Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας ,για την εγκαθίδρυση «Ευρωστρατού» και την επικίνδυνη όξυνση του ενδοιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού


0
(0)

Καταδικάζουμε τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που ξεδιπλώνονται το τελευταίο διάστημα και οδηγούν σε παραπέρα όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, εκθέτοντας τους λαούς σε μεγάλους κινδύνους. Η αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία διαμορφώνει επικίνδυνες εστίες στον ΙνδοΕιρηνικό και σε πολλά σημεία του κόσμου.

Χαρακτηριστική εξέλιξη είναι η πρόσφατη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας – Αυστραλίας (AUKUS). Η επέκταση του ΝΑΤΟ (στρατηγική ΝΑΤΟ 2030) σε όλη την υδρόγειο, οι στρατιωτικές ασκήσεις, και η συγκέντρωση δυνάμεων στα Ρωσικά σύνορα, η στήριξη του αντιλαϊκού καθεστώτος στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, η όξυνση της αντιπαράθεσης στα σύνορα της Πολωνίας και των Βαλτικών κρατών με τη Λευκορωσία και η χρησιμοποίηση του προσφυγικού προβλήματος στους ανταγωνισμούς, δημιουργούν μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση που επιβάλλει λαϊκή επαγρύπνηση.

Η ΕΕ συμπράττει, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, σε γιγαντιαίες στρατιωτικές ασκήσεις, όπως η επικείμενη Atlantic Resolve για το 2022, με βάσεις ή εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ προωθεί σε συνέχεια της «Μόνιμης Διαρθρωμένης Στρατιωτικής Συνεργασίας» (PESCO) αναβάθμιση του Ευρωστρατού, δυναμικότητας 5000 στρατιωτών με την επωνυμία Rapid Deployment Capacity (Δύναμη Άμεσης Ανάπτυξης). Με βάση την στρατηγική που απεργάζεται η Γαλλική Προεδρεία, την λεγόμενη «Στρατηγική Πυξίδα» η ΕΕ επιδιώκει να ενισχύσει τη δυνατότητά της άμεσης επέμβασης σε όλη την υδρόγειο, να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο στο ξαναμοίρασμα αγορών, σφαιρών επιρροής, πηγών και δρόμων ενέργειας, για τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων που εντείνουν τη διείσδυσή τους σε τρίτες χώρες χρησιμοποιώντας κεφάλαια, ΜΚΟ, προσχήματα και κάλπικες ευαισθησίες όπως η δήθεν «αποτροπή της μετανάστευσης» ή η «προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Τα κόμματά της ΕΚΠ βρίσκονται σταθερά απέναντι από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Ενημερώνουμε τους λαούς και συμβάλλουμε στην οργάνωση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Αντιπαλεύουμε αυταπάτες των οπορτουνιστικών δυνάμεων, του λεγόμενου «Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», σχετικά με τη δυνατότητα φιλολαϊκής μεταρρύθμισης της ΕΕ. Καλούμε τους λαούς στον αγώνα για την απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αγώνας που είναι αναπόσπαστο μέρος της πάλης για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Η προστασία από την πανδημία και την επερχόμενη μετάλλαξη “Ο” για την κυβέρνηση περιορίζεται στην απαγόρευση των εορταστικών εκδηλώσεων, τη διπλή μάσκα στα μέσα μεταφοράς και τη μονή μάσκα σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Πρόκειται για άλλη μία “συμβολή” της κυβέρνησης της ΝΔ στην επιστημονική σκέψη, την επιδημιολογική επιτήρηση, τη λήψη μέτρων προστασίας στους χώρους υπερμετάδοσης την ώρα που χάνονται δεκάδες άνθρωποι κάθε μέρα!

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.