Ανακοίνωση ΓΕΠΑΔ Κρήτης 04.05.2023 (Ηράκλειο-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ΧΡΩΜΑ RUN)


Reading time: 4 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 6 Μαΐου 2023 by energinews (admin)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται, ότι με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, το Σάββατο 06.05.2022 θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος λόγω της διεξαγωγής του αγώνα «ΧΡΩΜΑ RUN».
Ειδικότερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην περιοχή του τ.δ. Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και συγκεκριμένα στην διαδρομή από Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου – οδός Μάχης Κρήτης – Ελ. Βενιζέλου έως τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Σάββα Πέππα (έως τον σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων στην πλ. Δασκαλογιάννη) – Πατριάρχου Γρηγορίου – Ελ. Βενιζέλου–Μάχης Κρήτης και τερματισμός στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου κατά τις ώρες 16:00 έως 19:30, το Σάββατο 06/05/2023.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παράπλευρων οδών, στις οποίες επίσης θα εφαρμοσθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου «7ου Μαραθώνιου Κρήτης», στα Χανιά

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η έναρξη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με τμηματική διακοπή κυκλοφορίας στα πλαίσια διεξαγωγής του 7ου Μαραθώνιου αγώνα δρόμου Κρήτης καθώς και των παράλληλων αγώνων δρόμου ένεκα αυτού (10, 5 και 2,5 χλμ) την Κυριακή 07/05/2023 από την 06:30 έως και την 15:00 ώρα, στις Περιφέρειες των Δήμων Πλατανιά και Χανίων.

Για την εφαρμογή των ληπτέων μέτρων τροχαίας, που ως σκοπό έχουν την απρόσκοπτη και ασφαλή τέλεση των αγώνων, αλλά και την διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών θα ισχύσουν τα κάτωθι:

Διακοπή της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο κατά μήκος της διαδρομής του Μαραθωνίου, καθώς και σε κάθετες οδούς που οδηγούν σε αυτές, ήτοι:

  • Με αφετηρία την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμβάρι, οι δρομείς διατρέχουν την κεντρική οδό του Κολυμβαρίου και κατευθύνονται προς τα Χανιά μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Κισάμου – Χανίων. Στον Ταυρωνίτη στρίβουν δεξιά προς Βουκολιές, διασχίζουν τις Βουκολιές, κατευθύνονται μετά την εκκλησία των Βουκολιών προς Νέο Χωριό, Νεριανά, Συρίλι, Μάλεμε, διατρέχουν την παλιά Εθνική οδό Κισάμου – Χανίων, τον Κόμβο Κλαδισσού, τις Οδούς Γεωργιακάκηδων, Σελίνου, Ακτή Παπανικολή, Ακτή Κανάρη, Ακτή Κουντουριώτη, Ακτή Τομπάζη, Ακτή Ενώσεως, Ανδρόγεω, Καλλεργών, Αρχολέοντος, Δασκαλογιάννη, Τσουδερών, Σκρυλώφ, Χάληδων, Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Πλατεία Σοφ. Βενιζέλου (Δημ. Αγοράς), Ελ. Βενιζέλου και τερματίζουν στο Εθνικό Στάδιο Χανίων (είσοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου).

Διακοπή της κυκλοφορίας κατά τις ίδιες ώρες ένεκα διεξαγωγής των παράλληλων αγώνων δρόμου των 10, 5 και 2,5 χλμ και στις εξής οδούς:

  • Τρικούπη, Βαλαωρίτου, Χ. Πλουμιδάκη, Ηρώων Πολυτεχνείου, Ι. Σφακιανάκη, Ανδρ. Παπανδρέου, Σολωμού, Μπότσαρη, Μαργουνίου, Σκαλίδη, Μελ. Μεταξάκη, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Καραολή & Δημητρίου

Τονίζεται ότι μόνο το τμήμα του οδικού δικτύου από την περιοχή του Κολυμβαρίου, κατά μήκος της Π.Ε.Ο. Χανίων – Κισσάμου, έως και το Κόμβο Κλαδισσού θα δίδεται σταδιακά στην κυκλοφορία ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα διέλευσης των δρομέων του Μαραθωνίου, ενώ στην πόλη των Χανίων θα ισχύσουν κανονικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την 06:30 έως και την 15:00 ως ορίστηκε ανωτέρω.

Ένεκα προαναφερόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και προς αποφυγή ταλαιπωρίας των οδηγών, η κίνηση των οχημάτων προς το κέντρο της πόλης των Χανίων θα εκτρέπεται ενδεικτικά στα παρακάτω σημεία:

  • Διασταύρωση Λ. Κ. Μητσοτάκη & Εθνικής Αντιστάσεως, εκτροπή οχημάτων μέσω της Εθνικής Αντιστάσεως,
  • Διασταύρωση Λ. Ηρακλείου και Αναγνώστου Γογονή, εκτροπή των οχημάτων προς Αλ. Παναγούλη Αναγνώστου Γογονή  και Λ. Καζαντζάκη.
  • Κόμβος Κλαδισσού , εκτροπή των οχημάτων προς Αναγνώστου Γογονή και Λ. Καζαντζάκη.

Τέλος η κυκλοφορία των οχημάτων από Ρέθυμνο καθώς και περιοχές του Δήμου Αποκορώνου προς τους Δήμους Πλατανιά, Κισσάμου, θα πραγματοποιείται μέσω του Β.Ο.Α.Κ.

 

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Εξιχνιαστήκαν τέσσερις (4) υποθέσεις κλοπών, στο Ηράκλειο

Συνελήφθησαν, τρείς (3) ημεδαποί (2 άνδρες και γυναίκα) κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές

Αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα

Συνελήφθησαν, προχθές (04.05.2023) στο Ηράκλειο τρείς ημεδαποί (2 άνδρες και γυναίκα), από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηράκλειου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμα ημεδαπού, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, προχθές (04.05.2023) το πρωί οι τρείς ημεδαποί (2 άνδρες και γυναίκα) αφαίρεσαν από οικία τσάντα ημεδαπής η οποία περιείχε χρηματικό πόσο και προσωπικά αντικείμενα, έγιναν όμως αντιληπτοί και αφού αναζητήθηκαν άμεσα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας. Τσάντα και χρηματικό ποσό βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί που συνελήφθησαν μαζί με έτερο ημεδαπό, είχαν διαπράξει τρεις επιπλέον κλοπές σε χώρους εργασίας με τη μέθοδο της απασχόλησης και σε οικία κατά το χρονικό διάστημα από 13.04.2023 έως και 29.04.2023, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.560 ευρώ, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΧΑΝΙΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Συνελήφθησαν, δύο (2)  ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων

 

Συνελήφθησαν, χθες (05.05.2023) το απόγευμα δύο (2) ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

 

Ειδικότερα, συνελήφθη στα Χανιά από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων ημεδαπός διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε αεροβόλο περίστροφο.

 

Επιπλέον, στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε ημεδαπό ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι τύπου ρέπλικα με γεμιστήρα.

 

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων αντίστοιχα.

 

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.