι ώρα η συσσωρευμένη δυσαρέσκεια των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα μαζί με τους μισθωτούς και τη μικρομεσαία αγροτιά, να δυναμώσει η διεκδίκηση για την προστασία της υγείας και του λαϊκού εισοδήματος.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνομίλησαν ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ενημέρωσε για την απόφαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ να προβεί σε κάθε ενέργεια, προκειμένου να μην προχωρήσει η εφαρμογή της νέας σχετικής κυβερνητικής ρύθμισης.

Απ’ την πλευρά του ΚΚΕ, ο Μ. Παπαδόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το ΚΚΕ απαιτεί να αποσυρθεί άμεσα η νέα νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, που εξισώνει ως επαγγελματικά ισοδύναμα τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων, με τα διπλώματα μηχανικών των Πολυτεχνικών Σχολών και μάλιστα με αυτόματη διαδικασία. Τη θεωρούμε απαράδεκτη, όχι μόνο γιατί εξισώνει προς τα κάτω τα επαγγελματικά δικαιώματα διαφορετικών βαθμίδων αποφοίτων, αλλά και γιατί αυξάνει αντικειμενικά την επικινδυνότητα στην κατασκευή και λειτουργία των τεχνικών έργων, αφού εκτός των άλλων θα μπορούν να αναλάβουν τεχνική ευθύνη για διάφορα έργα απόφοιτοι, που δε θα διαθέτουν το αντίστοιχο επίπεδο σπουδών.

Όμως, η συγκεκριμένη νέα κυβερνητική ρύθμιση δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, ούτε αποτελεί μια άστοχη επιλογή της σημερινής Υπουργού Παιδείας. Αποτελεί έναν κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα νομοθετικών ρυθμίσεων, που προωθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την αποσύνδεση του ακαδημαϊκού πτυχίου απ’ τα επαγγελματικά δικαιώματα, τη διάσπαση των πενταετών σπουδών για την απόκτηση διπλώματος απ’ τις Πολυτεχνικές Σχολές και γενικότερα την υλοποίηση προβλέψεων της Οδηγίας της Μπολόνια και της Οδηγίας Μπολκεστάιν.

Σε αυτές τις κατευθύνσεις άνοιξε το δρόμο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατάργησε στην πράξη το ΣΑΕΠ και το αντικατέστησε με το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ) και προώθησε το ΠΔ 99/2018 (Σπίρτζη) για τη ρύθμιση του επαγγέλματος του μηχανικού.

Η απάντηση στην απαράδεκτη κυβερνητική ρύθμιση δεν μπορεί να είναι η μετατροπή του ΤΕΕ σε φορέα αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων για το σύνολο των πτυχίων, δημιουργώντας μια κοινή δεξαμενή αποφοίτων διαφορετικών βαθμίδων, που θα δίνουν εξετάσεις για να αποκτούν πρόσβαση στο επάγγελμα.

Ως Κόμμα στηρίζουμε σχετική δικαστική προσφυγή του ΤΕΕ και άλλες ενέργειες, προκειμένου να μην προχωρήσει η εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης. Όμως, τονίζουμε ότι αυτό δεν αρκεί. Απαιτείται η συνολική κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής των οδηγιών της ΕΕ, ώστε να κατοχυρωθεί το ακαδημαϊκό δίπλωμα ως μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος.

Με την ευκαιρία τονίζουμε ότι αποτελεί, επίσης, πρόκληση η κυβερνητική προσπάθεια να εμφανιστεί ως βοήθημα προς τους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς η ληστεία του αποθεματικού του ταμείου ασφάλισης. Η καταβολή επιδόματος προς τους μηχανικούς με ΔΠΥ και τους ανέργους πρέπει να διασφαλιστεί απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό. Ουσιαστική απάντηση στην επιδείνωση της κατάστασης για χιλιάδες μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς μπορεί να δοθεί μόνο απ’ τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, που σημαδεύουν τον πραγματικό αντίπαλο, την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων και προωθούν τον αναγκαίο συντονισμό δυνάμεων με τους υπόλοιπους επιστημονικούς κλάδους. Σε αυτή την προσπάθεια οι δυνάμεις του ΚΚΕ βρίσκονται ήδη στην πρώτη γραμμή».

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ της ΚΟ του ΚΚΕ προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμο, με θέμα: Να μην εφαρμοστεί ο αποκλεισμός των Αθλητικών Σωματείων από τις γηπεδικές εγκαταστάσεις

Με έγγραφο του Υφυπουργείου Αθλητισμού ζητείται η αποπομπή από τις γηπεδικές εγκαταστάσεις όσων σωματείων δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Το συγκεκριμένο έγγραφο εστάλη την Τετάρτη (03/02/21) από το γραφείο του Υφυπουργού προς τους Δήμους όλης της χώρας με κοινοποίηση στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, τον πρόεδρο ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον πρόεδρο ΕΝΠΕ κ. Γιώργο Πατούλη. Εστάλη σε περίοδο πανδημίας, με τις χρονοβόρες διαδικασίες για την ένταξη στο μητρώο να έχουν γονατίσει τα σωματεία.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού απευθύνεται στους Δήμους της χώρας, καλώντας τους να αποκλείσουν από τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις όσα σωματεία δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο. Ζητά τη συστράτευση όλων για να ενημερώσουν τα σωματεία που χρησιμοποιούν τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες ένταξης και κλείνει το έγγραφο με την εξής πρόταση: «Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους, δύναστε με αναλογική εφαρμογή του άρθρου 3. Παρ. 4 του ν. 4726/2020, να αποφασίσετε να αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις τους».

Η απαράδεκτη αυτή μεθόδευση έχει προξενήσει αναστάτωση στον αθλητικό κόσμο. Ήδη δεκάδες Ενώσεις, φορείς και σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα έχουν ξεσηκωθεί μπροστά στο κίνδυνο δεκάδες σωματεία με χιλιάδες αθλητές, μην έχοντας προλάβει να εγγραφούν στο Μητρώο να μείνουν στο δρόμο.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε:

– Να μην εφαρμοστεί ο αποκλεισμός των σωματείων ανακαλώντας το προκλητικό έγγραφο προς τους δήμους.

– Να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για όλα τα σωματεία, τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο.

 

Ο Βουλευτής

Συντυχάκης Μανώλης

ΕΡΩΤΗΣΗ της ΚΟ του ΚΚΕ προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέμα:Επανεκκίνηση του πρωταθλήματος μικρότερων κατηγοριών

Εδώ και μήνες οι παίκτες των μικρότερων κατηγοριών (εκτός της Super League 1,2 , Βasket League και Volley League) βρίσκονται σε απόγνωση αφού μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος είναι όλο αυτό το διάστημα ουσιαστικά χωρίς εισόδημα, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών απο την Football league που σαν κατηγορία είναι σε αναστολή, αλλά δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Μιλάμε για τις κατηγορίες που λειτουργούν επαγγελματικά και οι παίκτες έχουν όλες τις υποχρεώσεις μιας επαγγελματικής κατηγορίας, καθημερινές προπονήσεις, ταξίδια στην επαρχία κτλ. Πρόκειται για χιλιάδες εργαζόμενους παίκτες και προπονητές που εκπέμπουν σήμα κινδύνου εδώ και καιρό χωρίς να δίνεται λύση από την μεριά της κυβέρνησης που με εξαγγελίες παρατείνει την ταλαιπωρία και την αγωνία τόσο των ίδιων παικτών όσο και των οικογενειών τους. Συγκεκριμένα στο χώρο του ποδοσφαίρου προχωρά σε αναδιάρθρωση εν καιρώ πανδημίας με τα πρωταθλήματα στο πάγο.

Η Γ΄ Εθνική κατηγορία π.χ στο ποδόσφαιρο μπορεί να θεωρείται ερασιτεχνική κατηγορία, όμως λειτουργεί σαν επαγγελματική. Δηλαδή οι παίκτες έχουν όλες τις υποχρεώσεις μιας επαγγελματικής κατηγορίας, καθημερινές προπονήσεις, ταξίδια στην επαρχία κτλ και αυτό είναι δεσμευτικό. Το εισόδημά τους προέρχεται από τις ομάδες χωρίς να υπάρχει επαγγελματικό συμβόλαιο, όπως συμβαίνει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αυτή η ερμαφρόδιτη κατάσταση είναι η αιτία που οι παίκτες και οι προπονητές σε αυτή την κατηγορία βιώνουν την ανασφάλεια, αφού μένουν ουσιαστικά χωρίς ασφάλιση και εισόδημα.

Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα αθλήματα όπως στην Α2 στο μπάσκετ στους άνδρες, άλλα και στις γυναίκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτριες της Εθνικής ομάδας λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για τη Σλοβενία για τα προκριματικά του Eurobasket 2021, ξεκαθάρισαν ότι δεν πάει άλλο και πρέπει πάση θυσία να βρεθεί λύση και να ξεκινήσει η σεζόν, καθώς το «λουκέτο» της έχει οδηγήσει, τους στα όρια της ανέχειας.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει μια απάντηση από την κυβέρνηση ούτε για το πώς θα διασφαλιστεί το εισόδημά τους, άλλα και για το τι πρόκειται να γίνει με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, τη στιγμή που στις επαγγελματικές κατηγορίες το πρωτάθλημα συνεχίζεται.

Στην ίδια μοίρα είναι και όλα τα πρωταθλήματα των υπολοίπων κατηγοριών, καθώς και τα τμήματα των σωματείων που αφορούν τις μικρότερες ηλικίες και τις ψυχοσωματικές διαστάσεις που έχει το κλείσιμο της δραστηριότητας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε:

  • Να στηριχθεί το εισόδημα των εργαζόμενων, των παικτών και των προπονητών με μέτρα προστασίας που έχουν εφαρμοστεί και σε άλλες κατηγορίες.
  • Να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα με όλα τα μέτρα και τα μέσα προστασίας, αντίστοιχα με εκείνα που ελήφθησαν για την επανεκκίνηση των μεγάλων επαγγελματικών κατηγοριών.
  • Να σταματήσει να υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε επαγγελματικές κατηγορίες που έχουν το ίδιο Υγειονομικό Πρωτόκολλο.
  • Να ξεκινήσει η δραστηριότητα στον οργανωμένο αθλητισμό στις μικρές ηλικίες χωρίς τα έξοδα για τα μέσα προστασίας να επιβαρύνουν τα σωματεία και τους γονείς.

Οι Βουλευτές

Συντυχάκης Μανώλης

Γκιόκας Γιάννης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της υλοποίησης της “Στρατηγικής Συνεργασίας” των δυο κρατών, είναι σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής.

Το κράτος του Ισραήλ διατηρεί την κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη, δολοφονεί και φυλακίζει Παλαιστίνιους πολίτες,  βομβαρδίζει στη Συρία και απειλεί το Ιράν.

Οι ελληνοϊσραηλινές σχέσεις αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα της επικίνδυνης εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που προωθούνται στην περιοχή από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μεγάλες ευθύνες. Συνειδητά αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με την σχετική ομόφωνη απόφαση της  ελληνικής βουλής το 2015.

Το ΚΚΕ εκφράζει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και στο δίκαιο αγώνα του και απαιτεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη  άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

 

ΑΘΗΝΑ 8/2/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου, με οδηγίες προς τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, για το τι πρέπει να προβάλλουν και τι όχι απ’ την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία -εφόσον ισχύει- δεν αποτελεί μόνο άθλια προσπάθεια λογοκρισίας απ’ την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και μια ακόμη απόδειξη για το πως οι κυβερνήσεις μεταχειρίζονται διαχρονικά την ΕΡΤ ως δικό τους φερέφωνο.

 

ΑΘΗΝΑ 8/2/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.